Egy évtizedig tartott, nem érted?!

Azon merengtem, milyen kibaszott szerencsések vagyunk. Aztán eszembe jutott, hogy voltunk mi már szerencsésebbek is. De legalábbis ugyanolyan szerencsések. Vagy?

capelbajnok

Nyilván már a Conte-éra alatt is jó volt Juventus-szurkolónak lenni, a veretlen bajnoki cím, a BL-negyeddöntő, az EL-elődöntő, az Izé sorozatos felszecskázása mind csodálatos emlék (oké, az EL-elődöntő igazából nagyon nem az). Már akkor is azt mondogattuk, visszatért a Juve oda, ahol az évszázad sportcsalása előtt járt, holott ez valójában csak 2015-re valósult meg.

Még ha a 2000-es évek közepén megszerzett bajnoki cím jóval többet is ért egy 2010-es évek közepi scudettópajzsnál, akkor is felmerül a kérdés, Allegri csapata nem szárnyalta-e túl máris Capellóét.

Talán két éve is megvan, hogy a listán szilaj vita bontakozott ki azt illetően, melyik legendás edzőnk Juventusa volt a legerősebb, illetve melyikük volt a legjobb edző. Nyilván füstölgő CapsLockkal oszlottunk azonnal pártokra, a Trapattonisták forrón gyűlölték az 1-0-fanatic Capello-hívőket, akik köztörvényes tettekkel fenyegették az Alain Delon-mameluk Lippistákat. Ha jól emlékszem, a konklúzió az lett, hogy Capello meccseit néztük a legnyugodtabban, mert tudtuk, hogy úgysem kapunk gólt.

1-0

1-0

Egy évtizede Kalap úr rommá oktatta az akkor két klasszissal gorombább Serie A-t, így ezt nehéz mérni még a zsinórban megnyert ötödik bajnoki cím hajnalán is. A dominanciánk most értelemszerűen összehasonlíthatatlanul masszívabb, az idei lesz sorozatban a negyedik bajnoki címünk, amit izgalommentes hajrá végén szerzünk meg. Ez a négy év alatt összehozott termés durván a 25 százaléka az Izé összes bajnoki címének.

Az igazi mérőszámot tehát inkább Európában kell keresnünk, és nincs könnyű dolgunk!

Capello ugyan egészen parádés őszt villantott 2004-ben (ez mondjuk nála ezt jelentette a BL-csoportmeccseken: Ajax 1-0, 1-0, Bayern 1-0, 1-0, Maccabi 1-0, és a végén a trollkodás: 1-1. Imádtad a rohadékot!), aztán lendületből kinyomta a Realt a 16 között, de aztán az iszonyatosan fájdalmas Liverpool elleni kiesés még akkor is nagyot sebzett, ha végül a győztes ejtett is ki. Eközben Allegri első évében bemenetelt a BL-döntőbe, és bár a szerencse sokkal hatékonyabban szegődött társául, mint Kalap úrnak, a Barca elleni fináléban csak annyira voltunk a győzelemtől, hogy 1-1-nél Pogba lerántását nem látta büntetőnek a vakfasz falafelzabáló tevezsoké. Pont Allegrinél.

Mögékerülésért két pont

Mögékerülésért két pont

2006-ban a csoportkör újra nem okozott gondot, bár jóval szorosabb volt egy gyengébb csoportban. A Bayern elleni párharcunkat az első helyért (2-1, 1-2) az döntötte el, hogy mi a Loboncos Cseh Istenség és az argentin-francia Rugóláb Seriff vezérletével nyertünk a világ egyik legfaszább városában, a németek meg nem. A döcögés a 16 között rázkódássá erősödött, amikor Bagira 8 éves kora óta szerzett első góljára  volt szükségünk a Werder ellen. Te hol voltál, amikor Emerson minden idők legnevetségesebb továbbjutásához segítette szeretett csapatunkat? Aztán az Arsenal kiejtett, gólt sem tudtunk lőni nekik, a hazai meccsen ráadásul Nedved tíz perc alatt kiállíttatta magát (mondjuk kapott ennél fájdalmasabb sárgát is életében, hogy baszódna meg mekmenemen, ahol van).

