A kisherceg, a nyurga és a kölök

Amellett, hogy már megint bezsákoltunk 3 pontot, három lényeges esemény történt tegnap a Juventus jelenével és remélhetőleg jövőjével kapcsolatban, ráadásul az egyik távol a festői Calgarytól. Itt az egyik:

marchisiogol

cagliari-marchisioBevédte Adán, na és – ez ettől még egy böcsületes löket volt. Sőt, Marchisiótól már az sem elhanyagolható, hogy egyáltalán eleresztette a lábát. Utoljára a tavaszi városi derbin lőtt gólt (és adott gólpasszt), azóta legfeljebb fellángolásnak is csak gusztustalan túlzással nevezhető, halovány pislákolásai voltak. Az elmúlt bő 8 hónap eltelt fölötte úgy, hogy sem a válogatottban, sem a Juvéban nem volt egyetlen kiugróan jó meccse sem. Talán egyedül az Atalanta ellen, Pirlo helyén mutatott értékelhetőt (erről bővebben írtunk is a Pirlo nélküli játékról szóló bejegyzésben), de ez összességében lankadt lófasz attól a játékostól, akinek a nem túl ködös közelmúltban a Juve karszalagját szánta a sajtó és a közönség. Szóval Marcsinak nincs jó éve, de legalább megutáltatta magát a fél táborral. Elsősorban nekik tartozott a tegnapi játékkal és azzal a méregből megeresztett, makkegészséges telirüsztössel, amiből végül a fent látható, tisztes dugó lett. Hogy a vállalkozó kedvét Conte piszkálta-e föl, elege lett-e a mellőzöttségből, vagy tudomására jutott, hogy a MU-edző Moyes is a helyszínen tartózkodott, egyelőre lényegtelen. Nyilván az elmúlt hónapok löttyedt teljesítménye után ez kevés ahhoz, hogy leboruljunk “Il Principino” elé, viszont ne mulasszuk el nyugtázni, hogy pislákol még valami ebben a fasziban. Ismét Pirlo helyére szállt be, és ismét helyére került. Még haragszunk, de ilyesmivel könnyen lekenyerezhetőek vagyunk.

marcsiugrik

Marchisio győztes gólján kívül Llorente játékától rakhattuk le az arcunkat. A két góljához kellett néhány tisztes beadás a szintén emberest játszó, 6!!! kulcspasszal riogató Lichtitől, ne vegyük el ezt a háziasított SS-tisztünktől. Viszont a helyzeteket be is kell verni (erről mostanában Tevezt ne kérdezzük), és az egyikből Nándi ismét roppant fontos gólt szerzett. Korábban a nyurga szépember a Hellas, a Livorno, a Napoli és az Udinese ellen is döntetlen állásnál talált be, ezek mind győztes gólnak bizonyultak. Tegnap a döntő találat nem az övé lett, ellenben Buffon mellett – aki lábbal védett egy ziccert hazai vezetésnél – tulajdonképp ő tartotta meccsben a csapatot. Bár Dino szerint nyamvadt puncik vagyunk, de a listán igenis fostunk attól, hogy a Calgary valahogy bekotor egy másodikat is – Nándi a dögös fejessel megállította a házigazdákat. Az első fél órában a Nainggolan nélkül is komplett szárdok hatszor, 1:1 után a maradék egy órában összesen kétszer lőttek kapura. A bennünk élő sportriporterből kikívánkozik a “megtörte a kicsapatot a gól” frázis, köszönjük meg Llorentének. Mármint a gólt. A közhelyek jönnek nélküle is.

