Téli piaci körkép

Hétfő este 11-ig lehet leigazolni Messit, különben a nyári mercato nyitásáig elúszik a lehetőség. Röviden áttekintjük a klub piaci aktivitását, ti meg elmondjátok kommentben, kit vennétek a Pogbáért kapott 100 millerből.

Télen kevésbé aktív az átigazolási piac, és ennek több oka is van. Pl. a télen igazolt játékost muszáj gyorsan, szinte kapkodva beépíteni; ilyenkor a klubok likviditása sem hasonlít egy vaskos, eres lószerszámra (hogy ne menjünk messzire, a BL-pénz szezon végén érkezik); az elégedett, jó formában lévő játékosok nem feltétlenül télen szeretnének mozdulni; a BL-főtáblán már bevetett játékos másik BL-csapatban már nem játszhat a következő szezonig; stb. Szóval télen tunyább a piac, pláne nálunk, és ezen nincs mit csodálkozni: erős a Juve kerete, 7 ponttal megyünk a hisztigyár előtt, a védelembe visszakaptuk Barzaglit és Cacerest, egy(-két) sorral előrébb Pepét, egyedül Kwadcsi elhúzódó felépülése pukkant bele a nulláslisztbe. Na de haladjunk sorjában, a Darti-féle zsenilisztikus keretelemzésnek megfelelően posztonként!

Kapusok: mindenki marad a seggén. Friss pletykák szerint máris megegyeztünk a Fiorentinából távozó Netóval, a legfeljebb közepesen tehetséges HÁLÓŐR a nyáron válthatja Storarit.

Védelem: mindenki marad a seggén, az első csapathoz nem hozunk senkit a télen. Viszont állítólag kifizettük Rugani másik felét az Empolinak, kb. 3 millába került. Benne komoly bizodalmunk van: máris felnőtt válogatott, stabilan teljesít, meredeken emelkedik a piaci értéke, nyáron nyugodtan be lehet építeni az első csapathoz – vagy el lehet adni sok $$$-ért az Arsenalnak. Rajta kívül szereztünk még valakit: a 18 éves Pol Lirola az Espanyoltól csatlakozik a primavera keretéhez, idővel eldől, hogy könyvelési tétel vagy Juve-játékos lesz-e belőle. A Chievo kölcsönbe szeretné Mattiellót, ebből még lehet valami a hétfői zárásig.

Primavera Tim Cup 2012/2013 Finale ritorno Napoli vs. Juventus

Középpálya: mindenki marad a seggén, és valószínűleg hozunk még egy segget a meglévők mellé. Kwadcsi sérülése miatt innen kiesett egy ember, Vidal térde szintén nem egy életbiztosítás (Parmában is fájdalmai voltak, ezért cserélte le Maxi), szerencsétlen Romulo mintha a keretben sem lenne, és Marrone teste sem bírja a gyűrődést, szóval a középpályán helyzet van. A megoldás házon belül rendelkezésre áll: Marotta már a nyáron leigazolta a Genoából Sturarót, majd egyből kölcsön is adta a szezon végéig Preziosiéknak a 21 éves fiúkát. Ennek a kölcsönnek idő előtt vége, amiért némi fájdalomdíjat fogunk fizetni. Sturarónak nincs kiemelkedően jó szezonja, de arra, hogy néhány meccsnyi pihenőt biztosítson a belső embereinknek, tökéletesen megteszi. Paraticiék egyébként dolgoznak a jövő csapatán is, ennek jeléül egy brazil és egy kolumbiai tinit is megkörnyékeztek. Gerson jobb szélső, 17 éves, és 10 millát kérne érte a Fluminense, a 18 éves, kolumb Andrés Tello pedig az új Cuadrado. Izgin hangzik mindkettő, de valószínű, hogy ha bármelyik be is fut, akkor egyből toljuk tovább kölcsönbe, vagy a primaverába. Majdnem lett távozónk is: Marronét a Samp akarta, majd Luca szóban megállapodott a Cordobával, majd megbukott az orvosin (Dincsi némi malíciával meg is jegyezte a listán, hogy “az orvosi kemény egyetem, sokan megbuknak ott”), így visszatért Torinóba, és elő is jegyezték műtétre. Szomi miatta a szívem, megérdemelne egy sérülésmentes szezont és stabil játéklehetőséget. Ja, és Bouy a Panatinaikosznál sem eresztett gyökeret, őt – Mattiellóval csomagban – a Chievo vinné. Fórumunk oszlopos tagja, Krisz szerint nem lenne bolondság tenni Bouy-jal egy próbát, ha már úgyis trequartistát keresünk. Hallod, Marotta, HALLOD?!

