Már megint csaltunk

Tegnap délután hirdettek elsőfokú ítéletet abban a sporteljárásban, ami a klub, illetve különösen Agnelli, valamit a szurkolók közötti kapcsolattartásban, jegyelosztásban történt szabálytalanságokat volt hivatott megítélni. Az ítélet nagy vonalakban: Agnellit egy évre eltiltották és pénzbüntetésre kötelezték, néhány Juve-funkcionárius szintén eltiltást és pénzbüntetést kapott, és a klubnak is be kell fizetni 300 ezer eurót. Mire vonatkozik ez az eltiltás? Lesz pályabezárás? Bundásgecik vagyunk, tényleg? És más klubot mé’ nem basztatnak, he?

Először is itt a kapcsolódó MTI-hír, tessék elolvasni, aztán dumálunk róla. Ami nekem nem tetszik benne:

 • az ítélet szempontjából szinte mellékes, mit akart az ügyész. Az ügyész vádjai ugyanis részben alaptalanok voltak, főleg a maffia-vonal nevetséges. Az a polgári per, amelyik maffiaper néven futott a nyáron, semmit nem állapított meg Agnelli és/vagy a Juventus kárára. A sportbíróság a tegnapi, meglehetősen hosszú és alapos indoklásban szintén kifejtette, miért alaptalanok ezek a vádak. A hírből idézve: Agnelli “többször is találkozott az épp nyolcéves börtönbüntetését töltő Rocco Dominellóval, aki a nemzetközi ‘Ndrangheta maffia tagja” – egyrészt Dominello korábban egy volt a több száz ultra közül, akikkel összefutottak a klub képviselői, másrészt akkoriban, amikor ezek a találkozók zajlottak, még semmit nem lehetett tudni a fickó kapcsolatrendszeréről. Ezzel szemben a hír azt a benyomást kelti, hogy a Juventus a calabriai maffiával biznyákolt. Hát nem.
 • Egy kurva szó sincs arról a hírben, mitől tiltották el Agnellit. Sebaj, te jó helyen jársz, többek között ezért is fizetsz ennyit nekünk, hogy utána menjünk ilyen híreknek.
 • Nem jegyüzérkedés miatt osztották ki az eltiltást. Persze abból szart sem ért az egyszeri MTI-olvasó, hogy “a jegyelosztás körüli, és a klub-szurkoló kapcsolattartásban történt szabálytalanságok miatt” szankcionálták a klubot. Így lett a calciopoliból bundabotrány, szóval nagyon nem lepődünk meg, ettől még ez a sarkos, trehány leegyszerűsítés bosszantó.
 • Szintén a hírből: “akinek 300 ezer eurót (93 millió forintot) is fizetnie kell” – ez szimpla tévedés, Agnellinek 20 ezer eurós büntetést kell fizetnie, a klub kapta a magasabb összegű sarcot.
 • Arról szót ejt a hír, hogy az ügyész súlyosbításért fellebbez, arról viszont nem, hogy a klub másodfokon enyhítésért küzd.

Nézzük akkor a következményeket.

