Sima Liba

Kalinixta. Ez azt jelenti görögül, hogy mehettek vissza a balettbe ugrálni.

Csokoládé!

Levertük ezeket tök simán. Nem mintha lett volna sok kérdés, de megnyugtató volt, hogy a hajrában esett kapufán kívül olyan nagyon izgulnunk sem kellett. Simán kézben tartottuk a meccset, ha elöl kicsit jobban koncentrálunk, lehetett volna ennél is meggyőzőbb.

Egy dolgot emelnék ki a meccsről: butális mennyiségű szerelést mutatott be a csapat (nem is emlékszem, hogy lett volna olyan, hogy 24-szer vesszük el a labdát az ellenségtől szabályos körülmények között), és az még oké, hogy ebből a védelmünk hozott kilencet, de attól beszarsz itt helyben, hogy Higuaín egymaga négyszer szerelt! NÉGYszer! !!!444!!!

A kelet-timori stream, amin a meccset néztem, elég sokat csúszott (Nedved a szünetben jelentette be a visszavonulását), és pont a livescore-ra pillantva láttam, hogy gólt szerzett a Juve. Mivel volt néhány percem, megpróbáltam megtippelni, milyen gólt fogunk szerezni, de azt álmomban sem gondoltam, hogy Matuidi Pirlót idéző passzal emeli át a védők mögé bevágtató Alex Sandro elé a labdát. A botrányos formában levő – ráadásul a hírek szerint távozási szándékát kinyilvánító – braziltól sem vártuk, hogy tökéletesen teszi középre a labdát. Oké, azt sejtettük, hogy Cuadrado bebassza az üres kapuba. Bebaszta.

Így esett:

Innentől szerepcsere, és egyre több figyelmet szenteltem a PSG kilátástalan küzdelmének a Bayern otthonában. Annál is inkább, mert nyakunkon a sorsolás, amit a második helyről várunk.

Manchester United, PSG, Besiktas, Manchester City, Tottenham, Liverpool/Sevilla

Ők lehetnek az ellenfeleink (a Barcát és a Romát nem kaphatjuk), illetve roppant halvány esélye van még sincs már a Real Madridnak a Spurs, illetve a Szpartak Moszkvának a Pool kárára odakerülni.

Tegnap a listán szóba került, hogy miközben buzgón imádkozunk a Besiktasért (úgyis a Bayern kapja őket), első körben jó lenne elkerülni a Cityt és a PSG-t. A többi angol tulajdonképpen jöhet, a Unitedban Fellaini haján kívül semmi félelmetes nincs, a Spurs saját magára is kiscsapatként gondol (Allegrinek azért lenne miért bosszút állnia, vehehe), és a Sevillától sem csinálnánk össze magunkat. Persze a legjobb a Liverpoollal lenne játszani, de ennek semmi köze a két csapat játékerejéhez.

Egyébként a második hely értékéről annyit, hogy az elsők ezeket a csapatokat várják: Real Madrid, Bayern München, Juventus, Chelsea, Basel, Porto/Leipzig, Napoli/Sahtar, Sevilla/Pool/Szpartak.

Karácsonykor, amikor már túl leszünk az Izé, illetve a Roma elleni meccseken, inkább adja magát, hogy őszi mérleget vonjunk, mindenesetre megnyugtató, hogy tulajdonképpen izgalommentesen hoztuk a továbbjutást a BL-ben, és a Serie A élén egymásba tapadt hármas egyik tagja vagyunk.

A játékunk a célfutball irányába tolódott, ami a nyáron csatárokra, cselgépekre és művészekre elköltött közepes vagyon fényében  meglehetősen furcsa, de lehet, hogy csak átmeneti, míg Allegri megtalálja a helyét mindenkinek. Fontos azt is észben tartanunk, hogy idén minden mezőnyben nehezebb a Juventus dolga, mint tavaly, ráadásul hiányzik a 2016-os csapat két fontos kulcsembere is. A Serie A bitangul néz ki, a Napoli, az Izé, a Roma és a Lazio vélhetően egész évben résztvevője lesz az egymást keresztbe-kasul verdesésnek, a nemzetközi mezőnyben pedig tavalyhoz képest van két erős angol, egy erős Bayern, PSG, Barca és a középmezőny sincs annyira leszakadva.

Szóval Napoli – pipa! BL – pipa!

 • Pingback: Sima Liba | Zongoracipelő()

 • LeRoi10

  Berni szexi góljáról egy szó sincs? Kár, hogy már 10 évre előre utaltam…

  • Juve1974

   Hallottad, lassù a sztrím, még félidő van nála, a reklámokat lesi…update holnap ilyenkor.

 • Juventino

  Azért az vicces valahol, hogy pont a “feláldozhatók” szerezték a gólokat, de a lényeg, hogy most nem égtünk meg Olimpiákoszban (Conte gólja után egyébként is minden pireuszi meccs legfeljebb a második legjobb lehet, ráadásul akkor Rampulla védett).

  Most meg kell rakni a Zintert, ami szerintem nehezebb lesz, mint a nápolyit elropogtatni.

