Pedig dehogy

És akkor az instant klasszikus: NYENYENYE-NYENYE-NYENYEEEE!

Elhitték a kiscsávók. Azt gondolták, pedig dehogy. Pedig nekünk nem is kellett annyira, de úgy voltunk vele, mint Golyófogú Tony: ha már ott volt a lehetőség, meg kellett ragadni. Ha holnap a Milan valami csoda folytán elhoz egy pontot Rómából, és jövő héten megburkoljuk a hisztigépeket, nagyjából le is zártuk a fontos kérdéseket. De térjünk vissza a vasárnap délutánhoz.

Az első félidőben el kellett volna dönteni, de az utóbbi hetek legszexibb játékosa, Mandzukic ma elbénázta a helyzeteit, Higuaín meg csak egyszer került oda. Azt mondjuk beverte. Én mondjuk még mindig nem szerettem meg Piguaínt, de azt adom neki, hogy rohadtul tud gólt lőni, és hát tulajdonképpen egyéb fontos feladat nincs is. Azt meg teljesíti, és szerencsére idén már nem először lőtt gólt rangadón.

Szóval nem tudtuk lezárni az első félidőben, mert a védekezésben egyébként is a szokottnál többet hibázó Alex Sandro és Lichti hibájából Bellotti (sztakurva, mekkorát játszott ez a púpos, bálnafejű csávó!) meglőtte a szokásos gólját. Ugyanakkor a két szélsővédőnek nagy szerepe volt abban, hogy domináltuk a meccset, mert leradírozták a két szélről Falquét és Ljajicot. Szóval ez is pipa.

A második félidő eleje még pöpec volt, ott is eldönthettük volna, de ha már nem tettük, a Toro át is vette a meccs irányítását. Akkor, amikor Higuaín másodszor is megvillant, éppen nagyon nem nekünk állt a zászló. Inkább a Toro gólja volt benne a meccsben, volt néhány elég meleg pillanat, amikor egy kvázi vaktában előrebaszott Chiellini labdából (= a semmiből) a malaccsöcsű fenomén szétszopatta az emberét, és irgalmatlanul beverte.

Már ez önmagában brutális lett volna, de még hátra volt a kés nagy műgonddal történő megforgatása, sóval beszórása, és macskapöcspaprikával való érzéki kenegetése. Dybala úgy tért vissza, mint egy istenség, a neki jutó percek elégnek bizonyultak ahhoz, hogy rúgasson egy gólt Higuaínnal (kihagyta), aztán Pjaniccsal (kihagyta), aztán Pjaniccsal (belőtte). Utoljára akkor futkosott így a hideg a hátamon, amikor S4tchy először megkorbácsolt.

Dybala visszatérése annyira fényességes volt, hogy már nem is emlékszünk Sztyuani csetlés-botlására, a védelmi megingásokat, Khedira eltünedezését és Mandzukic 45 százalékos passzhatékonyságát. Most újra nagyon szépnek látunk mindent, de még azért nem vagyunk teljesen meggyőzve.

Ugyanakkor a holnapi nap legfontosabb eseménye csak a résztvevőknek lesz a Roma-Milan. Nekünk meg a BL-sorsolás.

 • Pingback: Pedig dehogy | Zongoracipelő()

 • LeRoi10

  Dybala brutál volt ma is de már a Hajduk Split ellen is jól szállt be. Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon kell ő játékba. Látunk mi majd csuda dolgokat ha Marchisio, Alves, Pjanic trequartista, Dybala, Higany, SándorSándor egyszerre a pályán lesz. De majd márciusban.

  Sok mindenért lehet baszogtatni Pjanicot de azért 18 meccs után csak 6 gólnál és 7 asszisztnál jár (!!!!).

