Furcsaságok

Bár sokan úgy gondolják, hogy mi mindent tudunk, valójában ez nem teljesen így van: csak majdnem mindent. Most például Pogba eladása kapcsán van pár dolog, amit nem értünk, vagy legalábbis furcsállunk. A hajtás után elmondjuk, mik ezek!

Furcsa például, hogy a Juve vezetői, miután rekordösszegért eladják a csapat egyik legjobbját, semmit nem nyilatkoznak az ügyben. A klub elbúcsúzott egy képpel és egy videó-összeállítással, de sem Marotta, sem Agnelli nem beszélt a transzferről. Pedig mondjuk Pjaca bemutatásakor akár szóba is kerülhetett volna Pogba ügye – de nem került. Persze nem csak azért várnánk a vezetők megszólalását, mert eladtunk valakit, hanem azért is, mert az átigazolás egyes részeit nem értjük.

Nem teljesen tiszta, hogy a 105 milliós vételárból miért 72,6 millió a haszon. Az addig világos, hogy a játékos nevelőegyesületeinek jár a szolidaritási hozzájárulás 2,7 millió, amin a Le Havre, Torcy és a Roissy-en-Brie osztozik. A vételárból lejön Pogba könyvelésben szerepeltetett értéke is, ami 4,7 millió euró volt. Ez eddig összesen 7,4 millió, a vételárból még mindig maradnia kellene 97,6 milliónak. Az első feltételezések szerint a különbözetet jelentő 24 25 milliót Pogba eddigi fizetései teszik ki, de utánanézve az előző évek pénzügyi jelentéseinek, ez nem valószínű, hiszen korábban nem így számolták az átigazolások egyenlegét. Az is felmerült, hogy valamiféle adóról van szó – de az előző évek transzfereinél nem volt ilyen, és arról sincs hír, hogy valamiféle új adót vezettek volna be Olaszországban.

Jut eszembe, van egy olyan pletyka, akarom mondani “lapértesülés” is, miszerint a Juventus 5 milliót fizet az átigazolási összegből Pogbának, hogy házat vegyen Manchesterben. Néha nehéz megkülönböztetni a sportlapokat a Hírcsárdától… Azon csodálkozom, hogy még nincs olyan hír, ami szerint a Juve fizetett a Manchesternek, hogy elvigyék Pogbát.

Egyetlen olyan magyarázatot olvastam eddig, ami pénzügyileg logikusnak tűnik: mégpedig az, hogy a 25 millió euró Pogba ügynökének, Raiolának a jutaléka. Ami – ha igaz persze – újabb kérdéseket vet fel: miért a Juve fizet azért, hogy egy ügynök elviszi azt a játékosát, akit nem is akar eladni? Miért elégedett meg a klub “csak” 72,6 milliós haszonnal, amikor mondjuk egy Stones 55 millióért szerződött a Manchester Citybe? Nem úgy volt, hogy az az átigazolás akadálya, hogy a Juventus nem hajlandó kifizetni Raiola jutalékát? – hápogunk meglepetten.

Aztán az is furcsa, hogy a jelek szerint a Juve többet fizetett Higuainért, mint amit Pogbáért kapott. Higuain 29 éves, pénzt jó eséllyel nem nagyon lát belőle a klub, a reklámértéke elenyésző. Pogba 23 éves, a világ legjobban eladható sportolói közé tartozik, bőven van esélye még jobbá válni. Mivel a klub nem mond semmit, így az a látszat, hogy a Juve jól megszívatta magát – lehet, hogy nem így van, de ezért lenne jó, ha valaki tisztázná a helyzetet. Például hogy úgy érezte a vezetés és Allegri, hogy a BL győzelemhez egy eddigieknél termelékenyebb góllövő kell, míg a középpályát rendben lévőnek látják így is. Én mondjuk azt reméltem, hogy Pogba marad még legalább egy évet, és egy tényleg erős csapattal megyünk neki a Bajnokok Ligájának – vannak olyan hírek, miszerint Marottáék is így gondolkodtak, csak aztán jött a Manchester esztelen(?) ajánlata, és a játékos is menni akart. A Pogbával kapcsolatos reményeknek meg annyi…

Amúgy Higuainról egy dolgot: azért minimum érdekes, amikor a 90 milliós játékos túlsúlyosan érkezik az új klubjához. Persze, ha Maradonáról vagy az igazi Ronaldóról lenne szó, ez lenne a természetes, de Higany azért messze van tőlük. Nem érzi úgy az a játékos, akiért olasz rekordösszeget fizetett az új klubja, hogy felkészülten kellene az új munkahelyén megjelennie? Hogy mondjuk ne kelljen mindjárt mosdatni, hogy “majd formába hozzák”, meg, hogy “neki amúgy sem a robbanékonysága az erőssége”, vagy, “mit számít, hogy a felkészülés alatt hogy néz ki”, meg ilyenek. Szóval ez is furcsa, na.

