Szezonbeharangozó: ezt várjuk az új idénytől

Augusztus 20-án a Fiorentina elleni meccsel indul a bajnokság a Juventus számára. Ennek örömére közös posztban megosztjuk veletek, mit várunk az idénytől, és hogyan értékeljük az átigazolási szezont. Bónusz tartalom: az időgéppel kapcsolatos kutatásait rövid időre felfüggesztő Dina is megszólal!

Hogyan értékelnéd a Juve nyári átigazolásait?

Beni: Én kurvára kivagyok, nem tagadom. Amúgy is utálom Higuaínt, így meg aztán főleg, hogy a világ pénzéért, atomfizetésért hoztuk el alaposan kitömve ezzel a kukásokat. Átigazolási díjban a harmadát, fizetésben a felét éri, mint amennyit az újabban feltűnően Csekonics báróra hajazó Juve költ rá. Pogba távozása fáj, a többi ígéretes, de mindent zárójelbe tesz a Higuaín-Pogba csere.

Darti: Jöjjön még egy jó középpályás (jelenleg Fabregas és Borozgató vannak képben, bármelyiknek örülnék), és jók vagyunk. Higany szerintem túl drága volt, és annak fényében, hogy egy jóllakott rozmár állapotában érkezett meg, eléggé izgalmas igazolásnak tűnik. Pogbát akkor sem engedtem volna el, ha pengékkel vagdossa magát.

higuain_juveDina: A mai hírek szerint Cuadrado talán marad, és ezzel ugyan Pogba pótlása még nem oldódik meg, de ha oda is találnak valakit Moggiék, akkor nem lesz dráma. És úgyis megtalálják. Szóval bizakodó vagyok. Pjaca, Pjanic, Benatia, Dani Alves, Higuain – nem kell elégedetlenkedni.

S4tch: Ha Pogba maradt volna, ez egy laza 10/10-es mercato lett volna. Így – a pénzügyi oldalt nem minősítve – egyelőre ott tartunk, hogy Pogbát Pjanicra, a Volkswagenhez tartó Zazát Higanyra, Cacerest Benatiára, Cuadradót Dani Alvesre cseréltük, és egy év késéssel befutott Coman helyére Pjaca. Már csak egy Marchisio-pótlék kéne.

Tyler: Alapvetően jónak látom, de azt nem értem, mi indokolta a „Pogba + 18 millió = Higuain” üzletet. De Marottáék sokkal jobban értenek ehhez, mint én. Most mondjuk 8/10-re osztályoznám, szerintem még nagyon hiányzik egy azonnal bevethető középpályás, és a ballaszttól is meg kellene szabadulni. Mondjuk ahhoz képest, hogy a cél a csapat egyben tartása és finomhangolása volt, egy kicsit túl soknak érzem a változást.

Az augusztus 31-ig hátralévő időszakban kit igazolnál le Marotta helyében?

Beni: Egy, de inkább két használható belső középpályás kell. Sorolhatnék neveket, de őszintén szólva a tököm tele van az idei mercatóval. Egy biztos: ha lehet, ingyen elhoznám Schweinsteigert.

Darti: Vidalt ingyen.

Dina: Beni ötlete nem rossz, de valószínűbb Brozovics. Már így is tele vagyunk szerbekkel, egyet még elbír a keret. Zidane sajnos mozdíthatatlan.

S4tch: Az előszezonban többször is 4-3-1-2-t játszottunk, úgyhogy legyen James Rodriguez Pereyra helyett. Nyilván ez egy irreális forgatókönyv, ahogy a legtöbb, velünk utóbbi hetekben összeboronált középpályás (Matic, Matuidi, Isco, Dahoud, stb) érkezése is. Mondjuk Dahoudot látom Tyli válaszában, és hát ő irgalmatlan jó. Sőt, a szíriai srác is.

Tyler: Izom kell a középpályára, szóval mondjuk Dahoudot a Mönchengladbachból. Igazából egy új Vidal kellene, de nagyon.

Ki az, akit eladnál a jelenlegi keretből?

Beni: Sztyuaniért nem lenne sztem nagy kár, ahogy Pereyráért sem. Leminát viszont nem adnám el, ez az ő éve lehet. Hernyót sem biztos, hogy elengedném, de ha valamelyik kínai sok pénzt kínál, viheti.

Darti: Hernanes, Pereyra és Asamoah sem szükségesek. Hiába imádom Kwadwót, ha már előre tudjuk, hogy két meccset tud max lejátszani zsinórban.

Dina: Hernanes, Pereyra és Asamoah mehetne. Zazával kapcsolatban bizonytalan vagyok.

S4tch: Hernyó, Győzi. Mondjuk ha újabban az a koncepció, hogy minden évben elengedjük a legjobbjainkat, akkor nem értem, mit keres még itt Buffon, Bonucci és Dybala.

Tyler: Hernanest és Pereyrát mindenképp – főleg az utóbbit, szerintem teljesen haszontalan játékos. Zazában én jobban bíznék, mint mondjuk Gabigolban, őt lehet, hogy megtartanám, csak büntetőt ne rúgjon.