  Abban viszont biztos vagyok, hogy ha megint megnyerjük a Scudettót, ezek szívfájdalom nélkül eladják Sandrót is, aki már nagyjából 49%-51%-ben van Asamoah ellen, ami a kezdőbe kerülés esélyét illeti. Eladunk még egy-két kulcsembert meg elviszik valahova Allegrit, és akkorát fogunk koppanni, hogy Marotta szemei egyenesbe jönnek…

  Nem mintha nem ezt csinálnánk a ’90-esek óta, de azért szomorú, hogy agyonnyerjük magunkat, és akkor sincs állandóság meg nyugi a csapat körül, valaki mindig elégedetlen, valakit mindig árulunk, valakit mindig eltiltanak a vezetőségből/szakvezetésből. Igazából mi mindent megteszünk, hogy esélyt adjunk a riválisoknak, de eddig nem tudtak élni vele. A spalettis Intertől viszont nagyon fájna

 • NorbertoO

  Tagdìj – pipa!

  • animator

   tagdíj helyett: pipa!

 • Enslaver

  Bernadett lehet az új Die Bala.

  • Tonhalacska

   Reméljük.

 • consminor

  Sima?! Inkább Lila Liba

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Inter-mezem nincsen nekem,
   de ha lesz én fő’ nem veszem!!

  • consminor

   heje-hajj, heje-hajj, heje-huja, huja-hajj

  • Juve1974

   Kérek én is a zanyagból!!!

 • Babicz Tamás

  Nekem is ez jutott eszembe (illetve ide jutottam magamban mára). Hogy célfutball ugyan, de amíg nyerünk, addig bánja a kánya. Nem vagyunk mink Barca és nem is Gárdijóla az edzőnk, hogy 101%-os labdabirtoklással és tiki-taktikával verjük rommá minden ellenfelünket. Talán ez a Juventus hasonlít legjobban Capello gyilkoló gépezetéhez. Ott is mindig a minimális győzelemre törekedtünk (rá is fáztunk elég fájóan néhányszor), pedig az a keret, ha lehet, a mainál is jóval acélosabb volt. Akkor tele voltunk bajnok alkatokkal, ma ez talán kevésbé mondható el a csapatról. Nekem, a játékunkat és az eredményességünket nézve mégis ez az analógia jut eszembe. Azt nem szerettük úgy, én legalábbis; az valóban egy jól megmunkált gépezethez hasonlított, mint nagy érzelmeket kiváltó virtuóz bandához; az utóbbi évekhez képest ez a mai bagázs is olyan kicsit… nem is tudom… sótlan (?). Vagy csak én öregedtem meg, és veszett ki belőlem az igazi szenvedély? Ettől persze imádás van, meg minden. Azonban ahogy rákattantam a minap, hogy tavalyi-tavalyelőtti meccsek összefoglalóit nézzem, és jöjjenek elő meghatározó emlékek, úgy valahogy azt érzem, az idei szezon találkozóira nem fogok utólag annyira ráizgulni.
  (- Van rajta, meg jön minden. Animál Planet. Sok kicsi állat.
  – Álat itt is van elég.
  – Dubaj kettő, csadoros nők?
  – Attól nem áll fel.)

 • CM8

  Afrika búcsúzik az eb-tő l!!!6!!

 • juuvee

  Tényleg izgalom mentes volt, profin hoztuk a kötelezőt. Manchestert és Párizst el kellene kerülni. A Napolit leszámítva meglepően jól szerepeltek az olaszok , különösen a Roma. A nápolyiak ezzel remélem ki is pukkadtak, most a sinteren a sor.3-0!!!

  • Mosolyur

   az a lufi ami nincs felfújva nem tud kipukkadni

   :facebook idézetek csoport

 • Jumpman23

  El kéne hozni Hugit a Napolitól, megint ő döntötte el a rangadót. :/
  Nem igaz, hogy nem bírunk megegyezni a saját fiókcsapatunkkal róla.

  (Kurva jó cucc az Algo-flex, simán kettévágta a fejfájásom is, és semmi mellékhatás!!)

 • Enslaver

  Azt mondja Sszcskenyi: “Nem kell félnünk senkitől, mert mi vagyunk a Juventus”. Bírom a srácot, de szerintem azért kaptuk meg olcsóért, mert skizofrén… Ez sok mindent megmagyarázna, pl hogy miért véd jól egyik meccsen, a másikon pedig állva nézi, hogy kap 3 gólt…

  • Mosolyur

   igaziból ebben a legdurvább számomra inkább az,hogy kb. ott van 5 hónapja de ő már hatalmas juventino
   :’D

  • consminor

   farkasbőrbe bújt zebra volt mindig is, csak hát ciki volt júniusig hangoztatni

 • atis123Juve

  Inglis tímet kapunk. 6-ból 4 az. Amúgy az olaszok hihetetlenül kól futottak most az európai porondon. Milan is Lazio is csoport első lett. Kellenek az UEFA pontok.

  • Enslaver

   Remélem, a Newcastle-t kapjuk!

  • Nagy Dávid

   Azt Atalanta nagyobb öröm számomra. Nem akarmilyen csoportból jutott tovább veretlenül az 1. helyen.

 • daneeka35
  • Jumpman23

   Rosszabb is lehetne: ha mi kapnánk az Atletit, mert akkor az EL-ban játszanánk tovább.