Ezt külön köszi, Carlitos!

Van a Bianconerin két olyan posztom is, amit nem lőttem ki. Csak mi négyen láttuk. Mindkettőt egy-egy heves vita ihlette – a szerelem már csak ilyen – és az úgy is volt rendjén, hogy ne publikáljam egyiket sem. Az egyiket viszont most muszáj felidéznem, mert újra aktuális.

Dinóval Dinával rengeteget vitatkoztunk Vucsinicsről. A hatalmas pallosú crnagóra egyébként is mindig téma volt a listán, mert Dina a 60. perc környékén mindig belökte, hogy „Vucsinics góljával nyerünk”. Néha be is jött neki. Azt viszont nem tudta elérni, hogy egyetértsek vele azzal kapcsolatban, Vucsinics klasszis futballista-e. Sírunk.

adiostevez

Szerinte igen. Én ezt a klasszisok nevében mindig kikértem magamnak, és unalomig mantráztam a különbséget a klasszis futballista és a klasszisteljesítményt nyújtó futballista között. Vagy az én szókincsem volt szegényes, vagy az ukrán zugügyvéd feje volt túl kemény, de szerencsére mióta megérkezett az Ingyán Gempával Odabaszott Ördögfajzat, már nincs szükség szavakra.

Carlos Tévez Alex távozása óta az első klasszis csatárunk, aki ráadásul idén amúgy sem pitiáner pályafutása legprímább formájában mészárolt le minden szembejövőt. Megmutatta a különbséget az öncélú labdafényezés és a helyzetet teremtő cselek között. Megmutatta, milyen egy igazi _big game guy, aki nem hagy cserben a fontos meccseken. Megmutatta, hogy a gyakran unottan sétálgató „zseni” mellett mennyire másképp fest valaki, aki az angliai éveknek köszönhetően olyan work rate-et pakolt a közösbe, hogy az ember beleszédült.

Tevez idén egész évben egyenletesen, kiszámíthatóan, megbízhatóan volt kurva jó. Röhögve mondtuk mindig, de volt benne igazság: idén nem hagyott ki helyzetet a kis rohadék. És a gólok? Nézzünk meg hármat külön.

Rómában nem nyertünk ugyan, de a miénk volt a meccs. Hogy ez ne legyen kérdés, Carlitos a második félidőben úgy betekert egy szabadrúgást a végbélpolip De Sanctisnak, hogy Pirlo majdnem elmosolyodott. Ráadásul Dinával és Joe kapitánnyal a vendégszektorban pogóztuk végig a gólt követő másfél percet, ami nyilván hozzátesz az élmény intenzitásához.

Ott dőlt el, hogy ez a szezon nemcsak a játékot, hanem az eredményeket tekintve is zajos siker, amikor Tevez egyszerre fosatott be 82 ezer dormándi szurkolót. Azt hagyjuk is, hogy egy lépésről ilyen erőset és pontosat lőni nem tud akárki (ezt mondjuk pont Vucsinics is tudta – mondta _b nagyvonalúan), de hát mekkora elbaszott kurva nagy gól volt már ez?!

Erről meg nincs mit mondani. Csak nézni kell.

Tevez hazamegy. A kurva anyját. Maradhatna még, de megértjük, hogy menni akar. Köszönünk neki mindent, nagyon megszerettük a kis rohadékot, aki minden meccsen kiköpte a tüdejét a csapatért, és újra a legjobbak közé rakétázta a Juventust. Minden jót, faszikám!

A pótlásról ráérünk még beszélni, egyelőre csak annyit, hogy tehetséges és fiatal csatársorral (+ Mandzukic, aki egyik sem, de még lehet hasznos) futunk neki számtalan címünk megvédésének, de meglepne, ha akadna köztük egy olyan állat, mint az idei Tevez.

 • humorpalanta

  Beni imádlak és imádni is foglak, de már megint kell, hogy nyaggassalak.
  A Nem futball calcio-t fogod majd valahol folytatni? 🙂 <3

  • tökre szeretném, tényleg.
   basztass még egy kicsit, hátha 🙂

  • humorpalanta

   Ha ennyire kell, szívesen mögéd állok ebben a projektben, de a munkát neked kell végezned. 😀

 • Ricardo

  Ráadásul így valamennyi zsozsót is kapunk érte! Marottának gondolom összeakadtak a szemei mikor arra gondolt, hogy ingyen kellene elengedni jövőre. Szép volt, jó volt, vége. Köszönünk mindent. Kevesen tudják a csúcson abbahagyni, úgy érzem ez Teveznek most sikerülhet.

 • bombahoppa

  Csak azt a Ferrarit nem kellett volna összetörnie…

 • Nem értem

  Mondom, az utóbbi évek legjobb igazolása volt. Nekem hiányozni fog, és kétlem, hogy megfelelő helyettes érkezne utána. De azért remélem… 🙂

 • nemvoktrendi

  Valójában Teveztől talán többet is vártak a pályája elején. Nem mintha így keveset nyert volna, de amikor a Bocában kezdett, sokak szerint a világ legjobbja is lehetett volna. Talán 19 évesen nyerte meg a Libertadores kupát, 20 évesen ment el és már nyert 3 címet fix kezdőként.

  Utána szerintem picit zavaros lett a pályafutása, amikor megvette a játékjogát egy befektetési alap és ott találta magát a Corinthiansban. Annak vajon mi értelme volt? És a Westham? Miért? Tisztelet a Westhamnek, de egy Teveznek az eleve túl “kicsi” volt. Utána jött végre a manchesteri időszaka, ahol viszont elég rossz híre lett, elterjedt róla, hogy egy balhés alak. Milyen érdekes, hogy a Juveban, egy olyan klubban, ahol általában rend van, gyakorlatilag soha semmilyen probléma nem volt vele, sőt, példamutató volt a hozzáállása. Pedig két, annyira különböző edzője volt, mint Conte és Allegri.

  Sabella tavaly vajon miért hagyta ki a vb keretből? Vitte Palaciot és nem vitte Tevezt? Komolyan? Végül aztán nem is nyertek, lehet mondani, hogy így is eljutottak a döntőig és a németek voltak a jobb csapat, de szerintem még az is lehet, hogy pont Tevez hiányzott abból a keretből.

  • Sutyur

   A döntőben Higany 1v1-ben ment Neuer-ral szemben és hibázott. Sokan mondják, hogy ha akkor Tévez van ott.. persze ha Öreganyámnak fasza lett volna, Ő lett volna Öregapám eset, de Messi mellett akár kezdhetett volna is azon a vb-n. De minimum Agüero mögött ott lett volna a helye.

 • rakkenroll

  Maradhatott volna még egy évet… mondjuk én a Bocát is csípem, úgyhogy egyik szemem sír, a másik nevet… de inkább sír.