Nekem az az elv is kicsit nehezen érthető, miszerint “nem adunk el kulcsjátékost, csak, ha kéri”. Mondjuk én nem vezetek klubot, és csak a Football Managerben intéztem eddig átigazolásokat, de ott inkább úgy szoktam csinálni, hogy akkor adok el valakit, amikor én úgy döntök: pl. ha mindenképp kell a pénz, vagy ha valamilyen egyéb okból rákényszerülök. Na jó, ez persze kicsit gyermeteg, az FM egy játék, a Juve meg egy komoly klub. De a lényeg, ahogy Darti is írta, hogy volt már olyan a történelemben, hogy egy játékos távozni akart, de a klub nem adta el. (Az eszébe jutott valakinek, hogy mi történt volna, ha az amúgy nem sok okos dolgot művelő Alessio Secco ugyangy gondolkodik 2006-ban? Valószínűleg nem sokan maradtak volna a keretből, Trezeguet és Camoranesi biztosan távoztak volna.) Persze nem tudjuk, mi zajlott a háttérben, de biztos vagyok abban, hogy Pogba nem durcizott volna be, egyszerűen nem engedheti meg magának azzal az éppen beinduló marketinggépezettel, aminek a középpontjában ő áll. Meg persze a céljai – rengeteg pénz, aranylabda, világuralom, zöld versenybringa – sem jöttek volna össze, ha ő durcásan ül a sarokban, mert nem igazolhatott el.

Ja, amúgy az adidas szerepe is érdekes az egész átigazolásban, nem? Kívülről nézve olyan, mintha a sportszergyártó a MU és Pogba mögött sokadrangú félként kezelné azt a Juventust, aminek amúgy ő a mezszállítója. Külföldi fórumokon felvetik, hogy az adidas volt az egész transzfer egyik fő mozgatója Raiola mellett – ami azért meglehetősen furcsa, és megalázó lenne a Juventus számára, nem? Persze ezek csak pletykák, de az biztos, hogy az adidasnak is óriási publicitást biztosított a nyári átigazolási hercehurca, szóval ők rosszul nem jártak, az biztos. (Légyszi, ne jöjjön senki azzal, hogy “a mezeladások fedezik Pogba értékét”, mert ez óriási baromság, de erről majd egy másik posztban lesz szó.) És azt is megmutatta az adidas magatartása, hogy bőven még hova erősödnie a Juve brandnek.

Nem értjük azt sem, hogy hogyan lehet az, hogy a Juve úgy adta el Pogbát, hogy még nincs meg helyettese. Persze, érkezett Pjanic, aki támadásban jó eséllyel pótolni fogja őt, de egy védekező játékos még kellene, főleg, hogy Marchisióra még hónapokig nem számíthat Allegri, Asamoah az elmúlt két szezonban csak pillanatokra volt egészséges, Khedira pedig egy pillangó szárnycsapásának szelétől megsérülhet. Pereyrától meg Hernanestől meg szabadulna a klub. Persze ettől még lehet, hogy nem akarunk senkit venni, de megint: biztos infónk nincs, csak annyit “tudunk”, amit az átigazolási szakértők éppen kitalálnak, és teleokádják vele a sajtót. Vagy lehet, hogy előbb el kell adnunk valakit, mert nincs pénz erősítésre (micsoda?!), vagy helyet kell csinálni a keretben.

De vissza Pogba eligazolásához: az is furcsa volt, hogy mikor a játékosok lassan a saját szarukat is kiposztolják a Twitterre vagy az Instagramra, csak Khedira, Lemina és Dybala búcsúzott el Pogbától – ráadásul utóbbi üzenete sem volt valami érzelmes, főleg, ha összevetjük azzal, amiket Morata vagy Padoin eligazolásakor írtak a többiek. Persze lehet, hogy ennek semmi jelentősége, mint ahogy annak sem, hogy Buffon azonnal kikövette Pogbát az Instagramon – bár Pepét vagy Moratát például a mai napig követi. Szóval lehet, hogy nem kell ebbe túl sokat belelátni, de az ember óhatatlanul elkezd kombinálni az okokról.

dybala_morata_pogba

És végül az utolsó furcsaság: Pogba nyilatkozatai. Persze a klubtól és a szurkolóktól búcsúzva megfutotta a szokásos közhelyes tiszteletköröket, de a United tv csatornájának már úgy fogalmazott, hogy olyan érzés visszatérni, mintha vakációról jönne haza. Ez nem a sok kitalált, hamisított nyilatkozat közé tartozik, hanem valóban elhangzott. Hm, vakáció…

zsotti

 • Pingback: Furcsaságok | Zongoracipelő()

 • pieroad

  Felesleges már ezen lelkizni. Biztosan igazolunk még, aztán megcsapunk mindenkit aki szembe jön. 🙂

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Ha más nem használ, majd ráfektetjük az ellenfélre Hugit.

  • Pavone10

   Ezen besírtam !
   Lefogyasztják szezonkezdetre valami Norbi Update -szerű kúrával, ne aggódjatok ! xD

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Lopott kép.

 • humorpalanta

  Elég nagyot csalódtam Pogbában, azt kell mondanom.
  Ezen felül a klub idén jó nagy marhaságot csinált Higany megvételével.
  A bajnokság valószínűleg meg lesz, de a BL-ben nem tudom mi lesz. Remélhetőleg Marcsi a tavasszal már formában lesz.

 • Jumpman23

  megelőztél a p***csába. Pontosan ugyanezeken a kontrasztokon gondolkoztam, már fejben meg is volt a komment: a távozó Morata és Pogba nyilatkozatok ellentmondása. Pogba nem akart volna most MU-ba igazolni, mi pusholtuk, hogy megkapjuk érte azt a vagyont, amiről már tavaly is cikkezett a világsajtó? Ez esetben érthető lenne, hogy mi fizettük a Medvesdisznóember jutalékát… mellesleg nekem még Vidal távozása sem olyan tiszta. És ahogy őt is úgy adtuk el, hogy nem volt (igazából ma sincs) pótlása, most Pogba is úgy lépett le,
  És akkor a másik párhuzam: megérkezik Pogba az új klubjába kipattintva, felspanolva, 1000 fokon égve, meg boxolós vieókat posztolva, illetve megérkezik a kivásárolt Hugi, jó hogy nem egy mekiben van a bemutatása, és az az érzésem, mintha elhoztunk volna egy fókát a Loro Parkból, aki ügyesen egyensúlyozik labdával az orrán.