Capello tehát tovább ment a BL-ben, mint Allegri, aki már a nyolcba sem jutott be, ugyanakkor a mezőnyt elnézve a Bayern ellen kieső Juventusnak nemcsak a nyolcban lenne ott a helye, de akár a döntő sem tűnik túlzásnak. Iszonyatos mákkal, elképesztő játékvezetői hibáktól segítve, a kurva anyját megbaszva vert ki minket a Hamis Proféta. Capellót is erős Arsenal verte ki, döntőt is játszott később, ráadásul a kiesés idején talán a játékosok már sejtették (az Izé játékosai tudták, így valószínűleg a mieink is tisztában voltak vele), mi készül a háttérben. Nem mentegetem a Del Pierót impact subnak használó Capellót, de ha igaz a sejtésünk, akkor mentálisan elég zavart csapattal kellett volna kiejtenie az Henry-Fabregas-Pires-féle Arsenalt, miközben Allegri egyrészt elbaszta a már zsebben levő csoportelsőséget Sevillában, másrészt a Bayern elleni hazai meccs első félidejét is egy kicsit. Pont Capellónál.

Azbeszt!

Azbeszt!

A farsopoli közbeszólt, így soha nem tudhattuk meg, Moggiék kivágták-e volna Capellót, hiszen Don Luciano akkor azt mondta, „csak a Manchester Unitedet menedzselik jobban a Juventusnál”, és Kalap úr egy nyamvadt elődöntőt sem tudott az asztalra tenni. A következő évben aztán a Real Madriddal lett bajnok (azért kibaszták az idióták), míg azt most már biztosra vehetjük, hogy Allegrinek lesz harmadik szezonja is. Pedig – egészen más okból – az ő távozása is benne van a pakliban, az esetlenül botladozó angol klubok csorgó nyállal udvarolták körbe, de szerintem nagyon okosan döntött, hogy még nem megy sehova.

Tudja, hogy egy BL-győzelem a Juventusszal mennyivel többet ér személyes trófeaként, mint szinte bárhol máshol a kérői közül. Azon kívül elkezdett valamit, és ő is látja, hogy kurva jól megy. Elképesztően rafinált, az olasz edzőknél sokkal nyitottabb gondolkodású, határozott vezető, aki a Juventusnál emelkedett a világelitbe. És ott is van a helye: tavaly Kloppot és Ancelottit tette zsebre, idén pedig Pellegrini után a meleg szart is kiverte Guardiolából.

Bad mothafucka!

Bad mothafucka!

Ez már nem Conte csapata, csak felvonultatja annak erényeit. Nem akarunk hozzányúlni Conte szobrához, hiszen az alapfelállás továbbra is az általa kőbe vésett 3-5-2 (tavaly mondjuk nem így volt, de az egészséges Barzamackót lehetetlen kihagyni), de Allegri magasabb szintre emelte a Juventust. Már nincs kitől félnünk. Conte alatt outsiderek voltunk Európában, Allegri alatt meg bárki húz minket, ott befirkál a kula.

És a jövő is elég formás: Pogba (ha tényleg maradni akar, és egyre inkább hiszek benne, hogy igen), Dybala, Morata, Alex Sandro, Zaza mind 25 alatt vannak, és a régiekben is bőven van még patron. Ez a csapat, ha nem szedik nagyon szét a nyáron, jövőre a BL egyik esélyese lehet. Egy évtized után úgy írhatjuk le ezt a mondatot, hogy közben csak az vádol nevetséges elfogultsággal, aki segghülye

Szóval csak azt akarom mondani, hogy EGY KIBASZOTT ÉVTIZEDÜNKBE TELT, MIRE LERÁZTUK MAGUNKRÓL A FARSOPOLI MOCSKÁT! És még mindig létezik az Izé! Hogyan lehetséges ez?

