Félnek

koldusok01Közeledik a hétvégi Derby d’Italia, és ahogy ilyenkor lenni szokott, a digó sajtó nem tétlenkedik, a San Siro jegyszedőitől kezdve a rothadó fogú ex-elnökökig mindenkit megszólaltatnak. Már évtizedek óta megszoktuk, hogy – pláne, ha a derbi a szezon korai szakaszára esik, és nagyjából lőtávolban a dobogó – Milánóban mindig a bajnoki címmel kapcsolatban fogadkoznak, de az még a koldusoktól is szokatlan, hogy ekkora hanggal legyenek. A nyár örökös bajnokaihoz kötődő arcok nyilatkozatait olvasva máris leoszthatnánk nekik a scudettót, a BL-t és a Bundesliga salátástálját. Egyelőre nagyrészt erről fogunk beszélgetni, ugyanis – surprise, surprise – kimondottan szórakoztató a társaság.

Az egész milánói szájkarate egyetlen értelmes gondolata némi meglepetésre Icarditól származik, aki azt találta mondani, hogy tarthatunk tőle. Tény, a kivarrt twitterharcos meglehetősen termékeny, az eddigi 5, ellenünk lejátszott mérkőzése mindegyikén betalált, az elsőn mindjárt kétszer. Majd figyelünk rá. Viszont ez:

“Az Izé egy csodálatos klub, de évek óta nem nyertek semmit. Amikor aláírtam a 2019-ig szóló szerződéshosszabbítást, azzal a céllal tettem, hogy visszavigyem a klubot oda, ahová tartozik.”

koldusok04

Az Izéhez mentél nyerni?

A következő sakál, aki megszólalt, a derék Sztanko volt. Neki még annyi alapja sincs arcolni, mint Icardinak (29 meccset nyomott ellenünk, 1 árva góllal), de azért összejött:

“A Juventus előtt vagyunk a tabellán, így vállalnunk kell a felelősséget, ami az esélyességgel jár.”

Esélyesség... Esélyesség...

Esélyesség… Esélyesség…

Szegény Perisic meg azt sem tudja, hová került.

“A két klub közötti rivalizálás? Túl fiatal voltam a calciopoli idején. Viszont azt pár dologból látom, hogy ez egy különleges meccs lesz, pl. a barátaim is több jegyet kérnek tőlem.”

koldusok02

Ezt a párosítást 106 éve játsszák, neked meg a baráti kör a mérőmókus?

A kedvencünk persze a saját, vicces videójátékkal rendelkező Felipe Melo, tudjátok, a vadbarom, akit Vidalra cserélve hirtelen 7 helyet ugrottunk előre a tabellán. Beszarsz, figyeld:

“Az én Juventusom a meccsek 90%-át elveszítette, amikor nem voltam a pályán. Hiba volt a Juvét választanom, Milánóba kellett volna mennem Mourinho hívására, triplázhattam volna.”

koldusok06

koldusok03

Öreg, ha te a pályára léptél volna, az a csapat a csoportkörből sem jut tovább.

Reméljük, vasárnap Melo még azelőtt kiállíttatja magát, mielőtt szilánkosra tör egy lábat. A rugdosódáson kívül más esélyük nem nagyon lesz. Ezt ők is sejtik – mi meg tudjuk, hogy ennyi hangosan csaholó kutya biztosan nem harap. Mi meg addig átvonulunk Dartihoz, tudjátok…

koldusok07

 • humorpalanta

  Öreg, azért vesztettük el a meccseket, mikor nem voltál a pályán, mert már leküldtek!

 • Az_Isteni_Pavel

  Az utolsó gif-et nem értem. Takarítani mentek?

  • Drwho

   Én inkább azt nem értem mit keres Pogba Dartinál?

 • Juventino

  Azért ez kemény hét lesz! Egy kiadós rugdosódás után jön az a ‘Gladbach, akik zsinórban négyet nyertek az új edzővel, és én már akkor is megmondtam, hogy nem írhatjuk le őket, amikor még sehol sem voltak. Gyorsak, lelkesek, fiatalok és semmi veszítenivalójuk nincsen, miközben mi még nem tudtunk két meccset nyerni egymás után a bajnokságban…

  Holnap jól jönne egy moral boosting victory, pláne az Inter ellen, el kell kezdeni sorozatban nyerni végre!

 • Pingback: Ne hiába legyen nagy a pofánk | Bianka néni()