Exek ellen

Este egy ezer perce veretlen, remek ellen, benne rengeteg ex ellen nyert kedvenc seregem. Tevez nem egyet, ellenben kegyetlen kettest vert (szemnek kellemesre kerekedett, mellyel vezetett seregem), egy ex rettenetesen eleresztette, egy feszes testes exszel kevesebb fejezte be e meccset. Seregem vezetett, de kezdetre hetven perc eltelt, s kedvenc emberek ereje elment, leeresztettek, seggen vettek leheletet, szenvedtek. Nem keseredtem el, ellenben lelkendeztem, mely percben fekete mezbe tekert ember – eleget lesve eme nemes versenyt – egyet meg egyet meg egyet lehelt csepp fekete szerkezete belseje fele. Seregem nyert, s sebesen repeszt – ellenfeleknek lehet mersze, meggebedhetnek, kedvenceket nem vernek meg.

mekkelek

Annyit látjuk mostanában a Juventust, hogy meglepődnénk bármilyen meglepő húzáson. Adott a taktika, a sérülések miatt nagyjából adott a mostanában bevethető állomány, adottak a játékelemek, és – erről szívesen lemondanánk – adott a nézhetetlen második félidő. Az online médiabirodalmunk minden szegletéből dőlnek a sirámok Conte irányába, lassan tényleg ott tartunk, hogy ha a magyar szurkereken múlna, edzőbá’ felnégyelt testéből zabálnának a keselyűk Torino várfalának sarkain. És akkor itt álljunk meg egy polgári szóra.

parma03

– Capello 2006-os csapata 30 kör után 77, a 2006-07-es, calciopoli-romokon dorbézoló Izé 80 ponttal állt. Most 81 egységnél tartunk, és igazság szerint semmi jelentősége, mennyire erős ez a bajnokság. 2006-ban egy kiherélt mezőnyt vert fossá az Izé, és a szezonvégi 97 ponthoz egyik évkönyv sem teszi hozzá, hogy milyen mezőnyben született.
– Fentiekből kifolyólag még reális esélyünk van a tábor által jelenleg lefitymált 100 pontra, amihez 19 hiányzik 8 meccsből. 6 győzelem és 1 döntetlen kell; a 4 hazai (Livorno, Bologna, Atalanta, Cagliari) hozható, Udinében és Sassuolóban szintén illene nyerni, tehát Rómában vagy Nápolyban kell egy iksz, és meg is vagyunk. Történelmi esély.
Még soha nem fordult elő az olasz bajnokságban, hogy bármelyik csapat megnyerje az évad első 15 haza meccsét.
Fórumlakónk, Bence lényeglátó kiegészítése: azt a Romát előzzük tizeniksz ponttal, amelyik 29 kör után 2 ponttal előrébb tart a tavalyi bajnok Juventusnál.
– Bármennyire lankadtnak nézünk ki mostanában, szemben a fent említett 2 pontrekorder csapattal, mi még március végén is állunk nemzetközi kupában, ráadásul egy szintén kifingatott, a bajnokságban a BL-helyre hajtó Lyonnal fogunk találkozni. A portugáloktól sérülés miatt kiesett a négy fős kezdő védősorból három faszi (Umtiti, Lopes, Bedimo), az egyik kezdő középpályás verőember (Fofana), és a csapat agya, Grenier játéka is minimum kérdéses.

Ezek után komolyan azon sírunk, hogy a 3 naponta pályára lépő fiúkák lankadt mozgásának ritmusára rá lehet dúdolni Bereményi klasszikus sorait?!

