Ne fossuk azért össze magunkat

Tegnap levert minket a Barcelona.

Jajuj. Nagy sírás-rívás kerekedett mára.

Még egy melegpornó-videót sem tudok úgy megnézni, hogy a hozzászólások között ne legyen egy “Allegri leírta magát”, “Bernardeschi egy rakás szar”, “Most még találhatunk egy új edzőt és kéne igazolni 6-7 játékost A KEZDŐBE” típusú baromság. Persze mi már vén buzik vagyunk, ezért nehezebben sírunk az ilyen meccsek után. Tehát ránk hárul a feladat, hogy az oktalanul picsogók vállára tegyük kezeinket, és megnyugtassuk őket egy pár határozott mondattal.

Elsőre tudjuk le gyorsan azt, ami miatt okkal lehet rinyálni:

 1. Lichsteiner nyugodtan mehetett volna Sturaro helyett. A De Sciglio – Sturaro csere után egyértelmű volt, hogy szopni fogunk. Viszont ott van még Howedes, akihez nagy reményeket fűzűnk. És persze az sem lesz szar, ha Chiellini meggyógyul. Az mindenképpen egyedülálló, hogy a hétvégi kapitány hétköznap Torinói otthonában kortyolgatja az üccsit, míg a többiek Barcelonában szedik ki a golyókat a hálóból.
 2. Semmi tűz nem volt a csapatban. A harmadik gólt úgy lőtte Messi, mintha a grundon bohóckodó hülyegyerekek között kellett volna pengének lennie. Ennyire sosem adhatunk fel egy meccset – legyen bármennyire is bekalkulálva a vereség már előre. Ebben Benatia volt a legfeltűnőbb, akinél még én is jobban rámozdultam a lövéshez készülődő argentinra.
 3. Higuain

Most, hogy ezeken túljutottunk, nézzük, hogy mire érdemes gondolni:

Szokatlan, hogy meglepődik a 14 évnél idősebb Juve-szurkoló azon a tényen, hogy ősszel MINDIG építkezünk. A két hetedik hely után minden évben erősebbek lettünk. Ám a hatodik bajnoki cím behúzása után – a klub, az olasz labdarúgás és úgy általában a futballvilág sajátos gazdasági adottságai miatt – mi törvényszerűen max építhetünk az erősségeinkre (ezek pedig tavaly sem a világ legjobb játékosai voltak, hanem a csapat összetartása, olaszos összerakottsága) és törekedhetünk arra, hogy ne legyünk szignifikánsan gyengébbek.

Csak azért lett volna jobb elkerülni a Barcát, hogy Buffonnak rúgott gól nélkül vonuljon vissza a törpe.

Idén szerintem okosan igazoltunk, a csapat mélysége és átlagos minősége nőtt – tehát továbbra sem mi vagyunk az európai nagyágyúk, ám magunkhoz képest fejlődtünk. Lehet beszélni arról, hogy jó ötlet-e elengedni mindenkit, aki el akar igazolni, de felesleges. Ez mostanában a Juventus hitvallása – és ha őszintén belegondolok, akkor nem vagyok benne egyáltalán biztos, hogy elhibázott.

Ezzel együtt kicserélődött a kezdőnk. A védelem teljesen szétesett, a középpályánkon is van mit pallérozni, a támadóharmadban pedig Higuain létezése miatt gyakorlatilag kényszerpályán mozog a csapat.

Manyi néni már hétfőn felvasalta a mezekre a Jeep legújabb hirdetését. Jól sikerült, egyik sem esett le végül!

Ma láttunk egy tétmeccset, amin kijött, hogy még az építkezés elején tartunk. Ez a Chievo, a Cagliari és a Genoa ellen elég volt. Szívás a Lazio ellen, ahol kijött, hogy akcióból nem tudtunk egyelőre gólt lőni. A Barcelona ellen pedig arra volt elég, hogy beszopjunk 3 gólt.

Van ez így. Rohatul bele volt kalkulálva a BL-menetelésbe, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen kikapunk idegenben. A Sporting és az Olympiakos ellen kell majd nyerni. Ellenük egy Juventusnak még építkezés közben is kötelező az eredményes játék.

Higuain egyedülálló játékos. Egyedülálló abban, hogy 204526256 rúgott gól után sem vagyunk meggyőződve róla, hogy kellett nekünk. (Tipp! Vegyük észre: Manyi néni munkája letagadhatatlanul európai színvonalú)

HA netán döntőt játszunk ebben a kiírásban is, senkit sem fog érdekelni, hogy az elején Sturaróval jobbhátvédben és Benatiával középen kikaptunk a Barcától. Tavaly veretlenül mentünk a döntőig, aztán nem volt kurvamindegy?

