Szabályok, amelyek hitünk szerint segítenének a labdarúgás korszerűbbé tételében IX

Régen jelentkeztünk már szabálymódosítási javaslattal, ezúttal azonban igazságérzetünk követeli meg, hogy a Buffont három meccsre elmeszelő UEFA-elöljárók pártjára álljunk, sőt precedenst teremtsünk kapusunk JOGOS eltiltásából.

Go to shit?

Korábban, amikor többek között az pszichikai és esztétikai lesről, a súlycsoportok bevezetéséről, vagy a helyes öltözködésről írtunk szabálymódosítási javaslatokat, pusztán a játék tiszta szeretete vezérelt minket. Most azonban globális kérdésről, hovatovább gyermekeink jövőjét meghatározó döntésről beszélhetünk, és örömmel jelenthetjük, hogy ezúttal az UEFA megfogadta a tanácsunkat, mi több, már alkalmazza is!

A futballt gyerekek is nézik. Gátat kell vetni a gátlástalan káromkodásnak, nem szabad csúnya szavakkal mérgezni jövőnk zálogait, ezt a vak is láthatja! Akit a kamera azon kap, hogy jól olvashatóan káromkodik, arra le kell sújtani. Könyörtelenül, mérlegelés nélkül.

Tehát ha egy játékos éppen heroikus küzdelemben hosszabbításra áll a Real Madrid otthonában úgy, hogy 3-0-ra vezet, és a játékvezető a meccs utolsó pillanatában ráfúj egy olyan tizenegyest, amire még a spanyol klub házi lapja is azt írja, hogy hiba volt, az sem kivétel! Minden helyzetre ugyanúgy vonatkozik a szabály!

Ez nem a mi javaslatunk, a játékvezetők régóta büntetik az összes eszközükkel, hogy a jogos felháborodás néha nem Byront hozza ki az aluliskolázott agytrösztökből, mi csak egy kiegészítést tettünk, amit megfogadott az UEFA.

Che furto: Micsoda lopás!

Sokan nem is tudjátok, hogy a finom lelkű, de virgonc mozgású S4tchy igazi nyelvtannáci. Egyszer egy rosszul központozott mondatért úgy szájon vágta Dartit egy főtt homárral, hogy elgurult az Excelsior piercingje, és az egyik diákjának széttörte az állkapcsát egy mawashi gerivel, mert azt írta, egyenlőre. A hevesi fehérgalléros gengszter természetesen a fotósok mellől, az alapvonalról nézte végig a mérkőzést, és pontosan hallotta, amint Buffon azt mondja Jamie Olivernek, hogy

Go to shit!!

Persze, szeretjük Buffont, meg minden, de ez micsoda? Ez nem jelent semmit, kérem szépen! Stilisztikailag értékelhetetlen, pongyolán megfogalmazott, nyelvtanilag helytelen! S4tchy még aznap a lakosztályába rendelte az UEFA szabálymódosításokért felelős vezetőjét, és miután megerőszakolta, felvázolta neki a meglátásait.

Ezek szellemében kell nézni Buffon hárommeccses eltiltását.

1 meccs jár azért, mert a kapus csúnyán beszélt a bíróval.

További 2 pedig azért, mert – és itt nem jelent felmentést, hogy nem az anyanyelvét használta – retorikailag nem megfelelő stílusban tette.

Más magyarázat nem lehetséges.