  Higuaint is sokfelé előveszik, hogy nem fog idén 36 gólt rúgni. Nem is kell neki, Del Piero oltott nagyot a stúdióban: Higany nem azért jött Torinóba, hogy új rekordot döntsön hanem, hogy nyerjen. Teljesen jellemző rá is már a győztes mentalitás. Kibaszott nagy pozitív csalódás, hogy még ő is beállt a sorba és teljesen csapatember, hirtelen elfelejtett hisztizni is és azért csak ver egy gólt 120 percenként de majd ha a kicsi mellett feljebb léphet lesz ez még jobb is.

  Ne feledjétek, ma húzzák Nyonban az EuroJackpot-ot.

 • Bodnar Daniel

  Kezd a játékunk valami olyasmire hasonlítani, amit szerintem Allegri a szezon elején már kibaszottul kitalált, csak egy csomag törött ropival nehéz volt megemészteni. Egyébként én végig ebben bíztam, hogy valószínű a formaidőzítés és a pestisnek köszönhetően láttam eddig olyan gyönyörűnek a játékunkat, mint egy lavorba állított zsák krumpli…

  Annyi hasznunk származott ebből az időszakból, hogy kiderülhetett, hogy a kiegészítő emberek mekkora terhet képesek elcipelni. Amúgy ebben sem állunk olyan szarul. Kiemelkedően szar játékosunk ebben a szezonban már nincs. Stuani és Lemina kiegészítőnek szerintem megállják a helyüket. A kérdés, hogy kit kukáz össze a félszemű kobra januárban a kp-ra.

  Egy stuani vehemenciájú, de nem balfasz típusú játékosnak nagyon örülnék. 😀
  Ez a Witsel ilyesmi?

 • Jumpman23

  Azért Mandzu milyen kib*szott ideges volt, mikor lecserélte Allegri, sajnáltam szegényt. Nem tudom, hogy lesz a rotációnk, mennyire lesz kezelhető a helyzet. :/

  • daneeka34

   Pedig a cserék most Allegrit (takarodjon) igazolták. Nem szeretném újra a besértődött Mandzukicot látni.

  • Juventino

   Szerintem Mandzsunak ennyi volt… Megint bevágja a durcit, aztán nyáron távozik. Nem hiszek Allegri Dybala – Mandzsukics, Hugi formációjában, plusz sem a védelmünk, sem a középpályánk nincs olyan állapotban, hogy elbírjon egy ilyen orrsúlyt. Az pedig világosan látszik, hogy Higuaín sokkal jobban érzi a kaput, Dybala meg esszenciális a támadásainkhoz, Mandzsukics mellett meg a fejjátéka szól, amivel meg nem tudunk igazán mit kezdeni.

   Ez van, srácok!

  • s4tch

   az atalanta ellen mandzu az elmúlt 5 év top3-ba kívánkozó csatárteljesítményét hozta. mintha higuainba költözött volna vidal, volt ott minden. ennek szűk másfél hete, most meg elintegetjük, mert mérges volt, mikor lecserélték?

  • daneeka34

   Ott a pont. Ezeket a besértődős sztorikat a sajtó fújja fel.
   Mandzukicot mindenki kutyázta az idény elején, aztán az elmúlt hetekben a csapat legjobbja volt. Tegnap is egy tök szabályos szerelésre kapott sárga lapot, amit a saját 16-osa előtt (!) csinált. Ő is tudja nagyon jól, hogy játszani fog, mert Higuain és Dybala nem bírják végig az idényt. Nekem Ciguain semmittevése sokkal jobban bántja a szememet.

  • Pavone10

   Egyszerű : játszunk 3 csatáros felállásban ! : )
   Hugi + Mario mögött az isteni Paulo kisfiús csodagyerek Dybalával .
   FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

 • Az_Isteni_Pavel

  Nem láttam a meccset álhetero elfoglaltságaim miatt, ezért szeretnék jelentkezni 1000 korbácsütésre.
  És úgy érzem szerencsések leszünk a golyóosztásnál Lipcsében 🙂

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Nem mondhatjátok, hogy nem szóltam…Porto…
  Grande Moggi, Grande Nedved, Grande Marotta, Grande Agnelli, Grande én, Grande pénztárca.