Láttunk már idén hasonló forgatókönyvet, és most is a szeptemberi-októberi formában sikerült nyerni. Kapcsolódó fun fact: a mai GdS kiszámolta, hogy a Juventus idén 13 pontot gyűjtött azon az öt meccsen, amelyeken az első gólt az ellenfél szerezte. Megnyugtató. Mint mindig, most is igaza van Vercottinak: fölöslegesen csinálunk magunk alá, ha hátrányba kerülünk. Ha nem lenne elég a megnyugtató számadatokból, itt van még egy 13-as: Licht és Marcsi góljaival pont ennyien találtak be idén a csapatból. A veretlen szezonban 20 gólszerzőnk volt, ezt nem fogjuk utolérni, ezzel együtt örömteli, hogy mindig lehet valakire számítani, ha az ősszel erőn felül vállaló Tevez, Pogba, Vidal hármasból éppen senki nem játszik nagyot. Tegnap bőven elég volt, hogy Buffon, Licht, Nándi és Marcsi odatették magukat.

llorente-header

Na és akkor nézzük a kölköt! Általában akkor foglalkozunk más csapatok meccseivel, ha lyukasra röhöghetjük a púpunkat mondjuk Ranocchia bénázásán. Most viszont muszáj néhány szót váltani a tegnapi Sassuolo-Milan kiesési rangadón látottakról, aminek csak emel a fényén, hogy a Milan állt a bré kalapos végén. Az első szűk negyed órában semmi különös nem történt: a zsinórban 5 meccsen bukó, végig gólképtelen újonc kétszer is beleszaladt a késbe, úgy tűnt, a másik milánói hullarabló bagázshoz hasonlóan Hallegriékkel szemben is túl kedves házigazdák lesznek Zazáék, és benne volt a pakliban, hogy megint kapnak egy hetest. (Ismét egy fun fact: a Sasol elnöke Milan-drukker, a meccs előtt nem volt hajlandó elárulni a tévéseknek, kinek drukkol.) Aztán jött a Juve által felesben birtokolt, 19 éves Berardi, és rúgott egy lesgyanús gólt. Majd megint ugyanő érkezett, és Bonera –  költői túlzás jön – “szorításában“, háttal a kapunak bevállalt egy brahis lövést, ami beakadt. Ekkor szóltunk nektek a facsén, hogy itt aztán látnivaló közeleg. Berardi rúgott még kettőt (a harmadik dropliból ügyike volt), ezzel a bolygó több milliárd éves történelmének első olyan életformája lett, aki (ami?) olasz bajnokin négy gólt szerzett a Milan ellen. A sztori hírértékét nem csorbítja, hogy ez minden idők talán legszánalmasabb Milanja, és a pár hete a válogatottba magát jelölő Bonera egy bukaresti Guzmics és egy formán kívüli Boumsong szerelemgyerekeként produkált. Berardi négyet rúgott egy bajnokin, ráadásul 19 évesen. Hogy jelezzük az esemény súlyát, álljon itt annak a három játékosnak a neve, akik 20 évnél fiatalabbak voltak életük első olasz bajnoki mesternégyesénél: Piola, Berardi, Meazza. A bennünk tomboló trollból kikívánkozik, hogy Del Pierónak Sydneyig kellett menni és meg kellett öregedni a négyeshez. Ez a gyerek meg négyet kúr a Milannak. Szeptemberben, amikor Marrone felét adtuk a srác játékjogának feléért, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar idáig jut: 14 meccsen 11 gól, benne egy mesterhármas és egy poker… A jövőjével kapcsolatos vágyakat, javaslatokat engedjétek nyugodtan szabadjára a kommentmezőben, mi meg csendben elsunnyogunk maszturbálni a Hallegri-buktató képsorokra. Bezzeg ha Muntari gólját megadják, muhaha.

 • Petya85

  Ebben a Milan védelemben Zebina egy valóságos atombunker lenne!

  Én már teljesen leírtam Marcit, adja Isten, hogy kurva nagyot tévedjek! 🙂

  Ezt is összecsalta nekünk Berardi!!!4!

  • Kelosz

   Eladjuk nekik Motta-t, rajtuk már az is segítene……

 • arbeloa

  sírva röhögős poszt, mint mindig.

  Marcsit már eltemettem, erre kibújt a koporsóból riogatni. Remélem kint is marad, mert ha visszabújik oda, ahol az elmúlt 8 hónapban volt, akkor már tényleg csak a Moyes-féle Manchesterben lesz helye… Igaz, ott jelen állás szerint Poulsennek vagy Bendtnernek is lenne.

