SEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!

Érzéseink most:

Tavaly nyáron, egész pontosan július 14-én a csapat nagy része a nyári kimenőről visszatért Vinovóba, felvette a melót, majd másnap arról értesült, hogy Conte máig tisztázatlan okok nyomán bekérette a klub youtube-csapatát, és miután láthatóan megtörten videóra nyökögte a búcsúbeszédét, elkabátolt Torinóból. Mi meg összetörtünk, mert úgy éreztük – és ez a mai napig így van -, hogy Conte volt a duplahetedikből triplabajnokká lett Juventus motorja. Nem vettük készpénznek, hogy bárki átveheti úgy Conte helyét, hogy közben megmarad a csapat egysége, lendülete, eredményessége. Ezen kívül nem adott okot bizakodásra az sem, hogy a keret megerősítése első ránézésre elmaradt: a szerkesztőségünk és Aranyvesszejű Antonio által egyaránt követelt, azóta a Chelsea padján senyvedő Cuadrado nyáron maradt Firenzében, sőt, a gyöszös széleket még a veronai Iturbéval sem sikerült megerősíteni. Úgy tűnt, a kezdőbe senkit nem vettünk, squad playerekkel töltöttük fel a keretet: érkezett egy öregecske Evra, egy semmiben nem kiemelkedő Pereyra, a Hellas egyik legjobbja, Romulo, és a Real padjáról, kurvadrágán, a Real-drukkerek legnagyobb örömére valami Morientes-klón. Ja, és Conte helyére sikerült leültetni azt a fatökű Hallegrit, akitől a legemlékezetesebb pillanatokat egy hibás bírói döntésnek hatalmas Buffon-védésnek köszönhettünk, és akit legfeljebb jó edzőnek tartottunk, nem gondoltuk róla, hogy vezére lehet egy Conte szerint minden nyerhetőt behúzó, háromszoros bajnokcsapatnak.

Errebazmeg itt vagyunk május végén, és ha a maradék meccseken negyvenhét gólt kapunk, akkor is ez a Juve utolsó BL-győzelem óta eltelt időszakának legszédületesebb szezonja. ŐRÜLET!

A BL-kettőbe jutást már megénekeltük, ejtsünk pár szót a szerdai kupagyőzelemről. Kiemelt csapatként elég lenne évente öt (illetve ahogy idén hoztuk, négy) meccset meghúzni, és minden évben lehetne egy kupánk. Ehhez képest a BL-t/BEK-et is többször nyertük ’95 óta, mint a második számú olasz sorozatot. Az Andrea Agnelli-érában vagy szar csapatunk volt, vagy Conte pocsékul osztotta be a csapat erejét, vagy összefutottunk egy motiváltabb ellenféllel. Valahogy még akkor sem akart összejönni a győzelem, amikor magasan kiemelkedtünk a mezőnyből. Idén elsőként az elődöntő visszavágója (a szezon egyik legkomolyabb erődemonstrációja) jelezte, hogy nem vesszük félvállról a sorozatot: Allegri megértette, hogy a klubnak és a szurkolóknak is értékes lenne egy kupagyőzelem.

Mielőtt körbeszopkodnánk a véreinket, szögezzük le: a Lazio győzelme sem lett volna érdemtelen. Pioli inkább bátran, mint vakmerően 2-3 nap alatt kigyakoroltatott egy hatékony 3-4-3-at, nem követte el újra az áprilisi bajnoki hibáját (amikor Candreva a padon kezdett, és csak akkor állt be, amikor már kurvára mindegy volt), és olyan lendülettel uszította ránk a komplett csapatát, ahogy olasz ellenfelet nagyon ritkán látunk presszingelni. A vezető góljukig ki se jöttünk a félpályáról, és még miután rendeztük a sorainkat, akkor sem volt egyértelmű a fölényünk. Gyorgyevics dupla kapufájánál pechesebb szituációt pedig nehéz elképzelni – talán ha a kapufák után ráesett volna egy exkavátor a szerbre… Szóval hatalmasat mentek, minden elismerést megérdemelnek. A lómai derbin nem is kérdés, kinek fogunk szorítani.

