The negative one

A világ legnagyszerűbb blogposztja a Katalán gödör címen született írás, ami még az ős-NST-n jelent meg. Gyakran gondok arra, hogy amikor kritikus vagyok, bárcsak úgy járnék, mint a fent említett bejegyzés szerzője.

Mert bizony most a hét közepi optimizmus után kicsit negatívabban látjuk/láttatjuk a dolgokat.

Sokan gondolták úgy a klubvezetői, játékosai közül is, hogy a Manchester City elleni meccset követően megindul felfelé a Juventus. Nos, ez persze lehet így hosszabb távon, de a hát közepi döntetlen a Frosinone ellen igen kínos volt – nem lennék meglepve, ha vendégeknek a szezon végén még 20 pont sem jönne össze. Szóval a csapat továbbra sem állt össze. A napokban több helyen is megjelentek azok a statisztikák, amelyek szerint az egész Serie A-ban mi lőttünk a legtöbbször a kapura, nálunk volt a legtöbb gólszerzési lehetőség, mégis alig találunk be. Allegri elmondta, hogy a csapat bárkit képes megverni, és bárkitől képes kikapni – vagy legalább ikszelni, tehetnénk hozzá mi. A vezetés nem túlzottan elégedett a szerepléssel, így a héten berendelték Buffont és a csapat többi öregjét egy konzultációra. Mondjuk addig nem kell aggódniuk, amíg nem Dino rendeli magához őket, és ezt a játékosok is tudják. Állítólag volt olyan futballista, aki amikor meghallotta, hogy Dino berendelte, inkább lerágta a saját fejét, mert nem mert elmenni.

Szóval visszatérve a jelenlegi helyzetre, a legaggasztóbb dolog a helyzetkihasználás, ami annak fényében, hogy a Juve idén nyáron (bónuszok nélkül) 69 millió eurót költött csatárokra, nem túl örömteli. De aggasztó Pogba formája is, aki továbbra sem tudta vállára venni a csapatot, sőt nem egyszer kifejezetten lefelé lóg ki a csapatból. Sokszor elmondtuk, és továbbra is tartjuk, hogy Marotta elcseszte ezt a mercatót, ráadásul a felkészülés is egy tragédia volt, szóval valahol törvényszerű a bukdácsolós kezdés, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy hány olyan játékos került a csapathoz, akinek ez az első nagy klubja, ahol egyből kulcsembernek kellene lennie, miközben kevés (nincs) igazi vezér, aki segítene nekik beilleszkedni, és elviselni a nyomást.

Kicsit Allegri sem találja a fonalat, a héten mintha elcserélte volna magát, és egyelőre nem találja a leghatékonyabb felállást, a legjobb összeállítást – hát igen, az elbaszott felkészülés… At sem nagyon értjük, Dydybaba miért nem fér be a kezdőbe, mert amikor lehetőséget kap, nem rossz a srác. Persze az olasz sajtó hű önmagához, már néhány találgatás megjelent, hogy vajon meddig tart a Juve türelme Allegri irányába, egy esetleges nápolyi vereségnél szóba kerülhet-e a váltás. Nos, kurva nagy hülyeség lenne, ha felmerülne, mert nagyon nem Allegri a hibás a történtekben.

Amúgy a manchesteri kirándulás előtt is azt gondoltuk, hogy rosszabbkor nem is jöhetne az a meccs – hát ez igaz a ma esti találkozóra is. Nápolyban még a mostaninál erősebb Juvék is megszenvedtek. Szóval félő, hogy a sok tapasztalatlan játékos megroppan majd, amikor egycsillió előember kőbaltákat rázva visít a lelátón, és nekünk esik a Napoli.

A szokott sérüléshullám persze folytatódik: a Frosinone ellen Lichtensteiner légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kellett lecserélni, nem is játszik ma. A helyét minden valószínűség szerint Pideon veszi át. De a hírek alapján Allegri az utolsó pillanatig vár azzal, hogy milyen formációban és összeállításban küldje fel a csapatot. A pakliban van a 3-5-2 a széleken Erával és Cudardadóval, a 4-3-3, Dydybabával és Cudardadóval a támadósorban, középen Moratával vagy Zazával, és a 4-3-1-2 is, Hernandezzel vagy Győzikével a trequartista posztján. Laminált padló szinte biztosan kezdő lesz Stuani kárára, ő a kevés jó közé tartozott a legutóbbi meccsen. Akárcsak Cudardadó, akit semmiképp sem hagynék ki a kezdőből.

