Eltűnt egy kis manó

Helyzet van Eder mester műhelyében: Pumuklit eltiltották, így muszáj lesz megbontani a mostanában faszán muzsikáló első négyest a ma esti bajnokin. És ez nem is feltétlen kellemetlen annyira, mint ahogy elsőre tűnik: amióta a lilák elleni lángos óta a 4-2-3-1-et toljuk, azóta a Cuadrado, Dybala, Mandzukic – Higuain kvartett gyakorlatilag szünet nélkül a pályán van. Cuadradón ez kiemelten látszott Udinében: a hazaiak lazán leütközték, képtelen volt megjátszani Higuaint, a máskor gördülékeny váltások sem működtek Alves és Pulkó között, és a védekezéshez sem tette hozzá a magáét. Szerencséjére beszedett egy sárgát, és ma pihen.

A kiváló fórumunkban már szóba is került a helyzet egyik kézenfekvő megoldása: maradjon a 4-2-3-1, be kell tenni Pjacát Cuadrado helyére, oszt’ ennyike. Ezzel csak annyi a bibi, hogy egyes vélemények szerint Pjaca a szerencsés portói gólon és néhány biciklicselen kívül semmit sem mutatott eddig, talán kicsit korai rábízni egy olyan fontos feladatot, mint Vangioni szarrá szopatása, és az adódó védekező feladatok hatékony megoldása. Hogy erről, mármint Pjaca lassúcska beépüléséről ki tehet, arról a fórumon is megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint Allegrinek erőltetnie kellene a srácot, és van, aki szerint Max korábban is megfontoltan építette be a fiatalokat, Dybalát és Ruganit is sokáig kímélte a nagyobb felelősségtől, illetve az ezzel járó esetleges kudarcoktól. Emlékezhetünk szerencsétlen Criscitóra, akit Ranieri a Roma ellen bedobott a mélyvízbe, a gyerek lepattant Tottiról, és legott Szovjetunióig száműzték, azóta is csak az Indával hozza össze néha 1-1 unatkozó Tuttosport munkás. Na, úgy nem szabad semmiképp beépíteni a fiatalokat. De ha már szóba került a téma, szavazzunk: többet kellene-e játszania Pjacának, vagy egyszerűen béna a gyerek, írjuk le a veszteségeinket, esetleg minden a legnagyobb rendben, bízzunk az edzőben és Pjacában is?

Visszatérve a mai meccsre, alapvetően két verzió kering a Pumukli-mentes felállással kapcsolatban: vagy marad a 4-2-3-1, hátul Barzával, jobb szélsőben Dani Alvesszel, vagy jön a gyémánt, Khedira-Marcsi-Pjanic belső középpályával, és Dybalával mint trequartistával. A most valószínűbbnek tűnő 4-2-3-1-gyel kapcsolatban felsejlik, hogy a Barza, Leo, Benatia hármasra gyönyörűen fel lehet húzni a Napoli elleni kupameccs első felében rútul megbukott 3-4-3-at, úgy, hogy a két paraguayi lesz a két wingback, elől meg Dybala és Mandzu próbálkoznak a két szélen. Ezzel nem csak annyi a bajom, hogy statisztikailag pocsékul állunk idén a 3 védős felállásokkal (mind a 4 bajnoki zakót 3 védővel szenvedtük el, és az előbb említett kupameccs elejét is sikerült 3 védővel megalapozni), hanem az is, hogy Dybala a szélen egyáltalán nem él. Dybala erényeit ismerjük, a szélsőknek kötelező sebesség nincs köztük: sem az indulósebessége nem kiugró, sprintben sem veri agyon a mezőnyt, és azzal sem vádolhatjuk, hogy különösebben sokáig tudna ahhoz elég gyorsan futni, hogy pusztán ezzel gyűrje be a védőket. A rombusz meg talán azért kevésbé életképes, mert Dybala nem középpályás, hanem prima/seconda punta. Így ha a fentiekből kell választani, akkor maradjon a 4-2-3-1, Danival Cuadrado helyén. És szerinted? Szavazz!

