Beni tűéles diagnózisához én már sokat nem tudok tenni: a helyszínről, a kapu mögötti harmadik-negyedik sorból ugyanolyan kilátástalannak tűnt minden, csak még elevenebb volt a szenvedés. Borzalomtúra Cardiffba.

Akkor kezdjük az alapokkal: ha bérletes az ember, akkor pofonegyszerű és viszonylag olcsó eljutni a BL-döntőre – de azért így is iszonyatosan drága. Ha az ember csapatát pedig ilyen csúnyán lepofozzák, akkor valódi anyagi csődként él meg egy ilyen kirándulást.

Már eleve az indulás: 2 óra várakozás a kifutópálya előtt álldogáló gépen, miután vihar miatt nem engedték felszállni. Így aztán késés az előre lefixált transzferről. De legalább a szálloda szuper.

Mindenkivel azt beszéltük a stadion felé tartó buszúton, hogy ennek most meg kell lennie. A Reát körülvevő mítosz (ami arról szól, hogy a döntőkben verhetetlenek) tartotta ugyan magát, de egyszerűen nincs olyan, hogy ez most ne legyen meg.

Feszült várakozás a kezdésig (az is észrevehető volt, hogy a játékosok szintén rettenetesen feszültek), aztán a Spice Girls fellépése után a Juve koncertezett, és a szünetben már _arról folyt a diskurzus_, hogy ez talán még a várnál is jobb.

Aztán a második félidőre a Juve-játékosok dublőrei jöttek ki a pályára: Casemiro gólja valóban szerencsés volt, de addigra már a Real olyan fölényben játszott, hogy érezni lehetett, ebből baj lesz. Lett is.

Ronaldo aztán mindent eldöntött, Cuadrado pedig valahogy kiállítatta magát. Navas kapujának jobb oldala mögül nem lehetett pontosan látni, hogy mi történt – mindenesetre jelentősége nem sok volt. Ekkor indultam ki a stadionból, a negyedik gólt már nem láttam, kifelé menet pedig odaadtam a jegyemet egy „I need used ticket to my collection” táblát tartó lánynak. Ő meg ettől boldog lett.

A visszaúton jöttek a hírek Londonból, aztán Torinóból: fantasztikus volt a hangulat, el lehet képzelni (a buszon rajtam kívül csak olaszok voltak, meg az angol sofőr).

Egy Milan-Juve 1-6-tal kezdtem még 97-ben a meccsrejárást, és reménykedtem, hogy soha olyan megalázásban nem lesz részem, mint a milánosoknak volt akkor.

Hát lett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! 

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Az a Jacksons Five “koncert” az elején annyira ledöbbentett, hogy azt hittem, ennél már csak jobb jöhet.
  Az egyetlen jó dolog Mandzu gólja mellett az volt, hogy a magyar közvetítésben a bejelentkező nemtomki mögött éppen akkor suhant el Del Piero, aki aztán, miután kiment a képből, 5 másodperccel később visszament a riporter mellé, és “beköszönt” nekünk a szexi mosolyával.
  A többire nem akarok emlékezni.

 • HungarianMotorMouse

  A képernyő elő se volt könnyű, most kezdek csak kissé feloldódni

  https://youtu.be/07pLGIgyfjw

 • consminor

  én is szeretnék valami érdemit kommentelni a történtek után, de mivel nincsenek önálló gondolataim, ezért csak annyit írok, hogy teljesen tudok azonosulni mindenki érzéseivel. annyit tennék csak pluszban hozzá, hogy bassza meg! sajnos kicsit most meghalt bennem valami, nem tudom elképzelni, hogy olyan szintű átalakítás legyen nyáron, hogy megnyerhesstük ezt a kurva BL-t végre. Buffon után meg a fene se tudja, hogy mi lesz a csapattal. faszom

 • humorpalanta

  Egy tinilányba csomagolt Coelhó tudásával azt tudom mondani, hogy: Ne légy szomorú, mert vége, inkább örülj, hogy megtörtént.
  Amúgy meg:
  https://youtu.be/4zLfCnGVeL4

 • Jumpman23

  szóval az jutott még ezembe, hogy a szezon során:
  kikaptunk idegenben az Izétől
  kikaptunk idegenben a Milantól
  kikaptunk az olasz szuperkupa döntőben a Milantól
  kikaptunk idegenben a Roma ellen
  és végül odaadtuk a hazai győzelmi szériánkat a Torinónak.

  ebből nekem nem az jön le, hogy ez a csapat fejben felkészült egy BL-döntő rossz széria megtörésére… (hogy ilyen szép magyartalanul fogalmazzak)
  olyan presztizsmeccseken nem tudtunk koncecntrálni, ahol szerintem erőt kellett volna demonstárlni, és amiknek a behúzásával – ha csak tudat alatt is akár, bár szerintem nem csak úgy – de önbizalmat építhetett volna a csapat.

  Mi a BL-döntőben csak erősnek látszó fiúk voltunk. Legbelül nem voltunk azok. Jött a Real második szerencsés gólja, és úgy omlottunk össze, mint egy kártyavár. sajnos Gigi is. Szóval nagyon sokat kell fejlődnünk, ez van.

  Egyébként az kis pöcs Serhijó kurva jól csinálta. 🙁 0-0 állásnál Mandzut aprítják sunyi módon, Mandzu megpróbálja szóvá tenni, erre a játékon kívül még a spalnyol el is löki. És közben azon járt az eszem, hogy a rohadt életbe, miért nem mi vagyunk ilyen parasztok? Mert ezek a kis lélektani párharcok legalább olyan fontosak egy döntőben. (Az más kérdés, hogy a buzi német kicsit többet is megengedett a spanyoloknak, bezzeg Dybalának rögtön adott egy sárgát a nagy lófaszra…)

  • daneeka35

   De mégis az volt a legnagyobb bírói hiba, hogy nem fújta be az esztétikai lest a Real második góljánál.

 • Mixbetegállat

  Szerintem a játékosok, ti, és én is azt hittem hogy távolról nem nagyon lehet átlövésből Gigiéknek gólt lőni.A 60. percig szinte ez a két lövés ment a kapura.Mindkettő tudjuk miért ment be.Ekkora mákot még mi se tudtunk feldolgozni.Egy Real meg azért tud élni egy ilyen lehetőséggel.Kibaszott Fortunának köszönhetik az újabb BL győzelmet!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Pedighát…ahogy láttuk is a többiek ellen, kidolgozott helyzetet a Juve ellen nehéz összehozni, de ha mégis sikerül, akkor vagy megpattan, vagy mellé, vagy Buffon véd. Általában. Szinte adta magát, hogy átlövésekkel próbálkozzanak, hiszen abból bármi lehet. Megpattan, becsúszik, nagyon jól eltalálja, máshoz pattan, öngól, akármi. Sajnos ezt most beszoptuk.

 • Mark Bunyevacz

  Sajnálom, biztos bennem van a hiba. De miert Khedira es Higuain volt akit a legszarabbnak lattam?
  Második félidőben eleg volt, hogy az első tíz percben nem adott semmi sárgát a spori a margitnak. A legkeményebb judo ment.
  Egyedul en lattam hogy a szabinal kézzel fejelt a sorfalban felugró C?
  Tudom ne birozzak, de fogalma nem volt ennek a megyiben vasvillával megkergetendo sporinak…