Nem könnyű sorozat vár ránk az elkövetkező hetekben: a BL-ben jön a Sevilla, akik ugyan bukdácsolnak a bajnokságban, de Llorente úgyis betalál majd ellenünk. A Bologna elleni hazai normál esetben nem lenne gond, de most a franc tudja, mi lesz, lazítani biztos nem lehet. Aztán megyünk a harmadik számú milánói csapathoz, akik mellékesen hatékony játékkal vezetik a bajnokságot. Na, ebből a sorból kellene olyan 15-20 pontot összehozni, hogy bizakodjunk – szerintem nem fog összejönni :(((((((

Viszont lassan talán visszatérhet Asamoah és Khedira, akik már játszottak pár komoly meccset életükben, október második felében pedig Marchisióra is számíthat Allegri, szóval csak az kell, hogy ne legyenek újabb sérülések, és végre a legerősebbnek gondolt csapat állhat az edzőnk rendelkezésére. Reméljük, Lictensteinerrel sem lesz komoly gond – addig is bízzunk a kiszámíthatatlanságunkban, és a spiritóban. És Gera Zoliban, mert ha már Marotta nem igazolt jól, akkor hátha ő tud nekünk pár használható új játékost – viszont sajnos Zoli csak a BL-re igazolhat.

 • bombahoppa

  Szerintem egyértelműen Buffon miatt ilyen az eddigi szereplésünk. Ha ő nem szedi össze magát hamarosan, akkor annyi az idényünknek. Cityben is csak a csatáraink védték meg a seggét… Amikor nem kaptunk gólt, akkor nyertünk, az összes többi meccsen pontokat hullajtottunk. 450 percet ki lehetne bírni gól nélkül, és akkor most 14 pontunk lehetne. De így ki a felelős? Gigi! Ki játszatja? Ki takarodjon? Ti hogy nem vettétek ezt észre?

 • daneeka33

  Ez lefőtt. 7. hely újra.
  A mai csapatból kevés ember érdemli meg a Juve-mezt.
  Dybala tényleg játszott? Én csak a lecserélését láttam.
  Hernanes? Ő még az izében érzi magát.
  Pogba? Elmegy a faszomba az öncélú megmozdulásaival.

  A Frosinone elleni meccsről viszont annyi pozitívum beugrik, hogy legalább újra veszélyesek a szögletek…

  A sérülésekről pedig igenis az edző tehet. Conte 3 szezonja alatt nem volt annyi sérült, amennyi most a felkészülés óta.
  Jó lesz nekünk, ha Allegri alatt elkezd inogni a pad? Nem hiszem.

 • bombahoppa

  Nincs tovább. Ugyan ez nem egy vogon költemény, de -itt és most- megérdemeljük:

  Ha a hátrafékelt benzolgyűrű fejjel a latintanárnak kóckán tüttöl…
  Nem sejted e televizenyős düggönypakli idejétfúlta rúgókinysének hiábavalóságát?

  Mert bizony néha a nemezkarima peremvidéken edzett felsőoldala kevésbé szögevényes,
  mint a belegátolt sülthurka szamócával gyengéden pántiránt átsatírozva.

 • Enslaver

  Először is nem Dino, hanem Dina, mert ha jól tudom szukává operáltatta magát. Másodszor, megint kurva szarul és bizonytalanul játszottunk, úgyhogy sanszos az újabb címvédés.

 • Jumpman23

  hát ez nekem már nem vicces. Borzasztó volt látni a sok vigyorgó önelégült nápolyi drukker fejét. Mi lesz a következő? az izének is széttesszük? nem tudom mi van a csapattal. két ember távozása tényleg ennyire megbillent mindent? Vagy valójában nem kettő, mert lehet, hogy Pirlo lassú, meg nélküle is ment a csapatnak tavaly, de a jelenléte ennyit számít? És az öltözői hangulatemberek hiánya is ott van a remegő lábakban? össze-vissza passzok, hátul nem tudjuk kihozni a labdát úgy, hogy a másik kapu előtt kellene tartani. nem értem. idén mi vagyunk a tavalyi Dortmund?

 • Juventino

  Fogynak a pozitív hangvételű kommentek, kíváncsi vagyok, hogy most már tarthatunk -e az Intertől? De igazából mindegy is, a 3. hely lehet csak reális cél BÁRKIVEL szemben, mert ez a mai produkció botrányosan gyenge volt.

  Az első 20 perc még szódával elment, amíg össze nem állt a Napoli középpályás védekezése, addig lüktető volt a játék, fickándoztak a támadók, aztán jött a kisköcsög gólja, és onnantól már csak a nápolyiak fickándoztak. Becsületünkre legyen mondva, hogy próbálkoztunk, erőltettük a játékot, de ahogy lenni szokott, csak nyögés lett a vége. Pogba annyira szar, hogy már bánom, hogy nem vitte el a chelsea a végén. Ha Padoin játszana helyette minden meccsen, akkor sem lehetnénk rosszabbak. De ennél is nagyobb baj, hogy NINCS VEZÉRÜNK. Senki, Még Buffon is rezignáltan veszi tudomásul az újabb szopásokat, nem üvölt a védőkkel, nem Szűcslalizik, hogy “ájjálmá’közelebbazmeg”, semmi. Nincs, aki a csürhe élére állna, Morata is csak hisztizik, de igazi tűz nincs senkiben. Lemina játéka tetszett egyedül, de egy 19 éves labdaszerzőtől nem lehet elvárni, hogy vezéregyéniség legyen. Jelenleg Cuadradóban látom a legnagyobb potenciált, hogy húzóember legyen, erre nem kezd egy ilyen meccsen… Allegri is eltűnt a ködben.