Aki pedig ezek alapján írja le De Scigliót, Bernadeschit, Bentancourt vagy bárki mást, az retardált.

A BL-ben a továbbjutás a cél (nagyon kevés múlik azon, hogy csoportelsőként jutunk-e tovább), majd tavasszal kell odabaszni minden téren. Addigra már Allegri is tudni fogja, hogy melyik az a 2-3 felállás, amit tudunk és érdemes meccs közben váltogatni, esetleg a kereten is változtatunk annyit, hogy Lichti visszakerül az egyenes kieséses szakaszban.

“Pedig tegnap végre felrajzoltam a mágnestáblára, hogy mit kéne csinálnod!”

Örüljünk annak, hogy voltak ígéretes szakaszai a meccsnek, láttunk már ennél jóval szarabbat is.

Allegriről pedig csak annyit mondok, hálásak lehetünk neki, hogy már negyedik éve elvállalja azt, hogy csapatot épít a cserélődő játékosokból. Az elmúlt 3 évben elég jól sikerült – bízom benne, hogy idén is ő lesz az okosabb.

 • Pingback: Ne fossuk azért össze magunkat | Zongoracipelő()

 • humorpalanta

  Kicsit úgy érzem, hogy mi vagyunk az orosz Arsenál. Minden évben újraépítjük magunkat és eladjuk a legjobbat.
  Amúgy DS jó volt, egyáltalán nem látom a hisztit miatta.
  Bentancur is tűrhetően játszott.
  A brazil gyerek a balszélen borzasztó. Higany fos.
  De Benatia… Áhh.
  Na mindegy, össze fog ez állni, csak még kell egy kis idő, meg medikus csomag.

  • bombahoppa

   Na mindegy, fel fog ez állni, csak még kell egy kis idő, meg medikus csomag.

  • daneeka35

   Meg egy kis 8-1.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Héé, én nem írtam le De Sírót!!! Vagy nem nekem szólt? Viszont De Síró jelenleg egy csődtömeg, és nem tudom, meddig tart, amíg tökös srácot fejleszt belőle a szakmai stáb. No meg a “tiszta gólhelyzetet eredményező hibák száma / meccs” mutatóját jó lenne a jelenlegi 1-ről erőteljesen a NULLA felé vinni.
  BernardESCAPE pedig szerintem jó lesz, bár védekezni még nem tud, ugye, és a közeli lövései kb. Sturaro szinten mozognak jelenleg.
  Hugival szerintem az a gond, hogy ő akkor igazán jó, ha ő a főfallosz a csapatban. A Juvénál/Allegrinél aki nem védekezik, az könnyen kikerülhet a csapatból. Persze vannak kivételek, de legalább a látszatot tartani kell, és Huginak ez legalább akkora erőfeszítés, mint megállni 4 Big Macnél reggelinél.
  Szóval “sajnos” a Juvénál a csapatvédekezés, a fegyelmezettség az első, ami néha elnyomja bizonyos játékosok erősségét (Costa, Hugi, Dybala, Cuad, Pjanic…), azaz egy csúnyagonosz taktikai felleg kerül föléjük, ami miatt előfordul, hogy minden játékosunk egyszerre szürkül el egy meccsen, hiszen senki nem tud, vagy nem mer kilépni ebből. Hugi pedig labdákat akar, nem pedig az indításokkal, meg a labda felhozatalával/megtartásával, a támadás indításával foglalkozni. Amúgy szerintem most sokkal lomhább, mint tavaly.

 • daneeka35

  Végre, képaláírások. Utalom is a tagdíjat!

 • Tonhalacska

  A totál lélektelenség a fő bajom, meg Benatia.
  A másik dolog, hogy a retardáltak miatt távozom egyre inkább az információs szupersztrádáról. Sajnálatos módon ugyanis ezeket a “Barmottázó” kommenteket nem unatkozó kisgyerekek írják az aputól kapott Iphone 9-esen. Ezek bazmeg felnőtt emberek akik a 35y-os buszon hasítva halál komolyan írogatják, hogy “ménemcsapunkméghozzáhuszonötmillióeurót” az empappé ajánlathoz… Nem is ragoznám doktor úr. Mit tudna erre felírni?