  A transzfer szezon elején úgy tűnt, faszák vagyunk: Pjanic, Dani Alves, Benatia, Pjaca, aztán… Szóval BL-cím a cél az idei szezonra. Nehezített pálya ON.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Hugi azért pufi, mert amikor megtudta, hogy hozzánk jöhet, hetekig ünnepelt. Csoki, duplaebéd, hiperaktív prostik, akik alatt/felett/mellett nem kell mozogni. Máris rácsúszott +10 kiló. Szerintem örüljünk, hogy csak ennyi.

 • Why Always Me?

  Nekem az is nagyon furcsa, hogy a klub háza táján mindenki ilyen szinten a BL-re van rápörögve. Tipikus esete annak, amikor már a fél osztályt telekiabálod azzal, hogy megkapod a PS4-et szülinapodra és mindenki jöhet reggeltől reggelig játszani, aztán apádék meglepnek egy PSP-vel… Nem lenne egészségesebb azt kommunikálni, hogy nagy célunk a BL, de a csapat még épül, hamarosan újra BL esélyesek leszünk, stb.? Úgy érzem, hogy a nyáron széthypoltuk magunkat hogy most aztán kurvára barca szintre léptünk, aztán meg a Higany meg a Pogba üzlettel ennek a tök ellenkezőjét bizonyítjuk.

  • kilopo

   Én nem érzem, hogy örökre kishitűségbe kéne burkolóznunk. Inkább úgy értelmezem ezt az egészet, hogy idén jobban szeretnénk a BL-t, így egy kicsit rosszabb bajnoki szereplés is belefér, ha addig jutunk a másik sorozatban, ameddig csak lehet.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Kicsit rosszabb bajnoki szereplés=Nem 15 pont előnnyel nyerünk, csak 5-tel.

  • consminor

   a bajnokságot már szétaláztuk, rekordot rekordra halmozunk az elmúlt 5 évben. nyilván a statisztika-búvárok mindig tudnak találni valamit, amivel új rekordot lehet felállítani, de nekün úgy érzem a Serie A-ban egy fő rekord maradt: zsinórban 6 scudetto, ami még nem sikerült senkinek (a kupával mi a helyzet e téren, nem tudom). az új szint hol máshol lehetne, ha nem Európában, gondolom mindenki ebben gondolkozik. másrészről szerintem azért is nyomják ezt most így, mert reális esélyünk BL-t nyerni az elkövetkezendő 2 évben lesz, amíg a két Adoniszunk hátul kinyilatkoztatja magát meccsről meccsre (mondjuk én ezért tartottam volna meg Palit még egy évig). mindkettejüknek 2 év múlva jár le a szerződése, utána új védelmet kell építeni, ami az eddigi sikerein egyik fő letéteményese volt. na az lesz egy combos feladat a Kobrának, hogy a világ egyik legstabilabb és legösszeszokottabb védelmét újraépítse.

  • Krisz

   Csak szólok, hogy Higanynak (és amúgy Pogbának is) egészen más a megítélése Olaszországban. Van jópár olasz kollégám, akik természetesen Juve drukkerek és meg vannak őrülve a boldogságtól. Ha igazolunk még mondjuk egy Matuidit a középpályára akkor egy Buffon – Barza, Bonu, Giorgio – Alves, Pjanic, Matuidi, Marcsi/Khedira, Sandro – Dybala, Higany miért nem BL esélyes? Ennél szerintem gyengébb csapattal voltunk BL döntősök. Szerintem a csapat erős és a keret mély, mi a BL-t sohasem olyan csapattal fogjuk megnyerni mint a Real Madrid. Felmerülhet a kérdés, hogy a sok új igazolásból hogy lesz csapat? Erre azt tudom mondani, hogy tavaly kb 2 percen múlt hogy a galaktikus Bayernt megverjük, idén is össze kell rakni a csapatot, viszont ezt a procedúrát már jóval hamarabb elkezdtük és a fő komponensek már az alapozás elejétől fogva nálunk voltak. Ettől nem adják nekünk előre ide a BL serleget, de minden okunk megvan rá, hogy nagy esélyesként vágjunk neki.

 • az a 25 milla sanszosan raiola jutaléka. nincs is ezen mit csodálkozni, hiszen annak idején 2 csomag szotyiért vitte hozzátok, valószínűleg azzal a kikötéssel, hogy a következő transzferből neki is esik majd le valami

 • keppaud

  Bár nem olvastam pontosan hogy szólt a cikk a haszonról, de arra határozottan emlékszem, hogy a MU két részletben fizet. Mi is két részletben tesszük Higuain-ért. Bár a tévedés kockázatával írom, szerintem szimplán 72,6 millás haszonnal jelenik meg az IDEI könyvelésben. Mivel a transzfer létrejött a “számla” idénre megvan a klubnak módja van a halasztott-előrehozott könyvelésre. ez a 73 az egyéb csipcsupokkal csökkentett kb 97 milliónak egészen pontosan a kétharmada, szerintem szimplán az idei évre előre könyveltek azért hogy Higany fedezve legyen és a pótlásra is maradjon della, jövőre pedig kb 25 misi (+5 bónusz) legyen ott Higany másik 45 millájának enyhítésére.

