A szar akkor is szar marad, ha bepanírozod

Játszottunk már idén hátborzongatóan fos meccseket (elsőre a Lyon elleni hazai, meg az Izé elleni ugrik be, no meg a genovai kurvaanyja), de mindig volt mentségünk. A Fiorentina elleni kollektív ganajtúrásra azonban nincs mentség.

Lehet azon vitatkozni, jobban tudunk-e futballozni 3-5-2-ben, mint 4-3-meglátjuk-ban, az azonban nem vitás, hogy ha ennyire hitványul teljesít a játékosok jelentős többsége, teljesen mindegy, mit kukorékol a vonal mellett Allegri. Nem menthető fel ő sem (takarodjon, nyilván), hogy mást ne mondjunk, a szar forma is az ő felelőssége, és a jó formában levők padon jegelése is. Aztán pánikból úgy felfosott egy századfordulós 2-3-5-öt az utolsó negyedórára, hogy Mészöly Kálmán mind a tíz ujját megnyalta.

De nem Allegri most a mi nagy bajunk, hanem hogy – bármilyen furcsa ezt leírni: Higuaín kivételével – senki nem úgy teszi a dolgát, ahogy elvárható lenne. Persze lehet azzal magyarázni, hogy még mindenkinek szoknia kell, hogy sokan vannak, és élesedik a csapatba kerülésért folytatott verseny, de ennek nem inkább jó teljesítményeket kellene kihoznia  a sztárjainkból, és főleg sztárjelöltjeinkből? Felesleges lenne külön kiemelni bárkit, hiszen egy csapattal nem történhet rosszabb annál, mint hogy a formán kívüli Khedira és Stuani játszik a középpályáján. Ugyanakkor mégis fontos megjegyeznünk, hogy Marchisiótól saját reputációja, Dybalától az érte érkező ajánlatok komolysága követeli meg, hogy soha ne játsszanak olyan kibaszott szarul, mint Firenzében tették.

Ahogy az öröm közös volt, úgy a bánat is az: Marotta nyáron nem tömködte elég lelkesen a lyukakat, Allegri mintha elvesztette volna a fonalat, a játékosok szar formában vannak, azaz mindenki felelős a kialakult helyzetért. Az, hogy baj van, nem vitás, most mindenkit az foglalkoztat, hogy mekkora.

Nagy

Az nyilvánvaló, hogy hiába néz ki egészen parádésan a Higuaín-Dybala-Manzdukic hármas, ha a Vidal-Pirlo-Pogba hármas helyén a Khedira-Marchisio-Sturaro hármas játszik mögöttük. Az is nyilvánvaló, hogy a 3-5-2-ben a csapat nem bírja el Pjanicot, aki viszont nem tesz hozzá annyit a támadásokhoz, hogy érdemes legyen borítani miatta a formációt. (Más szóval: csapategyensúly szempontjából egyáltalán nem tudja pótolni Pogbát.) Az sem titok, hogy nehéz belelátni a BL-győztest abba a középpályás sorba, ahol a fentiek mögött Lemina, Rincón, Hernanes és Asamoah jelenti az alternatívát.

Hátul és elöl rendben van a Juventus, még ha ennek kevés jelét láthattuk is Firenzében. Így tehát a fenti, a probléma súlyát érintő kérdésre az a válasz, hogy ha a középpálya romos állapota (amit nem iparkodunk serényen rendbe tenni a téli mercatón) nagy gond, akkor nagy a gond.

Lefordítva az a kérdés, hogy míg a MVP középpálya bajnokot csinált Matriból és Llorentéből, képes lesz-e a HDM csatársor ugyanezt a szívességet megtenni a mostani középpályásoknak. A BL-győzelemről egyelőre dőreség volna beszélni, egyelőre a Portótól is torkon ragad a jeges rémület.

A legfontosabb, hogy Marchisióval történjen valami sürgősen. Könnyebb lenne neki, ha a mellette játszók is feljavulnának, de hát neki kellene felfele húznia a többieket. Előfordulhat, hogy Machisio is a Boldogtalan Hármas áldozatai közé kerül, és már soha többet nem lesz az, aki az előtt az átkozott Palermo elleni meccs előtt volt. Abban kell bíznunk, hogy nem így lesz. Vagy abban, hogy nyáron tököt növesztünk, és elhozzuk Verrattit.