 • Babicz Tamás

  Nem szeretlek titeket. Tök sokszor megírjátok azt, amit már kigondoltam csak még nem ragadtam klaviatúrát, hogy leírjam. Ráadásul jobban, humorosabban és szakértőbben. Hát hogy lesz így belőlem menő blogger?
  Szóval Allegrivel egyetemben a szerkesztőség is takarodjon!

  • Tonhalacska

   Te egy kurva menő kommentelő vagy! (“Fúúú de jó vaaaaagy!)

 • Ricardo

  Én mindig optimista vagyok, most is, de na. Annyit kellett volna, hogy ha már ki is kapunk, csak kicsit kapjunk ki, mert ezen még múlhat a csoportelsőség.. csoportmásodikként már a 16 között simán elvérezhetünk, 2 éve is erre baxtunk rá a Bayern ellen.

  Mindegy, ide nekünk majd vmi csoportelsőt, hátha a Madrid vagy Conte apánk már februárban jön.

  • Pideon20

   Nekem az a (tév)képzetem, hogy a kieséses szakasz korábbi részében sokkal jobban tudunk játszani az erősebb csapatokkal szemben is. A bajorok ellen sem lett volna talán gond, de a második meccsen túl hamar váltunk az esélyesebb csapattá, és a végére mentálisan kifingtak a játékosok a nyomás alatt.
   Amúgy februárban a Cselzinek jobban örülnék, mint az Atletikónak.

 • Petya85

  Lichti ismét borzasztó teljesítménnyel rukkolt elő. Már értem, miért nem nevezték a BL keretbe.

  • animator

   a második félidőre teljesen eltűnt!

 • bombahoppa

  meglátjuk mennyit ér ez Sasollóban

  • consminor

   milyen sasnak az ollója?

 • Kelosz

  Pjanic szerintetek elég jó? Szerintem nem. Rendben van hogy Benatia kutyaszar, de Pjanicot húzó embernek igazoltuk, aki majd ossza a kulcspasszokat. Tavaly sem láttam ezt tőle, simán beleszürkül bármelyik meccsbe. Ez a legnagyobb baj a kp-n.

 • juuvee

  3-0-át nem lehet egy legyintéssel elintézni. Akkor is, ha a Barcelona az ellnfél. A védelem talán még mindig forog, és Messit lépteit nyomozza.

  A világ nyilván nem omlik össze, és a hétvégén már ujjongani fogunk, hogy 0-1-ről sikerül 2-1-re hozni a meccset a zöld-feketék ellen.

  Hugival nem tudom mi gond, ugyanolyan szar volt mint a többiek.

 • Szászi Gerzson Péter

  Nna. Eloszor is, hogy hianyzott-e bonucci es chiello a vedelembol?! Igen! Csak arrol van kulon 3 perces osszeallitas a youtyúkon, h ok ketten mennyit szereltek/labdat baszkodtak ki a 16os kornyekerol tavasszal ugyanitt…
  Masodszor, Howedes-nek elsosorban meg nem a taktikat, hanem a nyelvet kell elsajatitania. Gondoljatok mar bele, eddig csak Nemeto-ban focizott, a suliban meg valszeg angolra oktattak. Szoval o meg ido lesz mire jo lesz.
  Harmadszor, tamadosor. Ide Allegri (takaroggyon!) felelossege megtalalnia a megfelelo elegyet a rendelkezesre allo boseges es minosegi keretbol, folyamatos rotalassal itt most zidánozhat. A Mistert pedig tartom annyira ertelmesnek, h erre fog torekedni.
  Ugyhogy nem fosok, mert tudom, h biztosan es folyamatosan jobb es jobb lesz a csapat. Tavasszal meg lehet robbantani.
  Bocsi skacok, hogy egy kicsit hosszas lett.

 • daneeka35

  Remélem, Agnelli ma jobban védekezett, mint a csapat a Barca ellen.
  Azért kurvavilág lesz, ha megint valami inkompetens vezetőség kerül a csapat élére.

  • juuvee

   Két év eltiltást kértek rá… azért az csúnya lenne. Megint túl jók vagyunk, kell vmi botrány ? Moratti ?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ne aggódjatok, srácok. Mire lesz ebből valami, addigra Buffon visszavonul a játéktól….már ha értitek az összefüggést. 😉

  • bombahoppa

   és Buffon mindenkivel jóban van, ezt ne feledjük, ilyen elnök kell nekünk (:

  • consminor

   akkor jövő télen a Konföderációs Kupán játékos-elnökként kell védenie?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ha ő lesz az elnök, akkor öltönyben kell majd védenie, hiszen az elnöknek mindig elegánsnak kell lennie.

