Jövőre majd örömkönnyek lesznek

A szívünk szakadt bele, amikor Barza nyilatkozatát és könnyeit láttuk a németek elleni kiesés után. Az olaszok mostani védelmét talán nem túlzás a legnagyobbakkal, Baresiékkel, Nestáékkal, Scireáékkal együtt emlegetni – kár, hogy a csapat többi része meg sem közelíti az ő szintjüket. A Juve védelme és Conte eddig tudta elvinni ezt a fegyelmezett, de igencsak középszerű csapatot. Összecsapott hőbörgés az Európa bajnokságról és a juvésok teljesítményéről.

A zseniális, csupaszív Barzaglit külön sajnáljuk: milliószor mondtuk már el, de valószínűleg senki enm gondolta volna, amikor 300 ezer euróért(!!!!) megszereztük a Wolfsbugrtól, hogy Marotta élete egyik legnagyobb üzletét kötötte. Barzagli évek óta a csapat legjobb védője, akire egyszerűen nincsenek szavak. Tegnap ő és persze a védelem többi tagja is megérdemelte volna, hogy továbbjussanak. Barza és Buffon számára is a mostani volt az utolsó esély, hogy Eb-t nyerjenek – még ha nem is az olaszok voltak a fő esélyesek a végső győzelemre. Sajnos nagyrészt a két nyegle hülyegyereknek köszönhetően nem jött össze. Zazán még évekig röhög majd a világ a kihagyott tizenegyese után – teljesen jogosan. (Persze kérdés, hogy jó döntés volt-e a 121. percben becserélni valakit a tizenegyesekre…) Pellé (a sors iróniája, hogy egy ilyen szar játékosnak ilyen neve van) szintén szánalmas megoldást választott, miután odaszólt és mutogatott Neuernak. Ki lehet hagyni a tizenegyest, de nem hülye faszként tönkrevágva a többiek munkáját. Lehet az ember ideges, célozhat rosszul, még a kapus is védhet stb. De nem bohóckodunk, nem nagyképűsködünk, főleg, ha nincs mire. Lehetne rengeteg videót betenni erről a két balfaszról, de nincs kedvünk röhögni rajtuk, inkább csak felcsesznének.

Összességében az olaszok kihozták az Eb-ből, ami bennük volt, sőt igazából többet is: a belgák és a spanyolok sima legyőzése komoly fegyvertény volt. A sorsolás meg így jött össze: a kőkemény és a vicces ágból az olaszoknak az előbbi jutott, ezzel nem lehet mit csinálni, ezt dobta a gép.

A meccs után levlistán az előre várható leosztásban érkeztek a megszólalások: én elküldtem a kurva anyjába Zazát, S4tchy higgadtan nyugtatott, Darti viszont mindjárt pozitívra vette a figurát, bedobva, hogy a jövő évi BL döntő után majd örömében sír majd Barzagli. Mivel engem elsősorban a Juventus érdekel, ezzel nyilván ki is egyeznék (ki nem?). Annyit azért rövid értékelésként érdemes kiemelni, hogy a Juve védelme kiemelkedő volt az egész Eb alatt, Sturaro helyt állt, Zazát hagyjuk. Innentől az jön, hogy mielőbb heverjék ki a játékosok a csalódást, és pihenjék ki magukat, mert most minden erről szól a klubnál, hogy rámegyünk a BL-re.

Azt se feledjük, hogy Khedira szokás szerint megsérült tegnap, a hírek szerint az Eb-n már nem játszik, reméljük, a szezonkezdetre felépül. Hogy aztán legkésőbb a 4-5. fordulóban újra a maródiak listájára kerüljön. A magyar és az olasz válogatott kiesése után nyugodtan nézhetjük a többi Eb meccset, legfeljebb a még versenyben lévő játékosainkért szoríthatunk – már ha valakit érdekel a francia válogatott. Én személy szerint mondjuk örülnék egy walesi győzelemnek, de legalább egy döntőbe jutásnak – durva lenne, ha CR egy újabb középszerű csapattal nyerne tornát a BL után.

 • Pingback: Jövőre majd örömkönnyek lesznek | Zongoracipelő()

 • bombahoppa

  fuckUCR, fuckUnójR, fuckUintR

 • humorpalanta

  Ad1: Kassai egy fasz, gyűlölöm, rohadjon el.
  Ad2: Zazától kurva gyorsan meg kell szabadulni, amíg valaki értelmes pénzt ad érte.
  Ad3: Kell a BL, kell normális csatár, nem lehet lófaszjancsikkal BL-t nyerni. Alexis Sánchez. Ha leigazoljuk, tényleg a BL-rt megyünk, ha nem, akkor csak a Serie A-ért, viszont jövőre Pogba tuti lép ebben az esetben. Ez most arról szól, hogy meg akarjuk-e tartani Pogbát, mert ha igen. akkor kell neki játszótárs.

