Visszafogadnád a tékozló fiút?

Alig pár napja, hogy arról olvashattunk, hogy Ancelotti elmondása szerint Vidal a mai napig nagyon kötődik a Juventushoz, és állandóan a klubról beszél, az újságírók továbbszőtték a pletykát: a chilei állítólag vissza szeretne térni Torinóba. Kell(ene) ő nekünk? Most utáljuk őt, vagy titokban vágyakozunk arra, hogy ismét nekünk mutogassa a szívecskéket?

vidal07

Mert ugye egyrészt a Juventusból pont egy Vidal-típusú játékos hiányzik: ő egy rosszabb napján több labdát szerez, mint a Khedira, Pjanic, Asamoah hármas együtt. Az megvan, hogy Khedira az utolsó négy meccsén összesen egy szerelést mutatott be, vagy hogy Asamoah a sérülése előtt csak egy meccsen tudott szerelni, még a Fiorentina ellen? És hát ki lehetne Vidal-szerűbb magánál Vidalnál? A chilei egy kurva nagy küzdő, aki emellett általában nem is hülye a pályán: hányszor játszott úgy sárga lappal, vagy az eltiltás által fenyegetve, hogy esély sem volt arra, hogy még egy lapot kapjon? Persze pont az utolsó meccse volt a marha nagy kivétel ebből a szempontból, de előtte négy évig nem az a fejetlen csirke játékstílus volt a jellemzője. Szóval jöjjön vissza, ragassza meg az összetört szívünket, és oldja meg a középpálya problémáit?

De nem biztos ám, hogy a régi Vidalt kapánánk vissza. Itt írnak arról,  hogy a korral és a sérülésekkel együttjárt, hogy változtatnia kellett a játékán. A Bayernnél az első hetekben olyan volt, mint nálunk az utolsó idénye nagy részében: lassú, aki a legegyszerűbb megoldásokat is képes elrontani, több elkésett, ütemtelen szereléssel súlyosbítva, ráadásul a kapura is veszélytelen volt. Azaz az a “tuttocampista”, akit a világ bármelyik klubja elfogadott volna, eltűnőben volt. A helyzetre reagálva Guardiola megváltoztatta a szerepét: sokkal mélyebben játszatta, gyakran a védőkig visszalépve, összeszedve és elosztva a labdákat. Emellett azért 2-2,5 szerelést hozott meccsenként, ami ugyan kevesebb a juventusos átlagánál, de a Bundesligában domináló, a labdát 110%-ban birtokló Bayernnél ez nem is csoda. És mellesleg ellenünk is nagyon jól játszott a BL-ben. Szóval a kérdés az, hogy tudnánk használni egy ilyen megváltozott Vidalt?

Azt sem feledjük, hogy nem elég, hogy lelépett, még nem egészen elegáns dolgokat is nyilatkozott, és állítólag abban is szerepe volt, hogy Coman Münchenbe szerződött, mert hogy állítólag ugye ott van esély valamit nyerni. Én bizony nagyon megutáltam akkor, aztán Pogba esete mindent átértékelt egy kicsit. Egyrészt Pogbához képest Vidal egy tisztelettudó úriember volt, másrészt Pogba örülne, ha valaha fele akkora harcos és férfi lenne, mint Vidal. Szóval ugyan van bennem sérelem, de azt hiszem, el tudnám fogadni a visszatérést, főleg, hogy a Juve középpályája most nem a harcosságról és a keménységről szól.

A kérdés az, hogy reális-e a dolog? A Bayern 37 millióért (+3 milliós bónuszok) vette meg, gondolom, nagyon olcsón nem válnának meg tőle, és májusban már betölti a 30 életévét. Szóval – ha a Bayern egyáltalán hajlandó lenne tárgyalni a dologról – egy 30-hoz közeledő futballistáért sokat kellene fizetni – ismerős ez valahonnan? Szerintem, ami miatt nem jön össze a dolog, az viszonylag egyszerű:

 • kitaláció az egész, Vidalnak esze ágában sincs visszatérni, csak a szokásos szarkavarásról van szó;
 • ha mégis távozna, akkor Marotta és Paratici szerintem nem lelkesednének Vidal leigazolásáért – eleve jó esély van arra, hogy ő akartak megszabadulni tőle;
 • ráadásul ha igaz a távozási szándék, akkor a manchesteri klubok vagy a Chelsea biztosan szívesen látná. Ez kurva sok pénzt jelentene neki, és esetleg Contéval is újra együtt dolgozhatna. És kipróbálhatná a híres angol pubokat is. Szóval, nem lenne olyan egyszerű ez a visszatérés.

Így én reálisabbnak érzem, ha az új Vidalt igyekszünk megtalálni, legyen az Hector Herrera, Dahoud, vagy Tielemans, vagy bárki más. Ha mégis összejönne a nagy visszatérés, akkor meg nem esnék kétségbe, azért mégsem Cannavaróról van szó. Ti mit gondoltok a dologról?

 • Pingback: Visszafogadnád a tékozló fiút? | Zongoracipelő()

 • humorpalanta

  Hülye buzi, b@ssza meg, a szemét mocsok, pofázik, aztán megcsal. Rohadjon el.
  Imádom, hiányzik, akarom, jöjjön vissza :'(
  Hülye kis buzi, ezért az övéi közt a helye, vagyis itt 😛
  http://essentiallysports.com/wp-content/uploads/2015/07/Arturo-Vidal.jpg
  https://youtu.be/mH9HTEQ7Te4

  • bobix

   Azt hittem megint Sturarot fogod a csapatba követelni, mint legutóbb.. meg Mattiellot 😀 😀 Az előbbi azóta biztosan még jobban elvarázsolt a labdakezelési technikájával, pld a Lyon ellen 😀

  • consminor

   részemről mindent elmondtál. annyit tennék hozzá, hogy gyere haza Cucu!

