Pozitív poszt

Meccsnap van, mindjárt jön a Frosinone elleni, mindössze harmadik találkozó evör. Nem is feltétlenül az eredmény lesz a lényeg (bár egy tabella alján, pont nélkül szerénykedő újoncot még Delneriéknek is illett verni), nem is az este mutatott játék, hanem az, hogy a felfelé ívelő pályát ne törjük meg. Erre az alapgondolatra épül a mostani poszt. Vidám muzsika is jár hozzá, Dina küldi a komplett férfitársadalomnak:

Nézzük tehát az elmúlt két, Citeh és Genoa ellen egyaránt megnyert mérkőzés pozitívumait, amire építhetünk:

 • A két meccsen mindössze egy gólt kaptunk, amit csak a legelfogultabb izéisták szerint szabadott megadni. Nagyjából úgy néz ki, összeállt a védekezés, ami a mindenkori jó Juventusok első számú erénye.
 • Ha a védelem esetleg ki is hagyna, mindig ott van <3 Gilugi <3 GOAT <3 Fubbon <3. A BL-ben három ziccert fogott, és be is került az UEFA-féle forduló válogatottjába, amiben jellemzően csak Ronaldo és Messi szoktak helyet kapni.
 • Van némi támadójátékunk, és ami még fontosabb, be is találunk. Különösen Manchesterben voltunk végtelenül cinikusak, amikor egy kidolgozott akcióból szereztük két gólt. (A győztes találatot nem mondanám kidolgozott akciónak, egy védőről lepattanó labdából alakult ki a helyzet, a komplett akció egyetlen lövésből állt.)
 • Rotama bármilyen szarul játszik ránézésre a mezőnyben, igen hasznos kulimunkát végez: az utóbbi két meccsen 4 szerelése és 2 labdaszerzése volt csatárként, és még több lett volna, ha Genoában nem kell idő előtt lecserélni. Nincs súlyos sérülése, ma óvatosságból pihen, nem neveztük a keretbe.
 • A feltámadásunkhoz a legtöbbet kétségtelenül Cudordadao tette hozzá a pályán. Pulifej mind védekezésben, mind támadásban nagyot alakított. Pl. a két meccsen összesen 12 labdaszerzése és lopott labdája volt, ez a Münchenben szép lassan beilleszkedő Divalnak (mondtuk már, hogy a csíleit meghághatná egy harapós vikunya?) is becsületére vált volna. Emellett kiharcolt 6-6 szabálytalanságot, ez akkor is rengeteg, ha belátjuk, nem kell hozzá egy hatszázzal száguldó Materazzi, hogy Pulifej leessen lábról. Imádjuk, a fontos meccseken a pályán akarjuk látni.

cuadrado

 • Hernandez baszott lassú, de legalább labdabiztos, és ha a csatárok mögött játszik, egész jól elosztja a pettyest, valamint a lövéseinek is hasznát vehetjük. Ismerős skillset, ugye.
 • Liennichit lehet hibáztatni a City góljáért, de a hátára ugrott egy mázsás néger! Egyébként volt két hibátlan meccse zsinórban, ma meg pihen, úgyhogy amikor menetrendszerűen elbaszna valamit, a Mister jó érzékkel a padra ülteti.
 • Alakul a középpálya, Gogpa hátát már nem feltétlenül töri ketté a 10-es, Lemieux (még sosem játszott nálunk ekkora hokis legenda) is erőteljes bemutatkozáson van túl, és Stuani is fasza volt Arábiában: az első 20 perc bénázását Fubbon korrigálta neki, utána hozta a turbó-Nocerinót. Sőt, Rieira is egész nagyot domborított Genoában, ma onnan folytathatja, ahonnan hétvégén abbahagyta.
 • Allergiát nem hiába tartják az egyik legjobb taktikusnak: belátta a hibáit, csóri Pideont száműzte a BL-keretből és a kezdőből, a 3-5-2-t szintén tartaléklistára tette, és elővette a Contini-éra elején jellemző 4-3-3-at. Mondjuk ez nem vegytiszta 4-3-3, a City-meccs heatmapjait megnézve inkább hajazott egy fura 4-5-1-re vagy egy eltolt 4-4-2-re, de kit zavar, a lényeg, hogy nem 3 belső védővel akarunk nyerni.