  • consminor

   Lapo Elkann szerintem alkalmas lehet új elnöknek, több okból is:
   1. Agnelli-leszármazott, tehát beleivódott a klub szellemisége
   2. hozni fog New Yorkból prostikat (nőket is), akiket a játékosok rendelkezésére bocsájt, tehát nőni fog a csapatmorál, könnyebben át tudják vészelni a nehéz időszakot
   3. mivel nagy bulibáró, ezért ismét lehet majd zene az öltözőben. ez lelkiismeretfurdalást ébreszt Dani Alvesben, aki kéri a párizsiakkal szerződésének felmondását, hogy visszajöhessen, ergo jobb-bekk problémája megoldva

   ha ez nem opció és a drága Andreát is eltiltják, én Aranyhajat léptetném elő, feltéve ha nem meszelik el a teljes vezetőséget

  • daneeka35

   Sajna JC Blanc már a psg-t erősíti, pedig ő is jó jelölt.

 • Pavone10

  Srácok ! Lemaradtam …egy bazi nagy kérdőjel van fejem helyén . Milyen ügyben akarják már megint ránk húzni a vizes lepedőt ?

  • juuvee

   Jegyüzérkedéssel vádolják a klubot. Az elnökre 2 éves elriltást kértek. Kálcsópóli due

  • Pavone10

   Köszi az infót !
   Hát ez aztán fasza ! Egyszerűen nem hiszem el, hogy mindig ránk kell szállni, ha fut a szekér …Remélem, elnökünk a világ legjobb ügyvédjét fogadja fel, aki mindenkit kigolyóz, aki csak törvénytelenséggel vádolja szeretett klubunkat és /vagy vezetőit !
   FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!
   FINO ALLA FINE !!!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Az a gond, hogy ha tényleg történt valami, akkor bajban van Agnelli. Akivel látták, elvileg már sitten van, vagy valami ilyesmi, és nem elképzelhetetlen, hogy megered a nyelve, vagy jobb helyzetbe kerül, ha Agnelli ellen vall. És mint tudjuk a Conte-eset óta, Olaszországban az is elég az eltiltáshoz, ha egy ember ellened vall, minden más bizonyíték nélkül.

  • Pideon20

   Ha jól tévedek, akkor a vád (a meghallgatás oka) az, hogy Agnelli tudtával juttatott a klub jegyeket egy szurkolói csoport prominens alakjának, akiről ismert volt, hogy alvilági kapcsolatokkal rendelkezik. A jegyek eladásából pedig az olasz szervezett bűnözés profitált – az elnök tudtával, egyenes vagy eshetőleges szándéka mellett. A nyomozóhatóság bizonyítékai között lehallgatott telefonbeszélgetések vannak. Az eddigi nyilatkozatok és kiszivárgott információk alapján szerintem nincs félnivalónk.

  • consminor

   nem tűnik olyan rózsásnak a helyzet, imádott szerkesztőink a fácséra azt írták, hogy ez már másodfokon megy és vádalkura sem számíthat a Presidente

  • Pideon20

   Alkuról szó sem lehetne, az a bűnösségének beismerésével járna.
   Én úgy tudom, hogy a labdarúgó szövetség döntőbizottsága (bíróság) előtt folyik jelenleg az eljárás. A most várt döntéssel szemben is van még lehetőség fellebbezésre a szervezeten belül, ill. szerintem ezt követően is lehet magasabb rangú bírói fórumhoz fordulni a döntéssel szemben (amire a calciopoli esetén elévülés miatt nem volt lehetőség – mármint elévülés miatt nem vizsgálták érdemben az ügyet).

  • humorpalanta

   Mondjuk Rummeniggét nem hoznám fel pozitív példaként 😀

  • Pideon20

   Adócsalás miatt az Ulihőneszt ítélték el, Rummenniggének csak a karórás bulija volt, nem?:D

  • humorpalanta

   És az pozitív? 😀

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)
 • uff uff

  Jelenleg több értelme lenne Mandzukicsot Higuain helyén játszatni, eléggé maga alatt van az argentín

  • consminor

   szerintem eljött az ideje, hogy padra kerüljön, mert szörnyű amit csinál

  • daneeka35

   Nem értem, hogy az ilyen meccseken miért nem kezd Matri.

  • Jumpman23

   Higany nem tagja a VB-részvétel kiharcolására összerakott argentin keretnek, helyette Icardit hívták be. Ez is biztos jót tesz neki. Ha nem ül le vele Csernus és tesz rendet a fejében, akkor azt hiszem, tényleg jobban járunk Mandzuval a fontos meccseken. Vagy összekapja magát és fossa majd a gólokat, vagy olyan idénye lesz, amivel méltán nem lesz ott a VB-én.

