Szauron szeme kinyílt

Elszoktunk már attól, hogy _tényezőként lépjen pályára ellenünk az Izé. Most eljött ez a pillanat is, és nem tudom eldönteni, hogy ez jó, vagy rossz. De azért inkább rossz, asszem. 

Az egész ügy ott kezdődik, hogy S4tchy kínai emberei figyelmetlenek voltak. Egy éveken át tervezett manőverrel akarta elsöpörni a föld színéről az Izét, több kínai kamucégét is bevonva egy hitelképes konzorciumot hozott létre, és meghagyta nekik, hogy miután eltüntették a nyomait, vegyék meg az Internazionale Milanót. Na, ebből a kínaiak csak a svindlit értették meg, a célpontra már nem fordítottak nagy figyelmet, csak az rémlett nekik, hogy Milano, úgyhogy véletlenül a Milant fogják elsöpörni a föld színéről. Pech, és bocs.

Sajnos további szerencsétlen események is történtek, ezekből pedig az jött ki, hogy egy kifejezetten jó, nagyon erős és koncentrált Izé érkezik hozzánk egy brutálisan nehéznek ígérkező meccsen.

Az éveken át feszegetett kérdésre, miszerint tényleg csak egy edző hiányzik-e tőlük, most megkaptuk a választ: Spalletti zseniálisan nyúlt bele a teljesen működésképtelen, de alapanyagát tekintve kimondottan erős csapatba. Az Izé veretlen, vezeti a bajnokságot, és se erőnléti, se taktikai, se formabeli problémák nem kínozzák, ráadásul fontos sérültjük sincs. Akinek kellett, az meg okosan kisárgázta magát korábban, hogy a Juve ellen már biztosan játszhasson.

A Juve (vagy bárki) elleni kezdőjükben semmi meglepetés nem lesz, a két szélső védő személye a kérdéses csak, sőt, igazából csak a balhátvédé, hiszen a jobb oldalon D’Ambrosio egyike annak a hét (!) játékosnak, akik mind a 15 meccsen pályára léptek. Nincs nagy varia, és lehetőség sincs rá nagyon, hiszen bár előre rengetegféle kombinációban vannak cseréik, hátul van a kezdő, ‘szt annyi. Ez mondjuk csak sérülés esetén játszhat szerepet szombat este, a mai meccsel kapcsolatban inkább az örömteli, hogy a támadójátékuk elég egysíkú.

Az Izé nem fellövöldözi, hanem felviszi a labdát az ellenfél térfelére, majd minden erejével megpróbálja odatuszkolni a két szélsőnek, akik aztán Icardit keresve centereznek. A baj az, hogy nem csinálják rosszul: Perisicnek 7, Candrevának 6 gólpassza van – Icardinak meg 16 gólja, hogy baszódna meg. De fontosabb, hogy ez ellen elvben egészen jól lehet védekezni, ha az embernek jó szélső védői vannak, és talál valakit a keretben, aki időről időre felrúgja a holdra Borja Valerót.

Cseberből vederbe

Nekünk erre dedikált embereink vannak, és ha fázunk is kicsit a De Sciglio-Perisic ütközettől (Lichti lehet, a padra sem ülhet le), azért hazai pályán játszva lássuk be, már eddig is túl sokat beszéltünk az Izéről.

Pedig bőven van mit írni a Juventusról is, hiába írtunk már le többször is mindent, mert Allegri alaposan belenyúl a csapatba a hírek szerint. Például azt, hogy Dybala formakeresgélésébe állítólag erőst beleunt a Mister, ezért a padon kezd az argentin, a Juve nyílhegye pedig vegytiszta 4-3-3-as formációba helyezkedve Douglas Costából, Cuadradóból és Higuaínból áll majd. Mögöttük is meglepetést sejt az olasz sajtó, Pjanic és Matuidi mellett nem Khedira, hanem Marchisio kezd. Ez utóbbi azért örömteli, mert a Kisherceg óriási buzgalommal szecskázza a férgeket. Ez itt klasszikus, ettől szilaj táncra perdültünk Dincsivel a vendégszektorban, ez meg csak simán laza.

A védelem – nevetséges, hogy december közepén itt tartunk amúgy – kicsit mindig esetleges, de azért a most pályára lépő Benatia-Chiellini kettős tűnik eddig a legjobb párosnak középen. Alex Sandro helyett a hírek szerint Asamoah kezd, akitől hasonló arányban láttunk már idén káprázatos csúcsteljesítményt, és hajmeresztő világtalanságot. Ja, és Buffon a keretben sincs, Szsczsnzyzszny kezd, aki egész aranyos volt Olimpiakoszban.

Kivédelek!

Minden attól függ, melyik arcunkat mutatjuk. Nem attól, hogy az Izé olyan szervezetten visszaáll-e, mint Nápolyban. Nem attól, hogy Icardi a Juve MUMUSA marad-e. És reméljük, nem attól, hogy majdnem másfélszer annyi gólt kaptunk, mint ők. Mert ha a Juventus jól játszik, megveri bármelyik olasz ellenfelét. Más kérdés, hogy mostanában jobb félidőkkel, illetve néhány zseniális egyéni teljesítménnyel szállítjuk az eredményeket, de ebben is van változás a szezon elejéhez képest. Méghozzá az, hogy már nem zabáljuk kétpofára a gólokat: a Barca, Crotone, Napoli, Olympiakosz sorozatban végig érintetlen maradt a hálónk. Illetve Chiellini egyszer belezuhant egy last man tackle után.

Egy olyan rangadó következik, ahol miután felültettük a trónra, gyorsan le is pofozhatjuk onnan a világ leggyűlöletesebb futballklubját. Drága szurkolótársam, mondd, hogy te sem felejtetted el, miért is fontosabb bármi másnál az Izé földbe döngölése! Te, aki ittál Del Piero könnyeiből, amikor gólkirály lett a B-ben! Aki túlélted Ferrarát, Delnerit és Zaccheronit, miközben a tolvajok BL-t nyertek. A hatalmas Juventus ma újra bosszút áll!