 • Pingback: Egy évtizedig tartott, nem érted?! | Zongoracipelő()

 • Benedicto

  Ez a csapat jövőre sokkal inkább fog erősödni, mint gyengülni. Kizártnak tartom, hogy megint elvigyék fél milliárd kulcsjátékosunkat, mint tavaly. Tavaly megvolt az oka – Tevez honvágyát régóta tudtuk, ahogy Pirlo korát is, Vidal meg menjen bukkake-partyra egy mérges rinocéroszhordához -, idén nincs. Persze Pogbánál lenne észérv, egyrészt a klub részéről a 100 millió aranyrúd vonzó csillogása, másrészt a feka istenség részéről az éretlenség, az évi 10-15 millió aranyrúd vonzó csillogása, stb. De én is hiszek benne, mert minden erre utal, hogy esze ágában sincs elmenni. Dybala távozása? Kizárt. A védelem sem lesz megbontva, Marci haláláig nem teszi ki a lábát Torinóból, Sandro sem egy évre rendezkedett be. Gyakorlatilag akinek a távozására esély van, az Morata (hogybaszódjonmegakurvamadrid) és Mandzukic. Utóbbit bírom, de azért megoldható lenne a pótlása (kb. egy az egyben az érte kapott pénzből), Morata pedig egyrészt hátha marad, másrészt ha el is viszik, elég jó pénzt kapunk érte, amiből szintén tudunk a helyére klasszist hozni (csak ne Cavani legyen az). És akkor már csak venni kell egy kibebaszott jó középső kp-t, meg egy jobbhátvédet és olyan alapcsapatunk lesz, hogy a láttára végre tényleg megszűnik az Inter.

  • Mel Tormé (ex-YouWentÚssz)

   Mi a baj Cavanival? Szerintem jó lenne, bár biztosan van jobb csatár nála. Végre Chiellini is kapna játszópajtást akinek húzogathatná…a haját!

  • Benedicto

   Egy nem túl fiatal, csúcsformájától évek óta messze lévő csatár, aki alsó hangon is 60 milliójába kerülne a klubnak. Ha 5-6 évvel fiatalabb lenne VAGY ha feleennyibe kerülne, nem lenne vele gondom. De így azt mondom, ugyanezt a pénzt sokkal fiatalabb és jobb csatárokra is fordíthatjuk, és még marad is belőle.

  • Mel Tormé (ex-YouWentÚssz)

   60 milliót tényleg nem ér, mármint nekünk. 40-ért megérné, persze csak akkor, ha Morata és/vagy Mandzukic megy. Én elégedett lennék, ha a mostani csatárnégyes maradna és inkább hátrébb erősítenénk a csapatot.
   Cavani egyébként nem olyan, mint a napolis éveiben, de nem is ő a sztár, aki alá dolgozik a csapat. Szerintem tudná hozni a régi formáját a mostani Juvéban, bár nem hinném, hogy komoly esély van a leigazolására.

  • Benedicto

   Lehet, hogy tudná hozni a nápolyi formáját, de még ha így is lenne, én mást választanék. Egyrészt: 60 alatt nem nagyon szerezzük meg (40 a vételár, évi 5 milliós fizetés 4 évre… voilá, kész a 60). Másrészt: 29 éves. Ez nyilván még tök ideális kor, DE! mivel a két feltétel összeáll (60 millió + 29 év), nem hiszem hogy megérné. Ha kiadunk egy 22 éves, baromi nagy tehetség csatárért ennyit, egy szavam sem lesz (ugye, Dybala?). Lehet hogy Cavani hozná itt a nápolyi formáját, de 60 millióért én ezt nem akarom megtudni. Ha van 60 milliónk csatárt igazolni, igazoljunk egy olyan fiatalt, aki mint Dybala, 10 évre is megoldást jelenthet. Lacazette, Embolo, Lukaku – bármelyik megszerezhető ennyi pénzből, bármelyik lehet olyan jó, mint Cavani, és mindegyik nagyon minimum 8-10 éves befektetés lehetne. És ez csak 3 hirtelen név, nyilván elő lehetne még szedni másokat is. Arról nem is beszélve, hogy ha hozunk egyet közülük, akkor a Dybala-ÚJEMBER páros a következő 10 évben olyan csatárduót alkothatna, mint tette azt hosszú évekig Del Piero és Trezeguet…

   Ja igen, és Berardi mindenképpen jöjjön nyáron.

