Nem a terv szerint

A csapat fáradtságát látva Conte állítólag úgy döntött, hogy a következő forgatókönyvet kellene minden meccsen követni: megnyomva az első félidőt előnyt szerezni, majd a második játékrészben magabiztosan őrizve azt pihenni. Ez ugyan nem jött össze, de a scudettó pajzs egyre közelebb.

Nem volt könnyű meccs a hétvégi, de ez nem is meglepő: a Bologna a Sassuolo győzelme miatt kieső helyre került, így szóba sem jöhetett, hogy beleszarjanak a meccsbe. Ennek megfelelően foggal-körömmel védekeztek, és hiába szálltuk meg a térfelüket, sokáig nem jött össze semmi – a végén aztán persze győzedelmeskedett a jó, még ha Chiellini nem is mutathatta meg gorillás gólörömét.

Pogba ugyanis végre ismét villantott egy távoli lövésből szerzett gólt, amit nagyon meg is érdemelt. Mintha kifelé jönne abból a gödörből, amibe a csapattal együtt került az elmúlt hónapokban. Életjeleket mutat Marchisio is, Gio pedig ugyan gólt nem lőtt, de úgy tűnik, az év végére hasznos tud lenni. Isla pedig gólpasszt adott , még ha nem is az ő érdeme volt a gól, de az övé volt az utolsó labdaérintés Pogba előtt. Ez azért nagy dolog, mert mióta nálunk van, ez a második gólpassza – az első tavaly a Pescara idegenbeli kiütésekor volt.

Mondjuk a meccs végét megint sikerült kicsit korábbra hozni, azaz leálltunk a végére – szegény Darti jobban várta a hármas sípszót, mint az új Armani dildókollekció megjelenését. Tevez és Vidal pihent a hétvégén, előbbi még a sérülése, utóbbi a formája miatt. Csütörtökön valószínűleg visszatérhetnek, akárcsak Lichtsteiner és Bonucci, akik taktikusan kisárgázták magukat a szombati bajnokiról.

Többször kitértünk már rá, de egy pár szót most is megérdemel, hogy a Roma elég szerencsétlen: az idei pontszámuk és teljesítményünk az elmúlt évek bármelyikében bajnokságot ért volna. Idén nem fog. Az elején említett Conte-féle tervnek amúgy vannak állítólag további elemei is. Ha igazak az újságírók értesülései, akkor Conte egyrészt mindenképp meg akarja nyerni az EL-t (még jóhogy), és a csapattal is egyezséget kötött arról, hogy mindent megtesznek a 100 pont eléréséért – így Rómába is nyerni mennének. Hogy ebből mi jön össze, azt legfeljebb Müller Péter és Paulo Coelho szerelemgyereke tudná megmondani, mindenesetre ha például a következő fordulóban megverjük a bennmaradásért küzdő Sassuolot (akik teli lesznek amúgy eltiltottakkal), és a Roma nem nyer a Milan ellen, a Juve megnyerhetné a bajnokságot. Ha ez nem jön össze, akkor pedig két forduló múlva az Atalanta ellen jöhet össze a mesterhármast jelentő bajnoki cím. Persze addig még a Benfica ellen is tovább kellene jutni… Még az sem lenne baj, ha mondjuk egy (vagy két) 1-0-ás sikerrel jönne össze – mostanában úgyis ez a leggyakoribb eredményünk, az elmúlt 10 meccsünkön ötször 1-0 volt az eredmény.