Ki fog a legjobban hiányozni a távozók közül?

mercato01Beni: Nekem Morata. Nagyon a szívemhez nőtt, ráadásul pont az a csávó, aki a fontos meccseken mindig gólt lőtt. Pogba, persze hogy. De ezt már lerágtuk.

Darti: Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy olvashatom már Tyler válaszát, és teljes mértékben egyetérthetek vele. Talán kicsit nyomatékosítanám a „játékát tekintve” és az „emberileg” szavakat. Hú, de izgi, mindjárt odaértek!

Dina: Morata.

S4tch: Szerintem Morata különleges csatár. Ha Zidane nem tudja belőle kihozni a BL-meccseket eldöntő clutch playert, akkor egy pancser.

Tyler: Játékát tekintve nyilván Pogba, de ha nem jön össze a visszatérése, akkor én emberileg sokkal jobban hiányolom majd Cuadradót, tökre bírtam. Amellett, hogy az egész jobb oldalt be tudja játszani, egyszer sem sírt a szája, ha csak csereként kapott lehetőséget, és többnyire hozzá is tudott tenni a játékhoz. Reménykedem, hogy nem véletlen, hogy a klub még nem búcsúzott el tőle hivatalosan, és visszatér – mondjuk augusztus 31-én egy évre, kölcsönbe.

Beég-e Pogba Manchesterben?

Beni: Be bizony. Abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy lehetetlen megfogalmazni, mi számítana sikernek egy labilis formájú, sokat egyénieskedő, még távolról sem kész játékostól, aki hirtelen a világ legdrágább játékosaként kell, hogy bizonyítson. Szóval ha nem bukik meg, akkor is megbukik.

Darti: Tulajdonképpen leszarom. Gondolom nem.

Dina: Annyira nem érdekel. Mit tudom én: megnéztem a MU keretét valamelyik nap – hát, én mondjuk nem vagyok tőlük elájulva. Nem lesz ő rossz, de tényleg nem izgat különösebben a dolog.

S4tch: Attól függ, mit veszünk égésnek. Az angol bajnokság rettentően túlértékelt, Pogba magasan a legjobb középpályás a komplett ligában, elnézve a leendő ellenfeleiket, bárki ellen domináns tud majd lenni. Viszont azt nehéz lenne megtippelni, hogy egy szar liga szar csapatában mire viheti. Conte jó eséllyel zsebre teszi a mezőnyt, de Pogba biztos nagyon örül majd egy ligakupának is.

Tyler: Bár nagyon reménykedem benne, szerintem nem. Nehezen indul majd az idénye, de a szezon közepére már róla fog minden szólni a Manchesterben – pozitív értelemben persze.

Megbánja-e Morata, hogy visszavásárolta a Real?

moratarealBeni: Tartok tőle, hogy nem tartja meg a Real, hanem sok pénzért továbbadja valakinek. Ha így lesz, Morata pályafutása vége felé átmegy Morientesbe, és rendszert csinált belőle, hogy mindig lemészárolja a nevelőklubját.

Darti: Felkészülési meccsen néztem, és az alapján szerintem igen. Most úgy tűnik, hogy kevesebbet fog játszani. De azért drukkolok neki, hátha nem szopja be nagyon.

Dina: Morata nem elég nagy sztár ahhoz, hogy a Real egyik kezdő támadója legyen. Alkatilag nem az. Szerintem ez a Real esetében fontos szempont, bár talán nem annyira, mint mondjuk 10-15 éve.

S4tch: Madridista a fiú, szóval talán nem.

Tyler: Szerintem már most bánja.

Ki lesz év év játékosa a Juventusnál?

dybalasaa

Beni: Azon túl, hogy minden év játékosa Buffon, szerintem Dybala. És én azt várom, jövő nyáron Lemináért kell majd harcolnunk a piacon.

Darti: Dybala már most az év játékosa. Kibaszott nagy császár. Sokat tanulhat tőle Higuain majd az év során.

Dina: Dybala. Idén szerintem vébét is nyerhet.

S4tch: Dybala, Pjanic.

Tyler: Dybala.

Ki okoz majd pozitív meglepetést?

Beni: Dina azzal, hogy talán ír egy posztot idén.

Darti: Leminában bízom, ő tehetséges srác. Azaz nem bízom, inkább reménykedem.

Dina: Lemina. És Beni picsogására tekintettel remélem, hogy Higuain.

S4tch: Leminában benne van, hogy produkál egy kiugró évet.

Tyler: Pjaca, hacsak nem lesz a taktika áldozata, és megtaláljuk a helyét a csapatban. És Leminától is sokat várok.

Ki lesz az év csalódása?

Beni: Higuaínnak akkorát kellene mennie, hogy ne legyen csalódás, amekkorát nem tud, mert nem elég jó játékos hozzá. Nekem amúgy már most csalódás: hogy a kurva anyjába képzelte, hogy ilyen állapotban felveszi a Juventus mezét?