  Zaza és Dybala együtt nagyon pehelysúlyúnak tűntek, de Morcival sem lettünk sokkal veszélyesebbek. Hernanes sajnos pontosan annyi, amennyit várhattunk tőle: a kispadról jó lehet egy félórára, de húzóember belőle sem lesz, vagy ha igen, akkor nagy a baj. Egész egyszerűen még mindig nem értem, mi a búbánatos franc zajlott Marottáék fejében, hogy azt hitték, 3 világklasszis ÉS vezéregyéniség együttes távozását simán átvészeljük. Legalább Pirlót meg kellett volna tartani szenátornak, ha Vidal “annyira menni akart”, de szerintem ez is mese, pénzt akartunk csinálni belőle. De akkor már inkább Pogbából kellett volna, mert ez a remek év még az érte kapott összeget is megfelezi, ha így folytatjuk. Innentől minden győzelem ajándék, újra lehet örülni az apró sikereknek, sőt, a góloknak is.

  De legalább az olyan alapvető hibákat ki kéne gyomlálni, mint amilyenből a második gólt összehoztuk a Nápolyinak, mert ezt azért tényleg semmi nem indokolja…

  • melakovics

   Alapvetően egyetértek veled, de én kicsit felmenteném a játékosokat. Dybala borzasztóan fiatal még, pláne, hogy Tévze klasszisát pótolja. Zaza semmiben sem ér fel még a kis argentínhoz sem, nemhogy az Apacshoz. Lemina szerintem sem volt vészes, sőt derekasan be kell vallani, az elmúlt pár meccsen egyedül ő nyújtott olyat, amit pozitívan lehet értékelni. Még Pogba is a nagyakarásba hal el. Egyszerre akar vezér – aka Pirlo -, védelem – aka Vidal -, és saját maga lenni. Ezt még egy skizofrénnek is becsületére válna.

   A vezér nélküli résszel teljesen egyetértek, annyi csak a hozzáfűzni való, hogy sokan láttuk ezt már előre a szezon kezdete előtt is, de akkor kemányen le lettünk oltva. Nem szeretem, ha így van igazunk… DE! A vezér szerepét nem feltétlenül a távozott 3 játékosra értem. Tévez bármekkora játékos és ember is, de csak a góljai hiányoznak. Vidal akármekkora isten volt védekezésben, Lemina szerintem megfelelő idő és türelem után még jobb is lehet. Nekünk egy olyan nagy betűs VEZÉR hiányzik. Pirlo. Nem volt futóbolond. Se nem gólzsák. Ellenben tudta, mikor kell higgadtság, mikor kell vehemencia, mikor kell támadni és mikor védekezni, nem csak mélyságből irányított, de még szervezte is a csapatmozgást. Ez az ember hiényzik csak. A csak persze nem ilyen egyszerűen kivédhgető dolog. Ilyen embert nem igazán fogunk találni egykönnyen. Ha lenne egy Pirlo féle vezér, a játékosok nem rohangálnának fejeltelnül, nem támadnának ész nélkül, nem fordulhatna elő olyan helyezkedési/ember elosztási hiba, mint a Napoli első gólja előtt stb. Allegri kért egy irányítót. Megkapta Hernanas személyében. Erre ő berakja a védelem elé, mikor nem is szeret, nem is tud ott játszani. Az sem véletlen, hogy az ilyen vezérek a top csapatokban nem csikók. Barca és Iniesta, Bayer és Xabi Alonso, Chelsea és Fabregas, ManU és Carrick, ManCity és Yaya Touré és még lehetne sorolni. Iszonyat nagy gödörben vagyunk és nem látni a kiutat, mert tél még messze és akkor sem igazán dobálják az ilyen típusú játékoskat csak úgy utánnunk.