  • bombahoppa

   Nekem bejön Cavani, hozzuk el diszkontkölcsönbe vagy ingyen jövőre ?

  • consminor

   én Moratához ragaszkodnék, habár képes elképesztő faszságokra, meg a Siviglia ellen is ő kúrta el javarészt a csoportelsőséget, de ennek ellenére a nagy meccsekre összeszedi magát (BL-re gondolok elsősorban). Mandžukićot is csípem, igazi balkáni keménytökű faszagyerek, de ha akarunk a csatársoron erősiteni, akkor valakit el kell adni, mert már igy is egymás sarkát tapossák a csatáraink is. és ott van még Zaza is… és még Berardi ügye is… és még erre pletykázzák Cavanit (aki Ibra mögött kissé beszürkült, de szerintem belőle is kihozná a “hazai” közeg az állatot, mint Pumukliból).

   akire mindenképp szükség van, egy normális jobb hátvéd. Lichtit becsülöm, szeretem, de szerintem a legmagasabb célokra már kevés (kora és tudása miatt is). pedzegette a Tuttosport Danilót a Reálból (tudom, Tuttosport…). Szandival együtt alkották a széleket a Portóban és állítólag piszok jó volt ő is (mivel egy Porto meccset sem láttam tavaly, sem évek óta, erről majd tájékozottabb szurkolótárs kiokosít). jelenleg nem ő az első opció Madridban és ha hajlik a váltásra, mozgósítani lehetne a brazil kommunánkat. kb 30-ért vették, most nem játszik, ha kb Szandi áráért elhoznánk, akkor szerintem lenne egy klasszis szélsővédő párosunk, akik felfelé is terrorizálnak és a labda sem sír, ha be kell adni középre (ugye Stephan?). de ha ő nem jön össze, Darmiannak is örülnék.

   a középpálya szerintem legsarkalatosabb pont nyárra. Hernyó, Khedira out, playmaker jön és mindenki boldog. hallottam már a Leicesteres Kantéról rombolni, aki valóban komoly lenne, de fél Európa vadászni fog rá. szerintem, ha jönne egy klasszis irányító (Iscoról irkálnak, de nekem Eriksen lenne a vágyálmam). szerintem Pogba-Marci (gyógyulj meg Principo!)-Eriksen mögé/melllé tökéletes a maradék Lemina-Asa-Sturaro felhozatal. csakhát kérdés, hogy Asával is mi lesz. szerintem top egészségi állapotban és formában köcsögvidal közeli szintet képes hozni, imádom a kis csokigolyót, ahogy zakatol a pályán. csakhát az a fránya térd nála is. nagyon sok a “ha” és nagyon sok minden függ Asa és Marci állapotától, de a középpálya nálam ilyen névsorral lenne jövőre a legjobb esetben: Pogesz, Marci, Asa, Lemina, Pereyra, Sturaro, Eriksen, Cuadrado.

   lényeg a lényeg: véleményem szerint legideálisabb esetben három igazolásra vagyunk (jobbhátvéd, playmaker, klasszis csatár – ez a legkevésbé fontos nálam a három közül), hogy bebetonozzuk magunkat végleg az európai elitbe és ne 1,5 percen múljon, hogy lecidáztassuk Guardiolát meg a philosophyját.

   most, hogy kieresztettem magamból a szót és belelógattam a kezem a bilibe, fel is firkantanám a jövő évi BL-győztes kezdőt: Buffon/Danilo-Barza-Bonu-Sandro/Asa-Pogba-Marci/Eriksem/Dybala-Cavani.

