A Tökéletes Támadás

Az utóbbi 45 évben az 1970-es brazil-olaszról Carlos Alberto gólja ugrott be mindenkinek, amikor a tökéletes támadójátékra keresett tankönyvi példát. A brazilok 8 mezőnyjátékosa hozzáért a labdához, nem engedték az olaszokat a bogyó közelébe, és a végén kíméletlenül törték át a védőfalat. Ez a támadás már csak azért is mutogatható, mert az egyébként remek Számháború című statisztika-bibliából kiderül, hogy egy csapat támadásban átlagosan 3-4 passzig tudja birtokolni a labdát, ennyi után általában jön a szerelés vagy a rossz passz. A brazilok a labdaszerzés után szinte a komplett csapatukat megjátszották legalább egyszer, ezt követően jutottak el lövésig. Vitán felül csodálatos játék volt, nem véletlenül beszélünk róla még 45 év után is.

alberto2

Épp lassan csordogál a Juve-Genoa (Tevez pont most suhintott oda Perinnek, félelmetes ez az ember), de minket még mindig a Dortmund-Juve tart lázban. A hétközi BL-kör ugyanis olyat hozott, amilyet ritkán, még a 2009-es Barcelona totális fociját unásig ismerve is kevésszer látunk: egy csapat idegenben, egy amúgy agresszíven letámadó, gyors, már a csatárokkal is védekező csapat otthonában 1 perc 17 másodperces, megszakítás nélküli akciót vezetett, amit a végén góllal zárt. A labda útja: Buffon, Licht, Győzi, Morata, Evra, Tevez, Leo, Barza, Tevez, Győzi, Vidal, Evra, Vidal, Leo, Tevez, Barza, Licht (kb. itt mormoltam bele _beni és Darti fülébe, hogy csak nehogy eladjuk, az ilyenekből jönnek a dormándi kontrák), Marcsi, Evra, Vidal, Leo, Barza, Licht, végül a kulcspassz Marcsitól, a gólpassz Teveztől, a gól Moratától. Chiellinin kívül a pályán lévő játékosok mindegyike labdába ért (Darti szerint Giorgio ennél fogva fölösleges a csapatban!), huszonhatszor cserélt gazdát a bogyó, és mindeközben Morata és Vidal is komolyat mentettek, szóval nem csak lankadt tilitolival sikerült átvinni a labdát a bealvó Dortmund védelmén. Nézd csak:

Nyúlj nyugodtan zsepiért. Mi is zokogva élvezünk, még napokkal a mérkőzés után is. Történelmet láttál élőben, csodás találat volt. Megérdemli, hogy 45 év múlva is szánkra vegyük.