Idális ellenfél következik: a Lazio erősködik, fasza focit is játszanak, de a Torinóban majdnem mindig bemanszolnak. Elég erősek hozzá, hogy egy győzelemmel önbizalmat gyűjtsünk, de távolról sem számít bravúrnak a leverésük. Egy a fontos: mutassuk meg, hogy csak kisiklás volt a firenzei meccs.

 • Pingback: A szar akkor is szar marad, ha bepanírozod | Zongoracipelő()

 • LeRoi10

  Majd minden második meccsen szopunk egyet idegenben. Nem vagyunk ehhez hozzászokva, ugyanakkor a jó hazai eredmények miatt féltávon van 45 pontunk.( úgy, hogy a Crotoneval még 2-szer játszunk.) Ugyanilyen tavasszal, 90 ponttal nem elképzelhetetlen a bajnoki cím.
  Otthon Lazio, Inter, Milan, Genoa, Torino meccsek lesznek a legnehezebbek. Az Inter-Milan-Genoa triót már csak azért is jól el kell picsázni. A Lazio-Toro duóval nem szokott olyan nagy gondunk lenni otthon.
  Nem lenne elegáns de akár még az is beleférne, hogy kiszopjunk Rómában és Nápolyban. A lényeg, hogy a bajnokságban egyáltalán nincs veszve semmi, sőt jól is állunk .
  A BL-hez rengeteg mindennek össze kell állnia, kár rajta gondolkozni.
  Játékunk nincs, rendszerünk nincs, legjobb kezdőnk nincs, de én már úgy vagyok vele, hogy legközelebb akkor aggódok ha március 15-én nem vagyunk a legjobb 8-ban VAGY nem vezetjük legalább 6 ponttal a bajnokságot. Továbbra is bízok Allegriben ami azt jelente, hogy a márciusi feltámadásban is.

  • Pavone10

   Azért én Rómában és Nápolyban pont nem szeretnék veszíteni . Épp elég rangadót csellóztunk már el ebben a szezonban ,szerintem .
   De mondjuk én nem értek a lovakhoz .
   Kurva gyorsan össze kell rántani a csapatunkat, bármi is legyen a valódi gond (leszámítva a gyengus középpályánkat -bazd meg ,Marotta )!
   Szerintem, leginkább a motivációval ill. annak hiányával van a gond . Ha erről van szó, akkor olvasgassák a FIÚK buzgón a falon olvasható idézetet :
   ” A győzelem nem fontos, hanem a egyetlen dolog, ami számít. ”
   Giampiero Boniperti

 • daneeka34

  Nem igaz már. Azt reméltem a címet olvasva, hogy ez egy újabb logós poszt

 • Nem értem

  Valakinek azért illene eltakarodnia, na!

 • Babicz Tamás

  1) Mi ez az ósdi címer a blog hátterében?
  2) Sajnos a meglátások mind helytállóak. És ez szomorú. Egyrészt, mert így is első számú esélyesei vagyunk a bajnoki címnek. A többiek egész évben csak üldöznek minket úgy, hogy nincs focink. Ez ugye az olasz labdarúgás egészére nézve igen intő jel. Másrészt úgy álmodunk – mit álmodunk, klubvezetés szintjén IS beszélünk! – Európa meghódításáról, hogy nincs focink.

  • nemesszabi

   Az hogy nincs focink az mit jelent?
   Mert akkor a Barcának, Liverpoolnak, Chelseanek, Bayernnek, Citynek, PSG-nek sincs focija…
   Ez pedig azt jelenti, hogy bárkivel felvesszük a versenyt. Nem mondom h minden tökéletes kell majd egy jó KP a nyáron, de azért az hogy nincs focink mikor paliba vagyunk egy Bayernnel Barcával döntőzünk és mellesleg masírozunk a 6bajnoki felé azért erős…
   Az hogy nincs focink azt jelenti, hogy elkélpzeléstelenül játszunk és nem jönnek az eredmények

  • Babicz Tamás

   Azt jelentette számomra tegnapig a nincs focink, hogy szeptemberben kezdtünk egy, az utóbbi években amúgy is egyre kevésbé a változó keretünknek megfelelő 3-5-2-es formációval. Amiben, nem véletlenül, senki nem találta a helyét. Aztán Allegri rálelt a 4-3-1-2-re, Pjaniccsal a két csatár mögött. Működött, bár nem mindig. Amikor nem, vagy ne adj Isten óvatosabbra fogtuk a dolgot, vagy mondjuk kényszerből, mint az Újpesti lilák ellen, akkor jól visszanyúltunk a nem működő 3-5-2-höz. Vagyis a B tervünk egy eleve rossz terv volt. Nem csak A tervnek volt alkalmatlan a szezon elején, hanem B tervnek is, azóta bármikor. Így nem lehet Európának nekimenni. A csoportkörnek még csak-csak, főleg egy olyannak, mint a miénk volt. De a kieséses szakasznak nem. Ezért örülök Max tegnapi húzásának, mert ebben volt spiritusz. Bevállalós volt, tökös, dominanciát mutogatós. Be is jött. Remélem ezennel elhiszi a Mester, hogy a 3-5-2 mehet végre a kukába, és van élet azon túl is! Akár egy ilyen bátor húzással, mint tegnap.