marrone

Csatárok: Giovinco körül forog minden. A törpe a klub háta mögött megállapodott a Torontóval, ez meg jó, hogy úgy felkúrta Marotta agyát, hogy a kobra legszívesebben azonnal külső körletre csapná Sebát. Andrea d’Amico, Gio ügynöke el is utazott tárgyalni a leendő munkahellyel, és megpróbálja kimutyizni, hogy már januárban kimenekítse a kicsit a városi riválishoz. Ha ez sikerül, akkor kell egy csatár a padra. A többé-kevésbé megbízhatónak számító források szerint három esélyes is rendelkezésre áll, ebből kettőt ismerünk: szegény Osvaldo már megint a körülmények áldozata, és mindent megtesz, hogy kibaszassa magát az Izé rothadó öltözőjéből, Matri szívesen megpróbálná újra nálunk, és Pazzininek sem mindegy, hogy a padról nézve a kiesés elkerülése, vagy a BL-negyeddöntő lesz tavasszal a cél. Oszi tavaly szót értett Contéval, lőtt 2 gólt az EL-ben, egyet – merev cerkával, hogyne – Rómában, viszont nyilvánvaló, hogy fogyatékos. Milánóból pl. eltűnt a télen pár napra, semmit nem tudtak róla a dagadt filippínóék, meg se hívták a csapatépítő vacsorára, viszont Tevezzel jó cimbik, nálunk talán újfent kibírna pár hónapot anélkül, hogy leniggerezze Islát. Pazzini és Matri játékuk alapján akár egypetéjű ikrek is lehetnének: rettentően zavarja őket a bogyó, cirka 20%-os pontossággal passzolnak, viszont befejezni, azt tudnak. Matri erős őszt futott, 12 ponttal áll a kanadai táblázaton, és – szerkesztőtársaim és Ben Affleck kivételével – sokkal jóképűbb bárkinél; ha már muszáj hozni valakit, én rá szavazok. Persze egyikre sincs szükségünk, eddig is a Tevez, Nándi/Morientes kettős játszott, és inkább építeném Comant, mint hűteném Oszi idegrendszerét alamizsna 20 percekkel.

trio

Valahogy így állunk. Zúgjon a “sóher Marotta!!4!”

 • Juventino

  Pazzinit meg ne lássam csíkosban, mert megkergetem Marottát egy fagyott vidrával! Matrinhóval nekem nincs bajom, cipő nélkül is beveri, ha kell – minden ötödik ziccerét… Oszi meg egy öntörvényű fenegyerek, de inkább egy ilyen, mint Pazzo, aki annyira vállalhatatlan, hogy még Inzaghi is inkább játszik 3 támadóközéppályással csatárban…

  De tényleg, azért legyen már egy szint, aminél nem adjuk lejjebb!

  • Dartagnanx

   Pazzinit inkább Allegri kéri, az a gondprobléma.
   Takarodjon!

 • Tomi

  Ha lehet választani, akkor Pogbát a Psg-nek passzoljuk el egy Verratti Cavani duóért plusz küldhetik még a Rabiot gyereket vagy egy Coman szerű tejfeles szájú fekát 🙂

 • Saxoo_85

  Bocsánat előre is, hogy nem a témához szólok hozzá, de!!!
  Régóta érlelődik bennem egy kérdés benitohoz! Mennyiért dugnád ezt be Egri Viktor seggébe, ha benn jársz a Diginél?
  Szerintem összedobjuk…

  • humorpalanta

   Hallod, te mekkora tahó vagy! Mit képzelsz magadról, hogy egy páros szervből csak az egyiket használnád? Gondolkozz ember! A kettő mindig jobb, mint az egy! 😀

  • Tonhalacska

   Nemes a cél, szóval szerintem ő ingyen megteszi, bár az eszközre összedobhatunk (legyen barna és XXXL-es). És reméljük ezúttal is lesz a végén fotó az eseményről, mint mikor örökbe fogadtuk a zebrát.

 • tjunior

  Bouyval kapcsolatban annyit, mélyen szántóan kielemeztem, az eddigi pályafutását a transfermarkt segítségével, és OM-et csak akkor játszott ha odafújta véletlenül a szél, amúgy DM meg ZM,
  Pogba árából meg Verattit, Rodriguezt és Firminot hoznám, köszönöm.

  • s4tch

   “Verattit, Rodriguezt és Firminot”

   szeretlek.

  • rakkenroll

   …meg Zlatant.

 • Fallingskys

  Én, ha nem is most, de a nyáron mindenképp hoznék egy épkézláb balbekket, gondolok: Jetro Williemsre (PSV) kb: 5 misi , vagy Ricardo Rodríguezre (Wolfsburg) kb: 25 milla. Rodríguez nyílván drágább lenne, de már kész játékos.
  Most télen meg új játékos nem igazán kell, ha Sturaro jön oké, de szerintem nélküle is letojla a juve a szezont.

  • Szilveszter94

   Rodríguez kemény dió lenne – egyrészt, maga a Wolfsburg se lenne egyszerű menet, igen nagy valószínűséggel BL-helyen végeznek, ami növelni fogja az árát, ráadásul Dieter Hecking személyében a fejlődésre is van garancia. Másrészt, az ő neve azért benne van a nemzetközi tudatban, vagyis lesznek más kérői is, ami még tovább emeli az árát.

  • Fallingskys

   Minden, amit írtál igaz, de szerintem a juve csak akkor tud előrébb lépni európai szinten, ha ilyen játékosokat igazol.

  • Szilveszter94

   Ebben meg neked van igazad 🙂 bár Willemsben én nem feltétlenül vagyok biztos, hogy erősítés lenne.

  • Fallingskys

   A PSV-ben arat, Evra meg tanithatna neki egy két dolgot.

 • melakovics

  A legnagyobb gond, hogy amikorra mi szertnénk realizálni Pogba eladását – jövő nyár -, akkor a keretet komolyan ráncfelvarrni kellene. Barza és Pirlo már most is öreg és kell helyettes, majd utód. Minden tiszteletem Buffon-é és Storari-é, de már ezen a nyáron egyik helyett új arc kell. Tévez ha jól tudom, szintén zenész, bár neki csak lejár a szerződése és lép a nevelő egyesületébe. Nándi sem lesz fiatalabb és Marci sem, ahogy Chiellini és Evra sem fiatalodnak napról napra. És erre a komoly plasztikai műtétre nem lesz elég a Pogba-ért kapott összeg még akkor sem, ha a klub is megfejeli azt. Már idén nyáron el kell kezdeni a fiatalokat halmozni.

  Perin nem lenne annyira drága. A PSG-ből el kellene hozni Rabiot-ot, a védelembe jönni fog elviekben Rugani, de én még Masi-t is visszahoznám. Cáceres a jobbot megoldja Lichti-vel, de balra mindenképp kell ember, elenben fogalmam sincs, ki legyen az. HA sikerül beépíteni – és nem le – Coman-t, akkor már csak mellé kellene valaki, én a francia vonalra szavazva Lacazette mellett teszem le a voksom. Morata elviekben marad, jöhetne Berardi. Pirlo-t hál’istennek megoldottuk, szerintem a töltelék szerepre egy fokkal komolyabb név a Romulo és/vagy Pereyra, mint Padoin, szóval ők maradjanak. Asamoah-t ha végre a posztján játszatnánk, akkor “szinte” meg is lenne oldva a Pogba pótlás, de azért ha már Lyon, akkor Grenier is jöhetne.

  Grenier – 10millió
  Lacazette – 20 millió
  Rabiot – 5 millió
  Berardi – 15 millió
  Perin – 15 millió

  A két fiatalunk szerintem ha összesen 10 millió, akkor sokat mondok, valamint a Romulo és Pereyra opciót még nem teljesen tudom, mennyibe fájna.

  Bár nem az eredeti posztja, de Vrsaljko 7,5 millió lenne, és tud balbunkót játszani. Elég sok név, de ügyesen mind kivitelezhető, és darabonként sem lépnénk túl a papíron Marotta korlátait feszegető 20 milliós határt.

  Egy része már most télen jöhetne szerintem, vagy lefixálni rájuk az opciót nyárra, a többire pedig ott lenne 2 nyár.

  • CM8

   Szerintem Lacazette-et nem fogják 30 alatt elengedni sehová sem.

  • Szilveszter94

   Az biztos… ha így halad, jobb lesz, mint tavaly Ibra volt.

  • Szilveszter94

   1. Buffont padra? Hát noooooooormális? Egyrészt, amíg így véd, addig nem indokolt, másrészt ő azért megérdemli, hogy ne csináljanak belőle Casillast, harmadrészt meg épp most veszi meg a Juve mögé Netot, és negyedrészt, mire Buffon vissza akar majd vonulni, addigra kiderül az is, hogy Leali elég jó-e a helyére, vagy kell-e más – lehet, hogy utóbbi lesz, de ha esetleg Leali tudná őt pótolni, akkor feleslegesen ne költsön már a Juve.
   2. Ha jön a balszélre valaki, akkor az klasszis legyen; úgy Evra is tud balhátvédet játszani, ahogy Vrsaljko. Arról nem is beszélve, hogy a te elképzelésed szerint egy darab eredeti balhátvéd nem lenne a keretben…ha azt mondod, Ricky Rodríguez vagy Fábio Coentrao, az oké, de Vrsaljko? Ne már.
   3. Rabiot nem védekező középpályás, de az a poszt egyébként is csak 3-4 év múlva lesz esedékes. Amúgy maga a játékos jöhet, csak ne Marchisio helyére.
   4. “Greniernek nincs cseréje” – amúgy van nálad is, Pereyra személyében, de ez valami oltári hülye logika; ezen az alapon nem kellene, csak 11 fős keret, hiszen ha fiatalok, akkor nem sérülnek és nem fáradnak el…
   5. Tevez szerződése csak jövő nyáron jár le.
   6. Coman még nincs kész a kezdőre – nem véletlen, hogy Morata játszik, és nem ő, de egyébként Berardi is jobb nála.
   7. Berardi tudja pótolni Tevezt, akkor meg minek Lacazette? Megint csak felesleges költés.

  • melakovics

   Amit leírtam, az egy legalább 2 éves nyári terv igazolásokra. Nem egy nyári. Ezen úriember módjára átsiklottál.

   1. Buffon mér sajnos 37, és tudom Zoff, meg miegyebek, de 3 év múlva szerintem már nem neki kellene védenie, és a méltó helyettes szerintem nem Leali, hanem Perin.
   2. Írtam is, hogy fogalmam sincs ki jöjjön balbunkóra, de te meg azt felejted el ki felelős nálunk az igazolásokért. 20 millió felett mi még nem adtunk ki játékosra és amíg ő itt van nem is fogunk. Így az általad felsoroltak, mind alsóhangon 25 millió.
   3. Marci is már mindjárt 30, és az ő posztján nincs neki már 5 kiváló éve. Mindképp kell valaki, mert nem akarok még egy szezont úgy kezdeni, hogy Marci még mindig Pirlo alternatívája. Pirlo-ra már pláne nem lehet építeni. Rabiot pont egy olyan fiatal, aki akkorra fog beérni megfelelő játéklehetőség mellett, mikorra Marci már kifelé mozog a karrierjéből.
   4. Pereyra nem irányító, ő Vidal cseréje lehetne. A sors rossz fintora, hogy Vidal most irányítót játszik. Egy fiatal azért jóval jobban kell bírja a tempót, mint egy Pirlo korú játékos, így nem teljesen légből kapott, hogy bírja a szezont. Pogba is bírja és a bajnokságban szinte mindig kezdett a BL-ről meg ne is beszéljünk.
   5. Még mindig legalább 2 nyári tervet vezettem fel, amin most írom le másodjára illedelmesen átsiklottál.
   6. Coman-ra írtam, HA sikerül be és nem le építeni. Erősen feltételes mód, de én remélem sikerül beépíteni, mert hosszabb távon ő is jó lenne Tévez utódnak.
   7. Lacazette sose Tévez helyére jönne, sokkal inkább Llorente és vagy Morata helyett. Így ennyi. Berardi tény és való tudja pótolni Tévez-t, de remélem ha visszahozzuk, akkor kap is lehetőséget, én őt már most nyárra várom.