   A kialakult helyzetért mindenki felelős egytől egyig. A vezetők mi a retkes faszból gondolták, hogy Pirlo-Vidal-Tévez kiesésével is megleszünk. DE leginkább Pirlo hiányzik. Fáj kimondani, de ő is hülye volt, ha úgy gondolta, nincs már helye nálunk. Allegri pedig már bizonyítottan nem tud csapatot építeni. Láthatták már korábbról is, de ez senkit sem érdekelt. Megoldás? Érdekes kérdéskör. Bár a bizalmat a tavalyi szezon miatt megérdelmi Allegri, azonban még 2-3 hét ilyen produkció és az utolsó BL hely is álom. És egyelőre nem látni azt a pontot, hogy ha ezt megoldjuk, minden rendben. A védelem horror, a középpálya szervezetlen, és a megváltást pedig olyan csikóktól várjuk, akiknek még a bajnokságban sincs vajmi sok tapasztalatuk, nemhogy BL szinten. A télen nincs esély megoldani a problémákat, ez tiszta sor. Innentől fogva egy megoldás lehet. Ha nem tudunk igazolni, akkor a hal fejétől bűzlik a dolog. És mivel a vezetőséget nem lehet elzavarni, csak az edzőt, így Allegri-n fog előbb utóbb csattanni. Az edző görcsös és nyomás alatt van, görcsös lesz ő is. Ez az amúgy is görcsös csapatra még jobban rá tezis a bélyegét, és kész az ördögi kör. Új edző megtörheti, de kérdés kel lenne ideális. Máshol felvetették, hohy Klopp nem. Szerintem jelen pillanatban csak ő lehet a megoldás. Egy történelmi mélyponton, a kiesés és az anyagi csődtől fenyegetett BVB-t vezetett bajnoki címig és BL döntőig kb 3 éven belül. A bélsár nálunk is lassan ekkora. Még talán elérhető. A válogatott szünet előtt kellene még meglépni, mert akkor ideje is lesz kicsi. Addig is egy jó tanács Allegri-nek, hogyan lehet Dybala és Cuadrado egyszerre a pályán : 4-2-3-1 . Cití módra : Buffon – Licthi,Barza,Chiellini,Alex Sandro-Lemina,Pogba-Pereyra,Hernanes,Cuadardo-Dybala. Kezdetben furcsa lenne a kis csodagyerekünknek, de ha akkora tehetség, megoldja, mint Agüero is.

 • Kelosz

  Szerintem egy kicsit mintha eldortmundosodott volna a csapat. Ott is ez volt. Bukott bl döntő után távozó kulcsemberek sérüléshullám. Idén már egész jók. Felépülnek a sérültek, de akkor sem lesz majd csoda. Csùcsformában kéne nyomni egy pszichésen meggyengült csapatban. A védelem pedig itt tart ha nincs kps védekezés. Lemina ma is hozta magát.

  • Juventino

   Egy edzőváltás azért ott is bejátszott a reneszánszban. És azt azért látni kell, hogy Max karizmában sehol nincs Contéhoz vagy Klopphoz képest. Elismerem az érdemeit, mert végül is csak ő kormányozta be a hajót a BL-fináléba, de abban még a Conte által összerakott gerinc is benne volt. Ezt sikerült kitépni a nyáron, és össze is estünk, mint egy rongybaba.

  • Kelosz

   Na ja.

 • humorpalanta

  Zaza egy kalap lótrágya. Nem csodálom, hogy Allegri ki akarta vágni a büdös francba. Iaquinta legalább gólt tudott lőni.
  Dybala jó volt, mindig akcióközelben volt, csak Zazában elhaltak a dolgok.
  Pogba rettentően feszült, nem kellene ennyire szidni, meg ennyi mindent várni tőle, mert nem bírja.
  Lemina jó volt, bejön a srác.
  Hernanes nem ebbe a pozícióba való, szörnyű volt.
  Pereyra… Nem tudok mit mondani. Olyan hullámzó a teljesítménye mint az északi-tenger viharban.
  Padoin Padoin, hozta amit tud, ennyit tud, ez van. Az átlagos csapatteljesítményt hozta.
  Bonuccit elküldeném kicsit zabot hegyezni, mert a mai teljesítménye 0. Jöjjön Rugani.
  Chiello a helyén volt, gyakorlatilag egyszemélyes védelem.
  Evra lószar volt. jöjjön Alex.
  Buffon ennél többet nem tehetett.
  Allegri mi a lószart csinál? Miért Dybalát hozta le, mikor Zazát kellett volna már félidőben? Moratához képest Zaza a kanyarban nem volt.
  Cuadradonak kezdenie kell. Még hányszor kell bebizonyítani?
  Orsato meg hogy a picsában vezethet elsőosztályú futballmeccset? Ha nálam dolgozna így, úgy kivágnám, mint macskát szarni. Jorginho már az első félidőben kaphatott volna két sárgát. Tizi a végén? Chiellini fejesénél ha Reina elütötte a labdát, akkor szögletnek kellett volna jönnie. Ha Chiellini fejelte el, akkor meg büntetőnek. Ehelyett kirúgás. WTF? Mikor legyalulta a fejelő játékost… A többi ítéletét szóra sem méltatom, Morata megtette helyettem.

  • Juventino

   Na igen, még a rigóval is meg voltunk áldva… Az ilyen patkányok szerintem direkt élvezik, hogy most nem véd minket a “bajnokok aurája” és direkt rátesznek egy lapáttal. Nem lejtett, bedőlt a pálya, de egyébként sem érdemeltünk többet, mint ami kijött a mai meccsből.

  • humorpalanta

   Őszintén. Nem érdekel, hogy mit érdemlünk, ami jár az jár. Ha a Juve ellen jár valami, akkor is jár. Elismerem. De azon múljon.

  • Kelosz

   Pedig le volt moggizva. Már ez sem a régi?

 • Qtyu Lee

  “Szóval félő, hogy a sok tapasztalatlan játékos megroppan majd, amikor egycsillió előember kőbaltákat rázva visít a lelátón” No ezért a nagyképű, mindenkit lenéző attitűd miatt utál benneteket a világ. Sebaj, arcoskodjatok csak tovább…
  Addig is a nápolyi Homo habilisok is (már ha érti ezt egy szolid szellemi képességű zebra) letérdeltetik a legősibb szakmát űző öreg ribit és tövig tolják a torkába a cuccost. Közben a zebrabordélyban már várakozik a következő kuncsaft: felkészül a Sevilla 🙂

  • humorpalanta
  • Juventino

   Tanulj meg helyesen írni, te “magasabb rendű”. Tövög, mi? 😀

  • Qtyu Lee

   Hú, most visszavágtál…

  • bombahoppa

   Sokat vártál rá, hogy ide írhass?

  • daneeka33

   Nápoly = Afrika. Ez alapműveltség.

  • Qtyu Lee

   Pont erről a tenyérbemászó (amúgy képzelt) Juve-felsőbrendűségről szólt a kommentem első fele. Talán ha az ellenfél minimális tisztelete meglenne az átlag, vagy az alatti Juventinokban, akkor nem röhögne a fél világ egy-egy zebramintás zakó esetén.
   No de mit is várjunk, amíg a hazai Juve drukkerek alfája és omegája, a Serie A verbális verőembere, Benito sem tisztel sem Istent, sem embert, sem klubikonokat, csak a saját ordas csatorntöltelék stílusát hányja bele az éterbe. Ha a benchmark a pöcegödör alja, akkor nem várhatunk sem az átlag-zebrától többet.
   Amíg pedig talán eljuttok addig, hogy legalább embernek nézzétek az ellenfelet, addig mi, a resztli, hadd tartsuk meg a jogot magunknak arra, hogy ne szeressük a zebraménest, ugyanakkor tiszteljük benne a rekordbajnokot és tiszteljük a legendáit (Buffon, Del Piero; Scirea, Sivori….)

  • Captain

   Tök jókat írsz..
   Valóban érdekes ez a csorda szellem.Ennek a fasszopónak csörög a kolomp a nyakában és teljesen kimossa a többi juventino agyát.”Izé”,”Afrika”,ezek egy tőről fakadnak…
   Pedig érdekes módon a mellet,hogy egy jól megszervezett gazdasági és politikai bűnszervezetnek tartom ezt a csapatot,az ikonjaikat elismerem..pl.Del Piero szerintem minden idők legjobb olasz játékosa,de ez igaz Buffonra is a kapusok között.
   Valami olyasmi ez a csapat,hogy elég sokan szeretik,viszont akik nem kedvelik,azok nagyon nem.
   Ez a szurkolók miatt van így,valóban igazi felsőbbrendű,gyökér társaság..persze lehet,hogy csak Magyarországon,fene tudja..

  • alphstokes

   “jól megszervezett gazdasági és politikai bűnszervezet”
   és ezt egy Napoli-szurkoló hozzászólása kapcsán… a bagoly mondja verébnek szólásmondást ösmeröd-e?

  • Captain

   Szia,köszönöm,hogy megszólítottál.
   Nem akarok én itt anyázást,meg köpködést,csak megjegyeztem,hogy Benito gondolatai döntően meghatározzák a többségét és annyit,hogy nem adtok lehetőséget,hogy esetleg más szurkoló megadja nektek,az ikonjaitoknak a tiszteletet,mert zsigerből lenéztek mindenkit..
   Egyébként nem a Napoli az érdeklődési köröm..csak nem írhatom le itt a csapat nevét,mert ITT nincs neve..

  • alphstokes

   Tényleg, egyszer próbáld már meg egy humorbonbon lenyelése után olvasgatni ezt a blogot, egyszerűen nem is hiszem el, ennyi savanyúalma jár-kel a világban, és véresen komolyan veszi mondjuk azt is, hogy a blogszerzők kis kommunája meleg orgiákon tombolja ki a vesztes meccsek okozta frusztrációit (majd mindjárt jön a válasz tőlük, hogy naná…), vagy hogy nekünk egy teljes miniállam áll rendelkezésre szélsővédőnek…
   Ennyire alulművelt ország ez egy szövegkörnyezet, egy bloghangvétel értelmezéséhez?