  • humorpalanta

   Igazából nem tudnám annyira sajnálni Moratát. A meccsek többségén szar. Hiába van néha egy-egy kiemelkedő meccse, ha cserében sokat bukunk rajta. Felőlem vihetik, s jöjjön Berardi. Ennyi.
   Egy jobb bunkó jöjjön még, aztán kész. Darmianra én is gondoltam, de láttam MU meccseket, s azóta nem hiszem, hogy megoldás lehetne. Nem tudom De Sciglio még megéri-e, vagy beleszürkült a Milányba.
   Középpályáról meg mehet a Hernanes amerre lát, aztán ideje lenne, hogy a fiataljaink kapjanak lehetőséget. Tavaly volt az a fiatal gyerek, jól mozgott. Én megtartanám.

  • consminor

   hajlamos beleszürkülni a meccsekbe valóban, meg sok helyzetet kihagy, de én azt látom rajta, hogy a BL-meccsek többségére oda teszi magát, valamint csapatjátékból, mezőnymunkából is bőven kiveszi a részét. nyilván egy klasszis csatár (ő nem az) egy villanásból képes egész szezonban meccseket, párharcokat eldönteni, de a legmagasabb szinteken rendre a csapat hasznára válik (kivéve Sevilla). viszont, ha a Margit be akarja vasalni érte a +25 milliót, akkor én sem ragaszkodnék feltétlen érte.

  • humorpalanta

   Sztem ő egy tipikus átlagos csatár, akinek van egy kis tehetsége. Nem lesz tőle több, de össze lehet vágni a felvillanásaiból egy YT videót, amitől jónak tűnhet. A csapatjátékból meg nem nagyon veszi ki a részét. A passzai nagy része használhatatlan. Nem képes normálisan megjátszani a labdákat. Arra képes, hogy megfussa, és rálője. Pont PL-be való. Ott lehetne jobb, mert nincs ilyen kemény védekezés, meg lehet futni a csapatokat.
   Szerintem ha többet kapunk érte, mint amennyiért vettük, már jól jártunk. Jöjjön Berardi, de Cavani ne.

  • consminor

   “Arra képes, hogy megfussa, és rálője. Pont PL-be való. Ott lehetne jobb,
   mert nincs ilyen kemény védekezés, meg lehet futni a csapatokat.” – lehet ezért is tud jobban teljesíteni a BL-ben.

   Cavaninak örülnék, de csak akkor ha emberi áron jönne (max 35 millió), emberi fizetéssel (max 5 millió) és nem annak árán, hogy egész nyáron baszakodunk a megszerzésén. de ha Berardi vagy Cavani, akkor Berardni. csak ne picsáskodjon se ő, se az ügynöke. Mad Max majd megoldja

  • bombahoppa

   Ezerszer inkább ilyen “átlagos” csatárunk legyen, mint a félcipős Matri, a dzsipó Q-alja és a primadonna Vucsi együtt.

  • humorpalanta

   Végülis, jobb a Zsiguli a biciklinél, de azért ne jelentkezz vele az F1-be.

 • Peti

  Statban mindenesetre felveszi a versenyt:
  Capelloval 105meccsen 68 győzelem, 24 döntetlen, 13 vereség
  Allegrivel 104 meccsen 70 győzelem, 20 döntetlen, 14 vereség

 • Mel Tormé (ex-YouWentÚssz)

  Capello az olasz Pintér Attila, csak jobban tolódnak a csapatai.
  Szerintem Capello csapata volt a legerősebb, viszont nem az volt a legjobb. És ez főleg Capello hibája volt. Azért képzeljük csak el, hogy Lippi vagy Allegri mit hozna ki manapság egy Buffon-Zebina (höhö), Thuram, Cannavaro, Zambrotta- Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved- Ibrahimovic, Trezeguet kezdőből…
  Emerson gólja a Werder ellen… 😀 Még mindig emlékszem a közvetítésre: “..és Wiese jön…..kiejti a labdát Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiseeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!” 😀
  10-szer visszanéztem!

