Allegri, takarodj! – „De most már tényleg” edition

A Cesena elleni idegenbeli döntetlen nem ért fel egy vereséggel. Előfordult korábban is többször ezzel a csapattal, hogy az esélyek ellenére nem sikerült bedarálni egy kiscsapatot, kiesőjelöltet, gyengébb erőkből álló ellenfelet. Van ilyen. Attól, hogy most ilyen menthetetlenül súlytalan volt szinte mindenki, nem fogjuk elbukni a bajnoki címet, nem esünk ki a BL-ből, nem adja oda a FIGC néhány scudettópajzsunkat az izének. De azért a picsába már.

cesena7

Kezdjük ott, hogy Maxi ezt kurvára elmeccselte. Nem feltétlenül az edző feladata egy háromszoros bajnokcsapat keretének motivációs beszédet tartani a szinte tuti kiesőnek tippelt kisrepülőgép elleni mérkőzés előtt. Aki 3 év alatt nem fogta fel, hogy ahogy a péniszek nem szopják le magukat, úgy a scudettókat sem dobálja be senki a klubszékházba, annak hiába ugat akár Maxi, akár Conte bármit. Nem feltétlenül Allegri hibája, hogy nem mindenki látja be az egyes mérkőzések fontosságát. Viszont ennyi taktikai hibát elkövetni csak egy bukott edző tud. Allegrinek azonnal fel kell állnia, márpedig ezért:

  • cesena6A napnál világosabb, hogy Bonucci eltippmixelte a meccset. Ilyen lehetetlenül gyenge teljesítményt évek óta nem láttunk tőle. Bonu a 3-5-2-ben általában jól érzi magát, sokat jelent neki, hogy a 2 wingback védekező felállásban visszalép a védősorhoz, így kevésbé jelent problémát, hogy Leo tulajdonképp nem túl jó emberfogó. Ez négyvédős felállásban többször kiütközik, pláne, ha Bonucci szánt szándékkal ki akar kapni. Mindkét gólban vastagon benne volt. Hogy játszhatta végig a meccset, miközben Chiellini, Barzagli <3 és Padchinho is a padon ültek? Úgy, hogy egy dilettáns az edzőnk.
  • Ahogy tjunior a fórumon felhívta a figyelmünket, Djuric 12 fejpárbajt nyert, miközben a két belső védőnk összesen hatot. Jó-jó, Djuric 190 centi, de baszod, Maxi, Bonucci is pont ennyi, Ogbonna meg 191! Az egy dolog, hogy Allegri erre a feladatra előzetesen nem készítette fel az embereket (pedig egyszerű utánajárni, hogy Djuric ligaelső ebben a mutatóban), de nem tűnt fel meccs közben, hogy lefejelgetnek minket, vakegér?!
Az arany trió teljesítménye a félidőben.

Az arany trió teljesítménye nagyot horzsolt az első félidőben.

  • Athén kísértett: Pirlo labdaeladásából kaptunk gólt. Úgy látszik, Szundi nem felejt, és az előtt meg akarja buktatni Maxit, mielőtt az edző kiteszi őt a csapatból. Az orrod előtt folyik a puccs, mamlasz!
  • Llorente kiharcolt egy tizit, ezen kívül számtalan pocsék passzal, sikertelen labdaátvétellel, béna helyezkedéssel tovább nyomta a nulla felé a piaci értékét. Allegri hogy nem vette észre már hetek óta, hogy Llorente helyére tetszőleges, sportorvosi igazolással rendelkező lóbaszó járókelő beállítható lenne, töredék bérért?

cesena1

  • Miért Vidal lőtte a büntetőt? Az első félidőben Artúr hozta magát, elment a labdákért, feltúrta a csúszós műgyepet, de a szünet után ő is szabotálta a szakmáját, dekoncentráltan és lassan játszott, miközben Morata – Marchisio és Buffon mellett egyetlenként – végig úgy pörgött, ahogy a mez kötelezte. Egyértelmű, hogy Moratának kellett volna adni a tizit.

cesena3

  • Pogba végig csalta a futballt. Beni a listán a 30. percben: „sajnos újra le kell írnom, hogy Pogba nélkül egy rakás szar ez a Juventus.” Az edző minek ül ott, ha nem fogja fel a nyilvánvalót, és ha fel is fogja, semmit nem tesz ellene?
  • A 87. percben becserélni Pepét és Comant, 3 perccel a vége előtt váltani formációt, hát az meg mire szolgált? Volt 3 percük szerencsétleneknek, hogy megnyerjék a meccset? Oszt’ netán hogy ez nem sikerült, most megint nem játszanak néhány hónapig?

cesena0

Minden elismerés a Cesenáé, így kell kiállni egy arrogáns, faszkalap nagycsapat ellen, amelyet egy vicsorgó, tehetetlen kontár vezet. Reménykedjünk a jobb folytatásban, és abban, hogy Allegri utódját mihamarabb megtalálja a klub! Szavazzunk!