GYAKA!!!!

Megmondtuk, amit megmondtunk. Sosem szabad lebecsülni a Juventust. És ezt még akkor is megtanulhatta (ismét) a Real, ha a visszavágón 50-0-ra elvernek minket. Ami természetesen nem fog megtörténni.

Meghatódtunk, mérgelődtünk, örültünk és még most is ezeket csináljuk!

morata

Morata úgy tett a gólja után, mintha szerették volna Madridban.

A felvezetés közben szokatlan volt látni, hogy a szurkolók nem olaszul, hanem angolul üzentek a világnak – szerencsére a WE ARE READY feliratot utána a csapat is megtöltötte tartalommal.

weareready

Ázsiai reálosok, szevasztok!

Ez most nem elemezgetés lesz (azt IDE KATTINTVA találjátok), hanem a tegnapi meccsről írható regény egyik fejezete vagy inkább több fejezetből egy-egy szemelvény.

Edzők

ancelotti-perugia-300x188

Ancelotti – „A pig can’t coach”, szólt a Juventus szurkolóinak üzenete 2000-ből, amikor még a Juventusnál próbált elérni valamit, sajnos kevés sikerrel. Sikerei azóta vitathatatlanok, tehát a tisztelet megvan, de azért hadd anyázzuk egy kicsit, ha már a meccs előtt minden azzal volt tele, hogy mennyire utálja a Juvét.

Hiába szerezték meg a spanyolok Allegri taktikai kiskátéját a meccsre szánt húzásokról, ez igazán nem látszott az Ancelotti-alakulat játékán. Simán kihasználtuk a védőik béna helyezkedését.

Allegri-Tactics

Biztosan nem tudta értelmezni Carlito.

Szerencsére Torinóban az kurva kevés, hogy kihajtunk a pályára 11 kibaszott jó játékost, aztán majd lesz valami. Ancelotti veszített Allegrivel szemben taktikailag. Jó érzés.

Allegri – GYAKA!!!! Kiválóan összerakta a csapatot egy nálunk jóval ügyesebb, gyorsabb játékosokból álló horda ellen. Sajnos ez a Real annyira erős, hogy még így sem sikerült megúszni kapott gól nélkül – elképesztően nagy lett a nyomás a vezető gólunk után. Mondhatnánk azt is – magyarosan – hogy túl hamar szereztünk vezetést, ezért a Real kiegyenlíthetett. Alapozva ezt arra, hogy a második gólunk után egyből jött a szerkezeti váltás és a kontrákra alapozott játék – a hiányérzet itt alakulhat ki: lőhettünk volna egy harmadik gólt. Csodálatos meccselés volt.

Kíváncsian és izgatottan várjuk, vajon mit teszünk Madridban…

Sturaro

Ki ez a fiú??? Itt éppen egy gólt akadályoz meg, észre sem vettük a meccs közben, hogy ő volt a megmentő.

Csapatrészek

Védelem – Kijelenthetjük, hogy Chiellini elmúlt hetekben mutatott gyatra formája mindössze az ellenfelek megtévesztésére szolgált, mert tegnap akkorát játszott, mint az állat. Viszont cserébe Bonucci hozta ránk a frászt néha. Barzapapa érkezése mindenki szívébe nyugalmat és bizakodást költöztetett, Madridban a Chiellini, Bonucci, Barzagli trió bevetésére számíthatunk, jó lesz.

Juventus' defender Giorgio Chiellini (C) reacts during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Juventus vs Real Madrid on May 5, 2015 at the Juventus stadium in Turin.     AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO

Harcos – ez a Chiellini nem unatkozik és nem hibázik a pályán. Minden hétre BL-meccset!

Középpálya – Kezdjük Sturaróval, aki 3 percet játszott eddig a BL-ben, most viszont úgy lehozta a meccset, mintha erre született volna. Nem volt látványos, amit művelt, de kevés ember tud egy bezúduló labdát egy bezúduló csatár fejéről a felső lécre irányítani lábbal. Marchisio akkora tanár volt, hogy többször sírva is fakadhattunk a játékát látva. Vidal gólokat már nem lő olyan gyakran, de hatalmas munkát tesz a pályára, imádnivaló. A sárgája egy röhej, a bíró egészen konkrétan bekaphatja egy lónak a faszát. Erre Beni külön kitért a belinkelt posztban, nem írnám le ugyanazt. Szararcú rohadék volt ez a csávó.
Vidal emellett Ramos dolgát is megnehezítette, hiába passzolt 87%-kal a madridi gyerök, ha mindegyiket oldalra és hátra volt kénytelen megtenni.

