Elég volt ebből!

Conte már harmadik éve csiszolgatja, fényesíti ezt a remek kis csapatot, kedvenceink csapatát! Egyre erősebbek vagyunk, a dominanciánk immár megkérdőjelezhetetlen az itáliai csizmán! Ezért mondjuk azt, hogy ELÉG! Elég a bírói segítségből!

Igazi rangadót vártunk vasárnap estére, ehelyett mit kaptunk? Egy mérkőzést, amit teljes egészében a bíró döntött el. Rizzoli egy darabig próbált úgy tenni, mintha pártatlan lenne, de amikor Chiellini brutális belépője után csak sárgát adott, már tudtuk, itt nem veszíthetünk. Ráadásul Tevez 3 perccel korábban kapott sárgát, szintén pirosat érő beszólásáért. Színtisztán le lehetett olvasni a szájáról: „A kurva anyádat spori, nem ezt beszéltük meg a mérkőzés előtt, odaadtuk a rengeteg pénzt, te köcsög!” – ez egyrészt kiállítást ér, másrészt bizonyíték a csalásra. Szorongva várhatjuk a FIFA állásfoglalását.

Addig a pillanatig a rómaiak uralták a meccset, nekünk közünk sem volt hozzá. Conte teljes csődöt mondott, a játékosoknak fogalmuk sem volt, hogy mit kéne tenni!
A közismerten Juve-drukker SomosÁkin is már csak nevetni tudtunk, amikor azt mondta, hogy a Juventus akarata érvényesül.

Oké, mi meg egyszer jutottunk el a kapuig, akkor pedig azt sem tudták De Rossiék, hogy milyen rendezvényen vannak. Lehet, hogy pont az első gól mutatta meg a két csapat közötti, még mindig meglévő hatalmas különbséget, ám ne feledjük, hogy milyen körülmények között esett a gól. Nézzük csak:

vidalgoalSZÍNTISZTA LES!

Ki hinné, hogy játékosaink képesek ilyesmire? Csalnak! A csaló Tevez passzolta a csaló Vidalnak, hogy jogtalanul vezetést szerezzünk. 🙁

 De a Roma nagyon kemény csapat, innentől is uralták a meccset. Kedvenceink csak kergették a pettyest, már éppen kezdtünk izgulni, hogy teljesen visszajönnek a meccsbe (hiszen Rizzoli alig bírta életveszélyes gólhelyzeteiket a legváratlanabb kitalált indokokkal megakasztani a sípjával), amikor végre ismét a fővárosiak térfelére jutottunk! A rigó ismét mellénk állhatott asszisztenseivel együtt. Mert nézzük, hogy mi történt már megint…

bonuccigoalSZÍNTISZTA LES!

Jól látszik, hogy csak három játékosnak kellett előre jönnie, és hiába lépnek ki tökéletesen a római védők, a lest továbbengedte a partjelző spori. Így könnyű volt befejelni. Hát, mi köszönjük szépen, DE NEM KÉRÜNK EBBŐL!

Ezzel végképp megtörtük a becsületes rómaiak lendületét. Ezután egy újabb lesről indult támadás közben Tevez nem tudott sérülés nélkül megúszni egy alattomos szabálytalanságot – durván odalépett, de sajnos ő járt rosszabbul. A bíró persze nem fújta le, ám kénytelenek voltunk Vucsinicset reaktiválni. A bíró érezte, hogy a csapat így gyengült, ezért gyorsan lépett… nyilván a megbeszéltek szerint. Pedig már kettővel mentünk, teljesen felesleges volt megmártani a tőrt a Rómában!

De Rossi belépője tökéletesen labdára ment. Ezt max a román bundesligában fújják le, megkockáztatom, hogy ha a mi térfelünkön történik ugyanez fordítva, akkor kifelé jár szabadrúgás műesésért. De Rossi szándékosan teljesen nyújtva tartja a lábát, hogy megpróbálja elérni a labdát, egyáltalán nem célja, hogy egy életre megnyomorítsa Chiellinit. Ha többször megnézitek egymás után a videót, jól látszik, hogy mérnöki pontossággal, 1 mm-rel kerüli el rossz formában játszó védőnk térdét, létfontosságú szerveit és fő ütő- és verőereit!