 • valumeister

  Óvatosan kezelném Berardi pokerját. Ne feledjük, az Izénél is labdázik egy srác, aki nem is olyan rég négyet rúgott egy meccsen, aztán láthatjuk, hogy most hol van. Egyrészt az Izében, másrészt harmatos formában. Ezért gondolom úgy, hogy Ilyenkor kéne általatok szervezett partira elhívni Berardi gyermekünket, és hátulról megadni neki, ami csak a csövön kifér!

  • neuropa

   Totális képzavar.

  • valumeister

   Parancsolsz?

  • neuropa

   Megértem, nekem is nagy csalódás volt Giovinco, Immobile és a többi “kutyaütő”, de Berardi valami más. 19 évesen szinte rá épül egy csapat.. 13 évesen kezdték egyáltalán képezni, odáig csak brahiból alázta a többi gyereket. Valami olyasmit érzek áradni belőle, amit mindig is vártam egy DP kaliberű taknyostól, aki ne adj isten megpróbál az örökébe lépni. A többieknél csak reménykedtem, mert látszott a tehetség, de ez a gyerek harap.. Aztán lehet, hogy az eddigieknél is nagyobb csalódás lesz belőle, de én most az anális szüzességemet is feltenném rá, hogy maradandót fog alkotni jövő nyártól (ha visszahozzák, ha nem). Egyszerűen a véletlenek amik a karrierjéhez vezettek, az alázat amivel dolgozik, a tehetség amit megszolgál, az elmúlt fél év amióta próbálom leírni, hogy ő is csak egy hamis ígéret, mind-mind azt erősítik bennem, hogy őt már nem lehet “elrontani”, beteljesíti a végzetét. Ámen!

  • valumeister

   Neked legyen igazad, Ámen!

  • Kelosz

   Ezekben az esetekben nem az a kérdés, hogy tehetséges játékosok, vagy sem. Szerintem itt azon múlik, hogyan sikerült megbírkoznia ilyen fiatalon egy nagy csapat (nagyobb az elvárás, mit máshol)játékosára helyeződő nyomással (pl.: Giovinconak nem igazán sikerült), illetve hogyan sikerül a bemutatkozás/beilleszkedés. Szetm ez dönti el kiből mi lesz.

  • neuropa

   Jogos, de szerintem az egyetlen tényező az, hogy hogyan kezeli az irdatlan nyomást. A bemutatkozás – mint egyszeri negatív tapasztalat – senkiben nem hagy mély nyomot, ha utána minden jól megy. A beilleszkedés pedig szintén könnyen megy, ha a pályán nem remeg meg a lábad és hozod amit egy 19 éves profitól várnak. Pogba sem pusztán a teljesítményével ragadt bent, úgy értem voltak hajmeresztő dolgai. De ilyen fiatalon ennyi belefér, emellett pedig rendre vállalhatót alakított. Szerintem Berardi van olyan tökös (a tehetsége nem kérdés), hogy megbirkózzon ezzel. ADP is 19 évesen lett kezdő, bele a mély vízbe, de ő tudta mit akar elérni. Szerintem Gio és még páran már legbelül elérték a céljukat azzal, hogy top csapatban VANNAK. Ha lejjebb kerül, akkor teper, hogy visszakerüljön, de itt valahogy nem hajtja már tovább semmi.

   Nem hiszem, hogy a Milannak lőtt hálószaggató vezető gólja ne hozta volna ki a gödörből, ha önbizalomproblémája van. Inkább olyan érzésem van vele kapcsolatban, hogy egy-egy részsiker után hátradől és várja, hogy a meze elvégzi a munkát helyette. Szerintem aki nem vált be (Gio, Immobile, a teljes szeptemberi Juve) abból az alázat hiányzott. Berardi kellően alázatosnak tűnik, de a nyomás persze őt is megroppanthatja. Viszont ez nagyon hamar kiderülne, szóval én minél előbb kipróbálnám az első csapatnál. Legfeljebb -1 reménység, de jó lenne megtudni milyen erős is mentálisan.

