Allegri, takarodj! 4.

Mivel Darti éppen börtönbüntetését tölti költségvetési csalás miatt (lebukott sajnos, de megbeszéltük, hogy minket nem márt be, hanem elviszi a balhét – hadd örüljenek egy picit a börtönlakók is, nudge, nudge!), így engem kértek meg, hogy ezen a héten kritizáljam Allegri munkáját. Maradjunk annyiban: nincs nehéz dolgom.

Ahogy az egyik kommentelőnk is felhívta rá a figyelmet: hiába nyerte meg idén az összes bajnokiját a Juventus, tavaly 17 pontot vert a Rómára, idén pedig csupán jobb gólaránnyal előzi meg a fővárosiakat. Egyértelmű a visszaesés, Allegrinek tehát takarodnia kell, míg nem kerül a csapat nagyobb bajba (csak egy kis matematikai eszmefuttatás: ha a Róma 5 forduló alatt 17 pontot hozott a Juvén, akkor ez azt jelenti, hogy a bajnokság felénél 38 pontos előnyben lesz Garcia együttese).

diagram

Beszédes ábra…

Ugye, mindenki emlékszik arra, amikor 2012-ben, Muntari kihagyott helyzete után Allegri végisírta az olasz sajtót? Szombaton este a Juventus ellen egy igen kétséges büntetőt ítéltek, de Allegri egyetlen nyilatkozatában sem mondott semmi lényegeset az ügyről, csak lapított! Amikor a Juvét sújtják a játékvezetői döntések, akkor az nem zavar, ugye, Max?! Takarodj, de azonnal!

Sokan mondják, hogy Morata jó csere volt, hiszen gólt szerzett: a francokat! Ha egy játékos formában van (és ez nyilván az edzéseken is látszik), akkor az edző hogy lehet annyira hülye, hogy kispadra ülteti? Ez körülbelül olyan, mintha valaki okozna egy súlyos közlekedési balesetet, és azzal dicsekedne, hogy ő hívta ki a rendőröket a helyszínre.

Morataedzés

„Nagyon jól mozogtál ma, nyilvánvalóan óriási formában vagy: irány a kispad!”

Tevez ontja a találatokat, de hogy ez mennyit ér, az is mutatja, hogy nem hívják be az argentin válogatottba! Egyértelmű a klubedző felelőssége: egy gyengén felkészített csapatból lehetetlen bekerülni  a vb-ezüstérmes keretébe. Az argentinok is látják ezt, csak Allegrinek nem tűnik fel. Dilettáns állat, takarodjon!

Kevesen tudják, de Montezemolo sem véletlenül mondott le a Ferrari elnöki székéről: Agnelli kérte meg rá, ő ugyanis távozni akar a Juventus éléről, és a Ferrari remek menekülési útvonal.  Vajon ki miatt szeretne menni Agnelli? Kit nem bír elviselni annyira, hogy inkább elmenekül? Na, ki lehet a hunyó??? ALLEGRI AZ!!!

Allegri_Juve_tifosi_thumb400x275

Allegrit próbálja kitessékelni az edzésről a Juve-szurkolók egy csoportja

Előre félünk a szerdai, Atletico elleni BL-meccstől. Van egy olyan érzésünk, hogy folytatódik az ámokfutás, és így sajnos a cikksorozatunk is.