 • daneeka35

  Tevez óta nem volt ilyen jó tizese a csapatnak.

  • atis123Juve

   Ezzel nem értek egyet. Szerintem Alex óta nem volt ilyen tízese a csapatnak. Elképesztő formában van. Ami különösen tetszett, hogy mind a három különböző típusú gól volt. A második meg basszus. Azt szinte maga alól lőtte el, zsebkendőnyi területről. A szabi előtt meg olyan 75%-ra adtam, hogy az gól.

  • CM8

   Van benne igazság, bár Carlos nagy harcos volt, igaz, hogy nem lőtt annyi gólt, mint mondjuk Higuain, de sokkal hasznosabb játékosnak tartom nála. Dybala-nak még többet kell bizonyítania a bl-ben, hogy Del Piero-val egy szinten emlegessük. Persze nagyszerű, hogy jelenleg fossa a gólokat (nem kicsiket), de ez a calcio már nem az, ami 15-20 éve volt, sajnos.

  • atis123Juve

   Messze van persze. Ezt a szintet fenn is kell tartani. Amauri is lőtt egy szezonban 3 gólt…. De Dybala elképesztően komplex játékos már most. Remek pontrúgások, kiváló indítások, beadások. Remek cselek, remekül fedezi a labdát. Talán csak a fejes nem erőssége azok közül, amit egy csatártól elvár az ember. És még ha védekezésre kerül a sor, nem mondom, hogy ezt olyan sokat csinálja, de az a keés, általában jó megmozdulás. Nem úgy, mint pl Pjanic.

  • Enslaver

   Amaurival pont ez volt a fő baj, hogy egy szezonban csak 3 gólt lőtt.

  • atis123Juve

   30 akart lenni. 😀

  • Juventino

   Dybala a bajnoksághoz túl jó, a BL-ben meg egyedül nem tudja a hátán cipelni a csapatot. Ezért is mondta Raiola (akinek nem tudom, mi köze van hozzá egyébként, de mindegy), hogy mennie kell innen és menni is fog, ha nem tudunk átlépni a saját árnyékunkon (=vesztes BL-döntő a maximum). Ha nyerünk, akkor meg azért fog elmenni, mert itt már mindent elért, és új kihívásokra vágyik majd.

   Tevez két év után már rinyált, hogy nem érzi jól magát, a pályafutásából következően el kellett engedni, mielőtt motiválatlanná válik. Amíg itt volt, lehetett rá számítani, mondhatjuk, hogy kiérdemelte végeredményben a 10-es mezt, de 2 év alatt nem lett legenda. Pogba szégyellje a pofáját, hogy elfogadta a 10-es mezt és utána az első adandó alkalommal lelécelt, bár ott Dagobert Marotta szemében is csilingelt a dollárjel. Dybala pedig egy zseni, messze a legjobb fiatal játékosunk, de kétlem, hogy hű marad a mezhez, anélkül meg kár is Del Pieróhoz hasonlítgatni szerintem.

 • atis123Juve

  Hát a passzjátékon lenne mit javítani. Ha nem szórjuk el ilyen könnyen a labdákat ilyen gyermeteg passzokkal, ez a Sasolló nem nagyon lett volna meccsben. Annak ellenére, hogy az elején nem adták könnyen magukat. A pontrúgásoknál nem nagyon voltunk a helyzet magaslatán. Costa még mindig nem vette fel a fonalat. Nem jött rá, hogy itt baszottul meg kell verni a védőket egy megindulásnál. Nem elég csak két lépést rájuk verni. Sandro egy tanár volt. Olyan beadásai vannak, hogy az hihetetlen. Higanyt jobb lett volna hamarabb lehozni. Semmi értelme sem volt ennek a szenvedésnek. Csak égette, meg frusztrálta magát. Bernardeschit behozni, hadd jöjjenek a játékpercek.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Az eddigi 15 gólunkból 10-et Trebala szerzett, ami elég jó így szeptember közepén…
  Hugi viszont teljesen kész, én pihentetném a hétközi BL-meccsen. Amúgy is a Fiorentina ellen játszunk, ők meg nem olyan jók a BL-ben, nem is értem, mit keresnek ott. (Ezután persze Hugi kezdeni fog és ver egy duplát. 😀 )

 • humorpalanta

  Lichti kurvára benézte a gól előtti helyzetet. DS vagy Höwedes nyugodtan kezdhetne a helyén.
  Dybala 4 meccs, 8 gól.
  https://i.imgflip.com/5lur0.jpg?a418152

 • juuvee

  Dybala egyszerűen csodálatos. Mindegyik gól zsenális volt. A mai meccset jól hoztuk, viszont rossz ránézni a tabellára! Vki mindenképp takarodjon!