coppa02

Ha meg kéne nevezni az idei Juve legnagyobb erényét, gondban lennénk. Ez nem egy csilliárdokból összevásárolt sztárcsapat, mint Capellóé volt. Nincs annyi kiemelkedő egyénisége és annyira lehengerlő, rettegett összjátéka, mint Lippi Juventusának. Mégis, teljesen megérdemelten járunk egy mérkőzésre a triplázástól. Küzdeni tavaly is tudtunk, de péel ahogy a Benfica elleni EL-elődöntő visszavágójára visszaemlékszem, a hajtás ott nem párosult hittel. Tudtuk, hogy cinkes helyzetben nem fogjuk bebaszni a továbbjutást jelentő gólt – és ami még szomorúbb: ezt a csapat, valamint az edző is tudták.

coppa04

Allegri legnagyobb tette – azon túl, hogy EU-konformmá alakította a formációt – talán az, hogy visszaadta a csapat hitét. Míg Conte az elhíresült 10 eurós hasonlatával és azzal, hogy kijelentette, nem látja, miként játszhatna olasz csapat az elkövetkezendő években BL-döntőt, a kishitűség két lábon járó nagykövete volt nemzetközi porondon, most akkor is elhisszük, hogy valahogy megoldjuk, amikor rettenetesen játszunk, és épp szárazon farkalják a csapat selymesre borotvált seggét. Ez történt Firenzében (ahol már éppenséggel lehengerlően fociztunk, a szárazbaszást Torinóban szenvedtük el), Madridban, és legutóbb Rómában is. Hogy most épp nem Tevez vagy Pogba, hanem a beharcsiban megidézett Pereyra és Matri hozta a döntő változást, annak nincs különösebb jelentősége: úgy tűnik, Allegri keze alatt bárkiből lehet impact sub. Mártit egyébként nem lehet nem imádni, hiába rettenetesen suta az első labdaérintése, ha közben hajt, mint Svarci Conanként a malomban, tökéletes a labda nélküli helyezkedése (láttad, Nándor?!), és persze minden szögből felfoghatatlanul gyönyörű férfi.

coppa01

coppa05Szóval ezt a Juventust nem csak az egyéniségek, a stárok viszik. A BL-döntőt tavasszal nagyrészt Pogba híján harcoltuk ki, Pirlo amellett, hogy sokáig sérült volt tavasszal, korántsem olyan meghatározó, mint az elmúlt években (vagy korábban a Milanban), Chiellini képes őrületes hibákra, Marchisio és Morata egyenesen el se mentek a kupadöntőre (lusta gecik!), a kupát Buffon nélkül hoztuk, és még Tevez mordálya is besül néha. A rendszerünk működik, nem az egyéniségeink. Elég megnézni az utolsó két bajnokinkat, amiken Allegri úgy trollkodta szét a Serie A-t, mint pár éve _beni néhány szupertitkos nickkel az ős-nst kommentboxát: Max az Inter és a Napoli ellen is feltette a fakót, majd röhögve picsázta el mindkét riválist. Pedig egyik meccsen sem nekünk lett volna fontos az eredmény, mindkét megfirkált ellenfélnek nemzetközi kupahelyért megy (ment) a játék. Mi meg pusztán a sportszerűség kedvéért szartunk bele a villásreggelijükbe – nem épp olaszos, bár annál szimpatikusabb hozzáállás. Higuain Parma után biztos nálunk is hőbörgött egy sort, hogy mi sem hagyjuk őket nyerni, muhaha! :DDD A Barcelona pl. hasonlóan tét nélküli helyzetben inkább egy vicces bundameccsen bent tartotta a picsagyenge Deport – feltehetően már az év erőpróbája, az szja-bevallás járt a katalán fejekben.

Csodás év ez, na. És még a java hátra van. A BL-döntő előtt még illene Pogbát formába hozni (a kupadöntőn halál gyenge volt, tegnap már alakult, Veronában kötelező legalább egy órát hajtania), aztán jöjjön, aminek jönnie kell. Várjuk, mint gimnazistaként a második randit, amin joggal számíthattunk egy forró smárra. Nagyon rég volt ilyen szexi érzés juventinónak lenni.