 • Jumpman23

  A miért nem indoklással nem teljesen értek egyet. HA eladja a Monaco, az azért lesz, mert ő menni akar, vagyis jönne. Szóval ha klubot vált 2017-ben, mert a Juventus hiányzik neki, akkor mindegy, hogy a Cici mennyit ajánl. Persze láttam én már falon pókot.

 • animator

  miért nincs szavazás a poszt végén? már erre se telik? akkor hogy akarjuk visszahozni vidalt (akurvaanyját)?
  mellesleg sajnos találnánk neki a helyet a jelenlegi atomstabil középpályánkon és a közeg se ismeretlen neki, egész jó igazolás lenne (persze nyilván kölcsön+opcióval :D)

 • Nem értem

  Hova kell utalni a pénzt?

 • rakkenroll

  Az már kúrvajó, hogy a malacpofa ilyeneket mond Artúrról, ha pedig még igaz is, az pláne! Bár becstelen brigantiként távozott, én nagyon örülnék a visszatértének, hercegünkkel s talán Pjaniccsal megint lehetne egy MVP-nk..

 • Gergő Gulyás

  Csak a töltött káposzta jó újramelegítve, a többi az infógrafikán. https://uploads.disquscdn.com/images/6b87969ee7612e743d82107dcc72dac66b63426fc26f0eceaee0ac7bfe750652.png

  • rakkenroll

   Ízlés dolga, én pl a rakott krumplit is szeretem újramelegítve.

  • Benedicto

   Vidalban mondjuk az a legjobb, hogy fel is lehet melegíteni, és meg is lehet rakni…

  • Enslaver

   Nem véletlenül hívják fartúrónak a komát…

  • atis123Juve

   Ezzel én is egyet értek 🙂

 • HungarianMotorMouse

  Úgy érezném, hogy visszafiatalodtam (újabb) öt évet

  Itt egy igen <3 <3 <3

 • Benedicto

  Olyan lenne ez az egész szituáció, mint amikor tiéd a világ legjobb nője (vagy férfija, ízlés szerint), aki ráadásul istenien játszik a furulyán is, te pedig rajongásig szereted, idióta 15 éves hülyegyerekként viselkedsz, aki bármit megtenne, hogy végre dughasson egyet, miközben valahol belül talán még érzed is, hogy túl jó hozzád a másik. Aztán elmész gyúrni, kikupálod magad, kemény csávó leszel, de hopp, mire hazaérsz, a csodanőd lelépett egy másik csávóval, amit még tán el is tudnál fogadni, ha nem írogatna 2 hetente arról, hogy mennyivel jobb az új csávója, mint te. Majd 2 év múlva, mikor ráun az új csávóra, hirtelen kitalálja, hogy amúgy visszamenne hozzád. Te, az addigra 17-18 éves hülyegyerek pedig minden önérzetedet a sárba tiporva első szavára ugranál, hogy a tenyereden vidd haza a megtévelyedett lelket, leszarva azt is, hogy onnan kezdve az életben nem tudnál úgy a tükörbe nézni, hogy ne akard pofán köpni magad.

  Valahogy így érzem magam a hír hallatán.

  Del Piero óta/rajta kívül nem imádtam még annyira focistát, mint Vidalt, de nem is csalódtam soha akkorát egy játékosban sem, mint benne. És nem is gyűlöltem még egyetlen focistát sem annyira, mint őt.

  Szóval bármennyire is nehezen, de felemelve tartanám a fejemet, szembeköpném ezt az áruló senkiházit, és imádkoznék, hogy tavasszal a döntőben legyen lehetőségünk 3-0-ra verni a Bayernt Vidal 10. perces kiállítása után.

  A válasz: NEM.

 • LeRoi10

  Nem leszek túl népszerű de egy határozott NEM. Talán szükség se lenne rá.
  A Pogba-Pirlo-Marci-Vidal kvartett akkoriban a világ legjobbja volt, ez nem is kérdés. Azt is tudjuk ki volt az aki közölük pocsékul játszott a BL-döntőben majd volt pofája továbbállni, hogy BL-t nyerjen. Egy férfi nem csinál ilyet, nem esik be edzésre bebaszva és Ferrarit sem zúz totálon. Inkább fiú mint férfi. Egy Juventus játékos ne csak a pályán legyen férfi, azon kívül is. Ezért is tartottam (többek között) Marchisiot és Pirlot is többre mint Vidalt.
  Sokan bebizonyították már, hogy lehet csapatot váltani ízlésesen, gerinccel (Llorente, Matri…)
  De nagyon sok játékos tanulhatna Evratól is: tiszteletet, alázatot és profizmust.
  A nosztalgia nem jó kurva. Ne tegyétek. DE ha mégis https://uploads.disquscdn.com/images/a8ef8fb6cebadbed4cbca3a53aaed608d84c7850d3bf185fa95169345d882786.jpg

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én is azt mondanám, hogy nem kell Vidal. Az egy dolog, hogy emberileg milyen, bár a Juvénál ez sem volt (eddig) utolsó szempont, de hogy egy szakkifejezéssel éljek: Vidalt csapágyasra b*szattuk a 4 év alatt. Ha visszajönne, hasznos lenne ezen a középpályán, még akkor is, ha nem lenne annyira hatékony, mint egy csúcsformában lévő Vidal. De simán benne van, hogy gyorsan elronáldinnnyósodik/eladriánósodik/elakármisedik, akkor meg inkább fék lenne. Úgy tűnik, hogy Marottáék éppen időben adták el, még ha ez nekünk fájt is, mert azt elismerem, hogy (a csapatérdeket nézve) én sem örültem a távozásának. Az viszont jobban zavar, hogy azóta sem találtuk meg az utódját. Én inkább hozzácsapnék még valamennyit ahhoz a pénzhez, amit rá szánnánk, és betegesen perverz kisugárzású vigyorral megkeresném a Napolit Allan miatt. 🙂 Vagy akárki mást, aki alkalmas lehet utódnak.