Darti: Az Espanyol elleni meccsen jöttem rá, hogy baszki, ha 90 millióért érkezik egy játékos, akkor MINDEN CSALÓDÁS. Az első csalódás már meg is van, egy dagadt disznó. Én jobban néznék ki focimezben. Minden perc, amiben nem lő gólt, csalódás. A Juve sosem igazolt ilyen drága játékost, törvényszerű, hogy rábasszunk vele. Egyébként sem pontosan értem a koncepciót az ő leigazolása mögött. De Marotta bölcsebb nálam, ebben legalábbis.

Dani Alvestől is félek kicsit, bár ingyen jött. De nem érzem, hogy pótolni tudná a cuki Cuadradót.

benatia_gunDina: Buzi egy kérdés. A meghatározó embereink évek óta nem okoznak csalódást. Higuain meg egy gólgép, és ilyen támogatással úgy is lőni fog 20 gólt, ha önmagához képest szar lesz. Benatia a gépfegyveres gólörömét elhagyhatná. Ha nem fogja, rettenetesen csalódom majd a vezetőségben, hogy nem teszik helyre.

S4tch: Higany szerintem le fogja dolgozni a lemaradását, és minden sorozatot tekintve 20 gól fölött zár majd. Attól viszont kimondottan tartok, hogy Marchisio és Khedira nélkül kell letolni a tavasz jó részét is.

Tyler: Higuain :(((

Mi kell ahhoz, hogy ne a Juventus nyerje a scudettót?

Beni: Rengeteg dolognak kellene egyszerre rosszul alakulnia. Láttunk már ilyet, csak mondom.

Darti: Gondolom, akkor valaki másnak kellene megnyernie!!!

Dina: Guido Rossi.

S4tch: Calciopoli II.

Tyler: Vagy az, hogy annyira a BL-re koncentrálunk, hogy közben bebukjuk a bajnokságot, vagy valami eddigieknél is súlyosabb sérüléshullám.

Képes lehet-e a Juve megnyerni a BL-t?

Beni: Ha a kicsit túlmagyarázott rotációt nem számoljuk, egyértelműen gyengébbek vagyunk, mint tavaly. Igaz, tavaly meg kellett volna nyernünk, így akár idén is versenyben lehetünk

Darti: Pogba távozását emiatt éltem csak meg nagy csapásként, mert jelentősen csökkentek nélküle az esélyeink. Remélem, nem a MU fog elütni minket a BL-győzelemtől. Ja… nem.

Képesek lehetünk. Allegri top edző, kiváló játékosaink vannak. A középpályát jelenleg karcsúnak érzem. De a BL-győzelemhez sok tényezőnek kell összejönnie, van esélyünk. Jó esélyünk van. Több esélyt látok, mint két éve, amikor a döntőig meneteltünk.

Dina: Ha a tavalyit megnyerte a Real, illetve majdnem megnyerte az Atletico, akkor miért ne? Mázli is kell hozzá, de persze, megnyerheti.

S4tch: Az edző, a védelem és a támadók megvannak hozzá, a középpályát egyelőre halványnak, illetve inkább Marcsi és Khedira állapotát elnézve kiszámíthatatlannak érzem.

Tyler: Persze, képes lehet, de nagyban növelné az esélyeket, ha a középpályán még erősítenénk. A fő esélyes szerintem amúgy a Bayern, de a Juve is ott van a 4-5 top esélyes között.

Mikor, milyen eredmények esetén lennél elégedett a szezonnal?

Beni: Ezt most még lehetetlen megmondani. Nyilván az olasz mezőny lekaszabolása alapelvárás, de most már a BL-ben kellene minél nagyobbat menni.

harmony-20Darti: Én mindig elégedett vagyok. Értelemszerűen triplázás esetén nem tudnék semmibe belekötni. BL-győzelemről beszélni mindig vicces, mert azt nem úgy adják, hogy nagy lendületet veszel, aztán megnyered. Meg vagyok róla győződve, hogy tavaly annál is jobban kivertük volna a Realt, mint két éve. Mégis ők nyerték a BL-t. Mondanám, hogy a döntőbe jutással már elégedett lennék, de túl sok elbukott döntőt láttam, tehát a győzelem marad. Így szarok az egészre. Érezzem jól magam az idény során, nevessek sokat, keressek sok pénzt, legyen harmónia az életemben, akkor elégedett lennék.

Dina: A legutóbbi véreredményeim egész jók, lassan közeledve a negyvenhez ugyanezt szeretném tartani.

S4tch: Fene tudja, ez a Juventus. Emlékszem Perugiára, Zidane utolsó évében sima kiesésre egy Hamburg, Depor, Panatinaikosz csoportból, ugyanakkor bármikor el tudunk bukni egy BL-döntőt.

Tyler: A bajnokságot szerintem kötelező megnyerni, a BL-ben legalább az elődöntőig el kellene érni. Ehhez jó lenne, ha nem balfaszkodnánk el egyetlen csoportmeccset sem, ne basszunk úgy ki magunkkal, mint tavaly.