  • Kelosz

   Ott van Bouy is. Ő is tehetsége, ha jól tudom számokban még jobb is volt, mint Berardi, mégsem kap lehetőséget. Olaszban nem megy ez olyan könnyen. Mondjuk 10 percekre bedobálhatná őket Conte mester, Padoin helyett. Igaz 10 perc alatt meg nem lehet bizonyítani.

  • neuropa

   10 perc alatt be sem melegszik az ember. 🙂 Ezt csak egyféleképpen lehet csinálni: hitet tenni mellette és szégyenlenül sokat játszatni. Amennyit csak lehet. Pogba, De Sciglio, meg akik még lehetőséget kapnak, élnek vele. Berardit is csaj játszatni kell és megnézni, hogy amit látunk az ígéretes-e vagy sem. Pogba sem akaszt meg minden támadást, vagy lő mindig gólt, de a feladatát ellátja. Attól épül, hogy játszik, azért játszik, mert ügyes. Bouy úgy eltűnt a kupában egy Avellino ellen, hogy ez alapján én se játszatnám. Golyókat kell villantani ha fel akarja hívni magára a figyelmet, Berardi épp ezt teszi az A ligában. Meglátjuk meddig jut a szezon végére. Az egyetlen amit remélek, hogy ha Conte számít rá, akkor legalább annyi meccset kap mint Pogba kapott az első évében. De mivel az ő posztjára nincs annyi opció, én jóval többet is adnék neki, amikor a csapat elbírja.

  • tjunior

   Mazzari nem játszatja…
   A teljesség kedvéért Icardi tavaly 31 meccsen 2112 játékperc alatt rúgott 10 gólt, ami nagyon szép teljesítmény egy fiatal csatártól, de Berardi ezt is jelentősen felülmúlja 14 meccs 1050 perc 11 gól.

 • Merlin91

  Berardi már most több gólt lőtt, mint a veretlenül bajnok Juve házi gólkirálya, a Fiorentina új csillaga, abban az egész szezonban. ))) Az tény, hogy ez a Milan-védelem talán még Torghellét is eladatná a Barceonába, de a srác mozgása, a játékba belépése, az intelligenciája is elég meggyőzőnek tűnt. Kíváncsi leszek a folytatásra.

  • Kelosz

   Csak a számokból azért nem érdemes következtetni. Rúgott egy mester 3-t és most 4-t az 7 gól a 11-ből. Van ebben egy kis szerencse is (persze az meg annak van aki csinál magának). Bouy-al együtt játszottak és akkor Bouy jobb mutatókkal rendelkezett. Mindenesetre 19 éves, tehát van benne potenciál figyelni kell a fejlődését és a megfelelő időben lehetőséget adni neki.

  • neuropa

   Nem jött új poszt, így reagálok egy régi témára. 🙂 Szerintem eleve rossz kérdést feszegetsz ezzel a hozzászólással. Értem én, hogy ha két meccsen lőtt 7-et, akkor az összes többin csak 4-et, ami nem a folyamatosság megnyugtató jele. DE: ha egy Tevez 2 meccsen 7 gólt lő, akkor most mindenki el lenne ájulva (vagy egy Messi, egy CR). Ne tegyünk már úgy, mintha a gólok számán túl az is számítana, hogy mennyire egyenletesen jöttek, vezető gól volt-e, győztes gól volt-e, büntető volt-e.. Ha már 4 gól tiziből született, adja magát a kérdés: más berúgta volna? Miért egy 19 éves viseli a büntetőrúgás terhét? Mert elbírja! Miért egy 19 éves lőtt 4 gólt a Milannak, hármat a Sampnak, miért nem egy Tevez, egy Higuaín, egy Totti, egy Klose? Miért egy kiesés elől menekülő klub ismeretlen tizenévese? Én úgy látom, hogy fejben nagyon ott van a srác és ez az ami miatt a 11 gólja bizakodásra ad okot, ez az ami miatt nem érdemes olyan részleteken lovagolni, hogy hány gólt lőtt a Milan-Samp hetesen kívül. Nonszensz.