tevez_scarface_pVisszatérve a sonkásokra: Darti már a beharang címében megjelölte a tegnapi célt, és milyen igaza volt. Az első 6 lövésünk kapura ment (az utolsó 3 bajnokin összesen nem találtuk el ennyiszer a kaput…), kettő be is akadt. Tevezt megint nem tudjuk eleget fényezni, Karcsika nagyon szexi, ha formában van, ráadásul gyanús, hogy az általános góléhségét csak fokozza Immobile utóbbi hónapokban impresszív teljesítménye. Ahogy a bevezetőben említettem, az első találat láttán egyből nyúltam az öklözőzsíros bödönért, és elláttam a baját az első útba kerülő rabszolgámnak. Bár maga a lövés nem szaggatta cafatokra a hálót, ez egy hatalmas gól volt, olyan, amit ebben az évtizedben várnak a modern csatároktól: labdaszerzés a középpályán pipa, 30 méteres labdás sprint pipa, 3-4 védő lerázása pipa, kapus lába mellé védhetetlenül helyezett lövés pipa. Ha Messi lövi, ez az évezred gólja – nálam idén eddig viszi a pálmát akkor is, ha pl. a Milan ellen lőtt már Tevez is látványosabbat. Nagyon fog hiányozni Afrikában. A győztes gól pedig elsősorban Vidalt dicséri, aki végre hunyorítva arra a faszira emlékeztetett, aki januárban joggal nyilatkozta magáról, hogy a világ legjobb középpályása. Pogbát pedig a jobb napjain továbbra is feldolgozhatatlan élmény nézni, egyszerűen úgy árad belőle a technikai fölény, mint _beniből az ellenállhatatlan szexualitás. A feszített menet egyébként leginkább ott látszik, hogy mindig akad 1-2 kifejezetten csehül pengető fiúka; ezt a szerepet tegnap Nándi, Pirlo, Kwadcsi és Licht felváltva vállalták. Llorente különösen reménytelen volt, ő a wingbackek és a középpályások támogatása nélkül eleve nem ér sokat, ráadásul mostanában még be is van lassulva, mintha gombás sütit uzsizott volna… Némi meglepetésre Conte Nándi helyére Q-t küldte; egyrészt jó volt látni a cigót, másrészt azért róla is ordít, hogy nincs játékban.

parma03

Az utolsó fél óra is megér egy többszörösen bővített mondatot. Lassan hozzászokunk, hogy a mérkőzések végén, főleg a vezetés birtokában leeresztünk, kipukkadunk, átadjuk a területet, feladjuk a támadásokat, és ráfeszül a seggünkre a háló, ami ránézésre szánalmas és érthetetlen, és csak sejtjük, minek köszönhető a jelenség, ami mögött szellemi és fizikai fáradságot sejtünk, nem pedig tippmixelést, motiválatlanságot, esetleg azt, hogy picsaszar csapat lennénk, ha már úgy ténfergünk, mint egy tényleg picsaszar csapat, szóval türelem, ez már csak így marad évad végéig, úgyhogy nyugtasson meg minket a tudat, hogy tegnap a két gól közötti időszakban – ahogy Dincsi a listán meg is jegyezte – az évad egyik legjobb játékát mutattuk, tehát benne van a pakliban, hogy az első félidőben kinyírjuk az ellenfelet (lásd Traubi, Parma), és a végén nem rázzuk magunkra a pofonfa termését, á la Fiorentina elleni EL-odavágó, vagy veronai ciki cumi.

Vasárnap fekália, húgy és szemét szagát fogják árasztani a televíziók és a streamek, addig agyaljunk azon, Molinaro mekkora kurvanagy gólt toszott Buffonnak, milyen lesz Tevez nélkül a csatársor, vélhetően Osvaldóval és Nándival vagy Vucsiniccsel, mekkora balfék Amauri, és Paletta miért nem vesz magának egy piperetükröt.

parma02

 • Milán Vancsik

  Megint jó a duma. Az a helyzet, hogy a bajnokságban annyira fasza teljesítményt nyújtott a csapat az elmúlt két szezonban, hogy egyértelműen megszoktuk a helyzetet: Kurva jó csapatunk van. A BL-sikerhez valami hiányzik, ez egyértelmű, szerintem Agnellin és a pénztárcáján múlik mennyire leszünk produktívak Európában. Kellene ballábas szélső, balbekk minimum, kicsit frissíteném a csatársort is. Ez a keret ennyit tud, Conte sem varázsló, bár Padoin valószínüleg valami babona, esetleg csúnyácska szerencsemedalion…

  • mbence

   egyetértek. nem nagyon érdekel a klub anyagi helyzete, felőlem 70 év múlva csődbe is mehet, akkor már engem nem nagyon fog zavarni.
   szóval elő a farbával, a síkosítóval és a százmilliókkal