  • LeRoi10

   Nem kell egy az egyben új Vidalt keresni. Ahogy új Pirlot is felesleges lett volna, Marci ugyanazon a poszton más játékkal is zseniális.
   A mostani középpályához kell 1-2 új igazolással játékot találni. Én még mindig hiszek a Pjanic-Marci-Lemina trióban. Bár lehet csak azért mert még nem láttuk őket. Vagy akár Hernanes-Marci védekező duóból is kisülhetne még bivaly játék 4-2-akármiben. Hosszú még a szezon.
   Akárhogy fantáziálhatunk az igazolásokkal kapcsolatban, januárban a Witsel-Bentancur duónál többet ne reméljen senki. Bár elvileg Zaza is kiköthet januárban Afrikában úgy, hogy bármi megtörténhet.

  • Jumpman23

   “betegesen perverz kisugárzású vigyorral megkeresném a Napolit Allan miatt.” – 😀

  • LeRoi10

   Annál csak az lenne szebb ha Ninját igazolnánk Romából kivásárlási záradékkal. Majd persze kiderülne, hogy ő mindig is tisztelte a Juventust és a Romában sosem lehetett volna igazi bajnok. 😀

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)
 • Enslaver

  Az nekem is feltűnt, hogy Vidalt a Barca többnyire védőként játszatja, ráadásul jobb szélen, véletlenül sem középen. Jobbhátvédünk meg már van dögivel: Svájci gyors, Dániel, Zambrotta. 40 misi az meg ugye nem két fillér egy leszázalékolt védőért, sőt most akarjuk elhozni a Milányból Desillyót. Szóval maradjon csak szépen Vidálka Barcelonában, én azt mondom.

  • Legfeljebb Desailly-t

  • Tonhalacska

   Az ki?

 • bombahoppa

  Egyik szemem sír, a másik nevet. Most megosztó leszek, takarja el a szemét, aki erkölccsel és etikával alaposan kitömött kispárnával alszik.
  SAJNOS azt kell írnom, hogy egyet kell értsek az előttem szólokkal, annyira igaz minden szavatok, hogy ezt a hozzászólást csak és kizárólag az egóm miatt nem törlöm.
  …már megint izzad a tenyerem

 • Babicz Tamás

  Elemzés anyagilag: alien a Bayer Coman a barbárra szóló vásárlási opciójával, az 20 M. Mi ajánljunk Vidalért 20 M-t, és akkor mindenki örül. A bajoroknak is lesz kvázi ingyen egy számukra használhatatlan játékosuk, nekünk meg lesz egy árulónk. Mindenkinek megéri, tiszta sor.
  Konklúzió: mindegy.

  Elemzés futballszakmailag: a középpályánkról egy olyan kéttüdejű, csak egy meccsen agyatlan, faltörő (fartörő) kos hiányzik, mint Artúr. Mindegy, hogy előrébb játszik, vagy hátrébb. Pom-pommal, Sándor-Sándorral és Pjaniccal na meg Marcikával természetesen kiválóak lennének. Nem lehet mindenki olyan skizofrén, mint kedvenc hármasunk, aki a Chiellini: a pályán egy vérbeli (bal)bunkó, a pályán kívül egy diplomás úriember. Arturo itt is ott is kretén. A pályán olyan mértékben nyomja (és ami nálunk jelenleg ordító hiánycikk), amilyenben kell, a pályán kívül meg fullba.
  Konklúzió: igen.

  Elemzés erkölcsileg: –
  Konklúzió: …

 • Pideon20

  Nem, de szerintem nem is lenne pofája visszajönni. Ugyanakkor nem gondolom, hogy meglepőbb/ellentmondásosabb/ambivalensebb lenne a visszatérése, mint Higuain leigazolása
  https://uploads.disquscdn.com/images/1946fce60523fadaeb3c4191d0063dadfc94082b99d11cf6275351883906c682.jpg

 • juuvee

  Szerintem nem volt annyira meglepő , hogy vidal anno lelépett a bayernhez. Döntő ide vagy oda, a bayern akkor is jobb volt, mint mi, és ezt mindenki tudja. Bár akkor mi is tényleg jók voltunk…
  Szóval vidal tette amit kellet, ő egy profi, és ha bl – t akarsz nyerni, erre több esélyed van a németeknél, ezek történelmi tények, sajna.

  Bár ez egész sztori kamu, azt gondolom , kár, hogy nem igaz .

 • Pavone10

  Ja, nem …

  = NEEEEEEEEEM !!!

  FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

 • Tonhalacska

  NEM! Zambrotta távozása után megfogadtam, hogy soha többé nem leszek szerelmes. Inkább enyhe izomhúzódásokban gazdag további pályafutást kívánok a kis alkesz perui indiánnak, hogy kókadjon le a pöcsetöve.

 • Mixbetegállat

  Na végre új cikk!
  Fartúró maradjon csak álmai klubjában, és ha eljutnak esetleg a döntőig akkor ott majd kiütjük őket, és leshetjük a savanyú pofáját..

 • Pideon20

  Savazzunk inkább arról, hogy hány éven belül szeretnénk Nagy Ádámot látni Khedira helyén.

  • daneeka34

   -2 (gyk: vb-döntő)

 • consminor

  pletykálják, hogy Kean kezdhet a Pescara ellen holnap. kíváncsi vagyok a kölökre

 • Juventino

  Vidal bármikor visszajöhet, Contéval egyetemben. Érdekes, hogy azt minden cikkben elfelejtik megemlíteni a kedves szerzők, hogy 1 évvel az eladása előtt már megegyeztek Mindenható Klubvezetőink Antonio apánk háta mögött Lufifejű Lajossal és a Mennycseszdmeg Junájtíddel Artúr király eladásáról, csak aztán Tónyó lelépett és Allegrihez szaladtunk kétségbeesésünkben, aki alól a keret tartópilléreit már nem merték kirugdalni. Alsó hangon egy évig kokettáltunk az eladásáról Európa szerte, de Vidal kurvaanyját, hogy nem akart mindenáron itt maradni. Akkor nézzétek Khedirát 168 órában évi 52-szer!

  Egyébként a mai meccs is megmutatja, hogy lehet annyit szidni a botlábúakat, hogy futballistának tűnjenek, Mandzsu zsinórban második meccsén zörget, juhéj! Ettől még úgy fogunk cumizni Sevillában, hogy öröm lesz nézni… Allegri vattene!

  • consminor

   örök romantikusként hajlamos vagyok elhinni, hogy a BL-re tartalékoltunk tegnap (mint ahogy minden BL-meccs előtt azt hiszem idén ősszel, aztán szopó…). Maxi szinte a B-csapatot küldte ki a csatárokat leszámitva, bizzunk benne, hogy most tényleg komolyan veszik a meccset és nem áll le a csapat egy esetleges vezetésnél.

  • rakkenroll

   Fő az optimizmus! Portugáliában bármi lehet. Egyébként én is mindig védem Contét, érdekes emberke, nem egyszerű eset, a lelépése is fura volt persze, de tett pár dolgot a klubért, nem tudok rá haragudni.

 • Enslaver

  Legalább egy ilyen halvány Pescara ellen játszhatott volna fél órát Pepe, nem értem néha Allegrit, miért szenyózik a golfozóval ilyen 20 percekkel…

 • Jumpman23

  Egyszerűen hihetetlen, hogy ezúttal is mennyire úgy történt minden, ahogy leírtatok a beharangozóban!!
  Ezért fizetek én mindig időben.
  Coman több percet is kaphatott volna, egyébként alig ismertem meg így, hogy két számmal nagyobbra fújta a szertáros.

 • bombahoppa

  Imádom, amilyen nyugalommal Dzsidzsi behúzza ezeket a zárt kapus meccseket. All time best goal keeper!

  • consminor

   miről beszélsz? ma sem lőtt gólt!

 • CM8

  Hová tűnt a blog a twitterről, és miért nem indul külön bajnokságban az Atalanta???!!!!! Mikor takarodik már el Allegri???!!!44!!! Elegem van !!!!44!!!!!4

 • Juventino

  90. perces győztes gól a Roma ellen, 90. perces góllal veszít pontot a Milan az Inter ellen, egyszerűen minden nekünk kedvez. Azt leszámítva, hogy azzal megnyerjük a bajnokságot, hogy elindulunk benne. Komolyan azt kívánom, hogy Simeone dobbantson a matracról és üljön át a kék-feketékhez, hátha legalább egy riválisunk lenne.

  Kíváncsi leszek, hogy felnövünk -e a feladathoz kedden, minekutána döntetlenre játszani már nincs értelme.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Sajnos van értelme (a döntetlennek). Gondolom kitaláltad volna, hogy ha 0-0 a meccs, akkor végül nem az egymás elleni lesz a döntő, hanem talán a gólkülönbség. (Ezt most nem tudom, de nyilván valami ilyesmi jön). Szóval döntetlen, és az utolsó meccsen nem kaphat ki a Lyon + győzni kell a Dinamo ellen. Ha nem számoltam el…
   (Gólos döntetlen is jó, mert akkor mindegy, a gólkülönbség, de akkor is kell, hogy ne kapjon ki a Lyon.)

  • consminor

   döntetlennel nekünk lenne 9 pontunk, a Sivigliának 11. a Lyon esetleges győzelmével lenne 7 pontjuk és így állna a csoport az utolsó forduló előtt:
   1. Sevilla 11
   2. Juventus 9
   3. Lyion 7
   4. Zagreb 0
   Nem tudom, hogy gólkülönbséget, vagy egymás elleni eredményt néznek-e pontazonosság esetén. A Lyonnal szemben mindkét szempontból jobbak vagyunk a franciáknál, így elég lenne egy döntetlen is az utolsó fordulóban, ami valljuk be nem megoldhatatlan hazai pályán a Zagreb ellen. (de szar már, hogy ilyeneket kell számolgatni). Ha kedden kikapunk: na akkor melegedhet a pite. De ami a legegyszerűbb lenne: “csak” meg kell nyerni a két meccset, és mindenki örül. Második hely esetén pedig feltehetjük a legendás kérdést: Örülünk Vincent?

  • rakkenroll

   Első hely esetén pedig dettó.

  • consminor

   nyilván nem annyira fontos a csoportgyőzelem, mint az előző években és bele lehet futni a rosszba, de szerintem ad egy kis előnyt, hogy idegenben kezdünk

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én a csoportelsőséget számolgattam, ahhoz pedig elég lehet egy döntetlen holnap, aztán egy győzelem a bolgárok ellen. De a továbbjutás már szinte tuti, kivéve ha nem verjük meg a Dinamo Tiranát. Asszem egymás ellenit néznek előbb, de ha holnap 0-0 lesz, akkor ez ugye kiesik, és marad a gólkülönbség. De most minden Allegri kezére játszik, hogy megmagyarázhassunk egy döntetlent, hiszen Pacal, Dybaba, Gólzáró, Morata és Koplárovics is sérült, szóval…Mandzu gólt vagy pirosat várok.

  • consminor

   a csoportelsőség egy holnapi döntetlen esetén csak úgy lehet meg, hogy megverjük a horvátokat, a Siviglia pedig kikap a Lyontól. így is lehet, de illene már belemártani a zebralőcsöt valakibe Európában is.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Sevilla-Juve: X, Juve-Dinamo: 1, Lyon-Sevilla: 1X.
   Ha jól gondolom, ez elég lehet az első helyhez. Sevillában gólos döntetlen esetén akármilyen győzelem az utolsó meccsen és nem nyerhet a Sevilla, míg sevillai 0-0 esetén legalább 2 gólos győzelem és nem nyerhet a Sevilla.
   Magyarul elég lenne, ha a Sevilla az utolsó két meccséből egyet sem nyer.
   Viszont Allegri már megmondta a tutit, szóval felesleges számolgatni. 🙂

  • consminor

   igaz. amúgy mennyire olaszos (és számunkra idegtépő) lenne már, ha az utolsó fordulóban a Lyon segítségével húznánk be a csoportot

 • Babicz Tamás

  Így múlik el a világ dicsősége: se lázadás a részünkről, se foci a csapattól.
  Ha Vidalt nem is vagy csak feltételekkel, a csapatot azért lassan visszafogadnám. Ahogy az olasz focit is. Mert így egy sanszunk marad a BL-győzelemre: Nedvedet megválasztatjuk uefa elnöknek, aki első hivatali intézkedésként hoz egy olyan szabályt, hogy öt zsinórban szerzett bajnoki címet automatikusan be lehet váltani egy BL-trófeára. A focink úgyis nézhetetlen, így senki nem bánná, ha játék nélkül jutnánk hozzá. Ráadásul 2021-re minimális erőbefektetéssel meglenne a sorozatban második BL-címünk is, elnézve Itália futballjának erejét és fejlődési irányát.