   Bouyt meg láthattuk a félelmetes Avellio ellen a kupában, hát nem egy feltámadni készülő Milannak lőtt négyessel vetekedett a teljesítménye. Most legalább Hamburgban fejlődhet, remélem beküzdi magát a rendszeres cserék közé.

 • Tonhalacska

  A formán kívüli Boumsong… hááát…. a régi szép idők.

 • Enslaver

  Berardi jöhet, de még nem a közeljövőben kellene őt hazahívni. A Sassuoloban jól tolja, de még érnie kell a fiúnak, és folyamatos játéklehetőséget biztosítani számára, h fejlődhessen, mert még nem „kész” játékos. (Az egy dolog, h 4-et vágott, de ezt egy picsaszar védelem ellen produkálta, továbbá mindenkinek lehet egy-egy kiemelkedő meccse. Még Amauri is jónak tűnt egy időben, amikor voltak jobb meccsei, de aztán később rájöttünk, h igazából egy falábú hajasbaba). Sokszor van sajnos olyan (pl. Giovinco esetében is), h egy szemtelenül fiatal, tehetséges játékos kiemelkedik egy gyengébb csapatból, aztán ha lecsap rá egy topcsapat, és elkezd a nagyok mellett játszani, kilóg a sorból, nem tudja ugyan azt a pluszt nyújtani. Extra motivációt jelent azonban az, ha egy fiatal játékos folyamatosan játszhat úgy, h közben ő a csapata ásza, első számú gólgyárosa. Szerintem visszavetné teljesítményét, és megrekedhet ezen a szinten, ha most igazolnánk le, de a potenciál megvan benne kétségtelenül. Úgyhogy hagyjuk még 1-2 évig érni “mostohafiunkat”, aztán, ha tényleg konstans így teljesít, hazarepítjük és besorozzuk. De Conte tudja legjobban, h miként kell cselekedni helyesen Berardi ügyében.

  • neuropa

   Az egyértelmű, hogy nem a padra kell hozni. Itt vagy minden második meccsen játszik (legalább), vagy nincs értelme elhozni. Mivel nincs konkurenciája, én elhoznám Pepe elé/mellé. Két meccs a taknyosnak, egy a rókának. A Padoin “szintet” (te jó ég) hozná, többet meg nem kell elvárni tőle, csak játszani kell orrba-szájba.

  • Enslaver

   Nem mondom, azért én is örülnék neki már most is, és ha nem válna be neki a légkör, akkor maximum visszaküldjük őt légipostán az ujjoncnak. Padoint el kell szépen tüntetni a csapatból, oly módon, h elküldjük az NB1-be, vagy egy kisebb olasz csapat (mondjuk a Milanba, ami épp kiscsapattá degradálja magát) nyakába varrni ingyen.

 • rakkenroll

  “ezzel együtt örömteli, hogy mindig lehet valakire számítani” -én is így látom, s ami még örömteli, csapatunkban csak úgy hemzsegnek a klasszisok, még nem minden poszton, de alakul a terv.

  Berardi most nagy sláger, nem véletlenül persze. Azt mindenképpen jó lenne elérni már most a közeljövőben, hogy játékjogának másik fele is hozzánk kerüljön, pár misiért, aztán meglátjuk.

 • _daneeka31

  Most nézem, hogy Marchisio góljánál az 5-ös számú Caglari játékos nagyon bután visszahúzza a lábát, hogy véletlenül se blokkolja a lövést. Bunda!!4!!

 • BlueArchon

  A sztori hírértékét nem csorbítja, hogy ez minden idők talán legszánalmasabb Milanja, és a pár hete a válogatottba magát jelölő Bonera egy bukaresti Guzmics és egy formán kívüli Boumsong szerelemgyerekeként produkált. :DDDDDD óriási szöveg :DDDDD

 • neuropa

  Egy kis móka: