Mi történt?

Szerintem még jó ideig nem fogunk magunkhoz térni a szombati döntő után, de pár dolgot kicsit letisztultabban látunk, mint közvetlen a meccs után. Hogy fordulhatott elő, hogy az eddig összesen három gólt kapó Juve négyet kap a döntőben? Hogy fordulhatott elő, hogy a második félidőben a pályán sem voltunk? Ezt próbáljuk kicsit értelmezni a hajtás után.

Ahogy azt Benito is írta, a Juve kifejezetten jó első félidőt produkált, és akár balszerencsésnek is mondhattuk magunkat, hogy csupán döntetlenre álltunk. Ugyanakkor már a félidőben volt pár figyelmeztető jel. Ilyen volt pl. a passzstatisztika, ami azt mutatta, hogy a madridiak majd’ 10%-kal pontosabban passzoltak, mint mi. Ez már önmagában sem mutat jól, de ha kicsit megnézzük az okokat, akkor még vészjóslóbb képet mutatott. Az egyik ok a korábban már megénekelt minősíthetetlen csatárteljesítmény. Piggy és Dybala is kibaszott gyengék voltak már az első félidőben, alig tudták megtartani a labdát, és nem, hogy passzolni nem voltak képesek, hanem lekezelni sem tudták a kapott átadásokat. Dybalán már a kezdés előtt látszott, hogy nagyon ideges, ez végig így is maradt. A modern futballban egyik legfontosabb skill az angolban first touchnak nevezett dolog, ami annyit tesz, hogy mennyire képes egy futballista jól átvenni a labdát – úgy, hogy azzal egyből meg lehessen indulni, hogy gólhelyzetet teremhessen a játékos, vagy hogy úgy fedezze a labdát, hogy legfeljebb szabálytalanul tudják tőle elvenni. Ebben volt talán a leggyengébb Dybala, amit én egyértelműen az idegességnek tudok be. Higuain pedig eldöntötte a vitát, hogy megérte-e 90 milliót fizetni érte: nem. Egy topjátékosnak a nagy meccseken kell teljesítenie, ahogy azt mondjuk Ronaldo is tette – Dybala és Higuain viszont nem voltak képesek vállukra venni a csapatot.

De nem csak az egyéni teljesítményeken múlt a szükségesnél pontosabb passzjáték; a Juve nem a szokásos játékát játszotta. Itt nem arra gondolok, hogy támadóan léptünk fel az elejétől kezdve – merthogy ez csak a laikusokat lepte meg, ez volt a várható taktika. Viszont keveset láttunk abból, amit általában művelünk: kis területen gyors rövid passzokkal megtartjuk a labdát, és az üres területre játsszuk egy hosszú átadással. Ilyenkor mivel az ellenfél játékosai többnyire kis területen koncentrálódnak, terület nyílik Alves, Sandro vagy Cuadrado előtt. Talán sokan megfigyeltétek már, hogy a Juve játékosai ritkán engednek annak a csábításnak, hogy egy kockázatos passzal teremtsenek helyzetet, sokkal többre becsülik a labdabirtoklást, majd az üres területek megjátszását. Ezzel szemben szombaton egy direktebb támadójátékot próbáltunk meg játszani, amiből helyzetet nem tudtunk teremteni, viszont elég sokszor lefülelték az átlátszó passzokat.

Ez egy újabb problémához vezetett: az elejétől bevállalt presszing eleve rengeteg futást igényelt, a labdavesztések pedig még rontottak is a helyzeten. Megint csak a félidei statisztikára érdemes gondolni: ha jól emlékszem kb. 5 kilométerrel futottunk többet, mint a Madrid. Ekkora különbség ritkán szokott lenni élcsapatok között, ráadásul a labdavesztések miatti visszarohanás miatt a futásteljesítmény elég nagy része sprint volt – legalábbis úgy tűnt, nem láttam erről statisztikát. És akkor vegyük figyelembe, hogy a Juve játékosainak átlagéletkora kifejezetten magas, csak a 2007-es Milan lépett pályára idősebb csapattal, mint mi az idén.

Az első félidőben a Real középpályája mélyen játszott, nem egy alkalommal úgy, hogy még a támadóink is előttük voltak. A madridiak próbálták szűkíteni a területet, többször előfordult, hogy a középpályásaik egy kb. 10*10 méteres területen koncentrálódtak, ami elvileg lehetőséget teremtett a Juventusnak az oldalváltásra – azaz teljesen adott volt a helyzet a szokásos játékunkhoz. Ezt a türelmetlenségünk mellett még két dolog nehezítette: egyrészt nem minden esetben sikerült kihozni a labdát a zsúfolt területekről, másrészt a Juventus játéka nagyon egyoldalas volt. Mivel Barzagli egyáltalán nem lépett fel, Alves elszigetelt maradt elöl. A másik oldalon Mandzukic többször is jól nyitott területet Alex Sandrónak. Kérdés, hogy mi lett volna, ha Allegri Alvest jobbhátvédként játszatja, és előtte Cuadrado van a jobb szélen – bár utóbbi játékos rossz formája miatt szinte kézenfekvő volt, hogy a kolumbiai csak csere legyen. A támadók és a középpálya közötti nagy távolság miatt a Real presszingje nem lehetett sikeres, mert mindig volt szabad emberünk, akit meg lehetett játszani. Ugyanakkor a mi letámadásunknak köszönhetően lelassítottuk a madridi támadásokat, rendre a szélre szorítva őket, ahonnan veszélytelennek bizonyultak.

Ennek ellenére a Real szerezte meg a vezetést egy kontrából, ami onnan indult, hogy Alves és Dybala nem értették meg egymást, gyakorlatilag egymást szerelték, Mandzukic pedig nem követte Carvajalt, aki végül gólpasszt adott. Kulcsmomentum volt, hogy Kroos ellen nem szabálytalankodtunk a félpályánál (ha jól emlékszem, Pjanic volt az, akinek fel kellett volna borítani a németet). Szóval hibák sorozata vezetett az ellenfél vezető találatához.

A türelmetlen passzjáték és a túl sok futás miatt a csapat hamar felemésztette az erőtartalékait, így már a 40. perctől átvette az irányítást a Real, és én attól féltem, hogy a szünet előtt betalálnak. Már ekkor sem tudtuk megtartani a labdát, ami folytatódott a második félidőben is. Sokan felteszik a kérdést, hogy mi történt a szünetben, mit változtattak a madridiak a második játékrészre? Az egyik álláspont szerint semmi nem változott, mi estünk vissza, míg a másik vélemény szerint a Real felpörgött. Szerintem mind a kettőben van igazság. Nekem úgy tűnt, Zidane feljebb küldte a játékosait, akik letámadva a mieinket arra kényszerültek, hogy felvagdossák a labdákat. Chiellini és Khedira már többször bemutatta, hogy könnyen zavarba hozható a letámadással, de ezúttal szinte mindenki pánikba esve lődözte a labdát, amerre látott. Normál esetben a Juve sok hosszú átadással, felíveléssel játszik. De azok általában úgy “jönnek létre”, hogy a hátsó embereink a labdatartó passzolgatás után, az ellenfél egyensúlyát megbontva, viszonylag tisztán, ebből adódóan ésszel, átgondoltan saját emberhez tudnak passzolni. Ezzel szemben szombaton nem voltak tiszta előreívelési lehetőségek, így vaktában rugdostuk a labdát előre, vagy a lelátóra. Mivel a Juve 40 perc alatt eléggé elkészült az erejével, még a koncentráció sem volt meg a pontos passzokhoz, amivel még jobban magára húzta az ellenfelet a csapat. Arra sem volt meg az energia, hogy sok mozgással megteremtsük a szokásos passzháromszögeket, sőt a madridiak rendre lezárták a passzlehetőségeket, megelőzték a mieinket (ilyen labdavesztésből lett később a harmadik gól: a Mandzukicnak lefejelt labdára négy madridi is rástartolhatott volna). A jobb oldalra kitolt Modric-csal nem nagyon tudott mit kezdeni a védelmünk, és a horvát Alex Sandro támadójátékát is semlegesítette.

Emellett Zidane ráállította Kroost Khedirára, amivel a labdakihozatalunkat nagyban megnehezítették, míg Isco sokkal feljebb játszott, mint az első félidőben – ezzel pedig a Real elkezdte kihasználni a védelem és a középpálya közötti területet. A szélső védőket még az első félidőben látottnál is jobban feltolta a Madrid, gyakorlatilag szélső támadót játszatva velük. Azaz a játék súlypontja jócskán a Juve kapuja felé tolódott a taktikai változtatásokkal – amit Allegri nem tudott lereagálni, valószínűleg nem kis részben a korlátozott cserelehetőségek miatt. Mivel nem tudtuk átjuttatni a labdát a madridi térfélre, így az addig hatékony letámadás sem működhetett. A Madrid pedig egyre több létszámfölényes helyzeteket teremtett a mi térfelünkön.

És jött is menetrendszerűen a második gól, ami persze az elsőhöz hasonlóan balszerencsés volt, de teljesen benne volt a játékban. Három dolgot emelnék ki ezzel a találattal kapcsolatban:

 • az első a csapat, különösen Buffon reakciója volt: a játékosok szinte beletörődve, összeomolva fogadták a gólt. Ezzel dőlt el végleg a meccs. Kívülről nézve úgy tűnt, hogy ekkor úgy érezték a játékosok, hogy a Real szerencséjével nem lehet mit kezdeni, itt ők nem nyerhetnek, hiszen bármit csinálnak, egy megpattanó lövés akkor is beakad.
 • a második Bonucci szerepe a gólban. Ő eleve az egyik leggyengébb volt a csapatban, és már az első gólnál is balszerencsésen ért a labdába, itt pedig suta mozdulattal gyakorlatilag letette középre lövésre a labdát. Hab a tortán, hogy nem sokkal később a harmadik gólnál közelről nézte, ahogy Ronaldo betalál.
 • a harmadik pedig Buffon szerepe. Igazából óriásit egyik gólnál sem hibázott, de míg Navas kiszedte Pjanic amúgy jó lövését, addig Buffon nem hozott olyan bravúrt, amivel talán a második és harmadik gól is hárítható lett volna. Nem varrnám teljesen a nyakába ezt a gólt, mert Bonucci és a balszerencse sokkal inkább benne volt, de szerintem azt történt, hogy a csapat egyik legfontosabb embere sem tudott igazán hozzátenni a vágyott kupagyőzelemhez, sőt nekem kicsit lassúnak, lomhának tűnt több esetben is.

Ami innen történt, az teljesen szokatlan a Juventustól. A Juve egyik legnagyobb erénye ugyanis a nyugodtság, a saját magukba vetett hit. Talán először éles meccsen ez pont a Real ellen mutatkozott meg, amikor két éve idegenben egy gólos hátrányban sem omlottunk össze, sőt teljes nyugalommal passzolgattunk. Utólag kiderült, Allegri elmondta a játékosoknak, hogy ne izguljanak, úgyis lőnek egy gólt – ők pedig elhitték. Ahogy föntebb írtam, ezúttal a második gól után már nem hittek a mieink az egyenlítésben, vagy éppen a fordításban. Ennek pedig egy nagyon csúnya összeomlás lett a vége. A Juve egyénileg gyengébb, mint a Madrid, csakis a végsőkig koncentráltan, csapatként játszva tudnánk föléjük nőni. Hitet vesztve azonban hátrányban gyakorlatilag nem tudtunk átlépni az ellenfél térfelére sem, a Real pedig akár többet is lőhetett volna. A biztató első félidő után a Juve a BL döntők történetének egyik legnagyobb verését kapta.

Ez a hitehagyottság sok szurkolónál kiverte a biztosítékot, különösen ha mellé tesszük a talán nem a legszerencsésebb választásnak bizonyuló, meccs után posztolt “it’s time to be proud” képet a klubtól (ahogy egy szurkoló írta: mi nem ünneplünk második helyeket, vagy “morális trófeákat”, itt a győzelem az egyelten, ami számít). Míg két éve úgy vesztettünk, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk, és a rossz kezdés után képesek voltunk visszajönni a meccsbe, ezúttal kiscsapatként játszva megalázó verést kaptunk. Egyébként ez a második félidős visszaesés nem idegen a csapattól; az olasz kupa döntőjében, vagy több bajnokin is erősen visszavettünk – ezt akkor annak tudtuk be, hogy kíméljük a játékosok erejét, sőt, egy-két alkalommal talán kissé nagyképű is volt a csapat. Most nem ez volt az ok: hiába hangoztatta szinte mindenki, hogy ellentétben a két évvel ezelőttivel, most hisznek a győzelemben, ez elég törékeny hitnek bizonyult. Vannak, akik odáig mennek, hogy a második félidőben a játékosok elárulták a “fino alla fine”, azaz a “legvégsőkig” elvét, ami a klub identitásának és sikereinek az egyik alapja.

Hát egy nagy lófaszt

Allegri egyébként nagyon jól látja a problémákat, a hibákat. Elmondta pl. hogy lehet, hogy bele kellett volna nyúlnia a meccsbe. Hát igen: Dybala egy perig sem volt meccsben, őt hamarabb le kellett volna hozni, és a pehelysúlyú középpályát is érdemes lett volna megerősíteni akár már a félidőben. Higuain pedig egyetlen párharcot sem nyert meg a védőkkel szemben. A probléma azonban az, hogy a kispadunk kevés volt egy BL döntőhöz. Egyetlen olyan játékos sem ült a padon, akitől különösebb impactot várhattunk volna. Lichtsteiner, Asamoah, Lemina, vagy az ezúttal kispadra sem kerülő Rincon nem elég a nemzetközi élmezőnyhöz. Utólag azt mondja az ember, hogy Keant érdemes lehetett volna nevezni, annyit ő is hozott volna, mint Piggy, de nem hiszem, hogy egy 17 éves gyerektől kellene a megváltást várni.

Ez – mármint a megfelelő cserék – hiánya részben magyarázat a fizikai és mentális fáradtságra is, ami az összeomlás hátterében áll. A Juve kerete olasz szinten messze a legerősebb, legkiegyensúlyozottabb. Ugyanakkor vessük össze a helyzetünket azzal a Madriddal, ahol egy James Rodriguez még a kispadra sem fér oda, ahol a BL meccsek miatt pihentetett kezdők helyett Morata, Isco vagy Bale játszhat (mondjuk attól függően, épp melyikük játszott előtte). Nálunk meg támadócserének az elmúlt két hónapban szörnyű formát mutató Cuadrado az egyetlen bevethető ember. Emiatt hiába látszott főleg a mentális fáradtság Piggyn az elmúlt 8-10 fordulóban, nem lehetett őt pihentetni. Ronaldo kilenccel kevesebb klubmeccset játszott a szezonban, mint Higuain. Míg a madridiak tökéletes fizikai és mentális állapotban érkeztek a döntőre, a mi kulcsembereink kizsigerelve próbálták az utolsó energiatartalékaikat mozgósítani, amíg hittek a győzelemben.

Emellett én pár szót szentelnék a védelemnek is. A Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini négyest a rendre óriásiakat túlzó olasz sajtó sokszor emlegeti a futballtörténelem legnagyobbjai között – amit rengeteg meccsen igazolnak is a srácok. Ugyanakkor ez a védelem három döntőt játszott az elmúlt években, amiken összesen 11 gólt kaptak (igaz, Berlinben Chiellini nem játszott). Természetesen óriási butaság lenne csak az ő nyakukba varrni a vereséget, de ettől még tény: a legendás védelmekkel ellentétben ők nem képesek kapott gól nélkül lehozni a döntőket, még akkor sem, ha előtte kifejezetten erős csapatokat fogtak meg (pl. 2012-ben a németeket, 2015-ben a Realt és a Dortmundot, idén a Barcelonát és a Monacót).

A védekezéshez azonban a csapat egésze kellene, azonban míg a Madridnál mondjuk Casemironak volt 7 szerelése, addig nálunk az egyik leggyengébb meccsét játszó Khedirának 2, Pjanicnak pedig 0. Ráadásul olasz csapattól szokatlan módon a szabálytalanságokat sem használtuk úgy a játék tördelésére, mint ahogy azt kellett volna. Az első gólnál például egy szabálytalansággal meg lehetett volna akasztani az induló kontrát, ahogy azt fentebb is írtam. De általánosságban véve is azt mondható el, hogy míg a Real egyből igyekezett szabálytalankodni, keményen odalépni, hogy ne tudjunk megindulni, mi ezt sokszor elmulasztottuk, vagy ha mégis megtettük, akkor látványosan szabálytalankodva.

Abban sem vagyok biztos, hogy nem lett-e volna érdemes egy óvatosabb, türelmesebb taktikával fellépni. Persze a Barcelona elleni hazai győzelem vagy az Atletico első húsz perce a Real elleni visszavágón azt mutathatta, hogy érdemes lehet megpróbálni egy intenzív, letámadásos játékot. Félre ne értsen senki, nem gondolom magam okosabbnak Allegrinél, de utólag nekem ez úgy tűnik, hogy egy félreértelmezett dolog volt. A Barcelonát nagyon simán vertük, de ne feledjük, hogy Busquets mellett hiányzott a kezdő balhátvédjük is, amit ki is használtunk. Emellett Luis Enrique sokkal gyengébb edző, mint Zidane, ami szintén a mi malmunkra hajtotta a vizet. Az Atletico-Real meccs szintén félrevezető volt: ott egy simán nyert első meccs eldöntötte a párharcot, és ugyan a hazaiak minden mindegy alapon nekiestek a Realnak, de az egyértelmű volt, hogy a továbbjutásuk nagyobb csoda lenne a Barca PSG elleni fordításánál is. Azaz a hazaiak kihasználták a Real leeresztését, szóval itt is egy különleges helyzetről van szó. Egy ki-ki meccsen nem enged meg egy hasonló meccskezdést a Real – sem magának, sem az ellenfélnek. Amit mondani akarok ezzel a bekezdéssel: mind a két meccs egyedi alkalom volt, sajátos körülményekkel, amit nagyon jól kihasznált a Juve, illetve az Atletico. A szezon végére kifingott kezdőcsapattal viszont nem voltak adottak a feltételei egy erős presszingnek. Utólag Allegri is azt mondta, hogy túl türelmetlenek voltunk az első félidőben.

Pár szót még a balszerencséről: nyilván demoralizáló, ha az ellenfél két megpattanó lövésből szerez gólt. Én viszont úgy gondolom, hogy az nem véletlen, ha egy csapatnak állandóan szerencséje van. márpedig a Real az Atletico elleni döntőkben is rendre szerencsés volt. Három éve az utolsó utáni pillanatban egyenlítettek, tavaly tizenegyesekkel nyertek, úgy, hogy az Atletico a rendes játékidőben kihagyott egy büntetőt. Szerintem szerencséje annak van hosszabb távon, aki tesz érte. Lehet panaszkodni a balszerencsére, de ez nem szabad, hogy az ilyen magyarázkodás a Juve mentségévé váljon.

Én két dolgot egyáltalán nem gondoltam volna a meccs előtt: az egyik az volt, hogy a Juve elveszíti a tartását, a másik pedig, hogy Zidane taktikailag legyőzi Allegrit. Mind a kettő bekövetkezett, ami még sokkolóbbá teszi a vereséget. Ettől még Allegri megtartása mindenképp prioritás kell, hogy legyen, egyetlen olyan elérhető edzőt sem látok a piacon, aki javítani tudna a Juventuson.

Mi lesz most? Tényleg véget ért egy ciklus, ahogy ezt többen is hangsúlyozzák? Van-e esély egy újabb döntőre jövőre? Kitől kellene megszabadulni, és kiket kellene igazolni? Tudunk-e úgy fiatalítani a kereten, hogy versenyképesek maradjunk? Ezekről még majd írunk hamarosan, azt biztos azonban, ha legközelebb döntőt játszunk, én inkább moziba megyek.

 • Pingback: Mi történt? | Zongoracipelő()

 • Pali Baranyi

  Hát kheidira nem sokat csinált most se, mi kezdöként használjuk holott cserének is jó indulattal jó, másnagy csapatnál sehol nm kezdene,nagyon megkell erösiteni a csapatunkat,aki meg nem való id elkell engedni Forza Juve

  • Sragi

   Aterzem! Egy igazi ballaszt a faszi… Hu de utaltam evekig nézni nálunk.

 • Babicz Tamás

  Jó ezt látni, hogy a Juve-közösség tényleg olyan, mint egy család. (Ezek szerint ti is azt valljátok, mint amit a szicíliai képeslapárus mondott Kiss Ádámak: “Most important: family!”)
  Várjuk itten a posztokat, véleményeket, elemzéseket, és rendre jönnek is. Mindenki a maga vérmérséklete, hozzáállása és az események óta eltelt idő függvényében szállítja az írást, hogy ezek összességéből összeálljon a teljes kép.
  Köszönet érte!

 • Nem értem

  Majd valami jó filmet válassz…

 • Jasongg

  Szerintem irtó nagy faszság Higanyt szidni egy ilyen meccs után? Mi a faszt vártunk tőle? Hogy egy vaktában előrebaszott labdát 4 ember között levegyen, megtartson, majd a kapuig brusztolja magát? Egy rakás fos volt az egész csapat. Arról miért nme beszélünk, hogy Mandzukic védekezésben egy kalap szar volt? Az első és a harmadik gól is az övé volt.

 • Tonhalacska

  Húzni kell egy Moggiinget a nyáron. Ideje már. Mi van ha nem lesz meg a hetedik? Semmi. A bl mindig lutri, a bírók is egyre pofátlanabbul ejtenek ki ha kell. A reszlit beválthatnánk 2 minőségi emberre kiindulásként. Egy biztos: semmi sem biztos csak, hogy a redvás lófasz is sokba kerülhet a szezon végén. Mint látjuk.

 • Higuaint ill. Dybcsit nem nagyon ekézném, le is írtátok nincs cseréjük, kipurcantak
  nem lehet mindenki Mandzsu, bár ugye Ő is hibázott rendesen
  középen vagyunk kevesen de nagyon, no meg ha marad ez a formáció akkor cserecsatárok is kellenek
  szerintem nincs nagy baj, simán látható egy ív ami rendesen felfelé tart
  most csupán az történt, hogy elhittük a megérkezést
  holott még tart az út

  • Pavone10

   Nagyon tetszik az, ahogyan megfogalmaztad a lényeget, mert szerintem igazad van ! Ráadásul hiszek benne és vigaszt is nyújt számomra ! Köszönöm !

   Azért két meglátásom lenne : szerintem, az egyik Margit – gól Bonuról, a másik megpattanó meg Samiról ment be, én legalábbis így láttam … bár végeredményt tekintve tökmindegy !
   A másik dolog pedig ,amit itt hiányoltam, hogy az egy szem zseniális, űrfocit idéző gólunkról elfelejtettetek dicshimnuszt zengeni ! Főleg a hihetetlen Mandzsu nevű Terminátorunkról .Nemcsak te, hanem úgy mindenki …

   FORZA JUVENTUS PER SEMPRE !!!

 • Szabolcs

  Sajna ezen a meccsen semmi nem jött össze.Nekünk egy esélyünk volt: Megszerezni a vezetést és utána kontrollálni a tempót. Az sajna várható volt hogy a reál még rá tud majd tenni egy lapáttal.
  Ami nagyon fontos volna számunkra a jövő évben: Ruganiból fokozatosan kezdőt csinálni, venni egy jó középpályást és egy jó szélsőt. Az hogy a 3 csatárunkat nem tudtuk rotálni, míg a másik oldalon Bale kiesése meg se kottyant sokat elárúl a keretünkről.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem nem lenne hátrány, ha több formációban tudnánk játszani. Ez a mostani 4231 jó, de nem minden meccsre. Szerintem jó lenne egy 4312 is, vagy valami 442-szerű, pedig az már elavult. De ha tudnánk szélsőkkel és nélkülük is játszani, az a rotálásban is a kiszámíthatatlanságban is előnyös lehet.

  • humorpalanta

   Azért Allegrinek is a kurva anyját, mondtam, hogy illett volna rotálni jobban, meg is látszott, hogy nem tette. Jövőre már reméljük tudunk.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  “Talán sokan megfigyeltétek már, hogy a Juve játékosai ritkán engednek annak a csábításnak, hogy egy kockázatos passzal teremtsenek helyzetet”
  A saját térfelünkön azért előfordul, főleg a 16-os környékén. 😀
  Én egyébként azt hittem az 50. perc környékén, hogy most jön az a kb. 15 perc, amikor átengedjük a kezdeményezést, és védekezünk, kontrázunk. Lehet, hogy ez is volt a terv, hogy pihenjünk a végére. Hát, most nem jött be. Ezt mondjuk a csapat hibájának tartom, mert sokkal határozottabnak kellene lenni. A második és harmadik gól is abból jött, hogy nem a biztosra mentünk. (Igen, nekem ez a mániám.)
  Ja, és visszautalva az előző gondolatra: néha talán nem ártana valamit villantani, és nem csak a biztosra menni. 😀 Mármint támadásban. Próbálkozások vannak, de sokszor nem jönnek be.
  Néha mintha fordítva játszanánk: a hátul biztos megoldások, előrébb kockázatosabb megoldások helyett mi pont fordítva csináltunk mindent.
  Egyébként jó elemzés ez tylertől, én nem akarom mégegyszer látni a meccset, szóval nem tudnám kielemezni a hibákat.

  • Jumpman23

   én egyelőre a sporthíreken is átscrollozok minden portálon. el lehet bukni egy döntőt, akár úgy, ahogy két éve. De ilyen behúzott farokkal lejönni a pályáról nem lehet ebben a mezben. kibaszott pipa vagyok még mindig.

 • Edward

  Az az igazság, hogy az elmúlt években ciánnal pucoltuk ki a korábban világhírű középpályánkat.
  Nem lehet büntetlenül túllépni a Vidal, Pogba, Pirlo eladásán/elengedésén. Talán az az egy vigaszunk marad, hogy valahol Zidan is nálunk tanulta a futballt..

  • atis123Juve

   Tudtunk mit csinalni? Nem mi kuldtuk oket, hanem mentek. Pirlot ne hianyold annyira, nem lehet nyugger kozeppalyaval fellallni. Latszik, hogy a vedelemben is megbosszulja magat. En Pjanicsra meg Higuainra leszek kivancsi. Allegri elmondta, hogy Pjanics meg mindig az a baja, hogy egy elbaszott passz utan is ossze tud esni percekre. Ezt monduk baszott nehez levetkozni de le kell. O meg valtozhat, szerintem azert Higany is fejlodo tendenciat mutat, de hogy az utolso lepest meg tudja-e tenni, az ketseges.

 • Ricardo

  10/10 ez a cikk.

 • Jose

  Hihetetlenül jó írás! Gratula! A meccs 60. percétől nem értettem ill. nem bírtam elfogadni, hogy a fizikai fáradtság ennyire kiütközik. A hangsúly az ‘ennyire’ szócskán van. De a fenti sorok között most végre találtam erre okokat. Korábban inkább úgy éreztem, hogy valami történt a szünetben és ott fejben tört meg a Juve, még Kázmér találata előtt.

  A mi élmény alapú összefoglalóban ezt írtam:

  “Nem akartuk a hetet arra fordítani, hogy túltoljuk a „mi nyerünk, csak mi nyerhetünk, ’mi az a juventus? egy rádió?’ irányt, mert szerdára mindenki elhiszi, hogy, hogy esélye sincs az olasz bajnoknak, ami oda vezetett volna, hogy nem akkor vagyunk a „legjobb formában lévő szurkolók”, amikor kell. Inkább foglalkozzatok a LaLi vs PL vitával, próbáljátok megérteni a sportközgazdaságtant, fátyolos szemmel olvassátok Maverick kiváló írását, ugorjatok Benito posztjára, találjatok reményt Zizou anyagában, miszerint ennek az agyondicsért Öreg Hölgynek is vannak gyenge pontjai.
  Amikor pedig kell, de csak akkor, kezdjetek el szurkolni, foglalkozni a csapattal, Cardiffal. Szombatra kellett minden koncentráció. Szombaton kellett teljesíteni. Szombatra nem volt szabad elfelejteni, hogy a Juventus egy brutál erős csapat. Ti, mi és a csapat pedig így is tett. A Real Zizou vezetésével a döntőig csak magával foglalkozott és a legjobb Juventusra készült, miközben lökték a konzervválaszokat minden kérdésre. Profi tervezés, elsőrangú kivitelezés.

  Épp ez volt a legnagyobb különbség a két csapat között. A Juventus játékosai minden irányból azt hallották, hogy ők az esélyesek. Ráadásul ambivalens módon az is a fejükben volt, hogy a Juventus a döntőket elveszíti, és nem megnyeri. De nem lehet mindig veszíteni és most az egész világ azt mondja, hogy a Juventus az esélyes – szóval akkor „mi, Juve játékosok és szurkolók” már kedden tisztán látjuk: csak mi nyerhetünk.
  Ha a napot el is tévesztettem, de hiszem, hogy ők rosszul tervezték meg a döntőig tartó időszakot az utolsó bajnokijuk óta (sőt… Allegri már a Roma után azt nyilatkozta, hogy Cardiffra készülnek vs Zidane: mindig a következő meccsre készülünk).
  A Real Madrid (és szurkolói) szombatra lett éles és csak szombatra, míg a Juve (és szurkolói) a döntő előtti napokon is „lejátszotta a döntőt”.

  ….

  Ránk jött a Juve és talán a 8. perc körül mondtam Normának, Sultánnak, ReAlantosnak, hogy az olasz csapat FÉL. Egy BL-döntőben miért jönnek rögtön a torkunkra az első percekben? Féltek Zebráék, hogy mi találunk be előbb, ezért a meccsre szánt energiakeretük jó 40%-át el is használták az első 15 percben. EREDMÉNY NÉLKÜL. Azonnal eszembe jutott Juhár Tamás meglátása, miszerint a Bayern és a Barca ellen hátrányba kerülés után egy bátrabb Juve egyenlített, de aztán meg is akarták nyerni a meccseket, de kinyílva csak hátrányba tudtak kerülni. Allegri ezt akarta elkerülni és ezért jöttek nekünk. Nem mesteri terv volt ez, csak a múlt szörnyeitől való félelem. Nem akarták harmadszor is megélni, hogy nekik kell rohanni az eredmény után. Juhár Tamásnak ebben is igaza volt: a közelmúlt eseményei bizony ott voltak a fejekben.
  A Real semmi meglepőt nem hozott az első részben, de egész meccsen sem. Mi ezt láttuk tőlük egész évben. ZZ nem akar labdabirtoklást nyerni, nem akar tiki-takázni, nem akar mást, csak megnyerni a meccset. Mi, akik ezen a blogon vagyunk, tudtuk, hogy 1-1-ről indul a meccs. A Real mindenkinek beakaszt egyet és mindenkinek engedi, hogy nekünk betegye.
  Ezért is írtam kommentben, hogy aki a meccs 3. gólját szerzi, az nyeri a meccset. “

  • humorpalanta

   A játékosok féltek. Egyrészt a nagy nyomás miatt, másrészt nem akartak hátrányba kerülni. Aztán a félelmük beigazolódott, s emiatt roppantak össze. Nem amiatt, hogy így vagy úgy állt a meccs, vagy ilyen, vagy olyan taktikával készült ZZ. Pusztán attól féltek, hogy a Reálnak ismét szerencséje lesz, s a szerencse ellen semmit nem tudnak tenni. Ez pedig bevitt két gyomrost. Az elsőből még felálltak, de a második már a padlóra küldte őket. Hitüket vesztették, mert tudták, hogy a szerencse ellen nem tudnak harcolni és megölte őket.
   A Real ismét a szerencséje miatt nyert. Nem számít a végeredmény, mert nincs és nem is volt ekkora különbség a két csapat között. A két utóbbi gólt már egy hitét vesztett, összeomlott, kinyíló csapatnak lőtték. A meccset két megpattanó lövés döntötte el és ez jelenti a két klub közötti különbséget. A Realnak mindig szerencséje van, legyen az bepattanó labda, vagy utolsó másodperces fejes, vagy kedvező bírói ítéletek, míg a Juvénak nincs. Ez van. Hiába taktikázott ZZ ezerrel, nem mutatkozott ez meg, mert nem azon múlott a Real győzelme, hogy Iscó hogyan játszott, vagy Bale játszott-e helyette, vagy akármi, hanem a megpattanón. Innentől kezdve meg nincs értelme kielemezni a meccset, mert ez ellen nem lehet mit tenni.
   Én is nagyon dühös vagyok, a mutatott játékra és a hozzáállásra is, de nem temetem a csapatot, mert nem voltak olyan rosszak. Persze Higuaín az első 15 perc után eltűnt, Dybala szarul játszott, de a bíró nagyon is büntette és tehetett arról, hogy ilyen meccse volt, Khedira lófing a gatyában (tudtam, hogy Marcsi kellett volna), remélem elhúz a f@szba.
   De ettől még a védelem jó volt. Nem ez volt a legjobb meccsük, de a megpattanókon kívül nem volt addig igazi helyzete a Realnak, s ha azok nem pattannak be, akkor sanszos, hogy max 1 gólt tudtok rúgni, akármekkora is a támadóitok értéke. A lényeg a lényeg, hogy hátul tartottunk, csak elöl hiányzott a csapat. Ez nagyban köszönhető annak, hogy Allegri teljesen kifingatta őket az idény végére, illetve Higany tulajdonságának, hogy nagy meccseken eltűnik. Dybalát meg szétkapta a bíró. Ez van.
   A Juvénak is voltak lövései, méghozzá elég sok, csak mindegyik kifelé pattant, el a kaputól. Vicces, nem? Szerintem nagyon vicces, csak a sorsnak is a kurvaanyját, mert ez nem szép dolog. Illetve a szerencse faktort érintve, Sandro fejese a végén. Hiába is adta fel a csapat lélekben, azért még küzdött, ment előre, próbálkozott. Fordított esetben ez a fejes bement volna. Nem amiatt, mert sokkal jobb a fejjátéka a Realnak, pusztán amiatt, hogy nekik az ilyenek bemennek és kész, nekünk még ez sem jött össze.
   Ezért mondom, hogy a két csapat között a pályán nem igazán volt különbség. Az első félidő teljesen a miénk volt, a második teljesen a tiétek. De nektek szerencsétek volt. Ennyi. (Bocsi, hosszú lett.)

  • Mixbetegállat

   Vicceset most nem írok mert a döntő óta odaveszett a maradék humorérzékem de egyetértek.Sokan(szinte mindenki) elismeri az ellenfelet hogy erősebb volt.Ez nem igaz!!! Fordított esetben mi is röhögve nyertünk volna.

  • Tonhalacska

   Az milyen elmeállapot ha azt gondolom a Real erősebb, de jelenleg mi vagyunk a jobbak?

  • humorpalanta

   Nem tudom, de nekem tetszik.

 • Petya85

  Mivel már minden lehetséges probléma és megoldás felvetődött, sok újat nem lehet hozzátenni.
  Viszont a fáradtsággal nem igazán tudok egyetérteni. Egy BL döntőn senki nem lehet fáradt. 40 perc után?? Nem. Lassan egy hónapja, hogy a bajnokikon csak hokizunk, a kupadöntő első 45 percén kívül nem kellett megszakadnunk, sőt több meccset el is engedtünk, amire csak lendítettük a kezünket, mondván, a BL miatt belefér. A real egy sokkal keményebb bajnokságból jött. Értem én, hogy rotálás, de mégsem. A BL döntőn nem fáradunk el. Ilyen nincs.
  Van egy másik dolog is, amiről nem nagyon ír senki: az éhség. Nekünk annyira éhesnek kellett volna lennünk a sikerre, ami a fáradtságot is félresöpri halál kékeres f.szába. Erre 1:2-nél csak döbbent és beletörődött arcokat látok. A madrid 4 év alatt 3 BL-t nyert, mégis sokkal éhesebb.
  Szerintem a formaidőzítéssel is voltak gondok, a barca és a bayern monaco ellen a csúcson voltunk, most meg átaludtuk a döntőt.
  Haverokkal néztük a döntőt, ahol a realos cimbi a meccs végén nem értette, hogy lehet az, hogy 1:3-nál nem mindent feladva támadunk, mint alien a friss húsra. A madrid ezt csinálta volna. És kiegyenlít vagy megfordítja a meccset… ez a különbség. Nekünk meg már sajnos momentumunk sem volt a mérkőzésen.
  Mindezek ellenére jövőre újra az esélyesek között leszünk és ha nem a reallal kell döntőzni, bármi is lehet! 🙂

  • Tonhalacska

   Értem én a kérdést… De a válasz az, hogy azért nem reagáltunk, mert ki voltunk fingva. Pjanic, Khedira, Dybala, Mandzukic mind a labdaszerzés kulcsa (lett volna), ha nem purcannak ki az 55. percig bezárólag. Felfogom, de nem értem. Értem, de nem fogom fel… brühühűűűű.

 • Sragi

  Nagyszerű írás! Nagyon jó látni a másik szemszögből a dolgokat. Talán picit tenyleg mindenki leírta a Madridot. Kellett a szerencse is ez nem kérdés. Viszont egy Khedira-val es egy rendre impotens Higuain-al nem lehet egy ilyen kaliberű döntőt megnyerni. Fizikailag is fejben is elfigyott a Juve az 1.felido derekára. Egy erősebb kerettel valószínűleg jövőre újra meglehet majd probalni. Az alap adott hozzá. Allegri nem lett roaszabb edző ezzel a vereséggel.

 • Akos Mattyasovszky

  Egy remek meccs elemzes:

 • C.

  Az élet egy lófasz a seggbe, mindig mondtam. És szombat este ez fájdalmasan be is bizonyosodott. Pofázhat itt az Allegri, hogy ez nem egy korszak lezárulta, pedig dehogynem. Csak hát nem BL győzelemmel végződött… És nem is hiszem egy ilyen döntő után, hogy lehetne bármilyen építkezésnek az a vége. Mindegy. Most kicsit sárga, kicsit savanyú, de akkor is a mi Juvénk.

 • atis123Juve

  En azert megis azt mondom, hogy buszkek lehetunk a csapatra. Na nem arra, amelyik a BL dontot jatszotta, hanem amelyik a sezont vegig tolta. Vereseg volt, csunya. De eddig el is kellett jutni. Egy jobb cspattol kaptunk, nem egy Izlandtol. Ugyhogy mi mondhatjuk – nem azzal a hangsullyal, mint ahogy a magyar focistak – hogy menni kell tovabb. Megmutatkoztak gyengesegek. Hogy mit kell javitani. Mindenki tudja, hogy vekony a keret. Marottaek meg fogjak tenni amit kell. A korszak veget a vedelemmel en is igy gondoltam, de ha jobban megnezzuk Barza a legoregebb, o meg mar alig jatszott a szezonban. Szoval Bonucci, Chiellni maradhat, Sandro Alves meg mindig oke. A ballaszt emberek peremre szoritasval, mar az elokeszuletek meg is tortentek a cserekre. De ne feledjuk, ez nem egy kifutott BL donto volt. Az alapok, a kibaszott eros alapok megvannak. Van egy remek edzo, meg van a keret magja. Szerencsere Dybala meg mindig fejlodhet. Buffon melle kellene meg egy mentalis vezer a kozeppalyara, mert Pjanics es Marchi ugy latszik most nem az. De a lenyeg, hogy a folyamatossag megvan. Tragikus, hogy kikaptunk. Kicsit ugy erzem magam mint akit megloptak. De fel kell allni, nem attol eros valaki, hogy nem veszit, hanem hogy hogyan all fel. Azert ne feledjuk hogy ez a madrid is volt a romokban a nagy nevek ellenere is. De ha konstans ott leszunk a dontoben, akkor meg fogjuk nyerni. Pont. Jonni fognak az igazolasok, nem kell lecserelni az egesz keretet. Nem valoszinu, hogy most egy Vidal vagy Pogba fontossagu ember elhagyna minket, szoval most nem kenyszer szulte reakciok kellenek a nyaron. Ez most egy viszonylag kesz csapat – tudom ezt mar mantraztuk tobbszor is – de, most el tudom hinni. Van kis millio jatekosunk kolcsonbe, fel tulajdonban, meg ki tudja meg milyen konstrukcioban. Indulhat a verseny hol feltoltsek a kispadot vegre.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A döntő óta ez az első írás, ami után hajlandó voltam letenni a ciánkoktélt.

  • atis123Juve

   Orulok. A legfontosabbat vegul csak kihagytam a felsorolasbol. Talicskanyi penz, es egy sporigazgato aki okosan tudja elkolteni.

 • humorpalanta

  Lehet Buffon most nem teljesített tökéletesen, de továbbra is úgy gondolom, hogy semmi esetre sem szabadna elengedni nyugdíjba jövőre. Még 3 év benne van a legnagyobb szinten.
  Behúztunk 110 millát a BL-ből, tehát lesz pénz. 60-at tessék kifizetni Alexis Sánchezért, 40-et Tolissóért. Jöjjön De Sciglio kábé 10-12-ért. Kellene még egy balbekk úgy 10-12 ért Sanyi cseréjének.
  Menjen: Lichti – bár nagyon bírom, de lejárt az ideje.
  Khedira – Nem bírom nézni, nincs itt helye.
  Asamoah – Bár bírom, de képtelen jól játszani.
  Rincón – Semmit nem tett hozzá a kerethez.

  Azt mondják jön Schick. Minek? Kean sem kapott lehetőséget Higany mögött, pdeig rendkívül tehetséges. Azt mondják jön Keita. Olcsón akarnak már a Serie A-ban bizonyított szélsőt. Jah, csak a Serie A nem a bajnokok ligája. A Serie A-t nélküle is be tudjuk húzni, a BL-re meg kellene tapasztalat és erő. Egyik sincs meg benne. Csak többen leszünk.
  Cuadrado is a Lyon ellen játszott utoljára jól…
  Jövőre így lennénk jók:
  Buffon (Neto)
  Alves (De Sciglio) – Bonucci ( Barza, Benatia) – Rugani (Chiellini) – Sandro (+1, de ki?)
  Pjanic (Tolisso) – Marchisio (Sturaro, Lemina)
  Sánchez (Cuadrado) – Dybala (igazi helyettese nincs, de nem is baj, mert másik formáció sem árt) – Mandzukic (Pjaca)
  Higuaín (Kean)

  De tudnánk 4-3-3-at is, 4-3-2-1-et is, 4-4-2-t, sokfélét.

  • atis123Juve

   Nem akar nyugdijba menni. A 2018-as vb-ig marad.

 • Malloy

  Tyli! Én horgászni akartam menni, de ha meghívsz akkor jó a mozi is..

 • juuvee

  Szerintem teljesen mindegy, miért kaptunk ki, a tény a lényeg, hogy kikaptunk. Nem is simán kikaptunk, LESZOPATTAK.
  Még ezzel is meg tudnék barátkozni, de mivel ez volt 96 óta az 5. vesztes döntő , összességében pedig a 7., így ez sajnos megbocsáthatatlan.

  Most komolyan, mit mondunk majd Iniestának, hogy gyere ide, a cél a bl győzelem. Ki hiszi ezt már el?

  Valójában nem cél a bl győzelem , hanem olyan bl szereplés a cél, amely eleget hoz a konyhára .

  Tudjátok hol cél a bl győzelem ? A spanyoloknál, azért tartják ott /veszik meg a legjobbakat. Meg is van sz eredménye, utóbbi időkben a real -barca nyert mindent. Ha nálad játszik ronaldo v messi, akkor bl-t nyersz.

  2006 barca, 2007 Milan , 2008 MU, 2009 barca, 2010 inter, 2011 barca 2012 cselzi, 2013bayern, 2014 reál, 2015 barca, 2016 real , 2017 real

  Sok csapat hasonló , azonban vannak nyerőemberek, és nélkülük nem megy.

  Nekünk jó csapatunk van, igazi penge, vezér nélkül , ezért nem nyerünk soha. Bár mi akkor sem nyerünk , ha van vezér (lásd a korábbi döntőket ).

  Szóval ne akarja velem elhitetni senki, hogy tényleg bl-t akarunk nyerni.

  És tudjatok mit, Conténak volt igaza a 100 eurós étteremmel. Megint 10 eurónk volt, és kurva éhesen távoztunk!!!

  Szóval nyugodtan baszódjon meg a klub,vagy inkább tegyen valamit, hogy ezt a kibaszott szégyent lemossa.

  Vegyünk olyan sztárokat , akikkel lehet nyerni, és ne arra építsünk , hogy Dybala beérik -e klasszisnak, vagy sem.

  • atis123Juve

   Dybala mar klasszis, es ne aggodj meg fogjuk venni akit kell. Emeltunk toket, kerestunk a BL-en. Igen a sokat hozo BL-szereples is kellett. A real se szotyibol vette a klasszisokat. Nekunk pedig most ez kellett, hogy visszaallitsuk a nevunket europaban. Idenre mar szerintem nekunk is lesz 500 millio euros budzsenk. Stadion nev hasznalati joga eladva. Beindult a penzspiral. A legszukebb elitben vagyunk. a klub ertek atlepte az egy milliard eurot. 24%-al novekedett a cegertek, ami brutalis egy szam, nyilvan ebben szerepet jatszott a tokeemeles is, de megmutattuk, hogy ha draga jatekost kell venni a sikerhez, akkor megvesszuk. Sajnos a kocsog Pogba kirugta alolunk a szeket tavaly, de iden ez nem lesz. Szoval varjuk csak meg a Mercatot.

  • Malloy

   Szerintem nevezzük ki Agnelli helyére Mészáros Lőrincet. Vele tuti nem szaros 24%-ot nőnénk egy évben…

  • juuvee

   Jön érted az ávh

  • daneeka35

   Én azt mondom, hogy amíg egy ország utánpótláspolitikája nincs rendben, addig ott nem lesznek sikeres csapatok Európában.
   Lehetnek kifutott eredmények, de bl-t nyerni azok a csapatok fognak, ahol van miből meríteni.
   A Real bl-keretében nem csak a létszám miatt vannak saját nevelésű játékosok…
   Olaszországban egy 21 éves játékos még pár évet le kell húzzon kölcsönben, mielőtt bekerül egy élcsapat keretébe. Nem emlékszem, hogy mikor nevelt ki olasz csapat utoljára egy Isco vagy Morata szintű játékost. Verratti kivétel, hiszen ő nem játszott a Serie A-ban. A magas bevétel és a sok elköltött pénz egyáltalán nem garancia a sikerre, ezt kiválóan demonstrálja a PSG és a City. Remélem, hogy a kobrettó veszi a lapot, és a keretben hagy néhány fiatalt jövőre.

  • Asidotus

   és ahogy kifutott egy nagy generáció, akik világbajnokságot nyertek, el is fogyott a Serie A

  • atis123Juve

   https://en.calcioefinanza.com/2017/05/31/juventus-budget-preview-revenue-e550-million-including-player-sales-champions-league-income/ Tessek itt egy elemzes. Ez kb 550 millios bevetellel szamol. Ami kiemelendo, az hogy merchandising-ban meg mindig elmaradunk europa top klubjaitol, de ez nem is meglepo. Plusz kiemeli, hogy ilyen BL penzzel jovore nem szamolhatunk, ugyhogy ezt a bevetelt nem valoszinu hogy tartani tudjuk. Szerintem, meg a jovore BL-bol kieso kb 50 misit szamitjuk annit a tobbi tetel emelkedese kompenzal. Erdekes lesz a jatekos mosgas egyenlege, de azert az durva szamitasokkal kiveheto, hogy szerintem az 500 millios budzse mar nekunk sem lesz gond. Arrol nem beszelve, hogy szerintem, bar tudom, hogy az nem a mi stilusunk, de egyre inkabb szoba johetnek majd a kolcsonok is, hisz egy ilyen jol prosperalo klubnak mar nem kell akkora kamatot sem fizetnie.

  • atis123Juve

   Nagyon belejöttem, úgyhogy előtúrtam, a real jelentését is. http://www.realmadrid.com/media/document/m_rm_groupmanagementreport_2015_16_web_v1_171116.pdf. A MU-éért írni kell nekik, de az is ingyenesen megkapható itt: http://ir.manutd.com/financial-information/annual-reports/2016.aspx. Itt a 214/-15-ös adatok: http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/vilagfutball-a-real-madride-a-legtobb-bevetel-ime-a-top-10-2462365. Ebből azért hozzávetőlegesen belőhető, hogy a leggazdagabb klubok bevételei 600 millió euró környékén vannak. szóval a top közelében vagyunk, mégha nem is ennyire, mert ez egy kiugró év volt.De ha megnézzük, szerintem a döntőnek is komoly reklámértéke van mindenhol, mert aki nem követte a sorozatot, a Juve nevét az is megismerheti. Mondjuk vesztesként, a Reallal szemben ebből is rosszabbul jövünk ki, de néhány plusz szurkolót tuti hoz.

  • juuvee

   Az nem kérdés, hogy a jó a menedzsment,és ez nyilvánvalóan a siker alapja. Az is világos , hogy a szűk elit tagjai vagyunk. De nem nyerjük meg a döntőket, és én ettől szomorú vagyok,és nem dob fel, hogy milyenek a pénzügyi mutatók, nem részvényes vagyok, hanem szurkoló.

  • atis123Juve

   Nyilván engem sem, de azt korábban is mondtam, hogy mi nem az Arsenal vagyunk, itt nem csak a pénz a fontos. A siker is kell, annak csak az alapja a pénz.

  • juuvee

   A lényeg, hogy Tom Brady nélkül nem megy

  • Shenkai

   Ha Conte-nak lett volna igaza, akkor a távozása utáni évben Allegri nem döntőzött volna gyakorlatilag kotta ugyanazon kerettel, amivel ő kizúgott már a csoportból. Idén már más a csapat, de hogy megint 10 eurós klub lennénk, marha nagy hülyeség ezt így kijelenteni.

   Cont efrusztrált volt, metr fingja sem volt, miért nem ment Európában a csapatnak. Allegri tudja, mi a gond, és képes is rajta javítani. Jelenleg jobb edző, mint Conte.