 • Jumpman23

  Volt egy érdekes jelenet a PSG-Lyon meccsen: a 11-est Cavani helyett Neymar szerette volna lőni, hiába az uru a kijelölt 1. számú büntetőlövő. Ez minket kurvára nem is érdekelne egészen addig, amíg nem Dani Alves lenne az, aki odamegy Cavanihoz, kiveszi a labdát a kezéből és odaadja Neymarnak. Cavani aztán persze ki is hagyta.
  Lehet, hogy kurva nehéz pótolni játékban Danit, de az ilyen szarkavarónak tényleg semmi keresnivalója a Juventusnál. A PSG-be való szerződése utáni beszólogatások, az ilyen jelenetek igazolják, hogy amennyit vesztettünk vele, talán annyit nyertünk is. Igaz, de Sciglio? 😛

  • Enslaver

   Igaz, bár eddig még senki sem hívott engem de Scigliónak!

  • zamboni

   megneztem…. ocsmány

  • juuvee

   Egy psg meccsen csak ocsmány jelenetek vannak, kivéve, amikor gólt kapnak. Köszi Bologna 😉

 • Tonhalacska

  Tegnap este öröm volt nézni, ahogy megtolta a bíró a nehéz helyzetben lévő gumigyári alakulatot. Azt hittem lever neki egyet Mirante.

  • Jumpman23

   jah, szakadt gumiéknak mindig elkel a segítség

 • consminor

  jó ez a meccs, csak szar

 • CM8

  Sturarot nem lehetne már elfelejteni? Az emberelőny után végkép nem lelte a helyét. Higuaint sem ártana padoztatni kicsit, had játszon Mandzukics a helyén. Dybala volt még jóval halványabb a szokásosnál. Asa kifejezetten jó volt, ahogy Bentancur, Matuidi és Barza Mackó is.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Stu nem volt rossz, de a helyezkedései borzalmasak voltak néha. De jó tudni, hogy minden poszton ugyanolyan minőségű játékra képes. 😀
   Hugi pedig remélem, hogy elérte a mélypontot, mert ennyire szarul még nem láttam játszani, vagy csak kitörölte az agyam az emléket. Allegriék fizessenek már neki egy hímprostit vagy valami, mert teljesen szétesett szegény Grasszáló.
   Nálam Asa és Cuad volt a legjobb, harmadrészt meg Mandzu, aki semmi különöset nem csinált a gólon kívül, csak mandZúzott.

  • CM8

   Sturaronak volt egy olyan bepassza hátul középre, hogy még most is a fejemet fogom. Max a Benevento, SPAL, Crotone trió ellen lenne szabad játszatni. Egyszerűen nem való ide. Spirito van benne, nem tagadom, de tehetsége ide nagyon kevés. Ez van sajnos. Középre most meg van a csapat pláne, ha felépül Marci és Khedira.Bentancur meccsről meccsre jobb. Labdabiztos, jól lát, és a védőmunkája sem rossz. Matuidi nagyon jó, és ugye van még Pjanic, Marci és Khedira is, illetve Asa.

  • atis123Juve

   Tudod olyan, mint a megye 3-as játékos, aki embert fog, de kiállítják az emberét és utána egész meccsen nem tudja mit kéne csinálnia.

 • daneeka35

  5 forduló után nem lennék meglepve, ha a Napoli vezetné a tabellát.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Már megint Afrika-kupa van?

  • bombahoppa

   Na Pioli? Most kapott ki!

 • Enslaver

  Ilyen játékkal akár a BL döntőig juthatunk (Fifa 17-ben amatőr szinten).

 • juuvee

  A bajnokságban darálunk. Nem ez volt a leglátványosabb meccsünk, de a nulla kapunkra tartó lövés azért elég király stat. Egyébént kicsit döcögött minden, volt pár meredek labdavesztés, de gond nem lett belőle. Szóval összességében igenis elégedettek lehetünk, főleg úgy, hogy ismét nem a legjobb 11 volt a pályán.

 • uff uff

  Nyilván nem ez volt a leglátványosabb mérkőzésünk, de nagyon-nagyon fontos volt a győzelem. Ezeknek a “csúnya 3 pontoknak” lesz köszönhető, hogy versenyben leszünk idén is a bajnoki címért. Látszik, hogy Allegri forgatja, pihenteti a csapatot, nem akarja, hogy a legfontosabb időszakra kifingjanak a játékosok. Amint a sérültek felépülnek, az új szélsőink beépülnek, és remélhetőleg a sérülések elkerülnek, szerintem nagyon jó kis csapatunk lesz tavaszra, addig azonban még bőven látunk a tegnapihoz hasonló szenvedős 90 perceket. Kulcskérdés lesz viszont Higuaín, akit sürgősen lelkileg helyre kell billenteni.

 • Preference

  Allegri helyében Stuanit kapus és centerposzton is kipróbálnám,mert ezeken kívül mindenhol játszott már.Valószínűleg ugyanilyen konstans teljesítményre lenne képes ott is…..

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Idézet az NSO-ról, amelyben Marotta beszél Dybaláról:
  “„Minden játékos maga dönthet a sorsáról. Ha távozni akar, képtelenek leszünk megállítani” – nyilatkozta Beppe Marotta, a Juve igazgatója.”
  Nos, elképzeltem, hogy milyen lenne Marotta, ha nem a Juvénál dolgozna.

  Marotta az orvos:
  Marotta: -Figyeljen uram, ön beteg. Egy műtét talán segíthet magán.
  Beteg: -Rendben doktor úr, akkor műtsenek.
  Marotta: -Azt viszont tudnia kell, hogy ha a betegség meg akarja ölni önt, akkor nem tehetünk semmit.
  Beteg: -Most akkor nem akar megműteni?
  Marotta: -Ha akarja, megműtöm, de ha a betegsége elhatalmasodik magán, akkor lehetetlen megmenteni önt.
  Beteg: -Akkor most nem javasolja a műtétet?
  Marotta: -Maga dönt, de tudnia kell, hogy ha a betegség erősebb, akkor bizony meg fog halni.
  Beteg: -Doktor úr, tud valami bíztatót is mondani?
  Marotta: -Sajnos nem tehetek semmit. A betegség dönt, az ő kezében a sorsa.
  Beteg: -Úgy érzem, meg fogok dögleni…

  Marotta a tanár:
  Marotta: -Na, a mai felelő Palika. Gyere ki és mondd el a múlt órai anyagot!
  Palika elmond mindent.
  Marotta: -Ez bizony ötös, de tudnod kell, hogy ha inkább fociznál tanulás helyett, akkor nem tudok majd neked ötöst adni.
  Palika: -De én tanulni akarok, egyetemre akarok menni.
  Marotta: -De ahhoz sokat kell tanulni, és én nem tanulhatok helyetted. És ha nem tanulsz, nem kerülsz be.
  Palika: -De én mindent meg fogok tanulni, tanár úr!
  Marotta: -Ez nem rajtam múlik, ha mégsem tanulsz, nem vesznek fel egyetemre. Ha akarsz, nyugodtan számítógépezhetsz is tanulás helyett.
  Palika: -De én szeretek tanulni, jó dolog, az egyetem is jó.
  Marotta: -De azt tudnod kel, hogy ott sem fogják megtanulni helyetted a dolgokat, ott nem lesz elég, amit most tudsz. Én nem tanulhatom meg helyetted, főleg ha játszani akarsz inkább.
  Palika: -Inkább megyek játszani, mint hogy ezt hallgassam tovább…

  Marotta randizik:
  Nő: -Jajj, Beppe, nagyon jól éreztem magam ezen a vacsorán. Lesz ennek folytatása?
  Marotta: -Ez csak rajtad múlik, én nem erőltethetem a dolgot.
  Nő: -De akarsz még velem találkozni?
  Marotta: -Jó lenne, de ha te nem akarsz velem találkozni, akkor nem tehetek semmit.
  Nő: -Miért mondod ezt? Nem érezted jól magad velem?
  Marotta: -De igen, ám ha te mégsem, akkor nem kell velem többször találkozni.
  Nő: -Én nem bánnám, ha mégis lenne folytatás.
  Marotta: -Ez csak rajtad múlik, de én nem erőltethetem, ha nem akarod. Ha mással akarsz randizni, akkor nem tehetek semmit.
  Nő: -Na menj a…