  • rakkenroll

   Jó, de nyertünk – még egy ilyen Asa-Hernyó-Kebap kp-val is-, és a Juventusnál ugye köztudottan elsősorban ez a lényeg. Hernanes egyébként éledezik több éves csipkerózsika-álmából, néha már-már Lazios énjét idézi, Kishercegünk is biztatóan tért vissza, Pjanicban pedig szerintem van fantázia… szóval, én a játékot illetően még mindig türelmes vagyok. Portugáliában már jó lenne végre azért valami focit is látni a brigádtól.

  • Babicz Tamás

   Persze, hogy az a lényeg. Tudom én ezt jól, ’96 óta megszoktam, elfogadtam, és igazán sosem a sziporkázó (támadó)játék miatt szerettem/szeretem a Juventust. Nagyobb bajnak látom, hogy a fejlődés helyett, amit ha más nem, az idő múlása és az összeszokottság növekedése predesztinálna, inkább visszafejlődést látok. Én, az örök optimista, aki a szarban is meglátom a mazsolát, és aki rendszerint védem a csapatot. Most egyre kevésbé érzem azt, hogy erre bármilyen okom lenne. Persze, az eredmények – hellyel-közzel – jönnek (azért csak hellyel-közzel, mert a Serie A sajnos nem igazi fokmérő), ezt aláírom. Na de a brékicsapás eredménye, amit olyannyira várunk a legutóbbi BL-döntőnk óta, ne azzal végződjön már, hogy a szurkolók arcát verjük el vele (beszélünk a BL álomról, nyíltan kimondjuk, hogy meg akarjuk nyerni, de a tettek egyelőre nem efelé mutatnak), hanem a Bayern Monaco, a Guardiola City és a Zidane Madrid seggébe kellene mártogatni minél mélyebbre. Vagy legalább holnap csak egy laza pipa erejéig elővenni a borbélynál. De hogy ez megtörténjék, legalább akkorát kell menniük a srácoknak bő 24 óra múlva Portugáliában, mint a tavalyi első City elleni meccsen. Ahol egy fostalicska bajnoki “menetelés” közepén villantottunk. Na akkor kicsaptuk!
   Nem lehetetlen ez most sem, és minden erőnkkel szurkolni is fogunk érte természetesen.
   Forza!

 • Enslaver

  Higany hiányában még inkább szűkült a lehetőségek köre a csatárposzton, csak a ketrecharcosunk maradt, Mandzsetta meg egy zöldfülű csokifiú, aki még azt sem tudja, hogy a Mikulás nem létezik (remélem, ezt most nem olvassa)… Most aztán bevethetjük egyszerre mind az 5 szélsőnket a Villareal ellen.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Közben sikerült egy Allegri-közeli forrásból megtudnom, hogy holnapra a következő kezdőt tervezi:
   A kapuban: Buffon, Neto és Audero.
   A védelemben Sandro, Evra, Chiellini, Bonucci, Rugani, Dani Elvis.
   A középpályán Sturaro.
   A támadósorban pedig Mandzukic bal zoknija kezd.
   Szerintem nyerni megyünk.

  • Juventino

   Hugi megint túlette magát és nem bírta a lába a terhelést, meg ugye hajrá, válogatott szünet. Azért ezt nem tudom, hogy gondoltuk, hogy három és fél csatárral vágunk neki az idénynek, mert Pjacáról talán még az Anyukája sem tudja, mi a posztja igazából. Nagyon meg lennék lepve, ha nyernénk, de pont olyankor szoktunk nyerni, amikor senki nem számít rá (Sahtar idegenben megvan még 2012 őszéről?).

  • Jumpman23

   Az milyen jo meglepi is volt, bizony!!
   Es ha már itt tartunk, Conte apánk jól összekapta a Dinamot is. Kiváncsi vagyok, hogy zárja velük a szezont.

  • daneeka34

   4-3-3 lesz, Ibrával középen és Zalayeta-Camoranesi a két szélen.

  • Enslaver

   Ja, én is olvastam, hogy ez lesz este a támadósorunk. Eléggé megkeverte a kártyákat Delneri apánk, az egyszer biztos. Tegnap Nedved is összeszedett egy kisebb sérülést a sajtószobában (állítólag egy internetkábel buktatta, és még a sárgát is megúszta a rohadék!). És sajnos Trezeguet <3 is csak a padon kezd este… 🙁

  • bombahoppa

   Giovincot kéne visszahívni a Pármából, nem értem miért adtuk kölcsönbe…

 • consminor

  igaz, hogy még csak negyed óra telt el, de utoljára tavaly Bayern elleni odavágó első félidejében éreztem ennyire alárendeltnek a csapatot. borzalom…

 • Kelosz

  Na akkor ma este is megkapjuk a már-már szokásost. Langyosfos labdatologatás utan nulla előrejáték majd egy reménytelen passz féle. Közben az ellenfélnél akad olyan játékos akik 2 juve playert is meg tud verni egy az egyben (nálunk ilyen nincs). Nem tudom mi lenne a jobb, de ha ma belefutunk egy 3asba talán Allegri is megpróbál majd változtatni. Vagy tényleg ennyit tud a csapat. Akkor viszont be vagyunk árazva: simán azt játszik velünk a sevilla ami neki jó és még a lyont sem tudjuk verni. Ezt pedig a 16 között kínkeserves lesz nézni egy top csapat ellen.