   Valamint könyörgöm, ne 10 eurózzuk már le azt a csapatot, aki 3 éven belül 2 BL döntőt játszik, ráadásként megfejelve minden évben egy duplával – szarok arra, hogy ki milyen erősnek véli az olasz közeget.

  • juuvee

   A klub bl-t akar nyerni. A klub nem nyer bl-t. Ez ilyen egyszerű.Nagyon boldog vagyok, hogy sorban jönnek a duplák, de ez KEVÉS, már csak azért is, mert legutóbb az inter is megkoronázta a hazai dominanciáját egy bl győzelemmel, mi meg NEM.

   A mi helyzetünk speciális a kurva sok bl kudarc miatt, szerintem ez a helyzet már tarthatatlan. Egyszerűen ÉGŐ ennyi döntőt elbukni, főleg egy olyan szintű klubnak, mint mi.

   Én emiatt elkeseredett vagyok, és nem tudok örülni egy újabb bajnoki címnek . Hálátlan vagyok, ilyenek egyes szurkolók.

  • Juventino

   A Bayern is veszített ’99-ben, 2010-ben és 2012-ben is, aztán 2013-ban meg nyert. Kétféleképpen lehet most innen továbblépni: keserűen, hitetlenül vagy még éhesebben a sikerre, spiritóval. És sajnos meg kell hozni olyan áldozatokat is esetleg, hogy Alvest vagy Chiellinit érdemeik elismerése mellett száműzzük a kispadra, és hozunk némi sebességet hátra, ugyanis nem lehet mindenki vén a hátsó alakzatban, akkor sem, ha az olaszok tradicionálisan meg vannak veszve a szenátoraikért.

  • juuvee

   Igen de 2001-Ben nyertek, előtte a 70-es években 3-at sorban, így összesen 5x győztesek. Ha lenne 5 bl győzelmünk , leszarnám ezt a vereséget azzal, hogy “nem lehet mindig nyerni”. De mi állandóan szopunk. Több döntőt játszottunk , mint a Bayern…

  • juuvee

   Vagy is nem, de akkor is

 • Tamás Peták

  Komolyan minden menekülő utat/magyarázatot összelapátoltam már magamban, miért így történt ahogy történt, láttam én a padot, de nem vettem észre, azt hittem ez nem lesz tényező. És pedig de…

  Keseregjünk még pár napig, az még megengedhető(talán), de aztán a kobra akasszon le pár hangzatos”bejáratot”;)nevet, és az legyen az első, hogy valakit szopassunk rommá a nyáron.Talán lesz is valami turnénk a nyáron, ahol a margittal együtt lépünk majd fel. Kötelező a korpába vágás részünkről. Tartozunk a bayernek, a margitnak…buzividál!

  • Babicz Tamás

   Most valahogy így hihetünk. (Olyan volt ez a csapat, mint egy kisfiú, akinek még nem szálltak le a golyói, mégis azt képzeli magáról, hogy lőcsre húzhatja a falu legjobb nőjét. Szóval töketlen, mint Bon Jovi zenéje.)
   https://m.youtube.com/watch?v=eZQyVUTcpM4

   Augusztusra viszont így fogunk hinni. (A golyók leszállnak, a lőcs valóban használható lesz, és a falu legjobb nője mellett az állatokat – úgy mint: bika, farkas, afrikai oroszlán – is meghenteljük, de még a legyet is röptében!)
   https://m.youtube.com/watch?v=OIgDhAEbsg8

   Érezzük a különbséget? Max (!!!)Cavalera hite belső erőt mutat, szemben Bon Jovi kérésével/felszólításával. Utóbbi azért nem működhet, mert parancsra nem lehet hinni. Az vagy belülről fakad, vagy a fene megette az egész maszlagot.

  • Jumpman23

   Korábban is írtam, nekem ez egy jo indikátor, hogy szezon kozben milyen csúfságok történtek. Egy, a szezon elején mindenki által felpofozott izé beviszi az első gyomrost. A sokmindennek, csak nem stabilnak mondható Milan is megver minket, sőt a szuper kupa döntőben is legyőznek minket. A Torinó véget vet a hazai győzelmi szériának, es örülhetünk, hogy legalább X lett. Persze, ha azt nézzük, riválisoktol kikapni belefér. De éppen ez az! Olyan csapatok szívtak fel magukat és vágtak pofán minket, akik nem hogy nem riválisok, de lényegesen gyengébbek. Akiket ha izomból is, de verni kellett volna. És mi valamiért elbuktunk ezeken a meccseken. Ugyazez a valami pedig egészen elhatalmasodott szombat este. Szóval igen, a legtöbbet fejben kell javulni. Meg a középpályán, mert a Khedira-Pjanic kettőst én nagyon nem csípem. És sajnos Marci sem váltja meg a világot.
   Egyébként Bon Jovi jo, okééés? Milyen erő van már a refrénben:
   https://youtu.be/lDK9QqIzhwk

 • consminor

  Zizou ezek után tartozik nekünk annyival, hogy a madridi kalandja után kurvára visszajöjjön Torinóba és nyerjen nekünk két BL-t, ha már játékosként nem sikerült, szombaton pedig faszra húzott minket. igazából a döntő előtti napokban egyszer zsugorodott össze az ánuszrózsám, mégpedig akkor, amikor Alex lenyilatkozta valamelyik orgánumnak, hogy Zidane-nál kevesebben tudják jobban olvasni a játékot. hát így lett, bassza meg.

 • Ricardo

  Eltelt 3 nap, vége a gyászidőszaknak. Kiszoptunk, ez van. Biztos vagyok benne, hogy Allegri és a játékosok is tanulnak belőle, nincs mese jövőre minden rangadóra úgy kell kimenni, mint ha az életük múlna rajta. Kobra hozzon egy értelmes szélsőt, vegyünk egy jobb hátvédet, jöjjön egy A kategóriás középpályás meg esetleg egy cserecsatár, aztán jövőre újra nekimegyünk a triplának.

  Nem bonyolult dolog ez, olyan nincs, hogy minden bl döntőt elbukunk, szóval nincs más dolgunk, csak bejutni oda újra és újra. Semmivel sem lett gyengébb a csapatunk, mint egy hete volt, akkor meg még mind arról beszéltünk, hogy ez Európa legfaszább csapata. Utalom is a havidíjat.

  • daneeka35

   Én leginkább annak örülnék, ha Allegri rá lenne szorulva, hogy bedobjon néhány fiatalt is a kevésbé fontos meccseken.
   Miért kell minden 20-21 éves játékost kölcsönadni opcióval? Ennyire szar lenne a primavera? Ott van pl Orsolini, akiről mindenki ódákat zengett a leigazolásakor, most meg az a kérdés, hogy 1 vagy 2 évre megy kölcsönbe valahova. Vagy gondoljunk Schick-re. Ha őt sikerülne megszerezni, menne is vissza a Sampdoriába. Közben Dybalának, Mandzukicnak, Higuainnak nincs alternatívája az első csapatban. Ugyan nem követem a spanyol focit, de emlékeim szerint Morata és Isco (vagy éppen Carvajal) is csupán a rotáció miatt került be a nagycsapatba, most meg 90 milliót kérnek Moratáért. Ha valamiben követni kell a Real Madridot, hát ebben…

  • Sragi

   Isco anno nem cserenek jött.
   Igaz eléggé hányatatott sorsa volt. Igazán idén robbant be Z alatt. Carlo-nal is volt egy jobb idoszaka. Carvajal egyértelműen első számú jobb hatvednek jött vissza a kölcsönből. Morata jött vissza nagyremenyekkel tőletek. Ha nem azt a gyökér kopaszt jatszatta volna Zidane most nem kellene arról beszélni, hogy el akar menni.

  • daneeka35

   Ezzel csak megerősíted, amit próbálok mondani. A Juventusnál Marchisio óta nem jött vissza senki úgy kölcsönből, hogy közvetlen a kezdőbe került. Iscoval kapcsolatban tévedtem, de ugyanakkor vele kapcsolatban is megjegyzendő, hogy a Juve nem igazán ad ki 30 milliókat egy 21 éves játékosért, akinek egy szezonja volt az élvonalban. Sokkal inkább a kis kockázatú transzfereket nyomatja a vezetőség.