 • Gergő Gulyás

  Véletlen lenne? Nem hinném…

  • Gergő Gulyás

   HÁ4!

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Ez a búcsúzkodós elmélet érdekes. Az is lehet, hogy mindenki utálta, mint a szart, de azért páran elköszöntek tőle, hiszen hogy nézne ki, ha nem így lenne. Talán még lesznek, akik írnak pár sort, hogy ne legyen gyanús a dolog.
  És az is érthető, hogy Pogba aranylasztit akar nyerni, és erre a United a megfelelő. Hány manchesteri aranylabdás is volt az elmúlt 40 évben? Egyetlen egy, az is CR.
  #szopjlepogba

  • animator

   elsőre úgy olvastam, hogy aranyhisztit akar nyerni. CR abban is nagy ellenfél!

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   De abban Cr legyőzhetetlen.

 • daneeka34

  Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én annyira nem szeretek vakációból visszatérni dolgozni.

 • Ricardo

  Ilyenkor látszik, hogy mennyire nem tudunk mi semmit. Tisztára, mint havas Dzsoni. Az tuti, hogy az Adidasnak szüksége volt erre a transferre, kellett nekik egy ilyen, több hónapos szopkodással felvezetett reklámarc. Aztán lehet, hogy cserébe jövőre kap a Juventus egy újabb szponzori kontraktot, ami véletlenül évente 5-10 millió euróval többet hoz majd a konyhára. Vagy Raiola megoldja, hogy 35 helyett 20+ 1-2 millió bónuszból Matuidi ide tegye át a székhelyét Párizsból. Vagy egyszerűen Allegrinek kellett egy top befejező csatár és miután csak Higuaint találták a piacon, őt is csak 90 millióért, a Kancsalék belementek egy Pogba + pénz dealbe is érte, mert úgy számoltak, hogy ez nekik megéri. Az is lehet, hogy 2 év múlva 60 millióért adjuk majd el Kínába az argentínt. Sőt, az is lehet, hogy egyszerűen csak elszámolta magát a vezetőség és ebből a buliból rosszabbul jöttünk ki, mint ahogyan az egészet terveztük.

  Az egész csak spekuláció, egy dolog a tuti. Marotta bőven bizonyította már, hogy nem ostoba a focihoz, ha szerinte ez így volt a legjobb, akkor el kell fogadnunk, hogy ebben nem volt több. Bajnokság úgy is meglesz, Higannyal, még ha dagadt is, meglesz a BL csoport elsőség is, onnan minimális szerencsével megvan a BL legjobb 4, onnan meg már rossz szezont nem zárhatunk.

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Közben azt olvastam, hogy a 10-es végül szabadon marad egyelőre. DyBABA marad 21, Piguain pedig a belengetett XXXXXXL-es 9-esben fog “feszíteni” (höhö).

  • consminor

   személy szerint nehezen élem meg, hogy egy ilyen hatalmas tradíciókkal rendelkező klubnak, mint ami mi vagyunk, úgy dolbálják a 10-es mezét ide-oda, mint valami felmosórongyot. marketing meg Pogba ide vagy oda, ez nem szép. jelenleg Dybala az egyetlen, akin el tudom képzelni hosszú távon.

  • Juventino

   Kérdés, Dybala el tudja -e képzelni magát a Juventusban hosszú távon. Jó lenne azért egy klasszisunkat megtartani zászlóvivőnek, de a Kisgyerek nagyon fiatalon került hozzánk és a Realban és a Barcában játszani mindenkinek a gyerekkori álma, szóval nehéz elképzelni… Pogbára óriási hülyeség volt ráadni a 10-es mezt, nem érdemelte meg. Teveznél is fel voltam háborodva, de ő 2 év alatt simán megszolgálta a bizalmat. Dybalánál a skill nem kérdés, a hűség viszont az. Ha marad még 5 évig, adjuk rá. De ha megkapja, és 2 éven belül lelép, akkor egyre nevetségesebb lesz a 10-es keringő. Mint hogy az Arsenalnál mindig a csk. lép le.

  • consminor

   a nyilatkozatai alapján nekem értelmesebbnek tűnik annál, hogy az első alkalommal (akár jövő nyáron) eligazoljon. de lehet hogy álomvilágba kapaszkodok már a mai futball kapcsán

  • Juventino

   Meg az is benne van, hogy Messi és Ronci előbb-utóbb kiöregszik, és ha a Barca vagy a Real bejelentkezik egy 150 millás ajánlattal, akkor Marottából megint előjöhet a gazdaságis énje…

  • consminor

   remélhetőleg ez 3-4 évig (legalábbis Dybala eigazolása szempontjából) nem kerül elő. Dybala fejével gondolkodva inkább Messi pótlása lehet csábítóbb, ő pedig 4 évig szerintem még toppon lesz. na de már nagyon belementem a spekulációkba, inkább szorítsunk annak, hogy La Joyánk sok-sok évig fekete-fehérben látja a világot és kapja meg a 10-est sok évre és becsülje is meg, nem úgy mint a Pokemon-frizurájú elődje.

 • Juventino

  Ez az egész azt mutatja, hogy a vezetőség is úgy látja: Pogba nem fog annyira hiányozni, mint a korábbi nagy bajnokaink. És ha a tavalyi, illetve az EB-n mutatott teljesítményéből indulunk ki, a felvillanásai, alkalmankénti klasszis cselei, góljai ellenére ez így is van.

  Ami a helyettes kérdését illeti: Conte is gigacigány lett Londonban egy pillanat alatt, Matics és Cuadrado helyett ránk sózná Fabregast. Egyelőre rettegek, mert bár az első hírek szerint több eszünk van annál, mint hogy egy ilyen pehelysúlyú kenyérpusztítóval terheljük meg a költségvetést, ha augusztus 31-én sem lesz jobb alternatíva, Marottának eszébe fog jutni a spanyol és közben villogni fog a szeme előtt a “diszkont” felirat…

  Witsel állítólag hűségesküt tett a Zenit mellett, Matuidi viszont tegnap nem volt kezdő a PSG-ben (mondjuk Verratti sem) és így is muzsikáltak. Motta, Pastore és Rabiot játszottak, ott van még Emery kedvence, a lengyel Krychówiak, szóval Matuidi egy egész jó lehetőségnek tűnik (Verratti szerintem pénzügyileg nem férne most bele, de Emery a fizikálisabb középpályásokat szereti, szóval akár még ki is kophat a kis olasz a kezdőből). De Rabiot-t sem lenne hülyeség elhozni egyébként. Csak Fabregast ne, könyörgöm…

  • consminor

   és ott van még a Wolfsburgos Luiz Gustavo akit a Zaza-biznisszel kötnénk egybe. lassan úgy vagyok vele, hogyha nem tudnak olyan embert hozni, aki érdemben erősítés lenne a középpályára, ne hozzanak senkit.

  • Juventino

   Gusztáv fasza kis spíler – volt 2012-13 környékén. Azóta meg nem véletlenül ragadt Wolfsburgban. Zazát ne adjuk el, mert egyrészt be tudja verni csereként is, amit be kell (sőt, csak úgy tudja), Mandzsukics meg úgyis lelép jövőre, ha Hugi térdei bírják cipelni a hasát és a horvátnak marad a pad. Kétévente kicserélni a csatárszekció felét meg nem biztos, hogy jó dolog. Persze kérdés, hol számít Allegri Pjacára. A 32/11, majd 28/8 mutatók inkább egy gólerős szélsőre, mint befejezőemberre utalnak, persze ha kiegészítőemberként hoz 6-7 gólt, az már nem lenne rossz elsőre.

  • consminor

   én sem adnám el, akármennyire is csábító ez a 25-30 millió, amit rebesgetnek. emellett meg is kedveltem a srácot tavaly nyár óta, megy előre eszetlenül, ameddig a szíve bírja (néha nagyon is), jobb cserecsatár szerintem nem kell egy csapatba.

  • atis123Juve

   Én meg Witselről pont azt olvastam, hogy 15-öt kínáltunk érte, és hogy leszögezte hozzánk akar jönni, és emiatt elutasította az Evertont, akik 30 misit ajánlottak. Plusz mi kijelentettük, hogy fogadják el ezt, és ha kell, várunk gy évet. Mindenestre szerintem nem fogunk mi igazolni senkit már. Lehet úgy gondolkodnak, hogy Pjanics, Pjaca támadásban jó, olaszban többnyire mi dominálunk, ott megoldják a plusz védekezést. Ahol meg kell ott besegít sturaro. Mindenesetre nem hinném, hogy az utolsó pillanatban vennénk valami idiótát. Szerintem Marotta rászolgált a bizalmunkra, úgyhogy adjuk meg neki.

 • LeRoi10

  Fogynak a lehetőségek a középpályára. Azt a 30-35 milliót amit egy közepes képességű középpályásra szánnánk költhetnénk egy szintén (most még) közepes képességű ellenben szuper tehetséges fiatal srácra. Dahoud, Tielemans, Bazoer. Mindhárman rendelkeznek már BL tapasztalattal. Ehhez hozzácsapni még pár milliót és igazolni még egy szerecsen tehetséges franciát, Bakayokot például. De mindenki tudja mi lesz a vége. Schweini érkezik majd az utolsó nap.

  • atis123Juve

   Ingyen jöhet. Fizunak mg kap bratwurstot. Meg Ana-t mbedobja a közösbe :). Jah, az itt nem kel, bocs a hetero elszólásért 😀

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Közben, ahogy az előző posztnál is említette simoon “kommenttárs”, egy újabb jóakarónk van. Ezúttal egy hódba oltott Val Kilmer, valami Zalán próbálta szarba mártott pennáját a Juvéba törölni, a sokak által már elavultnak vélt formációról elnevezett, NSO-szagú és minőségű, szarból összelegózott lap online változatában.
  Rövid idézet: “így megint legfeljebb a scudettók számát lehet növelni, a BL-serlegekről húsz év múltán újra csak álmodozni lehet Torinóban.”
  Ez a fazon azzal lett elismert és állandó tag a leginkább túlértékeltnek tűnő lapban, hogy úgy írt tudósítást a 2010-es VB-ről, hogy ott sem volt. Idézve a hasonló színvonalú Bors magazinból: “Kizárólag a szülei, barátnője és egy-egy közeli barátja tudott róla, hogy VIII. kerületi albérletében születnek a színes, változatos
  „helyszíni” tudósítások.”
  Éljen soká a magyar újságírás!! De ha lehetséges, a többségük legyen kussban.