  • daneeka33

   Egyetértek. Kalap úr kerete sokkal többre volt hivatott, Lippi és Allegri is gyengébb kerettel játszott BL-döntőt.
   Capello nagyon makacsul ragaszkodott a 4-4-2-höz, és a BL kieséses szakaszban rendre elkúrta a taktikát. Ami mellette szól, az a 2005-ös bajnoki cím, a mai napig emlékszem Sanyi pazar ollózására a Milan ellen.

  • neuropa

   Istenem.. Kevés ilyen pillanat van, ami fociból (vagy bármi másból) ennyire belém égett. A másik a 2003-as BL elődöntő visszavágója.

  • daneeka33

   Nekem azért Marchisio sarkazása az egyenlítő gól előtt is hasonló a tavalyi BL-döntőről.

 • Mel Tormé (ex-YouWentÚssz)

  A holnapi meccshez kérdés:
  Miért nem fog Chiellini játszani?
  a) “Az év turbánja” díjátadóra kell mennie
  b) visszavonult
  c) fodrászhoz megy
  d) megsérült
  A helyes megfejtők között kisorsoljuk “Allegri: Lassan járj, tovább érsz! – Hogyan hozzunk le sérülésmentesen egy szezont a futballban?” című könyvét sorsoljuk ki.

  • daneeka33

   e) Rugani kiszorította

  • bombahoppa

   Rám miért nem lehet MÁR MEGINT szavazni?

 • Preference

  Jövőre az Izé az indonéz bajnokságban indul.Thohir nem olyan tökös,mint Moratti és mások kizárása nélkül csak ott tudnak bajnokságot nyerni.Az olasz légiósok nagy száma sem lehet probléma,az a két-három ember simán belefér…..

 • The Juventusian

  Ami a jövőt illeti, én kicsit a védelem miatt aggódóm, mert Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiello szavatossága kb egyszerre fog lejárni, a következő VB végén, és nagyon nem lenne szerencsés ha 1 nyár alatt kellene pótolni mindenkit (bár mintha Rugani kezdene Chiello fejére nőni). Hozzászoktam az elmúlt 20 évben hogy (nagyjából) a miénk a világ legjobb védelme, maradjon is az jó sokáig!

  És változatlanul azt mondom hogy találnunk kell egy új Trezequetot, aki helyzet nélkül is képes gólt találni, és rúg 30 gólt szezononként (bajnokság + BL), Egyébként minden szipi-szupi és tényleg megint ott vagyunk ahol lennünk kell

  • Benedicto

   Grygera, Mellberg, Leggrottaglie, Molinaro. Milyen jó kis védelem volt ez, pláne mikor Chimenti állt mögöttük 😀

   Egyébként nem tudom, hogy jött ki, hogy egyszerre vonul vissza a négy említett játékos, közülük Buffon a 18-as Vb-ig marad, és szerintem sanszos, hogy Barzának is ott lesz a vége. Chiello viszont utána még javában ellátja majd munkával a világ 17 legnagyobb turbánkészítő vállalatát pár évig, nem is beszélve Bonuról, aki 28 éves, úgyhogy 7-8 év még játszi könnyedséggel van benne.

   És igen, itt van Rugani, aki most hogy végre rendszeresen játszik, kezdi megmutatni, miért is fogjuk őt baszottul imádni a következő 10+ évben. Elegáns, stabil, okos, Barza 2.0 lesz a gyerekből.

   Buffon pótlása nyilván rohadt nehéz lesz, sőt, ha azt vesszük, hogy a valaha volt legjobb kapusról van szó, nyilván lehetetlen. Én mondjuk nyáron megvenném Perint (most a sérülése miatt még olcsóbb is lenne), aztán 2 évre visszaadnám a Genoának kölcsönbe. Nekik is megérné, nekünk is megérné, és ő tényleg lehet majd Buffon utódja. A másik az Donnarumma, akit egyrészt piszkosul nehéz lenne a Milantól megszereznünk, másrészt viszont nem tudom elképzelni, hogy örökké náluk védjen. De ha nem is ők, a pozitívum az, hogy mire Buffon visszavonul (2018), a klub már lesz olyan helyzetben, hogy megengedhessen magának egy bivaly igazolást a posztra – nagy pénzért nagy nevet, ahogy 2001-ben is.

   És akkor már csak Chiello pótlását kell majd megoldanunk, de azt sem 2 éven belül, hanem legyen mondjuk 4-5. És azért egy jó védőt már nem olyan nehéz igazolni.

  • humorpalanta

   Bármit is mond most Buffon, nem hiszem, hogy a klubfocitól visszavonulna ’18-ban. Ahhoz még túl jó. Barzának viszont akkor tényleg lejár már. Chiellinit meg egyre kevésbé tartom jónak. Rugani jövőre már simán kiszorítja a kezdőből. Chiello egy barbár, Rugani egy művész.

 • Sutyur

  Ulok a buszon es hangosan tor ki belőlem a röhögés vagy tizedszerre. TEFASZTE 😀

 • Juventino

  Capellót imádtam gyűlölni, Allegri az érkezését övező értetlenséget követően nagyot nőtt a szememben. Lippi volt a klasszik Juve edző számomra, örültem, amikor visszatért, még az Intert is meg lehetett neki bocsátani. Contét sem kutyáznám, ha egyszer visszatérne, de Capellótól a kiver hideg veríték.

  A legerősebb keret és a legjobb állapotba hozott csapat az övé volt, én a 2006-os Buffon – Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Chiellini – Camoranesi, Vieira, Emerson, Nedved – Ibra (Del Piero), Trezeguet 11-et tartom a legjobbnak, de a két negyeddöntő a Werder elleni borzalommal súlyosbítva borzasztóan kevés. És ami a legnagyobb erénye volt a Moggi-maffiának, hogy akkor még el tudtunk hozni egy fél Európa által körbeudvarolt, már befutott nemzetközi klasszist, Patrick “Áruló Kutya” Vieirát.

  Pogbát gyöngyhalasztuk, Vidalra még pont azelőtt csaptunk le, hogy igazán célkeresztbe került volna és a Bayernnel (illetve a Leverkusen ellenszenvével) szerencsénk is volt, Pirlo és Tevez már (idejekorán) leírt klasszisként érkezett, Dybalával is kockáztattunk, de bejött, vinnék is a hiénák egyből. Ezzel együtt valóban egyre erősebb a csapatunk, de még mindig kérdés, hogy gazdasági érdekek vagy szakmai becsvágy irányítja -e az átigazolásokat és ez nyilván nem mindegy Allegrinek. Ha sikerülne végül vezéráldozatok nélkül erősíteni, én is optimistább lennék, de a BL így is óriási lutri, még a legjobbak sem mehetnek biztosra. A Seria A viszont nem biztosít olyan konkurenciát, ami segítene szokni a csúcsmeccsek feszültségét és koncentrációs igénybevételt, illetve hogy milyen hosszabb-rövidebb időszakon át nyomás alatt játszani és teljesíteni. Ebből van aztán a tizeniksz győzelem után a Bayern elleni első félidő és ezen nagyon nehéz lesz változtatni.

  Igaz, a sevillai önpusztításokat még így is ki lehetne gyomlálni.

  • Jumpman23

   Szerintem is bivaly volt az a keret, egyedül Chillo nem volt az igazi szélen, ha jól emlékszem vissza. Az hogy Trez, Ibra és Alex közül bárki ült a padon, a szívem szakadt meg érte… Mintha igaz sem lett volna. Nekem egy karakter még hiányzik ebből a keretből a középpályára: az őrült, akivel senki sem szeret szembetalálkozni. Davids és Nedved volt legutóbb ilyen. Mindkettő kiemelkedő játéktudással, kifáraszthatatlan fizikummal, és benne volt a játékukban, hogy bármikor beleszállnak bárkibe. Féltek tőlük, zseniálisan egyensúlyoztak a kemény játék és az őrület határán. Hogy már telefosott gatyával érkezzen valaki a védők elé, ahol lehetőleg egy Chiellini karakter is várja. 😛 Milyen szépen is szállt CR a tavalyi BL-elődöntőben…
   Pedig a sportszerűség híve vagyok. Komolyan.