 1. Pontosan mitől tiltották el Agnellit?
  Ahogy a Tuttosport röviden összeszedte, az eltiltott elnök nem látogathatja a hazai, a nemzetközi és a barátságos meccsek alatt a csapat öltözőjét. Nem képviselheti továbbá a klubot a FIGC, valamint a liga hivatalos eseményein, rendezvényein. Ez az eltiltás a későbbiekben vélhetően nemzetközi (FIFA, UEFA) rendezvényekre is kiterjedhet, de erről a FIGC nem dönthet, csak tájékoztathatja a nemzetközi szervezeteket a helyzetről, és kérheti az eltiltás kiterjesztését. Ezen kívül Agnelli egy évig nem tárgyalhat játékosok ügynökeivel, és nem találkozhat hivatalos minőségében más FIGC-tagokkal sem.
 2. Akkor maradhat ő az elnök?
  Persze.
 3. És marad is? Mi lesz az ECA elnöki posztjával?
  Vélhetően igen. Egyelőre nincs arról szó, hogy az ECA-tisztségét érintené ez az eltiltás.
 4. Mire számíthatunk a fellebbezés után?
  A legnagyobb olasz nyelvű juvés fórum, a vecchiasignora.com kapcsolódó topikjában a tapasztalt tagok enyhítést várnak. A felmentést nagyjából mindenki kizárja, hiszen a klub elismerte, hogy valóban több jegyet adott az ultráknak, mint amennyit lehetett volna. Az optimisták felfüggesztett büntetést, a kevésbé optimisták fél év körüli eltiltást várnak.
 5. Jogos egyébként, hogy most elmeszelik a klubot?
  Olvasva a tegnapi indoklást, és távolról ismerve a Juve jegyelosztási módszerét, igen, erősen jogosnak tűnik valamiféle szankció. Hogy az elnökre kirótt egy éves eltiltás, illetve a pénzbüntetés mennyire arányos az elkövetett szabálytalanságokkal, azt képtelenség innen megítélni.
 6. Agnellin kívül kit, és mennyi időre tiltottak el?
  Ebben az MTI-hír a neveket és az eltiltások időtartamát illetően pontos. Ami a hírből kimaradt, az az, hogy a többi Juve-tisztségviselő szintén 20-20 ezer eurós büntetést kell, hogy fizessen.
 7. Most akkor lesz zárt kapus meccs is?
  A tegnapi ítélet alapján erről szó sincs. Hacsak az ügyész fellebbezése nyomán nem súlyosbít a fegyelmi testület, nem lesz zárt kapus meccs.
 8. Mikor lép életbe az eltiltás? Mi lesz, ha enyhítenek a fellebbezést követően?
  Az eltiltás azonnal életbe lép, tehát Agnelli a következő bajnokin már nem mehet be az öltözőbe. A FIGC vélhetően kezdeményezi, hogy az UEFA is tiltsa el az elnököt és a többi érintett Juve-alkalmazottat; az UEFA esetleges döntéséről is tájékoztatunk benneteket. Ha esetleg rövidül az eltiltás, a letöltött időszakot természetesen beszámítják. Az olasz fórumozók szerint a pénzbüntetéseket a következő tárgyalási szakaszt követően, véglegesítés után kell befizetni.
 9. Mikor számíthatunk a következő körre?
  Az olasz szakik decembert tippelnek.
 10. Más klubot miért nem basztatnak? Miért megint csak a Juve áll a szőnyeg szélén?
  Fogalmunk sincs, mi jár az ügyészség fejében, illetve milyen körben gyűjtöttek egyáltalán adatokat. Arról korábban is lehetett már hallani, hogy az ultrák túlzott befolyásának előbb-utóbb valamilyen formában véget szeretnének vetni hatósági szinten, de hogy ezt miért a Juventusnál kezdik, arra nehéz magyarázatot találni. Hogy ne menjünk messzire, a 2014-es kupadöntőn komoly szerepet kapó, Genny, a dög becenévre hallgató figura olyan befolyással bírt, hogy a rendőrökkel ő tárgyalt a mérkőzés sorsáról. Őt egyébként idén júliusban 10 évre leültették. Kíváncsian várjuk, az ő, illetve a nápolyi klubvezetés kapcsolatát is megkapargatja-e a római prefektus. Ez persze nem mentesíti a Juventust.

Egyébként olyan találgatásokkal is találkoztunk, mely szerint Agnellit azért állította Tavecchio FIGC-elnök a fosventillátor elé, mert Agnellit nem hagyja nyugodni a calciopoli-téma, és a nemzetközi sportbíróság elé viszi az ügyet, de ez a sztori már csak azért is bűzlik, mert Agnelli utóbb már beállt Tavecchio mögé, és támogatta az elnök újraválasztását. Nézzünk vele szembe, vétett a klub a szabályok ellen. Ezen kívül reméljük, hogy ha más kluboknál is hasonló volt a gyakorlat, akkor idővel arra is fény derül.

Ha egy picit félretesszük a nem is feltétlenül jogos sértettségünket, akkor vegyük észre, ez a folyamat, amiben az ultrák hatalmát visszaszorítják, nekünk, mármint azoknak a szurkolóknak, akik elsősorban a klubbal, nem pedig egy másodlagos piaci szereplővel szeretnék megtárgyalni a jegyárakat, hosszú távon jó. Ha érezted már azt, hogy nem feltétlenül látod a hozzáadott értéket abban, hogy a 30 euróba kerülő jegyet 70 eurós ár körül nyomja a kezedbe egy jó szándékú szurkoló társad, sejted, mire gondolunk.

Meglátjuk, mennyit ér mindez a jegypénztáraknál!

 • Pingback: Már megint csaltunk | Zongoracipelő()

 • bobix

  Ha minden 30 eurós jegyet csak 70 euróért adtak volna, engem nem is zavart volna annyira… de hogy például német csapatok elleni idegenbeli BL meccsekre 200-250 euró alatt nem lehetett jegyet kapni, az is fix. Így nem mentem Dortmundba és Münchenbe sem, ahova egyébként az illető klubok 40-50 euróért adták a jegyet a vendégbe. Nem is baj, ha az ilyen féreg csoportok, mint a fingking meg drughi nem jutnak majd plussz jegyekhez, azt se bánnám, ha kitiltanák őket a faszba.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Pontosan! Ultrával az ultrák ellen. Tisztítsuk meg a zolaszfocit!!
   Make JuveTickets cheap again!!

  • bobix

   te vagy az, Humor Herold?!…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A lényeg, hogy a végén meglegyen a 3 pont.

 • daneeka35

  Szóval akkor Agnellinek viszonya volt Roccoval?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   “Rocco, a rumos rabló rácsapott egy ragyogó drágakő rakományra, de rettentő rémesen ráfaragott.”

  • humorpalanta

   Így már mindjárt megy, ha van a szövegnek értelme!

 • Pingback: Most nagyon is jogos a Juventusra kirótt büntetés | Hosszabbítás()

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Micsoda nevek!! 😀
  Genny igazán találó név, még magyarul is. Na meg Rocco. Vajon melyik önjelölt jópofáskodó fórumtárs fogja lecsapni először a magas labdát az Oscarban hallott “Rocco a rumos rabló…” idézettel?