  • Dartagnanx

   Konkrétan ő a főszerkesztő, nem? Vagy az online főszerkesztő.
   Viszont amit ír, az annyiban oké, hogy valóban balfaszság volt Pogba elengedése, de a végére ismét egy jó zalánosan sarkos faszságot odaír, ami egyébként a véleménye.
   Amivel nekem még mindig nincs bajom. Azzal van bajom, hogy ezt egy neves orgánumban teszi, nem pedig a saját blogján, ahol csak a rajongói olvashatnák.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Mondanám, hogy egyetértek, de Pogba távozása elég valószínű volt, legalábbis az én fejemben tuti, mert már hónapokkal ezelőtt is írtam, hogy szerintem megy, és a realitás is ez volt. Szóval önmagában az elengedése még nem feltétlenül balfaszság. Az elengedése és megfelelő (=Juve-szintű, nem csak egy tehetség, nem öreg, klasszis, vagy aközeli) pótlásának hiánya lenne a balfaszság. Magyarul: még várok egy használható, alapembernek hozott középpályást. És persze az nem Brozovic meg hasonszőrű társai. Lehet, koppanni fogok…
   (Egyébként én is úgy látom, hogy főszerkesztő a titulusa…ez egy ilyen világ 🙂 )

  • alphstokes

   Pogbát az EB évében lehetetlennek tűnt megtartani, balfaszkodásnak inkább a folyékony nehézfém felvásárlása tűnik 90 milláért. De talán a szégyenen kívül nagyobb bajt ez nem jelenthet, mert Dybala és Mandzukic kezdőben elég lehet, ha becsődől az argentin. Az már veszélyesebb, ha a középpályára Pjanicon kívül nem kívánunk senkit, mert Marci sokat fog késni, ha egyáltalán össze tudja magát szedni ebből a sérülésből erre a szezonra.

   Zalán meg egy ócska hímringyó, a magyar FFT pedig már Szőllősivel rég beárazta magát a piacon, a néven kívül közük nincs a minőséghez.

  • Dartagnanx

   Miért lett volna lehetetlen? Élő szerződése volt. Mit csinál? Megsértődik és elrúgja a labdákat?

  • alphstokes

   Mert iszonyú nagy üzlet volt benne, és nemcsak nekünk. Húzónév, és eddig legalábbis rajta kívül nem robbant komolyabb bomba az átigazolási szezonban. Ugyan én már tavaly is temettem, akkora hype volt körülötte, és folyamatosan ott volt a nyomás, végül is eddig bírta minden szereplő.

   Abban biztos voltam, hogy nem ő lesz az új ikonunk, (Vidal, Vidal, ezt is hogy elszúrtad), mert akármennyire is pumpáljuk fel újra a Juventus nevet, az olasz bajnokság nem tud versenyre kelni a spanyol és angol lehetőségeivel, úgyhogy valamikor dobbantania kellett. Nekünk jól jött volna még egy év, ő már nem látott fantáziát benne. Nem volt idevaló már az ő egocentrikus elképzeléseivel együtt, hát az majd kiderül, hogy az MU-val jó lóra tett-e, mert azért ott vannak még kétségek.

  • Dartagnanx

   Jövőre is nagy üzlet lett volna benne, ha jól sikerül az évünk (plusz jövőre a MU is BL-ben játszott volna). Az, hogy ő nem látott fantáziát benne, az a pont, ahol bedobhatom, a “ki nem szarja le” érvet. Aláírt 2019-ig egy szerződést. Ha nagyon sír, erre az évre még emeltem volna a fizetésén, éhen évi 7,5 millióból sem halt volna.
   Mindegy. Leszarom igazából már, megbaszhatja magát.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Erről megint eszembejutott a szokásos történet Riberyről és Zidaneról. Ribery évekkel ezelőtt menni akart a Realba, de megmondták neki, hogy kuss és marad, a Realnak ugyanezt üzenték. Durcázott egy ideig, aztán a Bayern lett az egyik legjobb csapat. Így kell építkezni. Persze vannak, akiket nem lehet tartani. A legenda szerint (vagyis mintha Moggi mondta volna), Zidane mindenképpen menni akart, de belement volna, hogy marad még egy évet, ha megduplázzák a fizetését. Moggi erre nekifutásból elrúgta Madridig, és bumm….így lett a rekordtranszfer.
   Nagyonnagyonnagyon remélem, hogy Dybala esetében nem leszünk töketlenek és hosszú évekig marad, mert ő -Pogbával ellentétben- jelenleg nem tűnik pótolhatónak.

  • alphstokes

   Megmeg, legközelebb nyaraljon Timbuktuban, vagy egy kamcsatkai vulkán kürtőjében!

  • Az_Isteni_Pavel

   EB előtt kellett volna eladni ha mindenképp menni akart, mert a tornán vegyesen teljesített.
   Én sokáig nem hittem hogy elmegy mert szakmailag a Juve tökéletes, főleg az új igazolásokkal, de Pali kijelentette hogy aranylabdát akar, ahhoz meg jobban passzol a PL. Egyszóval kapja be!

 • humorpalanta

  Pereyrát látni játszani fizikailag fáj.

 • bombahoppa

  Akárki akármit mond, ez csúnya eredmény, pluszban a piros a végén, fejben sincsenek ott a játékosok

  http://www.eredmenyek.com/merkozes/r1JGvhIC/#osszefoglalas

  Egy hét maradt, hogy összekapjuk a csapatot.