Ez már talán elég lett volna, hogy megtartsuk a két gólos előnyt – hiszen így kicsit kijjebb jöhettünk a bunkerfociból. Eddig a percig catenacciót játszottunk (azt is a leggusztustalanabb fajtából), én speciel végig fintorogva ittam közben a sörömet, és nem röhögtem üvöltve és sikítva, amikor percekkel később Rizzoli ismét lenyűgöző módon befújt nekünk egy tizenegyest. Természetesen abszolút jogtalanul. Nézzük:

penaltySZÍNTISZTA LES!

Egyrészt színtiszta les, hiszen a kitámadó rómaiak hátul maradó kevés védője tökéletesen alkalmazta a lestaktikát. Már elégedetlenül a levegőbe csaptam, amikor megdöbbenve vettem észre, hogy a játékvezető továbbengedi az akciót! És ekkor:

penalty2LES! MEG MINDEN!

Elemezzük, mit látunk a képen: Játékosaink senkitől sem zavartatva ugranak fel – ketten is lesről -, hogy befejeljék a labdát. A római játékosok jól láthatóan döbbenten nézik az esetet, méterekre hagyták lesen a teljes Juventust (a képeken jól látszik, hogy 5 játékosunk van leshelyzetben). A folytatást sajnos mindannyian ismerjük: hiába ugranak ketten, képtelenek befejelni a labdát, egymást lökik fel, és miközben hülyén összeesnek, a szimpatikus De Sanctis odaér, és megragadja a labdát. Rizzoli mégis fújt! Persze nem a röhögéstől fújt sípjába, hogy kifelé ítéljen szabadrúgást a les, az esztétikai les és De Sanctis lökéséért… nem bizony! 11-est ítélt, és a reklamáló Castánt egyből kiállította. Erre végképp nem számítottunk, a mi csapatunk ne így nyerjen.

Vucsinics ezt elkönnyelműsködte…

Vucsinics persze mellélőtte, a bíró mégis megadta a találatot. Ekkor a római játékosok már nem is reklamáltak, nehogy nyolcan maradjanak. Ljajicnak még kiosztott egy jogtalan sárgát a spori, hogy ő is kihagyja a következő meccset, tudjuk, kinek a módszere volt ez.
🙁
Persze ez a belépő is inkább jutalmat érdemelt volna, sárgát semmiképpen. A piros pedig fel sem merülhetett, erre nem is merünk gondolni.

Így az utolsó negyed órára 9 főre fogyatkozott Roma ellen kellett védekeznünk. Hála Istennek Rizzolinak azonban nem sokáig, hiszen hiába jelzett 2 perc hosszabbítást, pontosan 90:00-kor lefújta a meccset, így megkímélve bennünket attól a blamától, hogy a 2 ember mínuszban játszó fővárosiak visszajöjjenek a meccsbe.

Úgy sikerült tehát nyernünk hazai pályán az idényben már kilencedszerre, összesen 26 gólt lőve és mindössze négyet kapva, hogy végig törte a hátunkat a háló, sőt, egyenesen a kibaszott lelátó, de a bírónak adott vaskos borítéknak hála, nem vallottunk szégyent Trezeguet szeme láttára. Hiába játszott úgy a Roma, mint a Barcelona, nem tudták a tiki-takát gólra váltani, mert az utolsó pillanatokban valamiért elakadtak tetszetős támadásaik.

Össze kell szednünk magunkat, ez így nagyon kevés lesz az idény hátralévő részére. Nem kéne ismét bírói segítséggel behúzni a bajnokságot, mint az előző kettőt is. 

CONTETAKAROGGY!!!!