Csupa pozitív előjellel várjuk tehát az esti mérkőzést. (Illetve van egy csomó sérültünk, a tabellára nézve messze még a dobogó is, de ezekkel most nem foglalkozunk.) A Frosinone először jutott fel az élvonalba, ezért nem meglepő, hogy a két csapat közös történelme a Juve Serie B-s szezonjára korlátozódik. Akkor otthon Sándor jubileumi góljával (erektáltan könnyezünk: Nedved kapufájáról kipattanót Trez kezelte rosszul, az így lecsorgó lasztit verte be Del Piero), idegenben Zacsi duplájával vertük őket, és most sem számítunk más eredményre. Edzőfejedelmünk a sérültlista és a hosszú szezonra való tekintettel már most aktív rotáció figyelembe vételével minden bizonnyal a Nené – Lichtenstein, Zarbagli, Nabucci, Alessandro – Lemieux, Hernandez, Gogpa – Rieira – Zizi, Dynamo kezdő 11-nek szavaz bizalmat. A pont nélküli Frosinone jelenleg a liga leggyengébb csapata, egyszerűen nincs más választásunk, mint vinnyogósra szeretkezni őket. A gondjaink előbb-utóbb megoldódnak, és ránk mosolyog a szerencse.

Ja, és kötelező rovatunk, a SZAVAZÁS:

 • Ricardo

  Mennyi új igazolás jött szeptemberben! Gondolom a vezetőség is látta, hogy az augusztusi keret lófaszra sem elég.

 • Dartagnanx

  Micsoda csodálatos futballista volt Nedved. <3

 • humorpalanta

  Végre felébredt a csapat. Dival miatt jöjjön egy kis svéc muzsika, ha már odaigazolt, a mocsokja.
  https://youtu.be/c4aE7E8bzd0

  • tjunior

   Beparáztam, hogy vetkőzni fog a csaj a zene alatt, az meg tudjuk, hogy vette volna ki magát itt.

  • humorpalanta

   Olyan gusztustalanságot nem raktam volna ki ide. 🙂

 • bombahoppa

  Rám miért nem lehet szavazni?

 • Nem értem

  Tehát Stuani nem kezd…

  • Nem értem

   És de, leigazoltuk!

 • tjunior

  Egyetlen kérdés feszíti szét lelkem, hogy a bánatba lett Pereyrából Rieira?

  • bombahoppa

   Pereyra->Pereira->Pareyra->Paréyra->Paréjra->Spenótra->Popeyre->Popeyra->Poreyra-Póréra->Pőrére->Herére->Jiereire->Jiereira->Rieira

 • atis123Juve

  Ti nevezitek magatokat újságírónak?!?4444!!!!

 • Kelosz

  Sehol egy poszt az éppen összedőlni készülő Stadio San Paolo-ról? Ügyes kis testcsellel próbálják kizárni a JUVENTUS szurkolókat.

 • Az_Isteni_Pavel

  Most tényleg támadóbb jellegű felállás jöhet mert olyan az ellenfél.
  Pereyra kezdjen mert jól szállt be a legutóbbi meccsen, ezt a formáját kéne állandósítania.

  Pideont a kezdőbe!! Törjünk fel mint a huszár segge!! 🙂

 • daneeka33

  Annyi minden szól a Juve győzelme mellett, hogy tuti ismét vereség lesz a vége. Transition year… Örülök, hogy Zizi bemutatkozik végre, de előbb-utóbb megnezném a Terézért cserébe kapott ifjú brazil csatárt, Valdiviát is.

 • Juventino

  ZAZAAA! Finalmente! Vaffanculo, Arsenal! 😀

 • LeRoi10

  Lehet, hogy én még ennél a posztnál is pozitívabb vagyok, de szerintem jó lesz ez. Fiatalok vagyunk, gyorsak, ügyesek. Régen láttam ennyire kreatív Juventust. Lemina nagyon jó csak mintha nem bíznának benne a társak. Rengetegszer éreztem labdakihozatalnál hogy ha MArci/ Pirlo lett volna ott már rég megkaptál volna. Cuadrado az 1v1-ek királya. Dybala is jól mozog. Pogbának kéne már összeszednie magát, róla kaptuk a gólt és egyáltalán nem focizott hasznosan.

