Hogyan jussunk tovább?

A múlt heti, hazai pályán elszenvedett kudarc minden Juve-szurkolót elkedvetlenített. Mit tudnánk mondani egy ilyen odavágó, egy ilyen eredmény után? Hogyan tudnánk felrázni a szomorú drukkereket, a reménytelenség mocsarába tapicskoló játékosokat? Hát úgy, hogy elmagyarázzuk nekik: igenis, van remény! Egy pillanatra sem szabad feladni! Johann, a pálcikaember, aki már a 2015-ös katasztrofális szezonkezdet idején is segített, ezúttal is felkeresett bennünket.

Kedves Juve-drukkerek!

Engem is nagyon rosszul érintett a világhírű Real Madrid elleni torinói kudarc, de már a lefújás után is úgy gondoltam, hogy nem kell feladni! Ugyan, miért is kellene? Rengeteg lehetőség állhat előttünk, amellyel megfordíthatjuk a párharcot, és a múlt is azt mutatja, hogy egyáltalán nem lefutott a párharc. Pontokba szedve mutatom be gondolataimat, és a hozzájuk kapcsolódó tényeket!

  1. JÓL KELL JÁTSZANI!

Mondhatnánk, hogy „micsoda közhely!” – de mégis? Hát nem erről szól az egész? A Real Madrid 3-0-ra nyert az AXA Arénában. És miért? Hát mert – és most nagyon figyeljen mindenki! – JÓL JÁTSZOTT. Labdarúgói ügyesen passzolgattak, jól cseleztek és szépeket lőttek!

A focitörténelem azt mutatja, hogy a rossz játék többnyire eredménytelenséggel párosul. Jó példa erre az 1991-1992-es Zalaegerszeg.

  1. HELYZETEK KIHASZNÁLÁSA

Nem elég az, ha csak jól játszunk: gólokat is kell lőni. Emlékezhetünk például a Juventus-Inter meccsre az év végéről: úgy lett 0-0, hogy a Juventus jól játszott! Na most: szeretném felhívni mindenki figyelmét arra, hogy a 0-0 nem jó eredmény ma estére! De erről picit később.

  1. ÖSSZESÍTÉSBEN KELL NYERNI

Az a helyzet, hogy önmagában a JÓ JÁTÉK és a HELYZETKIHASZNÁLÁS nem elég. Például: lehet, hogy nagyon jól játszik a Juventus, kialakít 2 százszázalékos ziccert, ehhez képest a Madrid pedig kapura sem lő. Sőt, a Juventus be is lövi a ziccereit! Magyarul: az első 2 pont kipipálva, de ez csak 2-0-s győzelemre elég, azzal pedig nem jut tovább a csapat! Tehát, a jó játék és a helyzetkihasználás mellett a kialakított helyzetek száma sem mindegy! Ha viszont a jó játék és a tökéletes helyzetkihasználás legalább négy helyzettel párosul, akkor a Juventus mindenképpen továbbjut! Szimpla matematika az egész!

  1. A MÚLT JÓ PÉLDÁI

Ebben az idényben a Juventus öt olyan mérkőzést is játszott, amelynek a végeredménye ma továbbjutást hozna! Ez nem is olyan kevés! Például: Udinese-Juventus 2-6!

Ha kibővítjük a kört, látjuk azt, hogy a focitörténelemben számos olyan eredmény született már, amely a Juventusnak megfelelne! Hogy ne menjünk túl messzire, nézzük csak meg a topligák múlt heti eseményeit! Augsburg-Bayern München 1-4, Celta Vigo-Sevilla 4-0, Real Sociedad-Girona 5-0, Mezt-Lyon 0-5. Ugye, nem is olyan kevés?

Összefoglalva: ha a Juventus jól játszik, kihasználja a helyzeteit, összesítésben nyer és a múlt példáiból erőt merít, akkor meglehet a továbbjutás!

Még a végére ne feledjünk valamit: sokat számíthat az idegenben lőtt gól. Nos, a Real Madrid ebben a párharcban már nem növelheti az idegenbeli góljainak a számát, sőt, a 3-0 miatt idegenben lőtt több góllal nem is mehet tovább. Idegenben lőtt több góllal csak a Juve léphet a legjobb négy közé! Ez egy komoly esély, amellyel érdemes számolni!

HAJRÁ, JUVENTUS!”