   (2006 után meg legitim jogunk van izézni. Nemnemsoha…)

  • daneeka33

   Így van, mi mind egyéniségek vagyunk. Benito azt mondta, hogy ezt kell kommentelnem.

  • Kelosz

   Nem ismerem személyesen Benitot, de itt ő a blogger. Nem kell olvasni. Egyèb mediában nem hallottam tőle bántó megjegyzést más csapatokra. Ez így olyan mintha bejönnél a házamba, hívatlanul, ès lecsesznél hogy az asztalnál nem ér fingani. Furcsa.

  • Jumpman23

   Túl komolyan veszed magad. Te is a sportszurkolásban vezeted le a feszültséget? Igyál egy pohár bort, vagy kettőt, és szórakozz, amin mások is csak szórakoznak.
   De ez csak egy javaslat. ha neked az segít, akkor nyugodtan írd csak le min és miért húztad fel magad. Hidd el, itt senki nem fog úgy a torkodnak esni, ahogy tetted velünk a kommentjeiben. Látod, lehet tényleg csak érteni kellene a viccet.

  • Kelosz

   Ne légy ilyen felsőbbrendű gyökér?. Kérlek add meg a tiszteletet mindenkinek aki téged gyökérnek nevez. Érezni hogy egy arogáns átlag juveszurkoló vagy.

  • daneeka33

   Kit is kéne tisztelni itt? Az izét? Morattit?
   Te ilyen látens Juve-drukker lehetsz, és Juvefóbiában szenvedsz. Vagy nem értem, mi másért próbálod itt nekünk bemagyarázni, hogy el vagyunk tévedve. Nyugodj meg, az izé nem miattunk nyert kb feleannyi bajnoki címet, mint a Juve

  • Kelosz

   Most komolyan te hány csapatnak szurkolsz egyszerre? Mindig a bajnoknak vagy inkább szegény kiesőjelőlteknek? És elhiszed hogy a világ jó csak vannak gonoszok? Ugyan már. Képmutató vagy, mivel most hogy nem megy a Juventusnak itt kárörvenbezel (amivel amúgy nincs baj de akkor minek játszod itt a tiszteletbajnokot). Az pedig hogy ki a gyökér ezekután már nem is lehet kérdés.

  • Az_Isteni_Pavel

   Na most már jönnek az “izéisták” is kárörvendeni rajtunk, ez az idény a totális csubakka éve ahogy látom 🙂

   Bűnszervezet….ez az egyetlen szó elég ahhoz hogy virtuálisan úgy elküldjünk délebbi tájakra, és még igazad sincs. Ha emellett állsz ki, végtelenül tudatlan vagy és felesleges veled bármilyen eszmecserét folytatni. Csak egy tanács, ennek a blognak a stílusa 95%-ban szarkazmus és fekete humor, olvass utána.

  • alphstokes

   Te a tréfát nyilván fonákjáról sem ismered. Csak akkor mit keresel itt?

   De ha meg komolyan vesszük: jártál te már Nápolyban? Hogy azt a szart meg már ne is ássuk elő, amivel pár éve a Napoli-szurkolók kifejezték mély tiszteletüket a Juventus iránt…

  • daneeka33

   Leszarom a Napoli csapatát. Amit írtam, a városról írtam, nem a csapatról.
   Ki az a benito? Együtt töltöttetek egy éjszakát és nem hívott utána?

  • Kelosz

   Hát pont nem érdekel a többi csapat sem az ikonjaik. Engem pl jobban érdekel Pideon játéka mint a (most hirtelen nem jut eszembe egy nápolyi ikon sem) de az ő játéka. Ha ez felsőbbrendű vagy tiszteletlen akkor odaát van a baj. Ez pedig itt egy blog a juventinoknak, Ők meg így szeretik. Te vagy a tiszteletlen hogy 4 évig gyűjtögetett frusztrációdnak rossz helyen adsz hangot. Értem èn hogy el kell mondanod hisz régóta érlelődhet benned csak nehogy korai legyen.

  • Pavone10

   Aki nem érti ezen blog sajátos,egyedi és egyben utánozhatatlan belterjes humorát,annak kár is az időt és a szellemi ráfordítást pazarolnia rá … Inkább menjen el csocsózni vagy legalább lábtengózni vagy valami … Ha mégsem teszi és ide jár követni az eseményeket,csak nekünk kedvez vele,mert lesz 1 plusz humorforrás … Persze más megközelítésből …
   FORZA JUVE PER SEMPRE !!!
   FINO ALLA FINE !!!

  • Tonhalacska

   Zseniális. Imádom az önérzetes balfaszokat. Maradj még.