Random soundtrack péntek délutáni csúcsforgalomhoz:

Váltsunk néhány szót a Milanról is, hiszen ők is a pályán lesznek! Ezzel a kerettel érkeznek a mérkőzésre: Donnarumma, Plizzari, Storari; Antonelli, Calabria, De Sciglio, Gomez, Paletta, Romagnoli, Vangioni, Zapata; Bertolacci, Mati Fernandez, Kucka, Locatelli, Pasalic, Poli, Sosa; Bacca, Deulofeu, Lapadula, Ocampos, Suso. Egyrészt fura Storarit, a saját öltözőnk korábbi hangulatfelelősét ismét a Milan keretében látni, másrészt a Milan eljutott oda, hogy egyetlen olyan mezőnyjátékosuk sincs, aki kétségtelenül elférne nálunk. Donnarummát nyilván be tudnánk kenni Nutellával, de a többiek közül nehéz lenne a jelenlegi keretünkben bárkit elképzelni. Ha muszáj lenne mégis választanom ebből a listából 3 mezőnyjátékost, akkor Romagnolit, esetleg Locatellit és Baccát nagy gázzal örökbe tudnám fogadni, bár az uruguayi az idei mentalitásával nálunk kb. egy hét alatt kierőszakolná magának Beppe mindent elsöprő haragját. Mindenesetre elég közepes ez a keret, főleg ahhoz képest, amit a ki tudja, meddig húzódó Berlusconi-érában megszoktunk a Milantól. Ez alapján különösen elgondolkodtató, hogy fordulhat elő, hogy idén ellenük egy zakó, egy döntetlen (+egy bukott büntetőpárbaj) és egy szűkös győzelem a mérlegünk. Ez a Milan pedig meglepően jól is tud működni: jobb napjaikon végtelenül lelkes, melós, erőszakos, keményen védekező társaság, akik a labdakihozatalt is ügyesen adják elő, főleg, ha Allegri eltitkolt zabikölke, Bonaventura is a pályán van. Nem véletlen, hogy eddig képtelenek voltunk idén megszórni őket. Legyünk észnél, az erősebb keret pont annyira garancia a győzelemre, mint amennyire az Udinese ellen az volt.

Emlékeztetőül.

Egyébként a Milan után a következő hazai bajnokikra kell idén számítani: Chievo, Genoa, Torino, Crotone. A mainál csak könnyebb meccsek vannak hátra hazai pályán, úgyhogy ha ma nem kúrjuk el a hibátlan hazai mérleget, akkor egy erős félgőznél több csak a városi rangadón kellhet. Szarni egyelőre a Portóra, ma este fél 11-ig a mai a szezon magasan legfontosabb meccse. FORZA JUVEEEEEE!!!444!

 • Pingback: Eltűnt egy kis manó | Zongoracipelő()

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Két napja azt álmodtam, hogy s4tch ír egy posztot és mindenki nagyon örül. Most meg Gonzalo szagot érzek estére. Az egyik már bejött. Azt tudja valaki, hogy a Milan miért a tartalékcsapatát küldi? Pirlo 1.0, Seedorf, Maldini nem jön?

  • Pavone10

   Nem, ők most nem érnek rá . Este összeülnek sérótól körömhegyig Adidasban túlfűtött érzelmekkel átitatott szerelmes levelet írni Andrea Agnellinek, hogy ugyan vegye már fel egy tiszteletteljes elnöki posztra a mi DRÁGA ALEXÜNKET rögvest,s közben fél szemmel Sony giga méretű tévén lesik a meccset egy fekete – fehér csíkos falú szivarfüsttől gomolygó szobában .Pont.

 • Jumpman23

  Olyasmit olvastam, hogy Pjaca fejben nincs nagycsapat szinten, ugri-bugribb a kelleténél. Lásd szép, de felesleges biciklizések.

  • humorpalanta

   Rúgja ki valaki alóla azt a biciklit, aztán kénytelen lesz futni.

  • daneeka34

   Van rá egy havi tagdíjam, hogy ma is rárúgja egy ellenfél védő kezére a labdát, majd megáll, hogy tizenegyest reklamáljon.

 • humorpalanta

  Nekem mindegy, csak a románokat oda-vissza…
  Igazából szarok a mai meccsre, az sem érdekel, ha a bajnokságban már nem is lesz szerencsénk, csak nyerjük meg a BL-t. Jó lenne már végre egy év, mikor elrakjuk a Bayernt, a Realt és a Barcát is, hogy tudják, hogy hol a helyük, hogy jövőre Conte is elkenhesse a szájukat a Chelsea-vel, akikkel majd a döntőben találkozunk és megvédjük a címet!

 • Kelosz

  navégre

 • Nem értem

  Én örülök a posztnak is. Hát még ha nyerünk is este!

 • Gyurexx

  Küldök +4 havi tagdíjat, de most mar legyen egy szavazás, ahol szavazhatok bombahoppara!

  • bombahoppa

   Keblemre, Ecsém!