 • kilopo

  Ha ez történik minden edzőváltás után, akkor tőlem 2 hét múlva nyugodtan takarodhat.

  • Sztbeni

   BL győzelem után lemond, utána jön Mazzarri, aki idehozza Boriellot és Aquilanit, majd a csapat a világon elsőként BL címet véd 😀

  • Sőt, a történelemben először a Juve áll ki a mars-válogatottja ellen, ahol játszani fog Khedira is. Szétpicsázunk minden marslakót!

 • Tonhalacska

  Az a helyzet, hogy amikor Pavel megcsinálta a befelé cselt, a mellettem ülő Barca szurkoló kolléga felsikított, hogy “bazmeg ez gól”. Libabőr. (Utána más miatt sikítozott a kis buzi.)

 • Grell

  Ünnepélyesen fogadom, ha behúzzuk a döntőt is, egye fene, nővel fogok szeretkezni.

 • Ricardo

  A gyönyörű kommentból gyönyörű poszt lett. Küldöm is a tagdíjat, bár most nem tudok kp-ban fizetni, csak drágakövekben. 🙁

  Ami Pogbát illeti, szerencsétlen annyira formába akar lendülni, hogy túl sokat vállal, aztán emiatt rengeteg ostoba megoldása is van. Ami viszont talán a legszebb, hogy ha felmegyünk a Bárka ellen a szokásos Pirlo – Marchisio – Vidal – Pogba gyémánttal, de cserékre van szükség, akkor egyáltalán nem kell azon izgulni, hogy nincs pad, Sturaro meg Pereyra is bőven bizonyítják, hogy lehet rájuk számítani, akár egy BL döntőben is.

 • Jumpman23

  Khedira? Tényleg? Jo az nekünk? Vagy ne foglalkozzak ilyen hirekkel?

  • LeRoi10

   Örüljünk! Már ha tényleg 100%-os a térde. Ha hinni lehet az írásoknak, már csak ez állhat a transzfer útjába.
   Világbajnok, 28 évesen még egész jó korban lévő, 50+-os német válogatottságú középpályás, méghozzá ingyen.Bérelt helye nem hiszem, hogy lenne a kezdőben de ősszel azért kijött a kettős terheléskor, hogy kicsit szűk a padunk.
   A Realban kiégett, de ugyanez volt Sneijderrel, Robbennel. Pirlo helyér tökéletes lesz.

  • Juventino

   Vidal vagy Pogba helyett viszont minőségi visszalépés. Khedira tipikus Allegri-játékos, semmiben nem kiemelkedő, de mindenhova jó. Már várom, Prince Boatenget mikor környékezzük meg, hisz’ ingyé’ van, Marrotta meg úgy szereti.

   Barza papa kiesése sokkal jobban aggaszt, már Barcelonában is tudják, hogy kőbe van vésve a 4-3-1-2, és ha csak még egy mocskos sérülés közbe nem jön, ziher, hogy Buffon – Lichti, Bonu, Chiello, Evra – Marci, Pirlo, Pogba – Vidal – Morci, Tevez összeállításban fogunk kezdeni. Csak közben nem lehet majd átállni 3-5-2-re alkalomadtán, legalábbis Ogbonna nálam a “megnelássam!” kategória egy BL-döntőben. Egyébként én Sturarót tenném be Pirlo helyett, aztán daráljuk le őket, túljátszani úgysem fogjuk a Barcát. Vidal 11-esből, 1-0, oszt’ jó’van! 😀

  • Jumpman23

   Bizok benne, hogy Barza-maci ott lesz a döntőben, és pont ezzel lepjük meg a katalányokat. Hátha csak etetés Barza sérülése, valojában pár nap alatt rendbe jön. Csak szándékosan nem ezt mondja a klub. Naiv vagyok?

  • Kelosz

   A “katalányokat” szerintem nem igen lehet meglepni. Tolni kell ezerrel a grintát, ahhoz párpsul majd a szerencse és úgy lehet nyerni.

  • Kelosz

   1-0? Kizárt dolog, hogy ezt a döntőt bármely fél 1-0ra fogja megnyerni, ettől persze Vidal rúgjon csak 1 gólt minimum.