  • Preference

   Rocco Siffredi játszott az Oscarban?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Igen, de csak csereként.

 • pietro85

  én anno mikor kijutottam egy hazai juve mérkőzésre egy magyar szurkolóicsoport által ,akkor valami under16 os vagy gyerek jegyet kaptam amin ott virított ára, amit kb. el sem hittem ,hogy “igazából” mennyiért is lehet”ne” jegyet kapni.. mindegy örültem.

 • Del Pideon

  Ezt most nem igazán értem. Nem mehet az öltözőbe, nem parádézhat a rendezvényeken, de a klubelnöki aláírási jogosultsága megmarad? Milyen eltiltásról papol akkor minden médium? Mert ha továbbra is ő teszi a kézjegyét a különböző szerződésekre a klub nevében, akkor igazából gyakorolja az elnöki jogait. Ezek szerint nem tiltották el, csak megbüntették? Valaki világosítson fel! Mármint Agnelli ügyben. Meg persze más területeken is rám férne.

 • bombahoppa

  engem így csak szopatnak, a foteljegy ingyen volt eddig is, de a tagdíj mellett amúgy sem sok mindenre marad (panyolai párlat/budweiser b:dark/FIFA 08/Háda), gumit meg nem használok, diéta csak kreatív/paleo/mentes/vegán/ketogén/baszomén

  ha izgalom kell, akkor orosz stream

  hagyjállógvavászka

 • juuvee

  Nem tudom az elnök mennyire szokott tárgyalni játékos ügynökökkel, ennek lehet-e esetleg kihatása az igazolásokra. Azért ez egy kicsit kisstílű a klubtól. Olaszországban szerintem alap, hogy dupla áron, vkinek a nevére szóló igazolvánnyal, és más valakinek a nevére szóló jeggyel mész ki meccsre.
  De nem csak a Juventus esetén van ez így, Lazio meccsen is igy volt, amikor a hazaiak köze vettünk jegyet a hivatalos Lazio shopban.

  Persze a belépésnél a biztik leszarják, Veronában az sem volt érdekes , hogy a barátnőm a szurkolói igazolványa szerint egy 15 éves Marco nevű fiú volt…

 • Nem értem

  “a pénzbüntetés mennyire arányos az elkövetett szabálytalanságokkal, azt képtelenség innen megítélni.” Posztonként és olvasónként egymilliárdért azért meg kéne próbálni.

 • Már az is csoda, hogy ezt a déli bűnbandát egyáltalán bíróság elé merték citálni. Az, hogy végül nem sikerült leültetni ezeket a maffiózókat, már mellékes, a legfontosabb, hogy a hírek szerint még nem érte retorzió az eljárásban részt vevő rendőröket, bírákat, ügyészeket. Talán majd 10-15 év múlva, ha az emberek ráébrednek, hogy méltatlanul eldobták maguktól dicső régi vezetőjüket. Bizalmam a fejlődő olasz demokráciában töretlen!!!

 • GergyelyHorvath

  Egyébként akkor az ultrák az online jegyértékesítők szerepében tetszelegnek. Emlékszem Bryan Adams koncertre akartam menni Londonba, és valami 100 font volt a jegy online, mert nem azon az oldalon keresztül vettem a jegyet, amivel az O2 szerződésben áll. És a jegyen 45+1 font adó szerepelt. Mondom bravó!
  Azaz az ultrák semmivel sem követtek rosszabb gyakorlatot, mint az online jegyértékesítő oldalak. Tulajdonképpen az ultrák, és az online oldalak is viszonteladók, és ráteszik a kis hasznukat.
  És mielőtt félreértés történne, nem óhajtom az ultrákat védeni. Eszemben sincsen.
  És jó lenne, ha az ultrák ténykedését valahogyan visszaszorítanák, mert nagyon undorító amit művelnek néha. Eljátsszák a csapat legfőbb szurkolója, legnagyobb hangulatfelelőse, a csapat legfőbb támogatója címet, közben meg minden jogot maguknak követelnek.
  Ezzel szemben pedig nem egy olyan ultra csoport van, amelyik nem is a csapat buzdítására jött létre, hanem a balhék miatt, mert milyen jó is az, ha csak azért beleköthetnek másokba, mert az másik csapatnak drukkol.
  És a legviccesebb, hogy az ultrák (tisztelet a kivételnek) szeretnek balhézni, verekedni, az ellen ultráit szidalmazni, fújolni, stb. De mikor arról van szó, hogy ezért cserébe a klubvezetők szankcionálni akarják őket, akkor meg hisztiznek. Nagyon könnyű belegázolni a kicsi lelkivilágukba. Nekik mindent lehessen, ők had tomboljanak, anyázzanak, legyenek rasszisták, stb, de ha valaki ezért szólni mer, meg vannak sértődve.
  Sokszor nagyon nem tudom őket sajnálni.
  UI: A Juventus honlapját érdemes figyelni, ha valaki meccsre akar menni, mert ott azért mindig lehet jegyet kapni.