 • Preference

  Tök jó lenne ez a poszt,de én mindig rossz voltam matekból és nem értem miért kell a számokat össze vissza kavarni.Engem még úgy tanítottak,hogy 1-2-3-4.Ezért is szavaztam arra,hogy Allegri takarodjon!

 • Tonhalacska

  Donnarummát nem csak Nutellával. Sűrített tejjel is.

 • Pideon20

  Pjaca ugyan nagyon ügyes gyerek, amihez ért, azt nagyon tudja, de kiderült, hogy ez kevés a Calcioban és a Juventusban. Technikás, gyors,de taktikára és fegyelmezettségre nem tanították Zágrábban, így meg sok hasznát nem vesszük a pályán. Ha nem titkolnám, hogy foglalkoztat az Izé, akkor az mondanám, hogy egy cipőben járnak Gabigollal.
  Dupla tagdíjat utalok, ha ezentúl minden posztban lehet majd szavazni!

  • consminor

   a technika adott nála, ha van benne alázat, a fegyelmezettség, valamint a taktita is tanulható. én bízok benne, remélhetőleg a Terminátor honfitársa mentalitásából ragad rá valami.

 • Jumpman23

  Hopp egy sárga, pedig mióta dolgoznak érte. A labdát akár el is tehetnénk a szertárba, a Milan inkább csak velunk foglalkozik.

 • Ricardo

  Benatia mi a francokat keresett csatár poszton?! 😀 Ez is Allegri hibája

  • Juventino

   Higuaínnak legalább van kitől tanulnia a helyzetkihasználásról! 😀

   Az egyenlítés viszont Allegri hibája volt, tudhatta volna, hogy Delofeu egyszer lefutja Barzaglit, és így szólnia kellett volna a védőknek, hogy figyeljenek Baccára, aki félig lesen lesz, de nem. Buffon meg minek van ott, ha nem védi a gólt?!

 • CM8

  Marchisio már teljesen el van felejtve???? Takarodj Allegri!

  • Juventino

   Ez nekem is nagyon fáj, Khedirát bántóan nem tudom megszokni, mint azt, aki nélkülözhetetlen Marcival szemben. Így múlik el a világ dicsősége…

  • CM8

   Ha a Boavista ellen sem kezd majd, akkor számomra egyértelmű, hogy nem számol már vele.

 • daneeka34

  Ha Khedira egy pár százalékkal hatékonyabban lőné be a helyzeteit, már rég meglenne a tripla. Márciusban

  • Jumpman23

   nem szeretném jövőre is a csapatban látni. Már most sem szeretném, de ez van. Pjacat be kell íratni valami személyiségfejlesztő tréningre vagy kölcsönadni. Pjanictól sem ezt vártam szezon elején. Vagy hozza a meccseket nekünk a D-H-C-M négyes, vagy baszhatjuk az egészet.
   azzal most nem is foglalkoznék, hogy a bíró végigasszisztálta a milan rugdosódását. az fáj, hogy látszik, nagyon akartunk, de BRÉÉÉÉÉÉÉÉÉKING, Dybla beb*szta….
   akkor sem tetszett ez a meccs

  • Babicz Tamás

   Pjanic védelmében azért annyit megjegyeznék, hogy Rómában olyan verőemberekkel játszott együtt egy amúgy is teljesen más rendszerben, mint Bradley, Nainggolan, De Rossi, Strootman, Keita. Ezekből is általában 3-mal egyszerre. Ezek az emberek elvégezték helyette a piszkos munkát, a foci (védekezés) fizikális része az ő reszortjuk volt. Vagyis az Miralem munkája a támadások szervezése volt és lehetett is az említett “urakkal” egy sorban labdarúgva.
   Míg minálunk úgy néz ki az új rendszerben a középpálya, hogy Khedira vagy Marchisio van mellette. Esetleg a kettő együtt. Előtte meg 4 támadó!!4! Vagyis van mellette egy “primadonna” (de ha nem is ennyire szélsőségesen ítéljük meg Samit, akkor is tudni kell, hogy ő azért ritkán az ütközéseivel szerez labdát), illetve egy másik szervező játékos. Az elől lévő négyesből is csak Mandzukicról mondhatjuk el, hogy rendszeresen ütközik. Na nem mintha a másik 3 emberünk nem védekezne, dehogynem! Na de hol? A támadó harmadban. Vagy a szélen. Vagyis nincsenek körülötte olyanok, akik ütköznek, szerelnek, odatolják neki a bogyót, ő meg fél szemmel mindig figyelheti a támadás-indítást. Visszavontabban játszik, sokszor elég, ha odaadja a labdát az elöl lévő négyesnek vagy kiadja valamelyik szélre, aztán második-harmadik hullámban érkezik.
   Az említettek miatt nem is lehet hasonló teljesítményt elvárni tőle, mint amit a Lómában mutatott. Ugyanakkor az új rendszerben szerintem kiválóan megállja a helyét. Csak mivel sokkal kevésbé látványos a meló, amit elvégez, mint korábban, így talán nem tűnik olyan értékesnek. Pedig!