  • consminor

   ráadásul még a bírók is ellenünk vannak mert a végén nem adták meg Dybala gólját.

 • Juventino

  Végre volt időm megnézegetni a legutóbbi barátságos meccseink felvételeit (-West Ham 3-2, -Espanyol 2-2):

  + Dybala tarthatatlan
  + Mandzsu továbbra is egy tank, nagyon jól működnek együtt a Kisgyerekkel
  + Pjanics nagy vétel volt, ez már most látszik, pláne ennyiért
  + Asamoah is back! Kwadwóval újra lehet számolni a középpályás rotációban, ha az első hónapot kihúzza sérülés nélkül, akkor akár még Khedirát is megversenyeztethetjük vele

  – a védelmünk botrányos állapotban van, Chiello, Barzamackó és Alex Sandro is olyan egyéni hibákat követ el, ami nagyon nem jellemző rájuk, de Benatia és Rugani sem tűnt átjátszhatatlannak. Bízzunk benne, hogy ez csak a szezon eleji formának és az “olasz vagyok, barátságos meccseken nem teszem oda magam” mentalitásnak “köszönhető”
  – Higanyról egyre nehezebb elképzelni, hogy nem lesz óriási pénzkidobás. Ilyen transzferdíjért 30 bajnoki gól vagy BL-győztes találat kell, és egyikben sem igazán hiszek. Ráadásul kövér és kopaszodik is. Az Espanyol ellen a hosszabbításban nevetséges lufttal rombolta tovább az imázsát

  Dani Alvesről még mindig elfelejtem néha, hogy átigazoltuk. Tudja “a jobbra nézek, balra passzolok” figurát, de Cuadrado helyett Lichtivel rotációban nem tűnik előrelépésnek. Idősebb és lassabb is, mint a kolumbiai, és sajnos arra sem vennék mérget, hogy jobban védekezik, még ha a posztja alapján jobban illik is a 4-3-1-2/3-5-2-es rendszereinkbe.

  Jövő héten a Fiorentina ellen rajtolunk Torinóban, a lilákat eddig jóformán mindenki elkalapálta nyáron, aki szembe jött. Semmiféle jelentős erősítésre nem futotta náluk, és még csak nem is szimpatikusak, ráadásul tavaly vereséggel rajtoltunk, szóval pláne illene győzni. Csak rúgjunk több gólt valahogy, mint ők, a gólzápor általában garantált a párosításban.

  • Jumpman23

   én is azt néztem meccs közben, hogy Asamoah lehet valóban egy új igazolás. Azt egyébként mondta Marotta, vagy bárki, hogy érkezik még valaki? Mert Pjanic már akkor megjött, mikor Pogácsa még papíron itt volt.

   Higany egyelőre nem találja a helyét, de én azért legalább 3-4 hónapot adnék neki, hogy meglássuk, mire képes nálunk valójában. Dani Alves-sel a Barcában is volt már a baj, hogy vagy ment neki a játék, és akkor húzó ember volt, vagy nem, de akkor látványos szenvedés volt a posztján. Aztán hogy a motiválatlanság, vagy a kor volt az oka, azt hiszem ez nálunk fog kiderülni. Rugani nem volt rossz, voltak nagyon szép megmozdulásai. Nagy kár lett volna elpasszolni, bár ez talán csak az újságírók fantáziája miatt volt téma.

  • Juventino

   Nem azt mondom, hogy Higanynak nem lehet jó szezonja. Tevez se lőtt 20 bajnoki gólnál többet, és a BL-ben sem szórta a gólokat, mégis hozsannáztuk. Csakhogy kábé 10 millióba került és a második szezonjában már az európai színtéren is húzóember tudott lenni, plusz a mezőnymunkája olyan volt, amit egy modern csatártól elvárunk.

   Hugitól szinte elképzelhetetlen, hogy a nápolyi számait hozza, mert egyrészt itt nem rá épül majd az egész csapat, másrészt nem Gabbiadinivel lesz párban, hanem Mandzsukiccsal és Dybala sem csak passzolgatni fog neki, mint esetleg Callejón vagy Insigne. Ha 20 körül lő, már nem lenne rossz szezonja, de a vételára miatt húzóembernek kell lennie, és amennyiben a 20-ból csak 17 lesz és a zöme az Atalanták, Genoák, Sampdoriák ellen jön majd, miközben a rangadókon betlizik és a BL egyenes kiesésben sem lő 3-4 gólt, akkor menthetetlenül elsodorja a népharag.

   Az a baj, hogy Teveznél nem volt elvárás, mert a Cityből leértékelt portékaként kukáztuk, viszont játékstílusra, tehetségre nézve talán még jobb is volt, mint Hami. Higanyért meg olyan pénzt adtunk, amit csak az abszolút klasszisokért szokás, de legalábbis hosszú távú befektetésekért, viszont pont ezért a kiemelkedő teljesítményen kívül minden más elfogadhatatlan lesz tőle. Nem irigylem a csókát…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én már elégedett lennék, ha több gólt lőne, mint amennyi mekis burgert magába tol. Mondjuk már Nápolyban előkészítettek neki egy McDöglesz menüt, de addigra már leáll, és nem falja be…reméljük.