   +1 semmi garancia nincs arra, hogy Pogba idén nyáron, ’15-ben távozik. Szerintem legalább a saját (francia) rendezésű EB-ig maradni fog. Így még egyszer leírom, így hátha megragad, amit leírtam egy legalább 2-3 éves terv, mert 3 év múlva már szinte az egész keret öreg lesz, és Pogba egyedüli vételára nem lesz elég ráncfelvarrni, így érdemes elkezdeni már idén!

  • Szilveszter94

   Nem én vagyok hülye, egyszerűen csak nem fogalmaztam elég világosan – olyan a világon nincs, hogy valaki már a jövő nyári igazolásait tervezgesse. Te ezzel lazán bevállalnád, hogy most nyáron Lacazette-et, Rabiot-t, Grenier-t vagy épp Perint lenyúlja egy másik klub, mondjuk a Roma vagy egy gazdag külföldi.

   Értettem én, hogy te ezt 2016-ra képzelted el, “csak” épp így az egész elképzelésed totál értelmetlen, mert átigazolási idényt csak most nyárra tudsz tervezni.

  • melakovics

   Llorente-t pont így szereztük meg. Nem jött egyik nyáron majd 30 millióért, jött egy év múlva ingyen magas fizetéssel. El volt tervezve… Rabiot Grenier és Perin hármas kb 30 milliót taksálna, és ez még a kötelező opciók mellett sem légbőlkapott összeg, lazán kifizethető mennyiség, még a mi zsugori csapatunknak is.

   Egyedül Lacazette esetében jogos, hogy ezzel kockáztatom, hogy elviszik, vagy még drágább lesz. Ez teljesen jogos, de sajnos ha a fenti 30 millió mellett jön Berardi és a kötelező opciók, akkor már túl is vállaltuk szinte magunk. Így ezzel kockáztatok. De egy normális csatár, akinek nem csak fejjátéka van – amit mi nem tudunk kiaknázni -, az nem lesz olcsó megoldás. ÉS ha komolyan akarjuk venni a Bl győzelmet is kb 5-6 év múlva – ekkorra realizálják Marotta-ék -, akkor kelleni fog egy ilyen csatár. Mindegy mikor költünk rá. Most vagy 2 év múlva. Az ilyenek mindig alsóhangon 30 milliót kóstálnak majd…

   És egy komplett tervet nem csak egy nyárra lehet tervezni. Conte kinevezésekor egy laza 5 éves projektet mutattak be, komplett átigazolási tervekkel, pénzösszegekkel és bár konkrét neveket szinte biztos nem, de elképzeléseket tartalmazott. Tisztában vagyok én is, hogy minden mozgásban van, de sajnos pont a vezetőségünk miatt csináltam meg ezt a “tervet”, mert ők lazán ilyen rugóval működnek. Ami persze nem jó.

   Szóval sajnos bár tény nem életképes, de Marotta-ékat ellesve sajnos reálisak az ilyen több éves tervek…

  • Szilveszter94

   Ez mondjuk jogos érv, hogy Marrottáék jobb szeretnek hosszú távra tervezni, így adom. Mondjuk, szerintem már a Pogba eladásából bejövő összeggel is meg lehetne erősíteni annyira a Juventust, hogy a BL-győzelmet célul tűzhesse ki – a keret már most is nagyon erős, 3-4 klasszisjátékos meg körülbelül ugyanennyi fiatal tehetség kellene.

  • melakovics

   Buffon nem is tudom mikor mondta, hogy addig lesz aktív pályafutása, amíg mindenhol kell. Nem vitatom, hogy még 2-3 profi év is benne van, de a helyettest nem akkor kell leigazolni, mikor már konkrétan kellene. Én maondó vagyok, hogy tanuljon csak Perin a legjobbtól, abból még baja senkinek sem lett és nem hiszem, hogy egy intelligens rotálással akár a kapus poszton is, nem tudnánk neki elég lehetőséget adni. Perin a jelenlegi fiatal olasz kapusok közül a legjobb. Ez vitán felül álló dolog. Hiába fiatal, már van rutinja. Szinte pont Buffon-i pályafutás lehetne majdan az övé is. Fiatalon nagycsapathoz igazol, berakják a kezdőbe és bent is ragad évekig, majd meghatározó alakja lesz a mindenkpri csapatának s a válogatottnak is.

   A Morata-s rész is igaz lehet, nem vitatom, de egy csatárt sajnos semmi mással nem lehet értékelni, mint a góljaival. Egyelőre még nem szolgálta meg a 20 milliós bizalmat. Ami nem jelenti azt, hogy nem is fogja. Ellenben hiába hasznos a mezőnyben, szinte ordít róla, hogy kellene neki jó pár gól, hogy az önbizalma a helyén legyen. Sors fintora, hogy per pillanat Tévez sincs valami egetrengető formában… Én azt érzem rajta, és ezért mondtam Llorente 2.0-nak, mert mikor kellene látványosan egyik sem tudják a hátukon vinni a csapatot. Mint pl Pogba. Llorente koránál fogva már nem is lehet ilyen, de Morata még igen. Csak ki tudja, hogy mik a tervei a Real-nak vele. Mert nála ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni.