  Benatia jöhet a védelembe, De Scigliot ki kellene szabadítani a romvárosból, Lichtiért most még lehetne értelmes pénzt kasszírozni (főleg a Chelseatől). Frufru úgyis visszamegy. Középpálya nálam totál rendben, kisöpörni Pereyrát és Asát és Hernanest, felhozni valakit utánpótlásból. Csatársorba kell Alexis Sánchez meg Llorente jöjjön vissza ingyé a köcsögöktől. Plusz egy fiatalt hozzunk fel és kész.
  Buffon (helyetteseit ki nem szarja le éppen kik)
  Barza, Bonu, Chiello, Rugani, Benatia
  Dani Alves, De Sciglio, Evra, Alex Sandro
  Marcsi, Pogesz, Lemina, Khedira, Pjanic, Sturaro
  Dybala, Mandzu, Alexis, Llorente,

  (+Vitale, Mattiello, Mandragora, Ganz)

  • Jumpman23

   De Sciglio-ban nem vagyok biztos, hogy olyan nagy erősítés lenne. Viszont Bonunak megint volt olyan pazar mélységi indítása, mint az első meccsen. Remélem látunk tőle párat még év közben.
   Zaza részemről mehet, persze én az érkezésekor sem voltam biztos abban, hogy kell nekünk. Hát nem is győzött meg az év során. A szombati alakítása meg egyértelművé tette: ilyen öncélú bohóccal nem lehet kiélezett szituációt győztesen lehozni. Tanulhat az esetből, remelem szarul is érzi magát, de nem biztos hogy nem térne vissza a hülyesége pár jó meccs után. Ez pedig kockázatos.
   Alexis kell nekünk, megérett a csapat egy ilyen klasszis érkezésére.

 • daneeka34

  Hát igen. No Pideon, No party!

 • consminor

  büntetőpárbaj után remélem hogy:
  1. a Juventusban játszik 5 olyan játékos, aki Zazánál jobb tizenegyes-rúgó
  2. ha Zazának mégis büntetőt kell rúgni, remélem tanult ebből az esetből és saját épülésére szolgál, hogy az internet mém-sztárja lett

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   1. Dybala, Tevez, Morata, Pirlo, jobb napjain Vedel. Ezzel legalább nincs bajunk, jó tizenegyeslövőink vannak.
   2. Zaza bolond. Keményen nevelni kell, vagy elfogadni ilyennek. Ajánlanám Allegrinek a szöges ostort, mint az elfogadás egyik eszközét.

 • Babicz Tamás

  Azért aranyfaszú Conténk is megbukott egy kicsit, úgy érzem. Ahogy – máshol kifejtettem – Del Bajuszque mesternek nem volt B terve az Azzurri ellen, úgy pazzo Antonio is megint beleragadt ebbe a 3-5-2-be. Illetve. Nem is annyira a felállás volt a baj, amíg működött. Hanem – és ezt nem lehetett egyik korábbi meccsen sem látni igazán, a németek ellen is csak kb. negyed óráig -, hogy amikor az ellenfél nem akart letámadni, vagy éppen nem kontrázhatott a csapat, akkor az olaszok támadójátéka teljességgel esetleges volt. Vagyis, nekem az a nagy meglátásom – mert ugye magyar vagyok, és itthon mindenki ért a focihoz -, hogy Conte egy valamire készült ezzel a kerettel: elrontani az ellenfél játékát. Kvázi megfojtani azt, és abból kontrázni. Ennyi. Ez működött is addig, amíg az újdonság erejével hatott, illetve, amíg olyan csapatokkal került szembe, melyek támadni akartak az Azzurri ellen. Amint nekik kellett az eredmény után menni, kijött a csapat gyengesége: a kreativitásbeli és hozzáállásbeli hiányosságok. Lehet, hogy ezért a keret is hibás, vagy éppen az, hogy nincsenek Taljánföldön igazán pengés játékosok. Lehet mondani, hogy Verratti megsérült, Marchisio megsérült, de azért egyikük sem az a tipikus fantasista. Sőt. Sok mindenben jók, ahogy ez a 23 játékos is az volt. Meghaltak a pályán, egymással és egymásért játszottak, meg a címeres mezért, Olaszországért, satöbbi. De nekem Contéval szemben is maradt hiányérzetem. (Nem beszélve Zaza 120. percben történő becseréléséről. Ezt egy játékossal, egy köztudottan laza de forrófejű játékossal megtenni, sőt, nem hogy elfogadni tőle, hogy tizenegyest akar rúgni, hanem ilyen céllal ilyen időpontban behozni, na az egy oltári nagy f*szság volt a drága jó Mistertől.)