 • Tonhalacska

  Szerintem a Gennynél és a Kelésnél sokkal nagyobb probléma, hogy az ún. “igazságszolgáltatás” megint szelektív. Eközben aki ismeri a szituációt, mind azt szajkózza, hogy ez kurvára máshol is így van. Na, akkor tulajdonképpen miről van szó (már megint)? És nem, nem a szomszéd tehenével van bajom, hanem az egész kibaszott faluval.

 • Enslaver

  Kíváncsi vagyok, hogy mit alkot ma a csapat az Olympiakosz Lyon ellen. Tegnap nyert a Napoli, úgyhogy nekünk is köll a 3 ponty, hogy tartani tudjuk velük a lépést…

  • juuvee

   Kötelező (biztos)győzelem. Ezt a tv társaságok is így látják, nem is adják a meccset🙄

   Ez a csapat azért már van azon a szinten, hogy a kötelezőket simán behúzza. 3-0

  • Juventino

   Még egy kell, és igazad lesz! 🙂 Mandzsukicsnak ez a konstans Terminátor 2 feje nagyon komoly, már csak a napszemüveg hiányzik róla. De azon még mindig röhögök, hogy térdmagasságban belőtt labdákra is fejjel megy! 😀

   Szakáll Gyepál is meglőtte az évi 1 BL-gólját, többet nem kell játszatni idén.

  • daneeka35

   Én akartam jegyet venni, de Agnelli nem adott, nem vagyok elég ultra.

 • consminor

  jó érzés tudni, hogy a régi nápolyi csapattársak is aggódnak Piggy rossz formája miatt és szorítanak neki, hogy minél hamarabb találja meg a góllövő cipőjét.

  https://uploads.disquscdn.com/images/048b252264e73a4c76b4db415725548c035f3877d26c3ca0663f97992c267493.jpg

 • Preference

  Most látom,hogy egyik adó sem adja a meccsünket.Tud valaki egy jó akadásmentes streamet?Csak olyan érdekel,ahol legalább 3:0-ra nyerünk! Köszcsi!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én csak ingyenes streameket tudok, amik akadoznak. Ha fizetsz egy keveset, akkor megmondom, melyik a tuti.
   Üdv: Agnelli

  • Preference

   A bíróknak már fizettem,így az eredményt is tudom.Nem kell stream.
   Üdv:Moggi

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Úgyis csak az a stream megy, amelyik akar.
   Üdv: Marotta

  • Preference

   Már itt is a stream akarata dönt?

 • Juventino

  Az ugye megvan, hogy AllEGRI nevében benne van az Egri? Ha egy kétnapos beugró edző is kitaktikázza Maximilánt, akkor azért vannak bajok…

  • Drwho

   Nemcsak egy Egri, hanem minden Egri benne van…

  • daneeka35

   Tegnap is védekezett a törökök ellen.

 • daneeka35

  Na, a streamen most lett vége az első félidőnek. Majd a másodikban jön a pocakos és megnyeri a meccset haha.

 • Enslaver

  A legjobb ukrán kommentárral hallgatni a Juve meccsét, úgy hogy közben 3 másodpercenként leáll a kép fél percre.
  Bájdövéj hihetetlenül szexi volt Chiello nagymama úszósapkára emlékeztető turbánja. Nem volt könnyű győzelem, de Hugó is betalált újra, kell ennél több?

  • Jumpman23

   Ráadásul fontos gólt lőtt. Megérdemli a jutalomfalatot gazdagon. Remélem, Allegri alaposan megtápozza.

 • Tonhalacska
  • Szászi Gerzson Péter

   P.I.M.P.

 • Gábor Gerencsér

  3 pont, nem a legszebb játék, de én élveztem. Lehet, mer’ ilyen mazohista vagyok.

  • Gábor Gerencsér

   Jah, de a legfontosabbat meg elfelejtem. Allegri takaródjon természetesen.

 • consminor

  régen visítottam akkorát, mint Piggy góljánál. legutoljára a 300-ban láttam görögöket ennyire védekezni, de szerencsére a forgatókönyv hasonló volt. Dybcsi mintha haloványabbnak tűnne a BL-meccseken, szerintem pihenhetne ő is vasárnap Atlantában. Shag Bekúr nagyon adta a pálya közepén, minél többször a pályán akarom látni. Benatia játszatását Rugani rovására sajnálom. figyelni kell majd a Liszabonra, mert tökös kis csapatnak tűnnek, a Barcával is partiban voltak végig elvileg. szép volt fiúk, csak így tovább!

 • daneeka35

  Ancelotti benyújtotta a lemondását:

  • consminor

   nem értem, tolmácsot kérek.