  • Sragi

   Tegyük hozzá, hogy a Juve pénzügyileg az utóbb pár idényben lett rendben igazán. Egyrészt érthető, hogy nem mertek kockazatot vállalni drágább nevekkel.
   Azért Isco más volt. Ő kapta 2012-ben a Goldenboy díjat.
   A Barca is figyelte.
   Abszolút nem volt sok érte az a pénz.

  • consminor

   “Nem bonyolult dolog ez, olyan nincs, hogy minden bl döntőt elbukunk, szóval nincs más dolgunk, csak bejutni oda újra és újra. ” – most megölelnélek. én még mindig romokban vagyok

 • humorpalanta

  Láttátok, hogy a jövőbeli mezen a pajzs helyett az a szar lesz? Hogy néz már ki? Egy olasztól az ember elvárná, hogy legyen stílusa, s ne úgy nézzen ki, mint egy gigoló.

  • Enslaver

   Én nem láttam.

 • Juventino

  Új mez, új címer, még az adidas felirat és aranyból van rajta, mit akarunk még??

  Egyébként meg most a vezetőségen a sor, a nagy döntéseket meghozni. Kerestünk egy valag pénzt a BL-ben, Allegri kitalált egy új taktikát, amit még talán nem ismernek kottára az ellenfelek, itt a nyár, ebbe lehet most tervszerűen igazolni. Anno a Bayern is 2010-ben szopott Lalival, újraterveztek, jött a hazai döntő, ott is kiszoptak. Lehetett volna sírni, átkokat emlegetni, ehelyett maradt Heynckes, akit a szurkolók a pokolba kívántak a dortmundi 2-5-tel súlyosbított ezüsthalmozás után, megvették Mandzsukicsot Gómez helyére, Martínezt a hiányposztra, Dantét a védelembe és közben még felépítették Alabát, emlékszünk, mi lett a vége.

  Vidalt úgy emlegettük, Il Guerriero, míg Khedirát általában szürke eminenciásként, láthatatlan emberként aposztrofáljuk. Csere kategória az ember, legjobb esetben. Ő a német válogatott Sturarója. Okoskodtunk itt Palikával kapcsolatban, hogy mit tudhat ő, meg mire lehet elég, de lám csak, ő is bepattintott egyet egy európai kupadöntőben, és arany lóg a nyakában, miközben Pjanics Hugihoz hasonlóan tűnt el májusra, a szabadrúgásgóljaival együtt.

  Kell egy jó jobbhátvéd, Sidibé a Monacóból simán jöhetne, sőt, én egy Bakayokóhoz hasonló nagy afroamerikai verőembert is el tudnék képzelni, de lehetne akár egy kis, fürge Kanté is, csak védekező, labdaszerző, ütköző ember legyen, ne ilyen metroszexuális kinézetű, jólfésült szépfiú, hanem olyan, aki kicsapja a brét és meghágja, akit meg kell.

  Cuadradóval kapcsolatban el kellene dönteni, hogy akkor most bízunk benne vagy sem, és ha nem, akkor két szélső kell minimum, mert Mandzsukicsot sem lehet az örökkévalóságig trappoltatni a szélen. És kell egy jó csatár is, csak azért nem Moratát mondom, mert neki nem lenne kedve Torinóban is a kispadról beszálló clutch playert alakítani, pedig meg lehet nézni, hány gólt rúgott a kispadról beszállva vagy éppen a rotációban, kezdőként. Pont egy ilyen ember kell, aki akkor tud gólokat rúgni, amikor Hugi nem. Amúgy Higuaín szerintem már akkor eldöntötte a vitát, hogy megérte -e vagy sem a pénzét, amikor a Monaco elleni góljait úgy kellett ünnepelni, mintha címet nyertünk volna, de már a visszavágón megmutatta, hogy csak kivételesen jött ki neki a lépés. Ja, és Dybala mögé is kéne valaki, nem tudom, ez a Bentacur gyerek hova is érkezik pontosan, de CM-ünk van rogyásig, miközben előre nem tudunk cserélni.

  Ha Mandragorából is kijönne a Pirlo, vagy legalább egy Verratti, az sem lenne rossz például.

  • daneeka35

   Mandragora játéka nekem nagyon tetszett az alatt az 5 perc alatt, amit a Genoa elleni hazain nyomott. Kár, hogy szerintem ő is megy valahova kölcsönbe.

  • Sragi

   Khedira egy átok 😀
   Egy kellés. Kb a sarkárol megpattano lövés a legemlekezetesebb “madridi” megmozdulasa. Áldom a napot mikor leigazoltatok. Ha nyerni akartok valamit zavarjatok el a f@szba.Komolyan mondom.

  • atis123Juve

   Én tudtam, hogy valamelyik ex-madridi betalál. Csak én Higanyra tippeltem, nem Khedirára. Róla mindug elfelejtem, hogy onnan jött. Szerintem annyira szégyelli magát az ott töltött semni időszak miatt, hogy még most is adósnak érzi magát. Azért volt ez a gól.

  • Sragi

   Fordítva is fostam. Van ez az ex madridi átok.
   De Khedira annyira balfasz, hogy itt fordítva sült el.
   Higany meg megmutatta miért nem igazi klasszis.

  • humorpalanta

   Egy hullámvasút az a dagadt disznó. 😀
   De hihetetlen, hogy mennyire el tud tűnni nagy meccseken.

  • Sragi

   Tapasztaltuk evekig 😀

 • consminor

  bazmeg beleolvastam az átigazolási pletykákba, bár ne tettem volna. N’Zonzi? De Vrij? Keita megy a Milanba? mi a faszom ez? Tolissóról volt eddig szó, ő is úgy tűnik megy máshova. 5 napja buktuk el a BL-döntőt megalázó módon, erre ilyen játékosokkal akarják a keretet megerősíteni? ha ilyen nevek merülnek inkább hagyjuk az egész mercatót a picsába. szeptemberig kiköttetem az internetet (nem) és nem akarok tudni az átigazolásokról (mégis, bassza meg)

  • Mixbetegállat

   No para.Majd ha valaki orvosin lesz.Különben is N’Zonzi Padoin helyére jön.

  • consminor

   azt hittem az Rincón volt. végül is, Pideon akkora értéket képviselt, hogy két emberrel lehet csak pótolni

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nem elég, hogy meleg van, még ezekkel a pletykákkal is kábítanak minket. Nzonzi meg Emre Can, De Vrij, aki annyiszor egészséges, mint amennyiszer más sérült. Reméljük, hogy ezek csak kitalációk. Bár ha sokat tökölünk, lemaradunk mindenkiről.

  • Jumpman23

   És idén is sláger lesz, hogy Bonu megy Antoniohoz Leningradba. Ja, és AlexSándor is.
   Köttes be inkább betárcsázós netet. Mire betölt egy cikk, már fent lesz a cáfolata is a neten.

  • daneeka35

   El kell hozni Zlatant levezetni. Nem baj, hogy sérült, Alvessel és Iniestával jól megértik majd egymást.

 • bombahoppa

  Kicsit dilemmázom a múlt hétvége óta, mivel fáj a derekam, ezért gyakran járok úszni. Szombaton mondtam a kollégáknak, hogy nyár van, már a Duna is 21 fokos, nincs-e kedvük úszni nekik is. Azt mondták, hogy csak akkor, ha nem fecskében megyek.

  Szerintetek tangára gondoltak?

  • Babicz Tamás

   Szerintem nem tudom. Vagy arra, vagy nem, de az biztos.
   Egyébként gyógytornász vagyok. Ugye nem mellen úszol, hanem háton? Az jó igazán derékfájás esetén. A mellúszás hosszú távon várhatóan csak ront a helyzeten, mert azzal éppen a derekadat terheled. A derékfájás okát egyébként lehet tudni? (Nem akarok itten szakmázni persze, szóval ignorálom is magam.)

  • bombahoppa

   Gerincsérvet nevelgetek 10 éve. Nagyrészt mellen, kicsi gyors, kicsi hát.Amikor beáll akkor napi 15 perc úszás istenesen kihozza. Meg könnyű fizikai munka.

  • Babicz Tamás

   Hinnye! Akkor jóban lehettek, ha 10 éve nem tudtok megválni egymástól… A McKenzie-módszerról hallottál már? Esetleg próbáltad? Vagy bármilyen gyógytornát? Jó bír lenni. 🙂

  • Jumpman23

   Így igaz! Én mindjárt hármat is tartok, de vígan élek vele, sportolok is. Gyógymasször es McKenzie. Csodát tesz!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)
  • humorpalanta

   2-t kérek! 😀 Mondjuk ez hátul fekete, elöl fehér lesz 😀 Illik hozzánk 😀