  • LeRoi10

   Egyértelmű hogyha távozik Vidap vagy Pogba és nem jön Ninja Rómából csak Khedira az úgy elég szűkös lenne.

   Ha a döntőre olyan mentalitással mennek fel a fiúk mint otthon a Real ellen nem lesz baj. Egyáltalán nem biztos hogy elég a győzelemre,de a tisztes helytállás, és a csapat hírverése jó lenne. Ne értse félre senki, hiszek a győzelemben, de én már most imádom ezt a csapatot és azt kell hogy mondjam legalább annyira mint a 2003-asat.
   De behúzzuk!

 • rakkenroll

  “…a kishitűség két lábon járó nagykövete volt nemzetközi porondon…” -ez telitalálat, de Antonió kölyök edző még, remélem képes a fejlődésre. Bár haragudtam kicsit – vagy tán nem is kicsit- én is rá távozása mikéntje miatt, de egy éretteb, bölcsebb Contét szívesen látnék bármikor újra a Juve padján.

  • Juventino

   Nálam idén ledőlt a Conte-bálvány, pedig egyértelműen Grande Antionio ágyazott meg az idei sikereknek, de…

   Mindenki azt mondta, hogy Pep után bárki jöhet, önjáró lesz a Barca, aztán mégsem így lett. Heynckes helyére beülni tutinak látszott, aztán még egy Guardiolának is beletörni látszik a bicskája, évről-évre kevesebb a trófea. Conte után meg jön Allegri és már az első szezonjában behúzza a duplát. Akkor most Allegri jobb edző, mint Pep?

   Conte és Guardiola annyiban egy tőről fakad, hogy mindketten annyira biztosak a saját zsenijükben és annyira csak a saját korlátaikon belül gondolkoznak, hogy ezzel megbéklyózzák a saját csapatukat. “Az érettebb, bölcsebb Conte” legnagyobb ellenfele Conte maga és a tévedhetetlenségébe vetett hit. Az olasz válogatottnál is azt mantrázza, hogy ezzel a csapattal nem lehet nyerni, lehetőségek és emberanyag híján van, ezek után hogy higgyenek benne a játékosok? Vagy saját magukban? Allegri meg okosan kihasználta a Fantasztikus Négyesben rejlő lehetőségeket és a jó középhátvédek nyújtotta biztonsági opciót. Nem nagy truváj, de jó érzékkel húzta meg a változtatásokat és közben még pihentetni is tudott. Apróságok ezek, de a Bayern sem tudott nyerni olyan öntörvényű “zsenikkel”, mint LvG vagy Pep, és a “sótlan, szürke nagypapival” meg behúzták. Nagyon bízom abban, hogy Allegri jobban fog meccselni, mint az ezen a szinten még újonc Lucho és a játékosaink pedig felnőnek a feladathoz, és akkor jövő héten feltehetjük a koronára a gyémántdíszt.

  • rakkenroll

   Én nem hasonlítom senkihez, az ego nagy úr mindenkinél, főleg a kimagasló egyéniségeknél, így Antoniónál is, de csak 45 éves, szerintem tud ő még fejlődni (a mentorai sem voltak rosszak, és végül is elsősorban stratégiában, taktikában kell fejlődnie). Amit a Juve idén csinált, az nem kis pofon volt neki, remélem a megfelelő konzekvenciákat vonja le ebből. Mindenesetre, én már nem haragszom rá.

  • daneeka33

   Allegrinek nem volt idén nehéz dolga, ami a hazai sikereket illeti. Kutyaütő Milan, izé, a Roma is gyengébb volt, a Napoli is leáldozóban. Mindent elmond, hogy egy átlagnál kicsit jobban összerakott Samp a dobogóért tudott harcolni sokáig.
   A BL-döntő meg 50%-ban mák kérdése, a másik 50 megvolt Contenak is.
   Két meccs volt emlékezetes, a Dortmund és a Fiorentina elleni idegenbeli meccsek. De a bajnokság eddigre már lefőtt, szóval ezt is a helyén kell kezelni.
   Nálam még Conte > Allegri.

 • Danimester1

  Ma pedig verébre ágyúval!??!!? Szerintem már csak azért is megnyerjük a Bl-t,mert Dárdai lett a Berlin edzője.