 • Jumpman23

  Pjanic egy hónap off. Lehet kísérletezgetni középpályán. Hogy őszinte legyek, én őt lehet el is cserélném. Fura, olvasom a hírt az NSO-n hogy a Juve középpályása egy hónapot hagy ki, és mikor látom, hogy ő az, annyira nem esek kétségbe. Sajnos nagyon nem érzem a jelenlétét a meccseinken. Legfeljebb jó iparos módjára passzolgat, védekezik is talán, de egy BL-címre ácsingózó csapatnál úgy gondolom ez kevés. Ha Matilda dőlt volna most ki, biztos jobban megemelkedik a pulzusom.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)
  • atis123Juve

   Hát én sem érzem nélkülözhetetlennek. A védekezés terén ritka antitalentum. De legalább Bentancur kap lehetőséget bőven most.

  • juuvee

   Pjanic néha el-el tűnik, de többször meghatározó, mint nem.
   Más a támadó játék akkor, amikor ő van a pályán.

  • Drughi di Bianconeri

   Ugye csak ironizálsz ?
   Pjanic nélkül 0 a csapat kreativitása.
   Gondolom hiányzik már khedira…

  • Jumpman23

   Kövezz meg, de nekem Pjanic csalódás. Persze, az üveglábú mellett nem azt játszhat (játszhatott?) amit tud, ütköznie kell még a tehervonatokkal is, de én többet vártam tőle. Nem azt mondom, hogy sz*r, mert nyilván nem az, de ezt a teljesítmény kevésnek érzem, ha már tőle várjuk a támadó szekció mozgatását. Egy BL-győzelemhez kevésnek. Pedig hidd el, nagyon örültem, mikor megszereztük.

  • Drughi di Bianconeri

   A megkövezés afféle trendi , perverz szex-játék ?
   Mert akkor – a blog eszmeiségét maximális tiszteletben tartva – benne vagyok , Cunci 😉😎😂

   Tréfát félretéve, sokan abba a hibába eshettek,hogy Pirlo szintű/stílusú játékot vártak Pjanictól.Nem tudom,Te így voltál-e ezzel, de ez nagy hiba és a bosnyák játékának felületes ismerete.
   Az számomra inkább felülértékeli Pjanicot,hogy tavaly egy új szerepet kellett betöltenie, egész más szintű/stílusú játékosokkal,mint amivel Rómában körbe volt véve, sokáig Allegri sem találta meg a helyét(TAKAROGGYON!).
   Ő nem az,aki “sugárzik”, olyan jelenléte van, de szvsz. hihetetlenül magas játék IQja van, kiváló technikai képzettséggel. Néha,persze hajlamos eltűnni,mivel elég művész-lélek , de akkor meg mezőnyben “Marchisiozik”, azaz zárja le a passzsávokat/szerez labdát, basszus , a BL döntőben,ha jól emlékszem 5(!) labdaszerzése volt , szemben khedira 0val,akinek ugye az lenne a dolga.

   Tfh. lenne mellette egy TOP formás Vidal és Pogba…kicsit máshogy szuperált volna,vagy csak nézd meg az utolsó szezonját a Rómában,ahol volt mellette egy Nainggolan-DDR vagy Strootman(ha egészséges volt).
   Idén fantasztikus formában kezdett,hiába Dybala 1456 gólja, legalább annyira fontos és jó volt Pjanic is.Sőt,ha Pjanic nincs pályán,akkor látszik igazán,hogy a csapatban -egyelőre – 0 a kreativitás,főleg kpn, az egyetlen ilyen játékosunk Pjanic.

   Egy BL-győzelemhez vezető útnak rengeteg komponense van,nem múlik egyetlen játékoson,kivéve, ha Messi vagy CR (vagy Ramos) vagy.
   Persze, egyszerűbb lefordítani úgy,hogy a Casemiro-Modric-Kroos-Isco tengely a világ legjobbja, ez igaz is, pláne, ha az ellenfele a khedirával magátkozott Pjanicunk…de képzelj Pjanichoz ilyen szintű társakat,jobban muzsikálna SOKKAL, mint,ahogy az is látszik mekkora áldás Matuidi is mellé !
   A legjobb teljesítményét szvsz. 433ban fogja nyújtani,ami biztos elő fog kerülni,ha végre mindenki felépül.
   Pjanic-Marchisio/Bentancur- Matuidi egy tökéletes, bárki ellen életképes trió (talán a Real ellen nem).

   Nem világklasszis a bosnyák Alien, de bőven posztja szűk elitjébe tartozik, ez tagadhatatlan (persze egy Modricra bármikor elcserélném).Top játékos és nagyon várom,hogy felépüljön és legalább abban a formában térjen vissza,mint amiben volt !

   U.I.: ha a Pirlo-faktort hiányolod belőle, ne tedd,Maestro Andrea, egy egyszeri és megismételhetetlen ZSENI volt(az aktívak közül csak Fabregas emlékeztet rá picit,de ő meg gci lusta és rossz mentalitású),DE élete legjobb formáját nálunk,bőven 30on túl hozta , If U know , what I mean 😉

  • Jumpman23

   Értem, amit mondasz, lehet, hogy szigorúbb vagyok vele, mint megérdemelné. Pirlot nem láttam benne, nem is gondoltam, h bárkivel tudtuk volna pótolni. kiváncsi lennék egyébként arra is, hogy amikor megvettük, tudtuk-e, hogy Pogba megy, es egy évig nem lesz játékosunk hasonló sklillel. Mert kétség kívül más a játéka, ha nem Khedira szaladgál mellette. A pontrugasain latszik Juninho tanítása, bár van egy Dybalank is erre a célra :P, azert én nagyon várom, hogy villanjon amikor akadozik a játék. Legutóbb a Barca ellen vártam. De sajna ha nem megy a csapatnak, inkább beleszürkül ő is a meccsbe. Mindenesetre izgalmas szezon jon, a lehetőséget látom benne, de nagyon várom, hogy valóban formába lendüljön egy Matilda vagy Bekur mellett.