 • Juventino

  Ha innen nem nyerjük meg, Allegri gyalogoljon Torinóig! Vagy mondjon le azon nyomban…

  • Kelosz

   Pedig nem fogjuk. Emberelőnyben egy kapuralövésig jutottunk 22 perc alatt. Lehetőség egy sem.

 • Kelosz

  76. perc ajándék tizivel emberelőnyben stabilan tartjuk az x-et. Khedira csak hátra tud passzolni, viszont arra 100%-os.

 • Kelosz

  Ezután nem tudok majd tükörbe nézni de be kéne hozni Hernanest.

 • consminor

  nyertünk. a többit felejtsük el

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Vazze, Bonunak és Mandzsúriainak nem szóltak, hogy a második hely a cél? Most az utolsó meccsen kell kikapnunk a Bratislavatól, hogy meglegyen a második hely. Hát, gratulálok. Allegri nyakába varrom ezt is, hogy nem beszéli át a taktikát mindenkivel. Talán csak az a baj, hogy Bonu és Mandzu új fiúk, egyikük sem tud olaszul, talán ezért a félreértés.
  Egyébként kicsit ellentétes érzések vannak bennem, mert a győzelem oké, de ilyen fosadék játékkal nyerni nem tudom, hogy mennyire válik a srácok javára. A lassításokat nézve a bíró ítéletei rendben voltak, de majd azt fogjuk olvasni, hogy miatta nyertünk. Csöves Torghelle meg fogja kézen magát, sétáljon a Váci utcában, aztán otthon verje ki magának.

 • atis123Juve

  Hát basszus. Nem is tudom mit mondjak. Hogy 10 ember ellen támadunkés semmi ötlet? Hogy előre jönnek a térfelünkre ketten és 6 embere közt keresztbe ívelgetnek egymásnak? Hogy amikor Quadrado egyedül küzd senki sem kéri tőle a labdát?Hogy megköszönhetjük az ajandéktizit, a lesgólt, meg az elnézett szögleteket? Hogy amikor 3x jönnek át több veszélyt teremtenek mint mi egy félidő alatt? Hogy bonuccinak kell fel menni és szervezni is a játékot? Hogy ha ő nincs, kikapunk? Hogy szinte éreztem, hogy ő fog jönni? Hogy egy ekkora szar meccs után, amikor tényleg sajnálom a Sevillát, mégis reménykedem? Ugynaz van bennem, mint amikor a Giants szerencsétlenkedett a rájátszásban, és bejutott. Van valami a levegőben. Valamikor jól kell játszanunk, és ezek szerint azt a kieséses szakaszra tartogatjuk, de nagyon. Attól tartok most kaptunk vissza mindent, amit ellenünk fújtak a BL-ben az elmúlt két évben. Viszont annyira szarunk vagyunk most, hogy ebből csak valami nagyon jó sülhet ki.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   A Sevilla torinói játéka után kicsit sem sajnálom őket. Cottonburg sem hibázott nagyot (szerintem), mert a sárgák és piros jogosnak tűnt, a tizi meg megadható, bár szokatlan. De mivel a 16-oson belül volt, megadható. Talán emlékszel rá, valamelyik bajnokin Moratát lecsapták a 16-oson belül, pedig a közelben sem volt a labda, az is tizi volt. Viszont az igaz, hogy a szokásos játékot hoztuk, és k*rvanagyot kell fejlődnünk, ha akarunk valamit a továbbiakban.

  • atis123Juve

   Sárga-pirosat nem láttam. Tizi elsőre annak tűnt, de másodjára az tűnt fel, hogy Bonu már akkor esett el, amikor elengedték. Az tény persze, hogy húztál. De ezekre mondtam azt, hogy most visszakaptunk valamit az eddigiekből.

  • daneeka34

   A Lyon is kapott egy ilyen tizit két fordulóval ezelőtt a BL-ben a Torino ellen, de Lafayette kihagyta. Vagy Hart védte, faszom se emlékszik már

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   De azt nem mi kaptuk, szóval az jogos.

 • Pideon20

  Ne rinyáljatok, élvezzétek inkább. 7 pont előny a bajnokságban (karácsonyra lesz az 10-12 is), és (gyakorlatilag) csoportgyőzelem a BL-ben vereség nélkül. Melyik BL-győzelemre hajtó csürhe mondhatja még ezt el? Csóró Bayern előtt egy energiaitalról elnevezett csapat vezeti a bajnokságot, a Real ikszelt Nikolicsékkal, az Atletico 6. a bajnokságban, az angolok nem tudnak megnyerni egymás után két meccset, Barcácska meg második a Real mögött, akik ikszeltek Nikolicsékkal. Persze, jelenleg gyakran ötlettelen a játékunk, sőt időnként nézhetetlen, de Allegri még keresi a csapat arcát, és úgy tűnik ez is belefér. Állítólag a nagy csapatok sajátossága, hogy szar játékkal is képesek nyerni. Akkor most mi is az oka az állandó picsogásnak? Örüljünk, hogy ennyire nagy csapatunk van, akik ilyen szarul is képesek játszani. Évek óta ezt vártuk 😀

  • atis123Juve

   Burkoltan én is erre céloztam, hogy ez annyira szar most, hogy ebbből csak jól jöhetünk ki 🙂 Én még csak ma néztem, hogy a Roma is kikapott. A milánóik meg egymás előle eszik el a kenyeret 🙂

 • humorpalanta

  Ezt a meccset kurvára felejtsük el. Clattyonbürg egy kész szerencsétlenség, minden egyes sípolásnál féltem, hogy vajon mit fog ítélni, olyan random a csávó. Mikor Khedira hozzáér a sevillai lábához, sárgát kap. Mikor 17 méterre a kaputól legyalulják, semmi. LOL. Vázquez jó nagy marha volt. Tizi adható volt. De vicces volt nézni a köcsögök szenvedését és rinyálását azok után, hogy miket leműveltek most is, meg az odavágón is.
  Amúgy már a 60. perc körül mondtam, hogy a Kean gyereket be kellene hozni, mert a mandzsúriai jelöltet felfalják odabent egyszerre hárman. Bejön a srác, majd úgy elnyomja a védőjét, hogy Bonu elé tálal, s 10 másodperce a pályán. 😀 Lol. Aztán volt 2 fasza elfutása, meg az utcsó kontránál elvitte a másik védőt, hogy Mandzsu élhessen, s az be is lőtte. Nem lett volna ilyen szar a játékunk, csak nem volt csatársorunk, mert egyedül ki volt szolgáltatva.