  • daneeka33

   Sztem ez egy újabb kamunick az nst-n trollkodó horas gyerektől. Az eddigi kommentjeiben a Barcat és a Juvét fikázta.

  • Tonhalacska

   Hála Istennek, hogy idetalált.

  • Az_Isteni_Pavel

   Honnan kerültél te elő? Te árvízkárosult te…

   Elolvasol egy posztot és véleményt nyilvánítasz ami bődületes nagy baromság….Na tessék szépen visszamenni a barlangodba ahonnan évente előjössz provokálni. Na gyerünk gyerünk, hess!

  • Ricardo

   Hagyjad már szegényt. 4 évet várt, hogy írhasson valamit, gondold már el mennyi felgyülemlett stressz lehet benne. 😀

  • HungarianMotorMouse

   Hehe, azt tudtad-e, hogy ide kommentelni egyezer kuvaiti dínár/db? Nagy lesz a számla, baszod

  • HungarianMotorMouse

   Látod, ez már kettő

  • HungarianMotorMouse

   Kettőfél, mert bérletes vagyok

 • Elveszett Bárány

  Sebaj gyerekek, lesz ez még rosszabb is..

  • daneeka33

   Tapasztalat?

  • Elveszett Bárány

   Az van bőven.

 • Kelosz

  Kéne egy armaggedon poszt. Sevilla előtt mert őket megverjük majd.

 • Tonhalacska

  Lemina miért nem Lemmy? Még hasonlít is.

 • juuvee

  1-4 , legalább 🙂

 • Enslaver

  Ööö…izé….kiszopott az Izé!!!4!

  • Juventino

   Ez egyedül azért jó, mert maradt a 10 pont hátrány, azért rossz, mert még egy potenciális top 3-as ellenféllel kell számolnunk a Fiorentina személyében, Sousa ráadásul bizonyította már, hogy szervezett csapatokat képes összerakni. Kérdés, megzuhan -e most az Inter? Egyébként engem rohadtul nem vigasztal a legnagyobb ellenlábasunk kudarca sem, mert se jobbak nem leszünk tőle, se több pontunk nem lesz.

  • daneeka33

   Szerintem ez csak azt mutatja, hogy az eddigi legeredményesebb csapatban is benne van a botlás. Várható is volt, hogy lesz egy csomó körbeverés idén, és valszeg kevesebb pont is elég lesz a scudettohoz. Ez persze a Juventus számára lényegtelen. Idén örülhetünk, ha sikerül összehozni a BL-helyet, mert amúgy nagyon nem áll össze a csapat.

 • Ricardo

  Na, már csak 1 vereségünk lehet a szezonban, ha bajnokok akarunk lenni, szóval azt javasolnám Allegrinek, hogy azt a joker kártyát tegyük el későbbre, így az elején 3-at is kijátszani már egy kicsit sok.

  Az októbert megnyomjuk egy kicsit, Bolognát verjük otthon simán, Inter ellen bíró segítséggel nyerünk, aztán az Atalanta meg a Sassuolo leadja nekünk a 3-3 pontot, mert jóban vagyunk velünk és akkor csak a Torino elleni derby a húzós. Aztán novemberben már sütni fog a nap.

  • Juventino

   A Gazzetta szerint összeült a válságstáb, 1 hónapot kapott Allegri, hogy összerántsa a csapatot. A cikk szerint a játékosok bizalma megingott Maxban, mert eddig már 8 különböző öszeállítással is kísérletezett, mégsem találja a nyerő kombinációt.

   2 fun fact:

   1. A vezetőség állítólag a “sérüléshullámra” való tekintettel hagyja még dolgozni a mestert – ez mondjuk azért vicces, mert legfeljebb Marchisio és Mandzu lehet ennek az áldozata, mert aki Khedirában látja a megoldást, azt azonnal agyon kell baltázni.

   2. A másik kedvencem, hogy Alex Sandro és Dybala nem tudta eddig bizonyítani, hogy megérte értük kifizetni egy valag pénzt. Dybalára ez még úgy-ahogy áll is, bár ő is csak félidőket kapott az elején, de Alex Sandróról mikor derült ki bármi konkrétum? A Chievo ellen szerintem a mezőny legjobbja volt, a Frosinone ellen szintén jól játszott, a gólról nem tehetett, gólt meg nem tőle várunk elsősorban. A Napoli ellen a hosszabbításra állt be, ott mit kellett volna csinálnia?? A brazil a tipikus olasz beszari mentalitás áldozata, nem megy a csapatnak, ezért Allegri a biztosat erőlteti, azaz Evrát, aki defenzívebb és már ismeri, bízik a rutinjában. Alex Sandro hiába tudná jobban segíteni a támadásokat, védekezésben kockázatot jelenthet, ezért Max inkább jegeli – vagy lehetne mismásolni, hogy nem akar terhet rakni az újoncra a “nehéz időkben”. De akkor meg minek igazoltuk le?