  • consminor

   a gyalázatos cardiffi meccsen Mandzukic mellett talán őrajta éreztem még, hogy tököket növesztett és tett le egy normális performanszot az asztalra, amit egy döntőben illik.

   a szezonkezdet óta egyértelműen az egyik legjobbunknak tartom, szerintem a védekezése is feljavult valamelyest. több meccsére emlékszem, amikor ellentmondást nem tűrően szerel, lép közbe. a Maestro valóban egyszeri és megismételhetetlen, nem is érdemes hozzá mérni senkit, de talán az elmenetele óta Pjanicnál érzem ugyanazt a biztonságérzetet, amikor nála van a labda.

 • humorpalanta

  Az az érzésem, az elkövetkező időszakban a Barcával nem kell számolni a BL-ben… 😀 😛

 • consminor

  no Egri, yes party

 • Preference

  Nem értem miért kellenek ezek az amerikai túrák.Több órás repülőút Atlantába,ráadásul Inter mezben játszó identitászavaros csapat ellen,akik tele vannak olaszokkal.

 • humorpalanta

  Most komolyan. Ez kell az olasz bajnokságnak?
  Ha máshogy nem megy, addig szopat minket a bíró, ameddig valamelyik csapat végre képes lesz legyőzni minket?
  1. gól: Értelmetlen szabadrúgás, majd lesről gól. Persze nem nézik vissza.
  Utána meg elveszik a gólunkat, mert az a gyökér nekirohan Lichtinek?
  Közben meg szarrá rugdosnak minket… Eddig 15-9 a szabálytalanság és 1-1 sárga… Röhej…
  Ezeknek a faszoknak bármilyen segítségük lehet, képtelenek használni azokat…

  • daneeka35

   Végre van videobíró, látszik, hogy nem is megy annyira a csalóknak. Ezt a meccset is behúzta volna csalással a rube, ha nincs var. Végre igazság a calcioban!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A legszebb, hogy egyik juvés gólnak sem tudtam örülni, mert arra gondoltam, hogy ha 2 centire lesen volt valaki, és nem vettem észre, akkor úgyis visszavonják. Mandzu góljánál biztos voltam benne, mert gyorsan mutatták az esetet.

  • pschuck

   És ha mindez nem lett volna elég kiábrándító, amit írsz, akkor még ott volt az is, hogy a cseréink, akiknek föl kellett volna pörgetnie a támadójátékunkat, olyan szinten voltak homályok, hogy az elkeserítő volt… Amit pl. Cuadrado ma művelt, az vállalhatatlan. Egy labdát nem tudott megjátszani, a rápasszolt labdákat szinte mind elvesztette, és még az akarást sem láttam rajta. A kezdőből pedig Asa és Mandzsu is elég tompák voltak, főleg a második félidőben. Egy megnyert meccset így elbaszni nagyon bosszantó…

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Ez valami alternatív dimenzió volt, ahol mi voltunk az Atalanta, ők meg a Juve. Addig próbáltunk az elején nyomulni, amíg találtunk 2 gólt, aztán az Atalanta akkor kezdett játszani, amikor -2-be kerültek. Nekem nem úgy tűnt, hogy ők játszottak csütörtökön egy kemény meccset. Ez azért elég kellemetlen volt. Dybu meg kifejezetten szar büntetőt lőtt, és ma is Tompa volt, nem pedig Arany, ahogy a meze alapján gondolhattuk volna. Bernárd szerintem semmi extrát nem mutatott, jókor volt jó helyen, ennyi, Costa egyelőre hasznosabbnak tűnik, pedig ő sincs jó formában.
  Ruganival amúgy mi van, meghalt?

 • Juventino

  Nem volt ellenfelünk, erre kitalálták a videóbírót… Így legalább izgalmas lesz.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ahogy a régi nótában is van: “Te csak VAR, míg felkel majd a napoli.”

 • Preference

  Kifejezetten jó meccs volt.A négy gólból hármat Juve játékos szerzett.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Mármint az 5-ből 4-et. 😀

 • Drughi di Bianconeri

  Srácok, csak kíváncsiságból kérdem, h velem van e a baj, de:
  Ti örültetek volna, ha egy kamutizivel nyerünk?
  Mert én nagyon nem.