  Marotta az eladó:
  Vevő: -Ezt a telefont szeretném megvenni, ugyanis az enyém már túl régi.
  Marotta: -Jól meggondolta, uram? Biztosan kell önnek egy új?
  Vevő: -Nekem ez tetszik, elvinném, jobbnak tűnik, mint a régi.
  Marotta: -Rendben, de ha mégis egy másikat vinne, vagy megtartaná a régit, én nem fogom rábeszélni önre ezt a darabot.
  Vevő: -Szóval ön szerint ez nem jó telefon, amit választottam?
  Marotta: -Jó, de ha mégis maradna a réginél, akkor én nem fogom önt győzködni. Azt tesz, amit szeretne.
  Vevő: -Most le akar beszélni róla?
  Marotta: -Ugyan, de ha mégsem akar újat venni, hanem jó lenne a régi, én nem fogom csak azért is rábeszélni erre.
  Vevő: -Tudja mit, ha nem akarja eladni, inkább megtartom a régit…

  • nemesszabi

   Azt azért ne felejtsük el,hogy itt nem arról van szó, hogy Marotta 2 naponta kiáll és elmondja: aki akar mehet, majd visszamegy az irodájába és kész. Neki feladata a sajtónak válaszolni, és ha a sajtó 2naponta ugyanazt kérdezgeti akkor sajnos ő 2 naponta ugyanazt fogja válaszolni. Amúgy ezt a kérdést bármely Juve játékossal el lehet sütni, csak most és Dybala az akit felkaptak.
   Ha pedig valaki távozni akar akkor 2 féle szemlélet létezik az üzleti világban:
   1.) Maradjon amíg a szerződése/felmondási ideje kötelezi (persze valszeg nem lesz vmi kiemelkedő a teljesítménye és a jövő projektjeit nem lehet rábízni).
   2.) Elengedjük,addig se kell kitartanunk, esetleg a következő cége az embernek még fizet is nekünk ezért.
   Szerintem mindkettő járható út, bármelyiket el tudom fogadni. Marottáék letették a névjegyüket az utóbbi mellett, emellett jó csapatot építetek és az eredmények is jönnek, szóval én nem hülyézem le őket.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   És mi az a kérdés, amire csak úgy lehet válaszolni, hogy aki akar az mehet? Miért nem inkább azt erőlteti, hogy nagyon jó, hogy itt van, és szeretnénk, ha sokáig maradna? Mert ezt valahogy ritkábban mondja. Ellenben ez a “bárki mehet, ha akar” szöveg kb. havonta feltűnik.
   De mondj pár olyan komoly vezetőt, aki ezt hangoztatja. Topcsapatnál nem hangoztatják ezt, de még lejjebb sem. Ez a nagyobb baj, nem az elv, ami mögötte van. Bár az sem az igazi.
   Elég csak Ribery, Baggio, Nedved példáját említeni. Előbbi nem akart maradni a Bayernben, utóbbiak meg nem akartak a Juvéba menni. Nyilván van ellenpélda is, de a BL-t nyerő klubok nem hangoztatják, hogy a sztárjaik akkor mennek, amikor nekik jól esik. Ez a konstans “kinyilatkoztatás” elfogadhatatlan és védhetetlen (szerintem).

  • uff uff

   Persze, igazad van, de Dybala esetében szerintem elég sokszor lett hangsúlyozva, hogy mennyire fontos tagja a csapatnak. De a Juventusnál soha nem egyénekben gondolkodtak. Marotta hozzáállása pedig nem biztos, hogy káros. Nekünk szurkolóknak rossz hallani, de játékosként már más lehet a helyzet. Senkit nem tartunk vissza erőszakkal, jelezzük, hogy a Juventus bárki távozása esetén is Juventus marad. És ez azt gondolom, hogy nem csak a levegőbe beszélés, rengeteg példán keresztül lehet bizonyítani. Ha Dybala menni akar vissza lehet tartani? Nyilván nem. Megkapta a tízes mezt, hogyan fejezzék még ki, hogy mennyire fontos tagja a Juventusnak? Én is 🙂 szívesebben igazolnék egy olyan csapatba, ahol tudom, hogy az én szándékaim is fontosak.

  • nemvoktrendi

   Azt sem tudhatod, hogy milyen kérdést kapott. Az “újságos” tud úgy kérdezni és utána tud úgy kiragadni részleteket, hogy végül azt ír amit akar.

   Egy olyan cím nem túl érdekes, hogy “Marotta: Örülünk Dybalának”, az már sokkal izgalmasabb, hogy “Marotta: Dybala mehet ha akar”, erre már többen fognak rákattintani. 🙂

 • Pingback: Első rangadó | Bianka néni()