   A vezetőség állítólag teljes létszámban felvonult a tegnapi edzésen szúrós szemmel nézni, de ha egy hónap múlva is ilyen lesz a produkció és kikapunk az Intertől is, akkor Allegri búcsúzik, mert Capello, Lippi, Klopp, Mazzarri és Montella is elérhető. Na most akkor: Capello ide ne jöjjön nyugdíjra gyűjteni, elég volt egyszer is, grazie! Lippit is csak a nosztalgia miatt mondanánk, eljárt felette az idő. Klopp rock & roll stílusa nem illene ide, bár érdekes kísérlet lenne, csak nem ilyen helyzetben. Mazzarri lenne az utolsó csepp Marottától, bukott interesek nem kellenek ide. Montellát viszont bármikor szívesen látnám, jó focit játszat és ért a csapatépítéshez, fiatal és rugalmas, a farkasos múltját meg elnézzük neki. Nem vagyok feltétlenül Max ellen, de valamin változtatni kell, és sajnos még mindig a vezetőedzőt a legegyszerűbb lecserélni.

  • daneeka33

   Prandelli?

  • juuvee

   Az elég meleg lenne, ha Maxot kikezdenék. Max bizonyította , hogy tisztes csapattal tisztes erdenényt ér el. Nem ő találta ki jó pár csík kóla után, hogy ez a keret kell neki, hogy bl- t nyerjen a csapat

   A 4-4-2- őt esetleg megnézhetnénk, mert vannak jó szélsőink, és nincs 3 olyan középsőkp, amely sikerre tudná vinni a jelenlegi rendszert.

   Hernanes gyenge, felesleges fenntartani azt a szerepet.

  • Az_Isteni_Pavel

   Szerintem nem Allegri tehet a dolgokról, hogy a keret nem állt még készen, de van amiről tehet.
   A sok sérült valóban az ő stábjának a hibája, ez a Milan-nál is gond volt úgy tűnik nem szabadul meg ettől a dologtól. Másrészt meg nem talált rá az állandó felállásra. Annyira váltogatjuk a rendszereket, hogy azt se tudják a játékosok mit csináljanak és még rájön az is hogy az újakat be kell építeni. Ebből van az, hogy valamikor így valamikor úgy sikerülnek a meccsek, most inkább a sz*pás oldalán vagyunk és az eredményeket meg elvárja a vezetőség és mi is.
   Amit részben rá lehet sózni, hogy tényleg nincs egy standard felállás amibe beletanítja a játékosokat, hanem a “húzóemberekre” próbálja kihegyezni a felállást, ami nem feltétlenül lenne baj de egy edző legyen következetes.
   Első lépésként legyen meg az alaptaktika és azt játszassa viszonylag kevés rotációval a csapattal addig amíg gördülékenyebb nem lesz a játék.
   Második lépésként egyesével beépíteni az újakat a már létező taktikába és csak akkor érdemes egy adott játékos miatt belenyúlni a taktikába, ha az a bizonyos játékos óriási nagy spíler.

   Ezt egyszerre kell Allegrinek kisakkoznia és nagyon nehéz a feladata mivel marha sok az új érkező és az általa elképzelt alaptaktikához képest más játékosokat vett meg a vezetőség és rohadtul későn.

   Tehát összességében a sérüléseket lehet a nyakába varrni, amiért szeretném előterjeszteni, hogy a mindenható bloggerek vegyenek a milliárdos tagdíjakból egy ásd el magad felszerelést és postázzák az egész edzői stábnak egy levágott hintalófej kíséretében és külön dobozban egy kis fűrészport is.

  • Ricardo

   Egyébként agyfaszt kapok az ilyen ultimátumoktól. Lenyilatkozza a vezetőség, hogy tranzisön jiör, meg idő kell, meg lehet kicsit visszább esik a teljesítményünk, aztán mikor ez megtörténik, akkor már 1 hónap után megy a fejvakarás, meg a fenyegetőzés. Ráadásul úgy, hogy a bajnokságban egyáltalán nincs semmi veszve, mert a többi csapat is iszonyat lúzer, a BL-ben meg .. igaz, ott egyelőre csak egy meccset nyertünk és kevesebb is a pontunk, mint a bajnokságban, de na .. talán ott is meglesz valami egy széthulló Gladbach meg egy roskatag Sevilla ellen.

  • Pavone10

   Úgy lesz,már ha minden irányba időben szétküldted a megelelő mennyiségű magot ! 😉 Ha már úgyis csalóznak minket folyton …

  • Ricardo

   Jaja. Kértem egy kis segítséget Dináéktól, októberben nem fizetek tagdíjat, hanem helyette vettem pár olasz bírót, Moggi ajánlásával.