 • CM8

  Tényleg fölösleges a rinya. Itt mindenki szenved és nagyon kevesen viszik el a 3 pontot. Stunit nem akarom többet BL meccsen látni, max a Pescara, meg a Crotone ellen, hogy pihenjenek a többiek.

  • Kelosz

   Mert a többiek ennyivel jobbak voltak “Stuaininál”? Konkrétan talán Bonucci és Kean hozta amit várni lehetett tőlük, persze ah Bl esélyes csapatról beszélünk. Ha nem akkor teljesen más a véleményem.

  • daneeka34

   Stuani adott egy gólpasszt, ha jól láttam

 • juuvee

  Tök menő, 3-1 ide, továbbjutás , biztosnak tűnő csoportelsőség. Persze a játék ma sem volt szórakoztató , de azért Szevijjában szép játékkal nyerni elvárás talán túlzásnak tűnhet , elvégre az ellen igen erős csapat benyomását kelti.

 • juuvee

  Egyébként a meccset fejben nyertűk meg, egy nagyon harcos, kemény , küzdős mérkőzésen nyugodtak tudtunk maradni. Ezzel szemben Vászkeznél és mc ducknál elgurult a gyógyszer, így az ellen saját magát verte meg. Most meg bezzeg biróznak, szánalmas 🙂

 • Juventino

  Vezetjük a bajnokságot, valószínűleg csoportelsőként megyünk tovább a BL-ben, csupa szívárvány, boldogság, nem? Azért aki a “rinyát” kéri számon, gondolja végig, mit látott: 11 a 11 ellen ledózeroltak minket (igaz, a korai gól nyilván segített), 10 a 11 ellen pedig kiegyenlített volt a játék. Még a végén is olyan presszinget nyomtak néha, hogy gondjaink voltak a labdakihozatallal.

  Azért az dicséretes, hogy meg akartuk és meg is tudtuk nyerni a meccset, furcsa volt látni, hogy időnként mindkét középhátvédünk az ellenfél térfelének a közepén játszott, de a 11-es és a kiállítás nélkül könnyen úgy járhattunk volna, mint tavaly. Nem azt mondom, hogy nem lehetünk jók, de egyelőre nem vagyunk azok szerintem.

  • Kelosz

   Nem vagyunk jók, ezt kezelhetjük tényként. Minden meccsen nyomjuk a minimumot, a majd csak betalálunk valahogy taktikával. Ez pedig nem jó.

  • atis123Juve

   “Nincs mit tenni, Bonu ott is nagy kiraly, sajna csak rajta latszott az igazi akarat, nem csak a gorcsosseg.

  • Pavone10

   Egy baj van, hogy Bonut sajna, nem tudjuk klónozni, hogy egyszerre 10 lehessen belőle a szép zöld gyepen … 😛

  • atis123Juve

   Egyetértek, ez a legnagyobb gondunk most.

  • Babicz Tamás

   Nem jó. Ha 10 Bonu van a pályán, nem kapunk ugyan gólt, és lesznek jó hosszú indítások, de senki nem fog rájuk fölérni.
   9 Bonu, 1 Buff, 1 Kean, ez a helyes recept. Buffon napozik hátul (mert a Bonuccik miatt el sem jut hozzá a labda), esetleg berohanó szurkolóknak autogrammot osztogat. A Bonuccik védekezznek és hosszú labdákkal tömik Keant. Aki az összeset befutja, és meccsenként 1-2-t gólra vált. Ha formában van, 3-at.

  • Pavone10

   Hát legyen így ! Hol kell aláírni ? 😜

  • consminor

   én úgy éreztem, hogy a kiállítás előtt már kezdtünk éledezni (értsd: nem törte a seggünket a háló). az első 20 perc valóban botrányos volt, de szerintem a borbélyok nem tudták volna ilyen intenzitással végigcsinálni. valahogy bekotortuk volna az egyenlítő gólt, de ennyi.

   mindegy, bízzunk benne (mást úgy sem tudunk), hogy a kieséses szakaszra Godmode-ba kapcsol a csapat (amihez valóban rengeteg dolgon kellene változtatni). remélhetőleg a mentalitás is más lesz, ahogy egy normális digó csapathoz illik.

 • Kelosz

  Nyilván a Sevilla megérdemelte amit kapott. Az AM-nél és Sevillanál ez a játék beidegződés. A Brac és a RM ellen is csak így tudnak érvényesülni, már amennyire. Ők nyomják egész minden meccsen a mortal kombat-ot, ha ellenük van test-test arcfogásos fetrengés következik, netán ha még az ellenfél keze is ott volt, piros lap reklamálása 3-4 emberrel. Megértem klattenberget, hogy szopatta őket, rászolgáltak.
  Ettől függetlenül, langyosfost játszottak a fiaink tegnap is. Ettől pedig szomorú vagyok.

  • daneeka34

   Főleg az odavágón maxolták ki a mortal kombatot. Rettenetesen antipatikus csapat a Sevilla. Tavaly sokkal szimpibbek voltak Llorentével.