  • melakovics

   Bár elnök, de Agnelli-nek nem sok köze van a pénzkeret kialakításában. Azt ha jól tudom Elkann-ék csinálják, és fektetnek be minden más sportba milliókat, csak nekünk nem adnak. Ellenben beszédes adat az is, hogy a csúfos BL-el együtt is jólva több ütötte a markunkat, mint amennyit elsőre gondoltunk volna, így nyáron talán a véráldozat elkerülhető lesz és nem kell senkit eladni, hogy érkezzenek. Én már az EL első sorsolása körül – Traubi – megmondtam, hogy a keret elsőre erősnek, összeszedettnek tűnik, csak ha kicsit mélyebbre nézünk akkor látni, mekkora hiányosságok vannak benne. Olyan hiányosságok, amik miatt esély sincs több frontos harcra hosszabb távon. Sokat elmond a keretről, hogy egy alapból középső középpályás a bal wingback – és a legjobb opció is egyben -, valamint hogy a 4-3-3-at az egyik wingback feljebb a mésik hátrébb tolásával tudnánk “jól” megoldani. Nyáron mindin lyukat nem fognak tudni pórolni, eddig sem sikerült, de én azt mondom, hogy legyen iknéb 2-3 minőségi igazolás, mint 5-6 középszer vagy középszer+pad!

 • Petya85

  Gondoltam én, hogy bele-belekumtam a meccsbe, de hogy Diego Armando Amauri piroslapot kapott??? 😐

 • humorpalanta

  Én azon gondolkodom, hogy folyton röhögjük Padoint, de nem vesszük észre, hogy mekkorát fejlődött a gyerek Conte kezei alatt. Már egyáltalán nem botlik bele a labdába, értelmes cselekre és passzokra is képes, sőt, akciót vezetni is tud. Előző meccsen kifejezetten jól játszott, meg mikor előtte beállt a meccs végére, az is jó volt.
  Llorente meg rettentően el van fáradva mentálisan. Minden mozdulatán látszik, hogy pár nap csapat nélkül, otthon kellene neki. Egyszerűen lelassult a gondolkodása, s ezért ilyen borzasztó.
  Pogba meg hihetetlen. Csodálatos. Nincsenek rá szavak. Ha nem Ibrázza el a karrierjét, akkor egy Platininál is nagyobb híresség válhat belőle. Valami őrület mit tud a srác 20 évesen.

 • Tonhalacska

  Értem én, hogy Lóri szar, de az arca mitől bús panda?

 • Juventino

  Ilyeneket idézőjelek között (se) írjatok le, hogy “picsaszar csapat lennénk”, mert “az igazi Juvésok” rögvest picsogást kiáltanak! 😀

  Én is erre utaltam múltkorjában, hogy az idény végig nem várható sok változás, vagy Tevez szórja meg magát vagy maradnak a pontrúgások, mindjárt ki is lettem okosítva.

  3 dolog a tegnapi meccshez:

  1. Tevez előtt ismételten le a kalappal, már csak kicsit sajog a szívem, amikor meglátom a hátán a 10-est, mert hát Alex csak egy van, de akkor is… Az Apacs igyekszik méltó örökös lenni, ennél többet nem nagyon kívánhatunk tőle.

  2. Molinaro és Amauri nem sokat változtak: a baltaarcú balbunkó mindig is inkább a Juve kapujára volt veszélyes, a brazil-olasz “honosítvány” meg többnyire emberhátrányt jelentett a csapatának – tegnap is hozták a formájukat 😉

  3. Hazai meccsen az emberelőny rendre minket zavar meg, Conte helyében elgondolkoznék, nem lenne -e érdemes lehívni valakit ilyenkor csere nélkül. A Samp tavaly létszámhátrányban megdörrentett minket, tegnap a sárga-kékek is a kiállítás után találtak magukra. Ebből a szempontból tiszta szerencse, hogy az EL-meccsen idegenben játszottunk 10 ember ellen és a pirosat érő szabálytalanságot követően azonnal gólra váltottuk az emberfórt, így nem volt időnk megzavarodni.