  • rakkenroll

   Konkrétan kifejezetten rossz volt nézni a meccseinket, még ha jöttek is az eredmények, Firenzében ráadásul a brigád zöme szarul is állt hozzá a mérkőzéshez. Ez már azóta a második olyan meccsünk volt, amit helyenként parádés játékkal (különösen az első félidőkben), remek mentalitással, kézben tartva az irányítást, eredményesen hozunk le. Így január közepén, ideje volt már…

 • milyen BL győzelem……………..

  • Babicz Tamás

   Indultunk a logotervező BuLlshit kupában. (Annak a rövidítése a BL.) Olyan jól sikerült a selejtezőnk, hogy egyből döntősek vagyunk. Onnan már csak egy lépés a győzelem.

 • consminor

  én még igyekszek pozitívan állni a dolgokhoz. a botrányos forma és középpálya mellett én sokszor motivációs problémákat látok. legkésőbb a Porto ellen szerintem minden kiderül. vagy előtte. vagy utána.

 • Kelosz

  Máris meg van az új logó első hatása. Fossák itt kérem az új blogokat.

  • rakkenroll

   És a remek hozzászólásokat, szórakoztatóak.

 • Kelosz

  Nincs mit szépíteni. Elég nagy probléma van a kerettel, főleg a kp-n. Ebben a szezonban be kéne húznia bajnokságot és a 8 közé jutni a BL-ben. Szerintem ez a maximum a jelen állapot alapján. Minden más ajándék lenne.
  Nyáron pedig ott tartunk, hogy kell 3 meghatározó kp, aztán lehet ismét csapatot építeni.
  Pjanic-ot nem értem. Ha ennyire nincs helye, akkor minek igazolták? Ha Allegri kérte, akkor miért nincs helye? Valakinek takarodó van az pedig biztos.
  Okosak vagyunk, nagyon, az már biztos. Aztán lehet hogy nyáron dől a lé az új logó miatt és Stuáni BL győztes lesz és Allegri ezzel arcon köpi a szakmát (Bognár Gyuri majd le is kóklerezi).

 • humorpalanta

  Én nem bánnám, ha elcserélnénk Pjanicot Sánchezra. Mandzukic a nyáron valszeg úgyis lép.Verrattiért meg ki kell pengetni a zsét és kész.

 • bombahoppa

  Én ezt mind értem, de mikor lesz már úJ poszt?!

 • juuvee

  A Lazio elleni meccs tetszett, felpakoltuk azokat a játékosokat, akik tudnak focizni+ Samit és Asát.

 • consminor

  a képen Lichtsteinert láthatjuk könyörögni a Gwangdzsing Dzsingdzsunknak, hogy az évi 10 millió helyett dupla annyiért csábítsák Dani Alvest Kínába

  https://uploads.disquscdn.com/images/662d0ffaea088094e2995f56c3eabd08bdefd34247996cf937365412d58be93d.jpg

 • Jumpman23

  Ugye komolyan vesszük a mait?

  • consminor

   #Juve XI: Neto; Barzagli, Bonucci, Rugani, Asamoah; Pjanic, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain. mondhatni.

 • Babicz Tamás

  Szeretnék olvasni egy posztot Higuain dicséretéről. Az alázatáról, amivel egyéni játékosból csapatemberré vált. A profizmusáról. A küzdőszelleméről. És a gólokról, amiket menetrendszerűen szállít.

  • Mixbetegállat

   Én is szeretnék ilyet, de szerepeljen mellette Asamoah is.Akár egy közös kép is jöhetne .

 • humorpalanta

  Még jó, hogy a spori bekerült a nemzetközi keretbe. Ilyen tehetségeket kár lenne az olasz bajnokságban elhasználni.

 • daneeka34

  Kicsit fosok a visszavágótól. Kár azért az idegenben lőtt gólért.

 • Mixbetegállat

  Időközben kissé idejét vesztetté vált ez a régi főcím nem gondoljátok?