Merre, hány méter.

A bajnoksággal kapcsolatosan utoljára akkor írtam, amikor sikerült megszereznünk az első pontunkat, nyilvánvalóan picsogás, rinyálás és sirdogálás volt a téma. De az utolsó bekezdés így szólt:

„Aggódhatunk, viszont amondó vagyok, hogy 1-2 hónap türelmi időt adni kell a csapatnak. Ami mondjuk pont arra lesz elegendő, hogy kiessünk a BL-ből és a bajnokságból is. De utána minden rendben lehet! November 21-én a Milan ellen már megállapíthatjuk, hogy mekkora szarban vagyunk.”

ELJÖTT A NAGY NAP!

Nos, a BL-csoportunkból, úgy néz ki, továbbjutunk. A bajnokságban pedig „csak” kilenc pont a hátrányunk a scudettó pajzsot érő helyezéstől. A játékunk viszont nem lett kegyetlenebb és stabilabb.

Tehát sokkal okosabbak nem lettünk.

Fontos mérkőzés ez, elsősorban azért, amit Tyler is leírt tegnapi posztjában – ez a rangadó, ami mindig különösen izgatottá tesz minket. De nem mellékes az sem, hogy a Milan 20 pontjával éppen eggyel előttünk helyezkedik el a tabellán. Tehát egy győzelemmel meg is előzhetjük őket, valamint felzárkózhatunk a Sassoulo mögé. Muszáj idetennem ezt a szmájlit: 😀

Rémes.

De haladjunk tovább. A Milan sem indult valami hullajól, ezért bohóckodhatunk a hatodik és a hetedik helyen – ez az ő részükről annyira nem megdöbbentő, de az elmúlt éveket figyelembe véve, számunkra elég kellemetlen.

A vereség sosem jó, viszont ha ma kikapunk, akkor jóval nagyobb szarban leszünk, hiszen a Roma, a Fiorentina és a milánói horda szinte biztosan nyerni fog, ráadásul ugye a Milan is, és akkor nemcsak ők vezetnek majd 5 ponttal előttünk, hanem visszaeshetünk a 10. helyig is. Annyira sok negatív hatása lenne egy vereségnek, hogy képtelen vagyok egy mondatba belesűríteni.

Ráadásul hazai pályán játszunk.

A döntetlen sem elfogadható, egyszerűen azért, mert szart sem ér.

A Milanról mit sem tudok, de azt igen, hogy Bertolacci nem játszik majd. Nálunk pedig Buffon játéka kérdéses. Buffon hiánya azért lenne fájdalmas, mert idén eddig ő a legjobb emberünk, a védelem pedig hajlamos a hibázásra, kell mögéjük a bölcs Buffon!

És ha már Buffon, akkor beszéljünk a sportfogadásról! A bukik szerint kurvára esélyesek vagyunk, méghozzá azért, mert bár atomszarul játszunk, hazai pályán mégiscsak elég nehéz megütni a zebramezes alakulatot! Arra nem fizetnek túl sokat, hogy mindkét csapat gólt szerez, méghozzá azért nem, mert a Milan és a Juventus is kutyaütően védekezik idén.

Idézzük fel, hogy az ellenség csapata nemrég verte 3-1-re a Laziót, ami ugyan nekünk is ment a szuperkupán, de mégiscsak impresszív eredmény. Aztán idézzük fel azt is, hogy a Milan nem lőtt gólt a második számú milánói csapat, a Napoli és az Atalanta ellen sem. Idén az egyetlen igazán jó meccsük az említett 3-1-es győzelem volt.

Mivel ez egy igazán fontos meccs, ezért Allegri sajátos felállást fog választani:

Buffon – Montero, Ferrara, Iuliano – Camoranesi, Zidane, Davids, Platini, Nedved – Del Piero, Trezeguet

Ne kérdezzétek! Én sem tudom!

Nem fogom látni a meccset, ami jó jel, mert az elmúlt években a Milant mindig vertük, ha nem láttam.

tumblr_nfigw4D6j91te5ruso1_500