   A Berardi-Lacazette duó szerintem is méltó lehetne a nagy ADP-Trez kettőshöz, nem cska azért, mert a nemzetiségek is megegyeznek 🙂 Grenier nem is Pogba posztjára érkezne, hanem irányítónak, ami jelen pillanatban sincs még mindig a keretben sem. Paul-t elegánsan oldanám meg. Asamoah-t végre a saját posztjára pakolnám. Valamint ezzel karöltve zsereznék egy irányítót. Itt két opció lehetséges: A.) veszünk egyet, komoly összegért, aki már bizonyított; B.) egy fiatalnak szavazunk bizalmat és kvázi kineveljük. Isten igazából mi még egyiket sem csináltuk sose, főleg nem Marotta vezetésével, de én jobbnak látom a fiatalt kineveljük dolgot. De az is lehet, hogy a pótlást végül a majdnem szokásos inkább formációt váltunk dologgal oldjuk meg.

   Szerintem Pogba árából csak és az ő árából nem tudnánk BL győzelemre esélyes csapatot kreálni. Mert lényegében mindegy melyik nyáron, idén vagy jövőre távozik, így is úgyis sok a 30 közeli vagy olyan játékos akik vastagon elhagyták már. És ezeket egyszerre mi nem fogjuk tudni megoldani. Így bizonyos dolgokat már most nyáron el kell kezdeni. Első körben Berardi ASAP vissza, és tanuljon csak Tévez-től, Pirlo-tól érzékeny búcsút kellene venni és Marchisio mögé egy ifistánkat leültetni. Lehet sokak ellenszenvét kiváltom, de Pereyra-t szerintem meg kell tartani, Romulo mehet vissza Verona-ba, Rugani szinte biztosan jönni fog a szezon végén. És ha Berardi-t visszahoztuk, én Llorente-t feleslegesnek tartom, mehet nyugodtan. A Tévez-Berardi-Coman-Morata négyes szerintem bőven jó. Ez így egy nyárra elég komoly frissítést jelentene, és Pirlo elengedésével még a keret átlag életkora is javulni fog. A többit meg egy év múlva Pogba árával kiegészítve már meg lehet és kell is oldani!

  • Szilveszter94

   Grenier esetében nem is posztra mondtam – Pogba nem csak egy egyszerű játékos, de a középpálya vezérbikája is, a távoztával ez a “szerep” megüresedik, és a mostani középpályán nincs olyan ember, aki ezt át tudná venni. Amit először Pirlo, majd utána Pogba jelent a Juve-középpályán, azt Grenier kétséges, hogy hozni tudná, ahhoz egy klasszis kell.

   Ami a fiatalítást illeti, annak sokan nem értik a lényegét, köztük te sem: a fiatalításnak a fő kulcsa az ésszerűség. A Milan épp ott rontotta el, hogy a két végletben mozgott: először addig őrizgette a szenátorokat, amíg azok teljesen belassultak, majd egyszerre dobta ki az összeset, amivel meg a csapat magja veszett oda.

   A Juventusnál is erre a kettőre kell figyelni, hogy
   1. Ne egyszerre kelljen az összes öreget kidobni
   2. Maradjon meg a csapat magja

   Ez viszont simán megoldható némi rációval és higgadtsággal. Például: idén Storari, Barzagli, Chiellin és Llorente, jövőre Evra, Pirlo, Pepe és Tevez, két év múlva Buffon, Lichtsteiner és Padoin, és így tovább, és így tovább…

  • melakovics

   Abban van valami, hogy mint személyt pótolni nehéz lesz, ellenben Zidane-t is sikerült. Nem lehetetlen, csak marha nehéz feladat lesz.

   A fiatalításra pedig nem véletlen írtam, hogy idén elég Pirlo-t kiépíteni, amennyiben megtartjuk Pogba-t. És a korábban felvázolt tervemnek is pont az a lényege, hogy ennyi embert egyszerre nem lehet kicserélni. Így van amit már idén el kell kezdeni. És hát a felsoroltak közül Szundi az aki szerintem már most sem nélkülözhetetlen. Pár éve ez nem volt igaz, de most igen, így nem lenne akkora érvágás.

   A fiatalításnak van egy másik verziója is, de azt klasszikus értelemben nem lehet annak nevezni. Ugyanis meg lehetne csinálni úgy is, hogy nem hagyjuk kiöregedni a keretet, minden évben frissítjük ésszel, teszem azt 1-2 fiatallal. Ellenben őket be is kell, szinte kötelező építeni.

   A Milan szerintem “csak” ott rontotta el, hogy Ibra-Thiago Silva egyszerre ment. A gólokat szedte ki ezzel a vezetőség. Ibra mellett szinte nem is kellett más, lőtte ő a gólokat. Silva mellett meg még Méxes is értelmes védőnek tűnt. Több sem kell.

  • Szilveszter94

   Ibra kiesése egyébként (meglepő módon) nem volt akkora érvágás; ősszel El Shaarawy, tavasszal a meglepően jó Balotelli lazán pótolta. Viszont a zseniális Nesta-Silva kettős elengedésével a védelmet, a többi szenátor kidobásával meg a középpályát zúzták szét.

   Ez alapján viszont, amit mondasz, egyről beszélünk, csak különböző irányból közelítjük meg azt. 🙂

  • melakovics

   Úgy emlékszem, hogy mire az új felállás El Sharawy-val beérett, volt egy-két kínos dolog, mint a Samp elleni nyitány vereség. Majd pont Balotelli miatt halványult el El Sharawy a tavaszra. Szerintem mindkettő kellett. Nálunk ilyet Buffon és Tévez együttes kiválása eredményezne.

   Ennél rosszabb már csak az lesz, ha a már most távozó Gio-t vagy Osvaldo-val vagy MAtri-val “pótoljuk”. Egyik rosszabb, mint a másik…

   De tény, mindketten ugyanoda akarunk kilyukadni, csak másik oldalról! Ezért is jó egy ilyen beszélgetés.

  • Szilveszter94
  • melakovics

   Igen, sajnos. Pedig mennyire örültem, mikor 11 millióért eladtuk a Milana-nak és jött helyette Tévez…

  • rakkenroll

   Remélem is, hogy marad, meg most már Vidalért is aggódok, ráadásul Szundi sem lesz már a régi… egyszerre mindhárom elvesztése, érzékenyen érintené azért a középpályát, és engem.

  • melakovics

   Én nálam a tavaly nyári saga miatt megfordult a helyzet, Pogba maradásában reálisabb, mint Vidal-é. Bár most Vidal kezdi visszanyerni a régi formáját, de a térde megint kicsit vacakol, így az új klubnak kockázatot jelent. Ami talán elriaszthatja a kérőket és itt marad. Pirlo már most sem tűnik annak a nélkülözhetetlen embernek, mint Conte első évében, szóval szerintem most már ott tartunk, hogy Vidal és Pogba a tényező, akiket vinnének is. És én valahol nem is bánom Szundi háttérbeszorulását.

  • rakkenroll

   Bocs, nem volt világos, Artúrnál én is a térdére gondoltam.

  • rakkenroll

   Marchisio a cseresorban? Érdekes… A legjobb az lenne, ha Pogba maradna. Allegri viszont mehet nyáron, ha idén nem lesz meg a BEK.

  • melakovics

   Hát a BEK szerintem nem lesz meg, a BVB-n még átcsúszunk valahogy, mert nekik most a bundás 1-ben maradás a prió, így nem a BL-re kell feszíteni. ÉS Igen 2-3 év múlva Marchisio már a tökéletes cserének kellene lennie. A lényegen, hogy ez 2-3 éves terv, te is átsiklottál. És az a kezdő a végére állhat össze.

   Én sem fogadtam jó szívvel Allegri-t, de azt lássuk be, per pillanat nem állunk rosszabbul, mint Conte-val. Bajnokságot vezetjük, kényelmes pontelőnnyel, Coppa-ban megvolt a továbbjutás és a BL csoportkört is túléltük. Eddig Conte is eljutott, így egyelőre én még nem ekézném. Megvárom a nyarat 🙂

  • rakkenroll

   Conte építette fel ezt a csapatot, ezért Alegrinek -akit érdeklődőn vártam egyébként, és aki egész jó kiegészítő embereket kapott nyáron- sokkal többet kell letennie az asztalra ahhoz, hogy elnézzem múltbéli csibészségeit.

 • Jumpman23

  Ha eladjuk Pogbát, én azt mondom, kurvázzuk el az egészet. vagy inkább PSG-üzletbe Sirigut nem lehet bevonni? Hozzáértők mit mondanak?

 • bombahoppa

  1. Megérett a meggy.
  2. A szakértők elmondták már a lényeget.
  3. Véditek a seggeteket az ül a seggén dumával, ahelyett, hogy megborítanátok az ojrós-vödröt.
  4. Ez a biztonsági klip olyan meleg volt, hogy elolvadt a hó az utcánkban.
  5. Tőletek ilyen klipeket várok:

  6. Azt hiszem jobb, ha nem bonyolítom.
  7. Korábban sokan megírták már, nobajner…
  8. Se Matrac, se Oszkár, se az őrült nem kell…
  9. Mindenki takarodjon, szar napom van.

 • daneeka32

  Cassano és Balotelli, aztán Allergy is megnyugodhat

 • Szilveszter94

  Szerintem:

  A kapusok: ha Neto jön, akkor itt nincs kérdés; ő cserekapusnak tökéletes, Buffon visszavonulásáig meg Leali produkcióját kell árgus szemekkel figyelni – ha esetleg megtörne a fejlődése, akkor kell ismét a piac felé fordulni.

  A védelem
  – jobb szélén: Lichtsteiner az első számú opció, és benne még van is annyi kilométer, hogy e téren lehessen rá számítani. Gond esetén Cáceres bevethető itt – viszont egy fiatal tehetség mindenképp kell ide.
  AKI KELL: Héctor Bellerin, az Arsenal tehetsége.
  AKI NEM KELL: Marco Motta, aki mehet, akár kölcsönbe, felesben állt fizetéssel is.

  – közepén: nincsen gond; Cáceres-Bonucci a kezdőben, Ogbonna minőségi csere, Rugani révén pedig fiatal tehetség is van. A védelem közepéről inkább eladni kell.
  AKI KELL: –
  AKI NEM KELL: Giorgio Chiellini kezdőnek kevés, padosnak túl jó; Andrea Barzagli 4 védősben, ilyen idősen már csak ballaszt.

  – bal szélén: ide mindenképp kellenek emberek, hiszen csak Evra van, ő is már 34. Viszont szerintem ide most egy klasszisjátékos kell, csereként Evra, és a vész esetén itt is bevethető Ogbonna is elég – ha ő visszavonul, akkor lehet fiatalt nézni.

  AKI KELL: Fábio Coentrao
  AKI NEM KELL: –

  A középpálya- “Pirlo-posztján”: maga Pirlo már csak minőségi csereként jöhet(ne) szóba a kicsik ellen, Marchisio az első számú opció, Sturaro pedig a lehetőségeket bővíti. Egy fiatal tehetséget azért én még mindenképp néznék.
  AKI KELL: –
  AKI NEM KELL: Luca Marrone, akiért nagy kár, a képességei alapján több volt benne.
  – oldalsó középpályás-posztján: Vidal és Asamoah egyértelmű, Sturaro és Pepe a lehetőségeket bővíti.
  AKI KELL: Adrien Rabiot – a középpályára kell egy fiatal, és egy klasszis, viszont ő olyan fiatal, akiből igen gyorsan klasszis válhat, így más nem kell.
  AKI NEM KELL: Simone Padoin, Romulo.
  – trequartista-posztján: Pereyrát véglegesíteni, és még egy klasszist hozni, aki kitölti a Pogba által hagyott űrt.
  AKI KELL: Roberto Pereyra, Isco
  AKI NEM KELL: –

  A csatároknál Tevez helyét Berardi át tudja majd venni, Llorente helyét pedig Morata már át is vette, cserének pedig ott a nagyon tehetséges Coman.
  AKI KELL: –
  AKI NEM KELL: Sebastian Giovinco, Fernando Llorente

  Magyarán, akiket én megvennék Pogba távozása esetén: Bellerin, Coentrao, Rabiot, Pereyra, Isco. Erre az ötösre bőven telne is a Juventusnak, akár a Pogbáért kapott pénzből is.