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Na, megint hallgathatjuk majd a sok gecit…
  Rég voltam ennyire ingerült meccs közben. Mi volt ez? A Milan a tipikus olasz csapatot hozta, mi meg a tipikus olasz csapat tipikus ellenfelét, aki mindent elkúr.
  Hol van a régi olaszos 3 helyzet 2 gól? Sehol…
  Most 15 helyzet kell egy gólhoz. Szétbasz az ideg!!!!!demégmennyire!!!

  • Juventino

   Szerintem meg a sok geci hallgathat, mert a Milan ma minimum hárommal kevesebbet kapott, mint amennyit érdemelt volna. Egyébként meg ki nem szarja le az ellendrukkereket, én élvezem, ha nyünyörögnek, mert az azt jelenti, hogy megint nyertünk! 😉

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Jó, de ugye a Juve sose kap jogos büntetőt. És jóval több idióta van e világon, mint amennyit el lehet viselni. Kivéve ha egy kunyhóban laksz, net nélkül. 🙂
   Igen, ez reálisan kb. 5-1, de nem számít, mert nem mentek be a helyzetek. Szóval már látom is a címeket: A Juve a 97-ik percben szerzett tizenegyessel nyert. Pedig ugye kettőt kellett volna kapnunk, de ezt majd meg sem említik. 🙂

  • daneeka34

   Plusz a Batistuta lesgól, ugyebár. Meg az első meccsen Pjanic gólja.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én egy pillanatra azt hittem, hogy a milanosok kidumálják a büntetőt is és visszavonja. Az utóbbi “nyünyörgések” miatt.

  • daneeka34

   Abate nem volt ott sajnos, hogy nyünyörögjön.

  • Juventino

   Mekkora poén lett volna! 🙂 Egyébként azért messze nem volt ez olyan “befújhatatlan” 11-es, egyébként is utálom ezt a témát: vagy minden kezezést be kellene fújni, vagy egyiket sem. Az egyetlen, aminél engedékenyebb vagyok, ha az elcsúszó játékos hóna alatt megy el a labda, és a felkarjához ér, mert azzal most mit csináljon?

   De ez, hogy a felkarja “teljesen természetesen” a teste mellé van szorítva, az alkarjával meg kalimpál, az hol nem “a KÉZ akadályozta labdát”? Nem a felkarjáról vagy a testéről pattant le a bőr, hanem a kezéről, 11-es. Meg a Milan a Szuperkupa után amúgy sem nagyon reklamálhat, ajándékba kapták a tizenegyes-párbajjal együtt… Dybalának pláne járt ez a gól!

  • montipájton

   Akkor viszont nem értem, tavaly a Bayern ellen miért nyünyörögtetek a bíróra, csak a futball törvényei érvényesültek. )))

  • daneeka34

   Hát, ha legutóbb a Bayern ellen nyünyörögtünk, az azért elég jó arány, nem? De mondok jobbat, 98-ban Mijatovic gólja les volt.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Már akkor is a Realnak fújtak. Bár az elmondható, hogy a Real az egyetlen klub, akinek konstans fújnak a bírók. A többieknek csak akkor, ha már elég jók. 🙂

  • montipájton

   … de a Real teljesen megérdemelten nyert, egy nulla focit hozó meccsen. )))

  • daneeka34

   A Real mindig megérdemelten nyer

 • Juventino

  Fester lemaradt a gólról! 😀 Szegény Donnarummát sajnálom egy kicsit, nem baj, 2018-tól majd védhet nálunk és nem kell bosszankodnia.