  • pschuck

   Nem, annak nem. Viszont az első góljukat megelőző szabadrúgásnál nem volt szabálytalanság, Mandzsu gólját meg egy mezőnyben történt eset miatt érvénytelenítették… Ez a kettő azért sok, viszont ettől függetlenül nyerni kellett volna, de valahogy fejben nem voltunk igazán rendben, pedig azért még nem vagyunk valami nagyon fárasztó szériában.

  • Drughi di Bianconeri

   Igen, az egy kamuszabi volt, felteszem azt kompenzálta ez a fasz damato a kamutizivel.
   Mandzu nem szerez gólt, ha Stefi nem suttyóskodik , ergo ott szvsz jogos volt a gól visszavétele.

  • pschuck

   Nem kérdés, hogy a lichtensteini szabálytalan volt, nekem az ilyen esetekkel az a bajom, hogy továbbengedte a játékot, majd a támadás végén gólt lőttünk, amit először megadott, aztán videózás után visszavont. Vagy vegye rögtön észre, és fújja le, vagy ha már továbbengedi, akkor utólag ne vonja vissza a gólt. Mert ezzel, ha következetesek lennének, akkor a jövőben egy csomó gólt érvényteleníteni kell majd, mert kikockázva lehet, hogy 1 perccel hamarabb a bíró nem vett észre egy szabálytalanságot a mezőnyben… Vagy mondjuk az atlantaiak első gólját is visszavonhatta volna kis videózás után, mikor látták, hogy nem is történt semmi szabálytalan… Szóval ezzel elvi problémáim vannak, és nagyon mesterkéltnek érzem az ilyen ítéleteket…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én egy kamu lesgólnak jobban örültem volna.
   Amúgy komolyra fordítva, én annak örültem volna, ha Dybala kihagyja, de a kipattanót Spinazzola belövi, és örült volna Hugiékkal. Aztán kikerekedett szemekkel a fejéhez kap, és elnézést kér.

  • Drughi di Bianconeri

   Ennek én is örültem volna, bár Spinazzola így is sokat tett:mindkét gólt róla lőtték a fiúk, tavasszal is 2 mindkét gólunkat neki köszönhettük 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Spina már velünk van, nem úgy, mint Caldara, a fene a góljába. Ha megérkezik végre, nagyon szadista beavatást tartogatnék neki.

  • daneeka35

   Én annak sem örültem volna, ha az ellenfél egy kamu szabadrúgásból egyenlít.

 • juuvee

  Két gólos vezetést eladni nagyon amatőr. Hol voltunk az utolsó 70 percben?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Pedig még a kamutizit is megvettük, de a 900 milliósunk kihagyta. Tiszta Ráf-fizetés a gyerek.

 • bombahoppa

  Az a baj, hogy a lusta szerkesztőbrigád cseszett új posztot írni, márpediglen a Bianka néni posztulátum mindig igaz. Ennek megfelelően tegnap “Már megint csaltunk”. Ezt a VAR természetesen levarrta, hiszen ezt nyilvánítottuk ki, mint akaratunkkal egyetemlegesen, visszavonhatatlanul és megmásíthatatlanul egyezőt! ö.m.a.f.
  Ez Bénító! Tele a Zacsim! Dinó Vérottó! J, egy galambpinty! Dárda nyami! Bimbó kappan!
  Arról a bizonyos szavazásról (nem, nem a Kata lány) nem is beszélve. Hát minek ide az éca, ha nincsen fogam, Atya?

  • Tonhalacska

   A drog jó. Éééértem?!?

 • Juventino

  Allegri felszólalt a VAR ellen. 😀 Megijedt, hogy idén kicsit dolgoznia is kell a bajnoki címért…

  Amúgy meg egyszerű ez: vegyük meg a videóbírót és el van intézve.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   “Napi allegrizés” rovatunkat látták. 😀
   Amúgy meg igaza van, nem megfelelő a rendszer. Lehet, hogy majd lesz jobb is, de most logikátlan az egész.
   Mandzu gólját megelőzte egy könyöklés. Igaz, nem az előző mozzanat volt, de megtörtént. Viszont ilyen alapon az összes gól után lehet videózni, csak kérdés, hogy mennyit. Az előző játékmegszakításig megnézik az egészet? Minden gólnál ez megy? Ha előtte 2 percig folyamatosan ment a játék, akkor a gól után 3-4 perccel szólnak, hogy érvényteleníteni kell? Vagy csak a támadás elindításától nézik? Honnan kezdve számít támadásnak a támadás? Ha a bíró hibázott, mert nem vett észre valamit előtte (Lichti), akkor milyen mértékű hibát lehet elnézni, egyáltalán lehetséges, hogy mérlegeljen?
   Szóval sok a kérdés. És ugyan az elv, hogy “tisztítsák” a játékot, az oké, csak éppen ezzel megölik a dolgot. Írtam is, hogy egyik gólunknál sem éreztem semmit, mert nem figyeltem eléggé, és akár les, vagy bármi más lehetett volna. Szóval ilyen formában faszság az egész, szerintem.
   Le kellene szűkíteni a használatát pár dologra. Csak egyértelmű leshelyzet, illetve büntetőterületen belüli, illetve ahhoz “nagyon közeli” esetekben kellene alkalmazni. Azért, hogy pl, kiment a labda 2 centire az oldalvonalon, amit a partjelző (azaz az asszisztens úr) nem vesz észre, illetve ilyen “kétséges” könyöklések ne számítsanak már. Persze oké, ha fordítva történik az eset, akkor biztos fájna, de ezzel tényleg kicsinálják a lényegét a dolognak. Ha nem vesznek észre egy durvább szabálytalanságot, akkor inkább utólag, meccs után videózzanak, és tiltsák el 1-2 meccsre, de EZ…..
   Jó példa mondjuk CR és Kassai összjátéka a Bayern ellen. Ott nem 5-10 centis lesről volt szó.
   “Legrosszabb” esetben a bíró, és a két edző kérhetne max egyszer videózást a meccsen.
   De így, hogy valaki ott lesi 2 centiről a monitort, hogy a gól előtt 2 perce a csapattárs szabálytalanul kötötte be a cipőfűzőjét….az ellenfél fülén keresztül az orrlyukába, na az már sok!!!!!desok!!