  Vagyis szerintem nem csak Pellé és Zaza arcoskodása, nem csak a keret relatív gyengesége, nem csak Conte szöv.kapitányi rutintalansága (vagy inkább szokásos önfejűsége) okozta a kiesést, hanem ezek együtt. Ami sajnálatos, de azért lássuk be, nem érdemelte volna meg ez a gárda a továbbjutást. A német meccs alapján biztosan nem.

  • bombahoppa

   Hogy nem érdemeltük volna meg a továbbjutást? Tudsz te egyáltalán elfogultan meccset nézni?

  • Babicz Tamás

   Ritkán tudok elfogulatlanul meccset nézni. Juventust és olasz válogatottak meg sosem. Az előbbieket utólag átgondolva sem tudok elfogulatlan lenni, az utóbbiaknál azért igen. A Bayern elleni kiesésünket például senkinek nem sikerült még olyan szemszögből megvilágítania, amire azt mondtam volna, megérdemelt volt. Pedig próbálkoztak “pártatlanok” és Bayern szurkolók is. (Bár az én ismerősi körömben az Münchenesek is inkább elismerték, hogy bizony bírói segítséggel jutottak tovább.)
   Az olasz-német meccs közben én is így láttam, de utólag megvizsgálva a dolgot, én úgy érzem, nem érdemelt az Azzurri továbbjutást. Szerinted igen? Te hogy látod, miért?

  • bombahoppa

   nos, az olasz sportpolitika a béka segge alatt:

   2012 EB döntő: Talján-Hispán, ki vezeti? portugál szomszéd!
   2014 BL döntő: Juve-barca, ki vezeti? köcsög Cakir, avagy a keresztény kultúrkör, a mórok ellen, muzulmán játékvezetéssel (!), ki jöhet ki ebből jól? Hogy szakadjon rá a Saría!
   Najaink: ha tudsz elfogult lenni, akkor tudod, hogy kaphatott volna egyből pirosat a 11-es mellé az aboriginal deutsch, és egy másik mondjuk reklamálásért, de Kassai puhafaszú volt

   A németek megérdemelték volna a továbbjutást? Hány német is volt a csapatban?

   A fenti meccsek bíráskodását nem kívánom tovább elemezni, szembeszélben még a talján farok is lankad a tornák vége felé…

 • Ricardo

  Pogbáért a United nyála csorog, Manchester másik oldaláról meg a filozófus most dobott egy 38 millió fontos ajánlatot Bonucci-ra. Szerencsére a Kancsal visszadobta, de erős a gyanú, hogy Leo szeptemberben már nem lesz velünk :/ csak a Benatia megszerzése miatti pozícióból Marotta többet akar kifacsarni.

  Újra csapatépítés lesz itt ősszel, nem BL-cím. Bár ne legyen igazam.

  • consminor

   akárhányszor felröppen egy Bonucci-pletyka, ezzel a képpel/gondolattal nyugtatom magam. nem tudom elképzelni, hogy bárhova is igazoljon, hogy több pénzt keressen. eddig nem történt meg. legyen most is így

  • celerysoup

   egyetértünk….BL-cím legkorábban tavasszal lesz 🙂 Sztem Bonu nem megy sehova. Tudja, h sehol nem lesz akkora király, mint itt. Zazát viszont 30-ért el kell adni. Felszabadul 60 millió Morata árával együtt. Jöjjön Sanchez,meg valaki a primaverából. Meg van egy jóképű, tehetséges gyerek a Lazioban…:)

  • Babicz Tamás

   A Morata-bizniszből csak 16 mihály jön be. Mi is lógtunk még a Madridnak. Ráadásul azt is két részletben, két év alatt fizetik ki. (Bár ez utóbbi nem lesz akadály, mert Marotta sem fizet sosem egy összegben.)
   Menni meg senki nem fog sehova. (Így is pótolni kell Alvarot, és gyanúm szerint Juant is.) Most már nem titkolt cél a BL-trófea megszerzése. Ehhez mérten fog folyni az építkezés-szépítkezés. Bízzatok a Kobrában! 😉

 • Juventino

  Állítólag 51 milliós ajánlattal készül a Filozófus “egyik kedvenc játékosáért”, mert a tanokat idén már feneketlen pénzeszsákról lábat lógatva lehet sugalmazni.

