Tűzre velük!

Még kapaszkodnak a párkányba, de ma elkezdhetjük lepálcázni őket a szakadékba. A Napoli két hét alatt mindent elveszíthet.

Láttunk már nagyobb csodát annál, hogy a Napoli visszahozza innen csúnyán elmenőben levő szezonját, így azért még komoly téttel bír a marokkóiak elleni kupameccs. Szerencsére abban a helyzetben vagyunk, hogy mi magunk mondhatunk ítéletet a déli hordák sorsa fölött. Ez az ítélet pedig nem lehet más, mint halál.

(Ma)Sarri kénytelen pihentetni, a Gazzetta szerint nem kezd Hamsík és Alan, lehetőséget kap viszont középen Rog, illetve talán Mertens is pihenőt kap, mert fel kell hozni Miliket is. A Napoli formációja biztosan nem változik, marad a 4-3-3.

Allegri a legerősebb csapatával megy a Napolinak hazai pályán, a kérdéses posztokra bölcs döntésekkel operálva. Lichtsteiner őrzi majd Insignét, és pihenőt kap Alex Sandro, Asamoah-nak kell felvennie Callejónt. Középen Pjanic és Khedira, az elejét meg betéve tudjuk.

Ez a következőket feltételezi:

  • lesz egy igencsak nyerhetőnek tűnő kulcspárharc Gulám és a hínárhajú drogcsempészünk között. Főleg, hogy Dybala is vélhetően gyakran segít ki erre az oldalra, mert elég jól megértik egymást Cuadradóval.
  • Higuaín is biztos emlékszik rá, hogy szopatta a Real edzésein Raul Albiolt, aki egyértelműen a leggyengébb láncszem a nápolyi védelemben.
  • Mandzukic a szart is kipasszírozza Maggióból (akit lassan ingyen is leigazolhatnánk, hogy felültessük a lelátóra, aztán az Izé ellen egy 5-ös mezben becseréljük a 93. percben).
  • Veszélyes lehet: Zielinski és Diawara mozgékonysága zavart okozhat, ha a két szélső nem zár vissza fegyelmezetten. A Lichti-Insigne párharc miatt sem vagyunk feltétlenül nyugodtak.

Azért lenne fontos (Allegri is így gondolja, ez látszik a kezdőből) jól megkalapálni őket, mert furcsamód ezzel a mezei kupaelődöntővel lehet végleg kinyírni a Napoli szezonját. Miután a bajnokságban kikaptak otthon az Atalantától, a következő fordulóban Rómába utaznak, a mai, torinói kupameccs után egy héttel pedig már jön is a Real Madrid elleni visszavágó. Ennek a sorozatnak ágyazott meg Caldara (uno di noi!), és ezért fontos, hogy ne mi álljunk az útjába a teljes pusztulásnak.

Okozzuk inkább mi magunk.