  • CM8

   A Chiellini-s dolgot gondold még át 🙂

  • Szilveszter94

   Cáceres és Bonucci egyértelműen helyet követel magának a kezdőben, de mellettük egyszerre Lichtsteiner és Chiellini nem fér meg; a koruk és a képességeik alapján viszont majdnem mindegy, hogy melyiktől vesz búcsút a Juve. Azért Chiellót választottam, alapvetően se ő, se Bonucci nem annyira gyors, ami viszont 4 védőnél – a nemzetközi porondon – nem annyira fér bele. Ha van egy olyan gyors társ mellette, mint Cáceres, akkor Bonucci klasszisa jobban tud érvényesülni.

  • CM8

   Szerintem meg előbb-utóbb Caceres kerül ki a jobb oldalra, és kiszorítja Lichtit, Bonnie, meg Chiello marad belül. Ők ketten nagyon jól összeszokott belsővédő duót alkotnak már egy jó ideje. Jelen pillanatban nem látok arra nagy esélyt, hogy Chiellini 1-2 éven belül a padra szorulhat, vagy esetleg távozhat. Ez utóbbit kizártnak is tartom, mert ő igazi juventino. Még ha néha csinál is egy-egy hibát, az ő akarata, és pályán mutatott hozzáállása minden Juve játékosnak példaértékű, nem csoda, hogy ő a legjobban fizetett védő a csapatban. Szvsz még kb 3-4 évig itt lesz, aztán lehet, hogy a teljesítménye erősen vissza fog esni, és ezért elmegy levezetni a Sassuolo csapatába. 🙂

  • Szilveszter94

   Amúgy, nem tudom feltűnt-e, de a Juventus az elmúlt 3 évben 3 védővel játszott… a Barzagli-Bonucci-Chiellini HÁRMAS összeszokott, de a 4 védős felállásban a Bonucci-Chiellini kettős nem túl sokat játszott együtt. A 3 és a 4 védős rendszer két külön világ, ami totál másfajta játékot kíván a benne szereplőktől.

   És ha visszanézed, én sem azt mondom, hogy Chiellini egy rossz játékos, azt meg főleg nem, hogy nem volna példaértékű a hozzáállása. Azt sem kétlem, hogy egy juvés példaképként tekint rá – amit én mondtam, hogy Bonucci és Chiellini együtt túl lassú, ami miatt kell oda Cáceres; és azt, hogy Bonucci és Chiellini kettőséből Bonucci a jobb.

  • CM8

   Tudom, hány védővel játszott az elmúlt években a Juve, és, hogy kikkel. De én MÉG mindig stabilabbnak érzem a Bonnie, Chiello kettőst, ugye a válogatottban is sokat szerepeltek együtt. Van benne igazság, hogy ketten elég lassúak, viszont a tapasztalat, és a jobb helyezkedés szerintem Chiellini mellett szól az Indiánnal szemben.
   Az, hogy ki jobb, Bonucci, vagy Chiellini, én nem tudom eldönteni. Mindkettőjüknek vannak nagyon jó meccsei, ugyanakkor mindketten képesek néha komoly hibákra, lásd, Bonucci az Inter ellen mekkorát hibázott a meccs vége felé, amikor a saját térfelén eladta a labdát. Persze ő fiatalabb és jobb helyen van nála a labda, mint a Kilincsorrúnál, aki néha elpasszolja magát, viszont Leo elég gyakran bonyolódik kockázatos cselekbe, amitől égnek áll a hajam. Ugyanakkor benne van a pakliban, hogy tovább romlik Giorgio teljesítménye a következő 1-2 évben, (hiszen az utóbbi 2 évben egyre gyakrabban jönnek a hibák, ami előtte nem volt rá jellemző) és ez eredményezheti, hogy egy idő után nem lesz stabil helye, pláne, ha itt lesz Rugani.

  • neuropa

   Ezt a sort még átgondolhatnád: “AKI NEM KELL: Simone Padoin”

  • bombahoppa

   Padoin az örök etalonunk amikor játékoskarriereket hasonlítunk össze, legyen mondjuk a mai példa Totti.

   Felbecsülhetetlen.

 • Zel Piero

  Pogba out cc. 90-100 millió Eur
  Ogbonna,Llorente,Marrone szintél mehetnek.
  Védelem: Rugani (3 m); Masuaku (7-8 m)
  Középpálya: Verratti (30 m); Mkhitaryan (25 m)
  Csatársor: Berardi (kölcsönből vissza), Zaza (15 m)

 • LeRoi10

  Most télen felesleges lenne költeni. Esetleg egy fiatal, lendületes, szerecsen balhátvédre. Mondjuk Kurzawa, vagy az Olympiakos játékosa Masuaku egész jó vétel lenne, vagy Murru a Cagliariból. Giovinco helyére pedig Cassano tökéletes lenne. Bárki bármit mond hiába 32 éves, jelenleg a calcio egyik legjobb fantasistája. Rutinos, Allegri ismeri (már ezért takarodhatna) és játszhatna a BL-ben.