 • consminor

  a bírói balfaszkodások és a csapat kollektív becsődölése mellett kiemelnék pár dolgot, ami feltűnt a meccs alatt:

  1. Dybcsire ráférne a pihenés, ez a kihagyott büntetőtől függetlenül is megfogalmazódott bennem (amúgy annyira adta magát, hogy nem rúgja be, komolyan). nagyon enervált volt végig, szerintem egy meccs pihenőt kaphatna szerencsétlen (mondjuk pont nem a Lazio/Sporting meccseken fogja pihentetni Allegri az héccencség)

  2. Bernárd esetében ha úgy vesszük, hogy 1 gól, 1 gólpassz kezdésnek több, mint jó, de sokkal hatékonyabb is lehetne, ha nem akarna bekerülni a highlight showba a kapáslövéseivel, hanem inkább levenné a pettyest, Uram bocsá’ tovább is passzolna ilyenkor.

  3. Piggynek jót tett a meccsdiéta, nagyon hasznosan játszott, a gólja mellett sokszor visszazárt, végre képes volt a társakkal is összejátszani és egy tizenegyest is kiharcolt, csakhát Damato…

  4. El lehetne felejteni már ezt a kapu előtti passzolgatást, mert komolyan a hajam égnek áll, amikor elkezdenek az aranylábú védőink hátul Boffonnal tiki-takázni. A második gól is így született, hogy Buffi ahelyett, hogy kikúrta volna a labdát, inkább kitette szélre, labdavesztés, majd Papa becsavarta középre.

  5. Rugó hol vagy?!

  6. Az ilyen szopókból általában jól szoktunk kijönni, remélem ennek most a Lazio látja kárát (van is miért helyre tenni őket), de a válogatott szünet most nem segít.

  • Jumpman23

   És Höwedes? Lehet, elfelejtette Allegri, hogy igazoltunk még egy védőt? :O

 • humorpalanta

  Jó látni, hogy nem csak az olasz kopasz segghülye:
  https://youtu.be/XG3CPP8hqgs

 • Babicz Tamás

  Fél-off:
  Barza-Mackós mozgása csak látszólagos. A medve valójában egy gyors állat.
  http://index.hu/sport/futball/2017/10/04/a_leggyorsabb_sprint_az_angol_bajnoksag_torteneteben_manchester_city/

 • Enslaver

  Sajnos nem sikerült otthon tartani a három pontot Torinóban. Hiába Kilincsorr gólja, a palermós gyerek, Csajkovszkij túljárt Buffi eszén. Ha így folytatjuk, pótselejtező lesz ebből…

  • Jumpman23

   Chiello mint egy vérbeli középcsatár, úgy mozgott és fejezte be az akciót 🙂

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Éppen ma 60 éves a többszörös olasz bajnok és kupagyőztes, BEK-KEK-UEFA Kupa-Eu szuperkupa-Világkupa győztes, világbajnok LEGENDA! Éljen soká!!60!!

  • Enslaver

   Sajnálom, hogy visszavonul Pirlo, de ha már 60 éves, akkor azért érhető.

 • Jasongg

  Az alábbi könyv mennyire autentikus?

  https://www.libri.hu/konyv/misur_tamas.az-olasz-futballbotrany-kronikaja-avagy-mit-keres-a-juventus-a-masodosztalyban.html
  Vagy van a témában értelmes szerzemény, ami elérhető magyar nyelven?
  Köszi!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én szkeptikus vagyok minden olyan dologgal szemben, amit mások mondanak, és azt akarják, hogy higgyem el, szóval nem tudom mennyire okés a könyv. A szerzőnek sok “sportos” könyve jelent már meg, de ez nem jelent semmit…
   Amúgy emlékszem, hogy a megjelenése idején láttam a könyvet a boltban, meg is tapogattam, beleolvastam, és haza is vittem volna, de a kijáratnál visszakérte tőlem a biztonsági őr.

  • humorpalanta

   Tekintettel, hogy a kiadás éve 2006, ez az egész teli lehet üres lózungokkal és hülyeséggel.