Olyan bizonytalan vagyok, vagy mégsem?

Dzsenovába látogatnak kedves barátaink, a Juventus játékosai, hogy ott 17 pontra növeljék az előnyt. A 17 pontos előny már olyan lenne, mint a nyuszikának az öt méteres – gyakorlatilag behozhatatlan.

A Genoa kedves alsóházi csapat, igaz, az alsóház élén állnak. Pontelőnyünk velük szemben olyan nagy, hogy abakuszt kell segítségül hívnunk, ha ki akarjuk számolni – nekem sikerült, 37 pont előnyünk van velük szemben. Ez azt jelenti, hogy a Genoa már akkor sem tud elénk kerülni, ha mostantól minden meccsünket elveszítjük, ők pedig mindet megnyerik. Ez azért megnyugtató tudat.

DE MÉGIS! OLYAN NYOMASZTÓ ÉRZÉSÜNK VAN!

Vendéglátóink utolsó 10 hazai meccsükön mindössze egyszer kaptak ki, ami imponáló, de persze ezekben a mutatókban is sokkal kurvajobbak vagyunk.

Igazából nem is az ellen miatt kell, hogy fájjon a fejünk. Egyszerűen nem tudunk dűlőre jutni a csapat játékát illetően. A leggyakoribb gondolat, ami a meccseinket nézve az eszünkbe ötlik, az az, hogy „WTF?” – azaz, mi a fasz van?

Tényleg nem sikerült most belőni a fizikai felkészülést a tavalyihoz hasonlóan? Miért tűnik úgy, hogy kifingik a csapat a második félidőkre? Vagy a fejekben nincs rend? Miért nem vagyunk kegyetlenek? Miért nem fontos az Európa Liga? Miért nem hívott fel Conte miután lefeküdtünk?

A kezdőt illetően ellentmondásos információk láttak napvilágot. Például valahol azt írják, hogy a bajnokságban a Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli –  Asamoah, Pogba, Pirlo, Vidal, Lichtsteiner – Tevez, Llorente felállásban lépünk pályára, ami ismét a létező legerősebb kezdőnk. Bár Tevez a keretben sincs, úgyhogy ez hülyeség.

genoa

Miért teszed ezt velünk, Gróf úr? Miért kell a nemzetközi kupában Isla – Padoin cseréket néznünk, miért bohóckodunk a teljesen működésképtelennek tűnő Osvaldo – Giovinco kettőssel elöl? Nem akarunk továbbjutni? Miért fájna, ha Pogba pihenne most? Miért fontosabb Lichtinek a Genoa ellen játszani, mint a Fiorentina elleni EL-meccsen?

Kérdések százai, és megnyugtató választ nem igazán kapunk rá.

Megmondom őszintén, hogy a Genoa elleni meccset kissé leszarom. Elvárás a győzelem természetesen, és nem is lesz rossz meccs valószínűleg – legalábbis a statisztikák szerint. A Genoa hazai pályán mindig lő gólt, általában többet is. A Juventus pedig szintén. Tehát lesznek gólok, remélhetőleg nyerünk is. Ugyanezt gondolnám akkor is, ha a kezdőnk mondjuk tartalmazná Pelusót, Islát és Padoint is. Tényleg.

Sőt, egy Q – Osvaldo kettőssel sem félnék kiállni.

Főleg azért, mert elfogadhatatlannak tartanám, ha kiesnénk az Európa Ligából, aminek a döntőjét hazai pályán játszhatná a csapat. Márpedig erre jó esély van, ha ez a hozzáállás nem változik meg, méghozzá kurvagyorsan.

Inkább nézegetnék valami langyos fos játékot a Genoa ellen, mint egy Galata-szerű kiesést a Fiorentina ellen.

Ennyit akartam most mondani.