  Az első félidő viszont egész jó volt, Vidal tényleg összekapta magát. Pirlo cseréjekor azt írták, 1 szerzett és 3 eladott labda, míg Artúr királynál a vége felé 1 eladott mellé 7 megszerzettet számoltak, már csak a 7 bajnoki meccses góltalansági sorozat végére kéne pontot tenni, régen rúghattunk már 11-est. 🙂

 • kislg

  A poszt annyira jó, hogy eldobom a menyasszonyomot és leszopom a szerzőt!
  Csak azt nem értem, hogy a Lyon miért portugál? Mert szerintem francia

  • Tonhalacska

   Francia? Nagyon le akarod te szopni azt a szerzőt.

  • kislg

   Oké. Szerinted milyen nemzetiségű csapat a Lyon?

  • Tonhalacska

   Nem tudom, engem csak az érdekelt mindig, hogy miért LY-nal írják. “J” oszt kész, nem?

  • HungarianMotorMouse

   Az a Bon Jovi, Lyon pedig egy városállam Ázsiában:
   http://www.mydestination.com/singapore/travel-articles/72689/singapore—the-lion-city

   Istenem, mikor lesz már ennek vége…

  • KennyPowers

   Szerintem is portugál.

  • kislg

   Megkérdezhetem hány éves vagy?

   1) Földrajz egyes! Ha beírod a google-ba, az első ezt dobja ki: “Lyon város Franciaországban, a Rhône-Alpes régió és Rhône megye székhelye”.

   2) Illetve, ha már sport, akkor legyen eredmenyek.com: “http://www.eredmenyek.com/foci/franciaorszag/ligue-1/”

   3) Nem hiszem el, hogy vannak olyan buta emberek, akik leírják úgy a véleményüket, hogy nem néznek utána.
   Teljesen biztos vagyok benne, hogy a szerzőtől ez elírás. De ti (KennyPowers és Tonhalacska) ha nem 12 évesek vagytok, akkor nem tudom hol vettétek az érettségiteket.

   Bocsánat a kifakadásért, meg ez már lassan OFF lesz, de ez picit felháborít

  • Tonhalacska

   🙂

  • arnijuve

   legyél szíves visszanézni pár korábbi posztot mielőtt osztod az észt !!!! nem azért mert neked nincs igazad….hanem azért mert nem érted a lényeget ebben…amúgy meg azért portugál mint amiért a traubi görög ……

  • kislg

   Elég régóta olvasom a posztokat, csak passzívan, mert nem igazán szoktam hozzá szólni. Anno sem értettem ezt a görög Trabzonsport, de ezek szerint a vezetőségre vagy a játékos nemzetiségére vonatkozik a dolog, köszönöm az infót

  • arnijuve

   ez már egy ideje így megy …szerintem jó poén…direkt írják el a szerzők hogy milyen nemzetiségű egy egy csapat ( játékosra nem emlékszem hogy alkalmazták volna ) . lehet hogy így akarják megértetni hogy tök mind1 hogy ki az ellen akkor is csapni kell őket meg amúgy is ki nem szarja le azt hogy milyen csapat ? MI A JUVENTUS vagyunk ezért mindenkit 30-0val fogunk megbaszni és kész. 😀

  • rakkenroll

   Ezek után ha még az is kiderül, hogy a Napoli nem Észak-Afrikai, megtévesztésért beperelem az egész bagázst.

  • Taxy

   De, az biztosan az, mondta az olasz kollégám is. A portugállal még nem tudtam beszélni, hogy a Lyon-e a kedvence vagy a Monaco.

  • neuropa

   :]

  • Guest

   28.

   1) Én inkább “a világ legjobb futballblogjá”-nak hiszek, mint holmi Google-nak.
   2) -||-
   3) Attól, hogy biztos vagy benne, elhiheted, hogy nem elírás.

   Ne háborogj, hanem inkább olvasgasd gyakrabban a világ legjobb blogját és majd belejössz.