  Ez a szezonkezdet tökéletes arra, hogy mindenki magába nézzen. Nagyot erősödött a mezőny, már-már úgy néz ki a szerencse is elpártol tőlünk. De csak pozitívan. Bízzunk a srácokban és a kemény munkában.

 • juuvee

  Szeretem a számokat, mert a számok alapján objektív értékítéletet lehet hozni. A számok megvédenek minket az olyan remény táplálta illiúziótól, hogy majd jobb lesz.
  Megvédenek attól, hogy elhiggyük, áhh, megint csak pechünk volt.
  Ez a csapat a klubhoz mérten SZAR! A Juventusnál minimum elvárás, hogy a csapat a bajnoki címért küzd.

  Külön fájó, hogy a tavalyi csapat mekkora király volt, jövőre pedig a bl-ben sem leszünk ott, és az izé lesz a bajnok … Ó, Te Jó Ég!!!

  Az erőnléti edzői stábot azonnal ki kell rúgni, ez a sok sérülés elfogadhatatlan!

 • Juventino

  Tegnap végre volt foci, voltak helyzetek, lövések, végig dinamikus, támadó szellemű volt a csapat. Cuadrado az új kedvencem, remélem nem húz egy “Salahot” és ír alá máshová, ha bejelentkezik érte egy “nagyobb” klub, mint a Roma (hehe), mert őt mindenképpen véglegesíteni kell. Lemina szintén zenész, Khedirát látni sem akarom a pályán, amikor ez a kölyök egészséges. Bielsától megtanulta az agresszív középpályás letámadás minden csínját-bínját, egy kis taktikai gyorstalpaló kell neki Allegritől és nagy király lesz. #újpatrickvieira

  Amúgy is elfogult vagyok a francia játékosokkal szemben, eskü’ még Jocelyn Blanchard-t is bírtam, mert egy felkészülési meccsen akkora gólt zúzott a Newcastle-nek egy 1-3-as sör-virsli meccs során, hogy ihaj. Ez ráadásul pont tegnap este jutott eszembe és erre nem kiegyenlít ellenünk egy Blanchard nevű gyerek??! Mert tanulság, hogy a helyzeteket BE KELL RÚGNI! Zazának nagyon kellett ez a gól, múltkor is úgy közlekedett a pályán, mint egy megveszekedett őrült, annyira feszítette a bizonyítási vágy. Ez Allegri sara, mert nagyon szépen “építette fel”, azaz le az önbizalmát a padoztatással. Egyébként vicc, hogy azt írtam, nagyon jól lehet a csatárpárosokat variálni, mert mindegyik támadónk mást tud hozzátenni, aztán lassan nem marad egy egészséges pár csatárunk… Dybalára amúgy mérges voltam, mert nagyon önző volt, ő is akarta a gólját, pedig rá eddig is számított Max, rá is faragtunk a pazarlásra.

  Pogbát én nem láttam tegnap rossznak, a gólért meg nem hibáztatnám, mert otthon, 1-0-nál, 24 kapura lövéssel, úgy hogy az ellenfélnek nem volt kap felületét találó próbálkozása, a 93. percben nyilván beakad egy fejes szöglet után, ennyi erővel hibáztathatnánk Netót is, hogy miért nem állt ott és védte ki.

  Egyébként is, Allegri TAKARODJON, mert

  1. Mi az, hogy nem Buffon véd?
  2. Tudnia kellett volna, hogy a nehéz szezonkezdet során, amikor 4 meccs után 4 ponttal állunk, kell a győzelem és jön a Frosinone, akkor döntő lehet, hogy a gólképtelen csatárainknak egy béna kapus ellen kell játszania, vagy egy fiatal üstökös ellen, akit mi adunk kölcsön, mégis odaadta nekik Lealit, akit ezer éve az új Buffonként emlegetnek, tehát nyilván tehetséges. És mégis kölcsönadta, takarodjon!

  Amúgy viccen kívül, 193 centi a srác, fog, mint a zöld festék, amikor Buffon 50 évesen visszavonul, még csak 34 lesz, én szívesen látnám SuperGigi utódjaként.