  Amúgy a képlet egyszerű: Bonucci egyszer már hűségesküt tett a klub mellett, ha elmegy, megb@$*hatja magát. Pogba engem nem érdekel, a seggdugó Raiola úgyis pénzt csinál belőle és úgyis oda adja el, ahol a legnagyobb haszon esik le neki is. Meglátjuk, mi lesz, és mennyire hálás Polpo, hogy itt lehetőséget kapott, de Marotta már számolja a pénzt, amit beszedhet érte…

  Régen ugye ez úgy működött, hogy nyertünk, eladtunk, újjáépítettünk, nyertünk, eladtunk újjáépítettünk, és így tovább. Mostanra azonban olyan szuperklubokat vásároltak össze a tehetősek, hogy mindennek klappolnia kell, hogy egyáltalán legyen esélyünk ellenük. A Milant most adták el Kínának, a Zinter thai kézen van, vagy milyenen, egyedül a Juve képes fenntarthatóan működni, de ennek is ára van.

  Épp könnyes búcsút veszünk Moratától (30 millió), ha Pogbáért bejön a 100-as Műringyótól, akkor ziher, hogy ő is megy, Barza, Chiello és Buffon együtt 1000 évesek és kezdhetünk mindent elölről. És amikor legközelebb mondjuk, hogy “végre összeálltunk az idény végére, na, majd jövőre”, akkor meg Dybala jön rá, hogy ő igazából el is igazolhatna egy instant BL esélyes klubba. Olaszország tranzitország, de mi még Vidalt is taszigáltuk kifelé egy évig, mert megtehetjük: konkurencia nincs, előrelépési lehetőség sem sok, mert a BL más kávéház.

  De legalább rongyláb Zaza itt van nekünk! 😉

  • Jumpman23

   Szerintem ennyire nem reménytelen a helyzet. Pogba szerintem marad es Bonucci is. Bár nem mondom, mikor Pjanic megérkezett, pillanatra befostam, hogy akkor Pogba megy. Ha érkezik Benatia is, akkor szerintem hátul viszont sokan leszünk a keretben. Most hogy így jobban belegondolok… Bassza meg Bonucci elmegy? Es Pogba is??!!

  • Juventino

   Láttad Pogba flikk-flakkját és beadását a franciák második gólja előtt? Szerintem ez volt az a pillanat, amikor elveszítettük az esélyét is, hogy maradjon… Az egyenes kieséses szakaszban magára talált, és most már nem kérdés a “nagycsapatoknak”, hogy megéri a rekordösszeget. Azt mondták Kancsalék, hogy 100 milla, a Man U-nál 120 millióról beszélnek, Pogbával már meg is egyeztek heti 300 000-es (!) fizetésben. Raiolának sem fillérek esnek le közvetítői díjként, szóval ha leteszik azt a 120 milliót, nem fogjuk visszadobni. És ha jól végiggondoljuk, abból már lehet egy új Buffon, Thuram, Nedved féle “alapkőletétel” (ami Pjaniccsal már el is kezdődött tulajdonképpen). Csak ezzel megint tolódik egy évet a BL-projekt.

   Kíváncsi leszek, hogy cérnametélt izomzatú Khedira barátunk helyett is igazolni kell -e az őszre…

  • daneeka34

   Pogba miért menne vissza a Unitedbe? Leghamarabb jövőre játszhat a BL-ben. Arról nem is beszélve, hogy ez volt az a klub, ami lemondott róla.
   Raiola pattoghat, de Pogba tudja, hogy neki az a legjobb, ha marad.

   Bonuccin elgondolkodnék. 60 millió egy védőért elég sok pénz, és lehet belőle okosan költeni. 2 év múlva meg úgyis visszajönne ingyen.

  • Asidotus

   Pogba fiatal, neki az, hogy jövőre, nem sokat számít

  • daneeka34

   Ez így nem igaz. Pont azért jött el a MUból, mert számított neki, hogy mennyi játéklehetőséget kap.

  • Jumpman23

   Pont nekem is az az érvem Pogba maradásra, hogy valószínűtlennek tartom a MU visszavásárlását. Nem érezte jól magát annál a klubnál, nálunk viszont nagyon is. Miért akarna visszamenni oda, ahonnan rossz szájízzel jött el?
   Btw: tegnap azon gondolkoztam, h milyen rendes gyerek ez Pogba, direkt visszafogja magát, hogy ne akarják leigazolni. Meg jól jön a Grizember performanca is, mert így senki nem Pogbáról beszél. Erre csinál egy ilyen beadást… 😛
   Bonucci is nagyon elkötelezettnek tűnik a csapat iránt számomra, nem hiszem hogy az értékeinket ( nem csak számjegyben mérhető érték) odaadnánk hogy az árából elmenjünk zsákbamacskázni.

 • Jumpman23

  De most komolyan: mi a szar ez, h Hajdú Béla kész tényként kezeli: Pogba a MU játékosa 5 évre 120 millióért. Pár napja még Pogbával mutatjuk be az új mezt. Ennyire lúzerek ugye nem vagyunk??!