 • Az_Isteni_Pavel

  Vegyesek az érzéseim, mint egy nőnek.
  Pozitívumok:
  +Rugany játéka
  + Marcinak nagyon kellett a gól
  + Mandzunak is…imádom a tapló pofáját <3 , sajnálni fogom amikor eligazol
  + Stuani amikor eltaszajtotta a portugál ellent. Ez hiányzik nagyon a középpályáról 🙁

  És akkor a negatívumok
  – Sándor nem volt rossz de a 75. perctől mintha gyök kettőbe kapcsolt volna, remélem nem sérülés
  – Középpályán Marcin kívül nincs értékelhető teljesítmény, pedig ő sincs csúcsformában, a szürkébbnél is szürkébb a játékunk
  – M4 szakértői gárda elmehet krumpliföldekre rabszolgának
  – Stuani játéka ide is felkerül

  Összességében szarok voltunk és ötlettelenül játszottunk, de nyertünk. Szóval Allgeri mondjon le! Kétszer!

  • atis123Juve

   Az a Stuani testtel lokes nekem is nagyon tetszett. Sajnos Sandor meg egzedul nem bir mindent. Vedekezni, meg mindenhol ott lenni. Nem is tudom hol lennenk nelkule. Na meg persze Bonu nelkul. Eddig Bufonnal kiegeszulve ok harman viszik a hatukon a csapatot. Foleg. Egy-egz meccsen valaki fel no hozzajuk, es kesz.

  • consminor

   imádom Sztyuanit és a vaddisznó mentalitását, de attól, hogy nem képes 5 métertől messzebbre pontosan passzolni, a falra mászok

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem sevillai szempontból egészen jól passzolt Stuani. A következő meccsen ráadjuk az ellenfél mezét és akkor majd nekünk passzol.

 • Jumpman23

  eltűnt a hozzászólásom!!! felelőst akarok, és azt, hogy takarodjon!!

  • Az_Isteni_Pavel

   Allgeri

 • atis123Juve

  Kicsit off, csak en nem latom a facebook oldalt? Mert ha mas sem, akkor ez nagyon nem jo jel. Mondjuk nem lepne meg….

  • daneeka34
  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én is észrevettem pár napja, hogy nem jön be. Nálam az a helyzet, hogy ha nem vagyok belépve fészbúkra, akkor nem látom az oldalt. Ha pedig beléptem, akkor látszódik. Természetesen nem a saját profilommal, hanem Análvadász Antal néven nyomom, jobb a biztonság.

  • Dartagnanx

   Szia Atis!
   Külföldről vagy külföldi proxyról nézed? Mert sajnos le kellett rejtenem az oldalt minden külföldi elől, ugyanis egy hét alatt ötszáz afgán, szír, kongói, filippínó és egyéb egzotikus új rajongók lett. Ami káros az oldal működésére. Hamarosan visszakapcsolom a nemzetköziségünket, de addig csak Magyarországról látható az oldal 🙁

   Egyébként miért nem lepne meg?!?!?!?!?!

  • atis123Juve

   Külföldről. Hát egyre ritkábban írtok. Emiatt is néztem kétségbeesve, hogy hátha legalább ott találok néhány gondolatot. Tudom hogy ez csak egy hobbi blog, szóval emiatt nem lepődnék meg ha abbamaradna.

  • Dartagnanx

   Visszakapcsolom majd, hogy latszodjon kulfoldrol is. Remelem, abbamarad a MIGRANSOK aradasa.

   Igazabol irnank mi, de teljesen meghalt a rendszer. Elkezdtunk keresni mas lehetoseget. Remélhetőleg hamarosan lesz mashova felpakolnunk az irasokat. Csak akkor megint baszhatjuk a korabbiakat…

  • atis123Juve

   Ha kell segisteg az atkoltozesben, akkor szoljatok. Infomatikus vagyok, szoval valoszinuleg tudok segiteni. Bar nem ismerem a blogmotort, biztos van mod, hogy kinyerjuk a cikkeket. Ha mas nem irunk letolto progit ra 😉

  • Dartagnanx

   Köszi, észben tartjuk a dolgot 🙂

  • WordPress.comról szerkeszthető a blog, ha nem csak kifogásokat kerestek a lustaságotokra

  • Dartagnanx

   😀
   Csekkolom!

  • Gyerünk, te lusta állat 😉

   2016. nov. 26. 13:31 ezt írta (“Disqus” ):

 • Enslaver

  Azt azért ne felejtsük ki az egyenletből, hogy a két legjobb csatárunk, Kabala és Higany nem játszott, és a három pont mégis zsebben. Kell ennél több? Igen, de a poént csak nem lőhetjük le már a csoportkörben, miszerint mi vagyunk a legjobbak, az túl spoileres lenne. Majd a kiesés szakaszban megmutatjuk, miután mindenki lesajnált minket, hogy Európában mi vagyunk a császárok, felébresztjük a szunnyadó oroszlánt (zebrát).

 • juuvee

  Érik a Bayern elleni meccs…

  • humorpalanta

   Real is.

  • consminor

   valóban, jelen helyzetben reális egy Bayern elleni párharc

  • The Juventusian

   Már megint ezek a negatív hullámok, Moriarty! Gondold erősen, hogy gyenge csapatot kapunk, és akkor úgy lesz. Egy álomszép, gyenge csapatot. Pozitív gondolatok!

  • juuvee

   Gyenge csapat nincs, porto, benfica, besiktas, leverkusen ugyanúgy húzós lenne. A Bayern megérzés , nem vészmadárkodás, de nem is lenne baj ha a bajorok jönnének , van miért törleszteni . Az más kérdés , hogy nem mi lennénk az esélyesek . De biztos vagyok benne, ha könnyebb ellenfelet kapnánk, az se lenne sima, és akkor azon sírnánk, hogy a besiktast csak idegenben lőtt több góllal vertük ki (0-0 és 1-1)

 • The Juventusian

  Én úgy látom hogy sikerül végre pont akkor megnyerni a csoportot, amikor éppen teljesen mindegy lenne hogy melyik helyen jutunk tovább, annyira kiegyenlített lesz a két kalap

  • juuvee

   Azért az nem baj, hogy a spanyol trió nem jöhet 🙂

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Allegri most tudja meg, hogy nem lesz új poszt.
  http://giphy.com/gifs/l3vRkHxCW2ZsYZ7lS