  Egyébként meg: megkaptam, hogy pesszimista vagyok, mert azt mondtam, hogy a Juve olyan, mint egy jó PSG (amelyik 3 hete ütötte a Barcát), de nem több, mert a helyzetkihasználásunk nem üti meg az elit szintjét. A mai meccsnél tökéletesebb illusztrációt keresve sem találhatnék a véleményem alátámasztására. Minimum 4-1-re kellett volna nyernünk, Higuaín megint nem tudta hozni magát, amikor kellett volna. A Spirito a mi igazi fegyverünk, le a kalappal, hogy mentünk előre végig, de ezt csak magunknak köszönhetjük, hogy a 94. percben még fogcsikorgatva kellett rakkolni a győztes gólért. Pjacának is ugyanaz a gondja, mint a többi támadónknak, nem elég koncentrált. Technikailag nincs gond, sőt, az utóbbi időben a rangadókra felszívjuk magunkat és egy fokozattal nagyobb sebességben játszunk, ami a BL-ben az alap kell legyen, de az udinei vérszegény előadás is azt példázza, hogy a Serie A-ban erre csak ritkán vagyunk rákényszerítve.

  • Ricardo

   Én voltam :)) jogos. Ez a tegnapi helyzet nem kihasználás valóban nem volt bajnokhoz méltó, de én most is a napos oldalt nézem: ez a Higu – Dybala duó nagyon fasza dolgokra képes, és egy kis szerencsével pont a bl hajrára érik majd el a csúcsformát.

  • Juventino

   Dybala formája valóban szépen ível felfelé, Higu viszont kisebb gödörbe került, nem nagyon jön össze neki semmi az utóbbi meccseken. Bízzunk benne, hogy pont a nemzetközi meccseken törik meg a jég, bár nem is a Porto ellen lesz nagy szükség a góljaira, hanem a negyeddöntőben és remélhetőleg utána. 2015-ben jó sorsolásunk volt, kis szerencsével összejöhet valami megint. Jót tenne már a BL-nek egy “új” győztes, arról nem is beszélve, hogy ’97 óta 4 vesztes döntőt volt balszerencsém végignézni, igazán járna már egy győzelem! 🙂

 • humorpalanta

  Amúgy nem értem itt a sok parát. Ezt a meccset kurvára megnyertük. Megnyertük spiritóban, taktikában, technikában, mindenben. Allegri igazán büszke lehet, pedig Mihajlovic is jó mester, csak legközelebb próbálja kicsit közelebbről irányítani a csapatát.

  Pjaca szerintem jól játszott, nem érdemli meg a támadásokat. Igen, egyszer elbaszta, ez van. A másik alkalommal milliméterekkel ment mellé, most komolyan, Dybalánál az egy óriási lövés, Pjacánál meg balfék? A harmadik alkalommal meg szinte 0 szögből küldött egy bombát, amit Dunarum mákkal védett. Jó lesz ez a gyerek.
  Keant is szeretném látni a csapatban többször, mert jól mozgott tavaly és nem kéne elveszíteni. Portó ellen a második félidőre nyugodtan jöhetne, ha kerettag lenne.
  Dani Alves most bitangot játszott, pedig én gyűlölöm, mint a szart. Lehet, hogy szerdán ott volt az öltözőben és őt is feltüzelték, vagy mi a csöcs? 😀 Mikor lehetek már szerkesztő, hogy a cikkekbe is beírhassam kiváló poénjaimat? Illetve kiírhassak egy szavazást, ahol csak és kizárólag bombahoppára lehet vótolni?
  Minek igazoltuk le Rinót, ha nem is játszatjuk? Vettünk még egy Sturarót úgy, hogy ő sem és Lemina sem játszik, pedig Lemina is jó ám.Marcsi remélem kezd kedden. Khedira remélem év végén távozik, lehetőleg jó pénzért.

  Jahh, és végül, Beni <3 🙂

  Veled vagyunk, ezt üzenjük a köcsögöknek!!!!!

  https://media.giphy.com/media/l3q2wp7K1eQ5z4P7i/source.gif

 • consminor

  3 dolgot említenék gyorsan, a szakmázást meghagyom reggelre:
  1. győztünk
  2. berúgtam
  3. Forza Juve!!!!

  • Gábor Gerencsér

   Ez a három a legfontosabb.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Legalább te berúgtad, bezzeg Hugi. De azért Dybaba végüls csak igen, pedig azt hittük, hogy nem, de mégis.

  • consminor

   bocsánat, összekevertem a sorrendet, a 2. pont az 1. előtt történt. a mozgáskoordinációm viszont stabilabb maradt, mint Huginak, nekem nem voltak ilyen oldalra dőlős rúgómozdulataim. egy kis pálinka még jól jött volna ehhez 🙁

  • animator

   első olvasatra egy kicsit elgondolkodtam, hogy ezt vajon én kommenteltem-e ide