 • Juventino

  Én már tegnap sorsoltam azzal az instant appal, ami kint volt a BL-hez és ez jött ki:

  Bayern München v Napoli
  Paris Saint-Germain v Borussia Dortmund
  Bayer Leverkusen v Arsenal
  Benfica v FC Barcelona
  Manchester City v Atlético Madrid
  Sevilla v AS Monaco
  FC Porto v Juventus
  Real Madrid v Leicester City

  1, azaz EGY jött be, de az nagyon! 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Melyik volt az?

 • juuvee

  A portot verni kell, nincs mese. A legjobb 8 viszont nagyon kemény lesz

 • CM8

  Én azt mondom, hogy Braga-ban jók leszünk egy X-re. Otthon meg megcsapjuk őket. A margit vs. afrika szerintem nagy csörte lesz.

 • Pideon20

  Á-LOM-SOR-SO-LÁS (?)

 • consminor
 • Tonhalacska

  Sztyú jobblábasként játszott balszélsőt, eleve formán kívül. Az eredeti szerepköréből így is villantgatott. A gyilkolászást jelenleg egyik középső kp sem tudja a kínálatból rajta kívül. Lesz helye ezután is.

 • humorpalanta

  Pepe megelőzte Buffont az Aranylabda listán. Grat srácok. Teljesen komolyanvehető a zseléhajú újabb győzelme.
  Jövőre álljatok ki a közönség elé egy érmével és mondjátok: – Ha fej, akkor Messi, ha írás, akkor Ronaldo.
  Nem kell ezt bonyolítani.
  Viszont mára már sikerült annyira ledegradálni az Aranylabdát, hogy semmi jelentősége sincs. Lassan ez lesz a BL-lel is. A srácok, toljuk már be a spanyolokat a döntőbe elv nem segít. Aztán Infantino legújabb ötletei… Meg a rögzített helyek…
  Ez a sport is megy a kukába az F1 után úgy látom.

  • daneeka34

   Pepe egész jó volt idén a Chievoban, úgyhogy szerintem megérdemli.

 • Babicz Tamás

  Nem értem a sorsolás feletti nagy örömöt, ami a közhangulatot illeti juventino körökben. Hát már senki nem emlékszik, hogy a Benficát a saját rendezésű UEFA-kupa döntőbe való bejutásért sem tudtuk megverni? Sajnos a visszavágót a helyszínen tekintettem meg, olyan szenvedést (annyi pénzért) látni senkinek nem kívánok. A spanyol csapatok ellen amúgy sem megy nekünk. Mikor győztünk utoljára hispán alakulat ellen? Én sokkal jobban örültem volna a Münchengladbachnak, őket legalább oda-vissza vertük a csoportban pár éve.

 • bombahoppa
  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ki gondolta volna a Vucinic-Matri korszakban, hogy kicsivel később az lesz az egyik feszültségforrás, hogy ki legyen kezdő a Dybala, Higuain, Mandzukic hármasból…

  • CM8

   Azért Amauri volt az etalon!

  • animator

   meg a dán királyfi

  • bombahoppa

   Anelkáról ne feledkezz meg soha!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nem volt ő rossz, csak már 10 éve kiégett, amikor leigazoltuk. (Kis túlzással…)

  • Pavone10

   És persze Niklas Bendtnerről se ! 😛

 • Enslaver

  Megint Ronaldo nyerte az aranylabdát, Padoin pedig még fel sem került a listára, ezt elég igazságtalannak érzem.
  Annak azonban örültem, hogy a Sportingot kaptuk, mindenképpen verhetőek, viszont ha innen nem jutunk tovább, akkor kiesünk.

 • CM8

  Hétvégén indulhatunk megint külön bajnokságban? 🙁

  • Enslaver

   Már 5 éve külön bajnokságban játszunk, barátom! 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Még külön blog is kellene nekünk.

  • CM8

   Bezzeg, ha Muntari…