  Nyáron meg robbanhat a bomba, és kezdődhet a csapatépítés. Ha Pogbát el sem adjuk, akkor is várható Sturaro, Rugani, Zaza hármas. Fura, hogy Berardiról nem sokat hallani pedig idén sincs kifejezetten rossz szezonja. Ezen felül 2 szélsőhátvéd a minimum. Szívesen látnám a 2 brazil meg a kolumbiai kölyköt is. Elég meglepő volt, hogy van aki a klubból nézi az U20as dél-amerikai coppát.
  ha már mindenki kezdőket ír itt az enyém is :
  tavasz:

  Buffon
  Cáceres- Bonu-Chiello – Evra
  Marchisio
  Asamoah – Vidal – Pogba
  Tevez – Morata (Cassano 90-120 perc/2hét)

  • s4tch

   továbbgondolva: mágikus lenne egy cassano, osvaldo, balotelli támadó trió. az all-time serie a köcsögválogatott csatársora sem sokban különbözne ettől.

  • LeRoi10

   Arra én is befizetnék! Gondolom Tottit mögéjük gondoltad, ezért maradt ki:)

  • GabeTR

   Persze csak akkor, ha Balotelli képes felvenni a mezt. A csíkos felettébb zavaró tud lenni!

  • s4tch

   de ő sajnos mozdíthatatlan 🙁

  • LeRoi10

   Ideírok ha már voltam olyan szerencsés, hogy s4tch, férfiideálom hozzám szólt (bár lehet, hogy ez csak a tripla tagdíjamhoz kapcsolódik 🙁 )
   Van még fórumotok, meccsek alatt pl ? Úgy rémlik régebben hirdettétek, de mostanában sehol sem hallottam róla?

  • s4tch

   persze, várunk szeretettel:
   http://bianconeriblog.hungarianforum.com/

   az első hónap ingyenes!

  • Totti nem serie a-s, ő külön bajnokságban indul, azért maradt ki.

  • daneeka32

   Ibrát ki ne hagyd

  • rakkenroll

   Zlatan csodálatos lenne! Továbbra is abban bízok, Pogba marad még 1-2 évig, de ha mégis menne, egy Verratti-Zlatan cserének örülnék én is leginkább, az apaccsal gyilkosok lennének (egy ilyen éktárssal talán még maradna plusz egy-két évet), és a kp sem nézni ki csúnyán. Egy jó Vidálra viszont szintén nagy szükség lenne a jövőben, idegesítő, hogy már megint vacakol a térde…

 • GabeTR

  Télen a hagyományoknak megfelelően csak egygólos csatárt igazolunk, úgyhogy komoly kő-papír-olló csatára számítok a 3 világsztár esetében.
  No de majd nyáron!
  A legfontosabb: Pogba marad. Ennek okán világhódító terveket szövögethetünk.

  Kapus
  Nem kell, mert Buffon még legalább 10 évig pattog a kapuban. Storari lehet kicsit elfáradt, és visszavonul mozzarella birtokára, ezért jön Neto padozni. Valamint ne felejtsük el Padoint! Ezzel megvagyunk.

  Védők:
  Jobbra Caceres, Lichti, Padoin. Szódával elmegy
  Középre: Bonucci, Chiellini, Rugani, Ogbonna, Barza papa, vész esetén Caceres, Padoin, majd jöhet még egy fiatal 2 év múlva
  Balra: Evra, Padoin, Caceres. No ez vékony. Jetro Willems – holland válogatott, 20 éves, csodás csokiszínű láb, a szezonban már 11(!) gólpassz. Állítólag a Roma is akarja. 10 M körül

  Középpálya: Leszögezem, nem érdekel a gyémánt, nincsenek benne érdekeltségeim (ellentétben a Tisztelt Szerzőkkel), nekem a szélsők jobban hiányoznak, mint egy támadó középpályás. Allegri oldja meg, nehogy már ő mondja meg milyen formációhoz igazoljunk!
  Tehát jobboldal: Pepe, Padoin, Alexis – ja bocs elvitték, Coudrado – upsz őt is, Berardi (?) 15 M-ért? A 2 dél-amerikainak nincs ikertesója? Ötlet?
  Baloldal: Coman, Pepe, Padoin, Depay jó lenne, de akkor miből igazolunk a másik oldalra? Azért írjunk egy 15 M-ás tételt.
  Közép: Marci, Pogba, Vidal, Pirlo, Asmoah, Sturaro, Padoin. A világ legszebb középső része évekig!

  Csatárok: Tevez, Llorente, Morata, Padoin, Lacasette, hmmm, úgyis elviszik előlünk. 30 M? Dybala csak egy kifutott szezon? 20 M

  Játékos eladás: nekem Llorente túl statikus a mai focihoz, esetleg valamelyik spanyol csapatnak megérne 20 M-t

  No akkor a 2015/2016 BL győztes csapat:

  Buffon (Neto)
  Caceres (Lichti) – Bonucci (Rugani) – Chiellini (Ogbonna) – Willems (Evra)
  Berardi (Pepe) – Marci (Sturaro) – Vidal (Pirlo) – Pogba (Asamoah) – Depay (Coman)
  Tevez (Lacasette, Morata)

  Az egyenleg 50 M. Aprópénz egy BL győzelemért
  Az átlagéletkort is csökkentettük, az üvegházhatás is megszűnt, és világbéke.

  • neuropa

   That’s the spirit! Padoin everywhere!

  • s4tch

   cdn.meme.li/instances/300×300/58668336.jpg

 • Pingback: Sóher Marotta!!4! | Bianka néni()