  Ja, és mostantól nyugodtan játszhatunk, ezzel a bajnoki cím szerintem elment. Az Inter a bajnokok legnagyobb erényét mutatja, mindig pont annyit ad ki, hogy nyerjen. A Roma egy vicc, amikor a 87. percben felhördült a stadion, egyből nyomtam a livescore-ra, mert éreztem, hogy a fogatlan farkasok szoptak be egy gombócot és úgy is volt. Legszebb öröm a káröröm, ugye, biztos azok is jót derültek a Ferrarisban, amikor érkezett a vigaszhír. Kéz a kézben álldogálunk a bré rossz végén, pedig pont azt nézegettem, hogy a római vereség ellenére már csak egy pont hátrányunk lesz velük szemben, amikor jött a szöglet… Merda!

  • Ricardo

   Nehogy már az Intert komolyan vedd. Sztarmacsónival is volt valami bitang szezonkezdetük, ha jól rémlik, vagy valami veretlenségi sorozat, aztán mégis mi lett belőle.

   Van 2 x meg 2 vereség a csapat neve mellett. Húha! Tavaly több is volt a szezon végére, aztán mégis bajnokok lettünk. A BL-ben ráadásul a halálcsoport ellenére jók lehetünk, a Sevilla meg a Gladbach ugyanis omlik össze.

  • juuvee

   Ja 2x meg két vereség…, de 5 meccsből !!!!
   Otthon kikaptunk az udinesetől, és xeltünk a kiévóval meg frosionéval!
   ez még az atalanta mércéjével is gyenge!

  • daneeka33

   De 3 meccse veretlen a csapat.

  • Juventino

   Az a baj, hogy akár komolyan veszem, akár nem, a meccsenkénti átlag 1 pontokkal nem sokra jutunk. Majdnem az összes rangadónkat idegenben játsszuk ősszel, és borítékolható, hogy nem fogjuk az összeset megnyerni, miközben jelenleg a “biztos” 3 pontokat sem húzzuk be. Ha féltávnál 5-7 pont hátrányban leszünk még a harmadik helyhez képest is, az már gáz lesz. Ha meg lemaradunk a BL-ről a tavalyi döntő után, akkor Marotta azonnal mehet a picsába, érdemek ide vagy oda. Azért az nagyon csúnya kudarc lenne.

   Persze kezdjünk el nyerni mondjuk a mai naptól kezdve, és el van felejtve a rossz szezonkezdet. De meg lehet nézni a Cityt, jó edző, világklasszisokkal teli keret, aztán egy-két rossz eredmény után megroppant a csapat. A játékosok is csak emberek, ha benne van a fejben, hogy nem szabad hibázni, juszt is becsúszik egy-két baki, megremeg a láb, ésatöbbi. El kell kezdeni nyerni, különben baj lesz.

  • Kelosz

   Ami igaz, az igaz, volt játék. Éppen csak ellenfél nem volt és így is sikerült gólt kapni. Csak azért 1-et, mert a tizit nem fújták ba a forosszinonek (lehet jobb lett volna a meccs). Szerintem ki kell cserélni a kapukat az arénában, mert nyilván a mostaniak szarok, vagy a csapatunk “gyenge” vagy allegri. Olyan érzésem van mint anno, ranieri alatt (a rangadókat hoztuk, egyébként meg kilátástalan volt a játék). Egy szerencsénk lehet, higy az izé van csak jó formában, az meg ugye nem focicsapat, így még bármi lehet.
   Allegri: “bárkitől kikaphatunk” muhaha. Na ne már, ezt eddig is tudtuk, kitalálhatna valami okosat.
   Szombaton afrikában majd kifingatjuk az ellent, hogy otthon becumizzuk majd a capri ellen.

   Le kellett volna gyilkolni a fosszonaliét, nem pedig töketlenkedni és ez Allegri hibja megint!!!! Minek egy ilyen csapat ellen Lemina és Stauni egyszerre a kezdőbe (két védekező kp.)???

 • Az_Isteni_Pavel

  Olyan most nézni a csapatot, mint Bambit amint épp járni tanul. Elindul de megbotlik meg a tököm tudja mit csinál még. A lényeg hogy nincs meg a konzisztencia a játékban és ezeken pontok mennek el.