   @Mélyen tisztelt meleg közösségünk többi tagjának: Sosem fognak elfogyni. 😀

 • Enslaver

  Gyönyörűséges, kibebaszott jó poszt, a Mekk mesteres rész nagyon ütött… Pogba manapság újra god mode-ban tolja, minden labdára odaér, még azt is eléri, amit igazából nem, szóval mindent. Öröm nézni amint a gall (jah bocs, mozambiki) zerge lábaival átszökken a pálya egyik pontjából a másikba, miközben lábán táncoltatja a bőrgolyót. Vidal végre elkezdett hasonlítani önmagához (eddig azért játszott direkt szarul a perui, h nehogy kivesse rá egy Real szintű nagyhal a hálóját), már nem keresgél oly’ serényen 2 forintost a gyepen, labdarúgás címén, amit már egyébként rég kivontak a forgalomból. Tévezt lassan honosítani kellene az olasz válogatottba, ha már úgyis kegyvesztett lett a kolumbiai válogatottban. Remélem, Oszkár majd megoldja valahogy a gólfosó 10-esünk pótlását. Pirlo kipihizve megint pöpec formáját veheti elő. Ha még Marcsi és a többiek is odateszik magukat, akkor nincs megállás, letaroljuk az afrikaiakat. Mondhatnánk úgy is, h a csíkokkal felturbózott paci patájával szétroppantja a törékeny nápolyit. Majdnem kifelejtettem a legfontosabbat, természetesen bírói segítséggel nyerünk 3-0-ra (az egyiket a bíró lövi ollózva)…

 • _daneeka31

  Nekem meggyőződésem, hogy nem a fáradtság, hanem a tartalékolás miatt ereszt le a csapat a meccsek végére. Ha megnézzük a Fior-Juve EL-meccset, ott végig hajtott a csapat, emberelőnyben sorra jöttek a ziccerek. A traubi ellen idegenben is ez volt a helyzet.
  A sonkások ellen viszont nem nagyon akart senki se focizni a második félidőben. Ugyanez volt megfigyelhető az egész Genoa elleni meccsen és a Palermo elleni idegenbeli bajnokin is a múlt héten. Csak mindig volt 1-1 ember, aki húzott vmi váratlant, ezért sikerült végül megnyerni őket. Mindenki mondogatja, hogy a 100 pontért kell hajtani, de szerintem ezt Conte sem gondolja komolyan. A helyzet az, hogy a Romának még legalább 4 nehezebb meccse lesz a 9-ből. Ha ezeket nem nyerik meg, akkor a Juventusnak elég a hátralévő 8 meccs alatt 6, esetleg 7 pontot szerezni, akkor is megvan a scudetto. Sőt, továbbmegyek, a csapatnak elég a hazai meccseket behúzni (Livorno, Bologna, Atalanta, Cagliari), plusz a Sassuolo elleni idegenbelit, akkor már matematikailag is bajnok a csapat, bármit is csinál a Roma a meccsein (de úgyse fogja mindet megnyerni). Ezt nem csak én, de a szakmai stáb is ki tudja számolni. Ezek alapján egyértelműen azt gondolom, hogy mindenki az EL-re tartalékol. A szurkolók is elfelejtik a hazai pályán behúzott EL-döntő után, hogy milyen szarul is játszott a csapat a bajnokikon. Nem beszélve arról, hogy az se mindegy, hogy mennyi koeff pontot gyűjt a csapat.
  Ezért is biztos vagyok benne, hogy a Napoli ellen kikap a csapat. Még akkor is, ha a legerősebb lehetséges kezdő fut ki a pályára, fejben mindenki a Lyon ellen fog készülni, az afrikaiak pedig nem olyan kutyaütők, mint a Genoa vagy a Catania volt hazai pályán. Plusz ott lehet a fegyvertény, hogy megverték a bajnokot, ennek mi is mennyire örültünk Ferrara vagy Ranieri idején.

  • rakkenroll

   “Ezért is biztos vagyok benne, hogy a Napoli ellen kikap a csapat”

   – egyedül egy dolog biztos: a halál… de még az sem ziher, lásd menny-pokol, reinkarnáció, 2001: Űrodüsszeia. Persze nem dőlne össze a világ, ha kikapna a csapat, de mindig bízom a győzelemben.