Jövőre majd örömkönnyek lesznek

A szívünk szakadt bele, amikor Barza nyilatkozatát és könnyeit láttuk a németek elleni kiesés után. Az olaszok mostani védelmét talán nem túlzás a legnagyobbakkal, Baresiékkel, Nestáékkal, Scireáékkal együtt emlegetni – kár, hogy a csapat többi része meg sem közelíti az ő szintjüket. A Juve védelme és Conte eddig tudta elvinni ezt a fegyelmezett, de igencsak középszerű csapatot. Összecsapott hőbörgés az Európa bajnokságról és a juvésok teljesítményéről.

A zseniális, csupaszív Barzaglit külön sajnáljuk: milliószor mondtuk már el, de valószínűleg senki enm gondolta volna, amikor 300 ezer euróért(!!!!) megszereztük a Wolfsbugrtól, hogy Marotta élete egyik legnagyobb üzletét kötötte. Barzagli évek óta a csapat legjobb védője, akire egyszerűen nincsenek szavak. Tegnap ő és persze a védelem többi tagja is megérdemelte volna, hogy továbbjussanak. Barza és Buffon számára is a mostani volt az utolsó esély, hogy Eb-t nyerjenek – még ha nem is az olaszok voltak a fő esélyesek a végső győzelemre. Sajnos nagyrészt a két nyegle hülyegyereknek köszönhetően nem jött össze. Zazán még évekig röhög majd a világ a kihagyott tizenegyese után – teljesen jogosan. (Persze kérdés, hogy jó döntés volt-e a 121. percben becserélni valakit a tizenegyesekre…) Pellé (a sors iróniája, hogy egy ilyen szar játékosnak ilyen neve van) szintén szánalmas megoldást választott, miután odaszólt és mutogatott Neuernak. Ki lehet hagyni a tizenegyest, de nem hülye faszként tönkrevágva a többiek munkáját. Lehet az ember ideges, célozhat rosszul, még a kapus is védhet stb. De nem bohóckodunk, nem nagyképűsködünk, főleg, ha nincs mire. Lehetne rengeteg videót betenni erről a két balfaszról, de nincs kedvünk röhögni rajtuk, inkább csak felcsesznének.

Összességében az olaszok kihozták az Eb-ből, ami bennük volt, sőt igazából többet is: a belgák és a spanyolok sima legyőzése komoly fegyvertény volt. A sorsolás meg így jött össze: a kőkemény és a vicces ágból az olaszoknak az előbbi jutott, ezzel nem lehet mit csinálni, ezt dobta a gép.

A meccs után levlistán az előre várható leosztásban érkeztek a megszólalások: én elküldtem a kurva anyjába Zazát, S4tchy higgadtan nyugtatott, Darti viszont mindjárt pozitívra vette a figurát, bedobva, hogy a jövő évi BL döntő után majd örömében sír majd Barzagli. Mivel engem elsősorban a Juventus érdekel, ezzel nyilván ki is egyeznék (ki nem?). Annyit azért rövid értékelésként érdemes kiemelni, hogy a Juve védelme kiemelkedő volt az egész Eb alatt, Sturaro helyt állt, Zazát hagyjuk. Innentől az jön, hogy mielőbb heverjék ki a játékosok a csalódást, és pihenjék ki magukat, mert most minden erről szól a klubnál, hogy rámegyünk a BL-re.

Azt se feledjük, hogy Khedira szokás szerint megsérült tegnap, a hírek szerint az Eb-n már nem játszik, reméljük, a szezonkezdetre felépül. Hogy aztán legkésőbb a 4-5. fordulóban újra a maródiak listájára kerüljön. A magyar és az olasz válogatott kiesése után nyugodtan nézhetjük a többi Eb meccset, legfeljebb a még versenyben lévő játékosainkért szoríthatunk – már ha valakit érdekel a francia válogatott. Én személy szerint mondjuk örülnék egy walesi győzelemnek, de legalább egy döntőbe jutásnak – durva lenne, ha CR egy újabb középszerű csapattal nyerne tornát a BL után.