Pirlo – Róla külön érdemes megemlékezni. Főleg azért, mert ugyanolyan elánnal tudnám szidni, amilyennel dicsérni. Bonucci sárgáját konkrétan Pirlo szedte össze. Nem egyszer teremtett veszélyes helyzetet a kapunk előtt. Ugyanakkor iszonyat futómennyiséggel és hatalmas küzdeni akarással próbálta korából fakadó hátrányát ledolgozni. Most ezt sikerült, viszont továbbra is híve vagyok annak, hogy a visszavágón semmiképpen ne kezdjen. Pogba, Vidal, Marchisio megnyugtatóbb lesz nekünk.

Támadók – SZERELEM EZ. Tevez nemzeti kincs. Tevez egy csodálatra méltó lény. Tevez állítólag fénylik a sötétben. Tevez állítólag lábbal fel tud fújni egy focilabdát. Tevez jele gól volt az óvodában. Miegymás.
A lecserélésekor kissé elégedetlen volt, ez természetes, egy ilyen, transzban lejátszott meccsen senki sem akarja, hogy lecseréljék. De Allegri döntése végülis érthető volt.
Morata is kurvajó volt – szimpatikusnak szánt módon nem ünnepelt a gólja után, amit nem tudom, hogy mennyire értékeltek a madridiak, gondolom kb annyira, mint amennyire őt magát.

Real Madrid

Nem lennék az edzőjük.

CR7 – Szerintem jobb focista mint Messi. Szerintem úgy néz ki mint egy terminátor és mindent tud, amit egy zseninek kell. Szerintem egy gusztustalan gyökér és remélem sírni fog a visszavágó után. 🙁

Bale – Az első félidőben 14-szer ért labdához. Ez hattal kevesebb, mint ahányszor Casillas tette ugyanebben az időszakban (igaz, Casillasnak legalább két érintése volt amikor kiszedte a labdát a hálóból MUHAHA!) Roy Keane (aki az ITV Sportcsatornánál szakért) így foglalta össze a teljesítményét: „Nehéz úgy jól játszani, ha csak 10-en vagytok a pályán. Bale abszolút semmit sem adott hozzá a csapata játékához.”

Csak kettejüket gondoltam kiemelni, azért is, mert Bale szar teljesítményéhez valószínűleg nagyban hozzájárul az, hogy Ronaldo nem különösebben kedveli Garethet. Ellenfelet lát benne, a csapaton belüli ellentét pedig nem tesz jót Bale önbizalmának. Ami nekünk viszont elég jó.

Bízzunk benne, hogy Modric nem tér vissza a visszavágóra sem. Az ő hiánya jobban látszott a Madridon, mint nálunk Pogba hiánya.

Első gólunk:

Vizilabdában ezt úgy hívják, hogy „megszáradt a levegőben a labda”. Fociban úgy hívják, hogy beszoptátok, gecc.

Sajnos beágyazni nem tudom – IDE KATTINTSATOK!

Visszavágó:

Hatalmasat játszott a csapat, ennek meg is lett az eredménye. Azonban a visszavágón még keményebb dolga lesz mindenkinek, továbbra is a Realnak áll a zászló. Ancelotti már nyilatkozta is, hogy semmi gond, meglesz a továbbjutás.

Továbbra is előnyünkre fordíthatjuk, hogy a Real ezt a vereséget is a véletlenre fogja fogni, és azt mondogatják, hogy majd hazai pályán simán lenyomnak minket. A hübrisz pedig nagyon veszélyes – megbosszulja önmagát, bukáshoz vezet!

A fontos, hogy higgyen magában mindenki, aki a pályára lép. Ha befosunk, végünk.

Előzetesen örültünk volna egy ilyesféle eredménynek, kicsit rossz érzés, hogy lehetett volna számunkra még kedvezőbb a végeredmény.

Idegenben biztosan kapunk gólt, de szerintem rúgunk is. Jó kis meccs lesz!