 • valumeister

  OFFtopic: http://gianlucadimarzio.com/news-cat/juventus-limpatto-economico-finanziario-del-mercato-e-delle-possibili-nuove-operazioni/

  Ez egy egész jó cikknek tűnik a jelenlegi átigazolások pénzügyi hatásairól, aki esetleg beszélni csapatunk anyanyelvét, tehetne egy nagyon szívességét, s lefordíthatná. A szerkesztőség biztos felajánlana néhány havi tagdíjat cserébe….

 • Juventino

  Brozovic az Interből ide szeretne jönni, az Inter meg csak ide nem akarja eladni. A Watford vinné Pereyra mellett Leminát is, akit az Arsenal is kinézett magának (ami teljesen logikus, Coquelin, Elneny, Wilshere, Ramsey, Cazorla, Xhaka és Ox mellé…). Az értük kapott pénzből a Realos Iscót akarjuk megvenni. Zazát az Olimpián vitézkedő Gabigollal pótolnánk.

  A fenti üzletekben az a közös, hogy semmi értelme egyiknek sem. Isco szerintem nem akkora kaliber, hogy 4-3-1-2-ben köré lehessen szervezni a csapatot. Akkor már inkább vegyük meg Jamest.

  Brozovic egy középszerű játékos. Ha Pereyra nem elég jó, nem tudom, a horvát mitől lenne az. Meg Pjacának is leginkább a 4-3-1-2-ben látom a helyét a csatárok mögött, mert ha ott nem, akkor tényleg hol? Dybala cseréjeként?

  Nem sokat láttam ebből a Gabigol (leánykori nevén Gabriel Barbosa) gyerekből, de a Santos tárgyalási módszereit és az elszállt árakat nézve meglepő lenne, ha nem kérnének érte 20-25 millió eurót. Zaza elvileg 25-ért mehet, akkor már egyszerűbb lenne őt megtartani. Ha meg onnan nézzük, hogy negyedik számú csatárt keresünk, és Zaza azért megy, mert ez neki nem tetszik, nem tudom, hogy egy brazil ígéretet miként lehet meggyőzni a negyedik számú csatárposzt ígéretével.

  Azért jó lenne, ha a rajtra összeállna a keret.

  Hamit pedig speciális diétára fogtuk, és szerintem megkapja Allegritől a “Dybala-treatmentet”, azaz az első hónapban csak a padról fog beszállni és fokozatosan építjük majd fel.

  • Jumpman23

   Én most megint azt olvastam, hogy tényként kezelik: Pogbát megveszi a MU, de én még mindig nem akarom elhinni. 🙁

   Középpályás az izéből? Megint 2015-öt írunk?

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Szerintem Pogba nem megy a Unitedbe. Ha van esze, a Realba megy, vagy marad. Majd most kiderül…

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Én örülnék, ha Isco jönne. James? 75 millióról pletykálnak vele kapcsolatban. Nem hinném, hogy Hugi 90 milliója után van esély ilyesmire. És ő sem érne ennyit (szerintem).
   Isco 40-50 körül hozható az pletykafészkek szerint, de ezt úgysem tudjuk, amíg nem tesz valaki ajánlatot. Eriksenről is beszéltek, de az méggyengébb pletykának tűnik.
   Brozovicot remélem nem engedi el az Inter. Szerintem egy iparos. Még Lemina is ügyesebb nála. Ráadásul ha Marchisio felépül, akkor stabil(abb) lesz a középpálya, és inkább kreativitás kellene. (Megintcsak szerintem.)
   Hogy ezek után ki érkezik…jó kérdés. Marottát ismerve még az is lehet, hogy egy nagy név jön, akinek mindenki örül, vagy 1-2 közepes (Brozo+valami “tehetség”). Remélem, előbbi…

  • Babicz Tamás

   Jól saccoltál. A Santos konkrétan 20 milliót kér Gabigólért. Állítólag az ekkora összegről szóló ajánlatunkat elfogadták. Aztán a játékost is meggyőztük, hogy jöjjön ide. Majd jött az Izé 25 milliós ajánlattal, és azt is elfogadta a Santos. De a játékos ide jönne inkább, mint oda. (Nem értem miért.) A bökkenő csak annyi, hogy a játékjogának%-a a klubjáé, 40%-ot birtokol a család, 20-at egy menedzser cég. A klub és a fater (egyben ügynöke is) meggyőzve. A maradék 20%-kal van gubanc, ez bonyolítja a transzfert. Nemrég azt olvastam, lehet, hogy csak januárban jön át Európába, ezt a Santos vezíre nyilatkozta.

  • juuvee

   Én sem hiszek gabigolban, egyáltalán hogy lehet valakinek ilyen neve. Az meg a másik, hogy hozzá képest Tévez egy sármos herceg… Apropó , ha már Carlitos, én őt hoznám vissza, ha Zaza v Mandzu lelép. Állítólag Matilda szívesen jönne hozzánk , lépne Párizsból . Nekem mindegy, csak fábregász ne jöjjön !!!

  • daneeka34

   Leminát nem engedném el, ő tavaly sokat volt sérült, mégis véglegesítette Marotta. Meg amikor játszott, elég jól tette.
   Én azt sem tartom kizártnak, hogy nem jön senki a középpályára. Amíg nem sikerül eladni Pereyrát, addig túl nagy lesz a létszám amúgyis.
   Ma olvastam, hogy Cuadrado is visszatérne. Azért az nem kis öröm lenne, Pjacával együtt végre lenne két szélső, akit egyszerre lehetne játszatni (négyvédős felállásban).