  • Juventino

   Chiello azért még mindig jobb volt szélső védőben, mint Zebina BÁRHOL! 😀 Amúgy én Balzarettit is csipáztam balbekkben (amúgy bárkit csak ne Zebinát…)

  • Shenkai

   Értem én, hogy a Serie A nem ad elég kihívást a nagyobb meccsekre, de ez akkor sem lehet mindig és mindenhol végső érv. A Bayern sem játszik kemény meccseket a bundásban, mert még annyi ellenfele sincs, mint nekünk. A spanyol két óriás 6-8 gólokat rúg majd minden második meccsen, és az Atletico belépése is csak háromra duzzasztotta versenyképes csapatok számát, azon nem javított, hogy a többieket mennyire gyalulják. A PSG-nek sincs ellenfele a franciáknál. Egyedül a ködös albion az, ahol szoros a dolog. A többiek mégis oda tudják tenni magukat, amikor és ahol kell. És most már azt sem mondhatjuk, mint Conte első BL-es évében, hogy rutintalan a keret. Itt pusztán arról van szó, hogy néha hajlamosak vagyunk lazázni. Teljesen mindegy ki az ellenfél. A Bayern is kapott egy élfidőnyi előnyt Torinóban – kvázi ezzel jutottak tovább -, és a Fior is kapott bőven lehetőséget akár még a fordításra is. Ezt kell levetkőzni és már a mostani keret is bőven top 4 európai mércével tekintve is.

 • daneeka33

  Buffon menjen már a picsába!

 • Juventino

  Legjobb tudomásom szerint az egymás elleni eredmény rangsorol a Serie A-ban. Szóval akkor most miért nem vagyunk bajnokok mindentől függetlenül? Ha 100 gólt rúg a Napoli a következő 4 meccsén, akkor is 12 ponttal vagyunk előttük.

  Egyébként nem érdemeltük meg ezt a győzelmet, annyira 1-0-ra akartunk nyerni, hogy beleszunyókáltunk a második félidei markáns dögunalomba. Igaz, hogy ha meg onnan nézem, hogy a Fiorentina az egyenlítés után képes volt szinte az ellentámadásból gólt kapni, aztán meg a spori egyértelműen kompenzált a meg nem adott gólért és befújta a kamut, de még ezt sem tudták ismétléssel együtt gólra váltani, akkor meg a lilákok nem érdemeltek pontszerzést. Sousa majd’ felrobbant a végén! 🙂

  Allegri egyébként sokkal viccesebb az oldalvonal mellet, amikor őrjöng, mint anno Conte. A kappanhangon előadott tirádáit nem bírom ki röhögés nélkül!

  Amúgy meg SuperGigi is the best!

  Ezeket a kényszeres labdadajkálásokat viszont el kell felejteni… Az oly’ népszerű posession play egyik vadhajtása, amikor a védő 22 méterre a kapujától labdát kap, és rárontanak a presszingelő ellenfelek. Nem rúgja el egyből, mert ugye érvényben van a “build play from the back” Football Manager alapvetés, inkább visszapasszolja a mögötte helyezkedő védőnek/visszalépő mélységi irányítónak. Ő már rosszabb helyzetben kapja, lehetőleg egyenesen csínbe, de nem rúgja el, mert… (lásd feljebb). Inkább visszapasszolja a kapusnak, akinek aztán már végképp semmi egyéb lehetősége, mint előrebikázni. Az ötösről. Ha Buffon vagy, akkor azért megpróbálod még kipasszolni oldalra, így az egyik védőtársadnak kell előrebikázni. A végeredmény: hátrébb szorultál cirka 15 méterre és ugyanúgy elvesztetted a labdát… Guardiola persze még jobban beleszeretett ma Bonuba, mert ha valaki értékeli a “következetesen ragaszkodj a hülyeségeidhez, akkor is, ha az nyilvánvalóan hülyeség” elvet, akkor az a Filozófus. De őt leszámítva én nem tudom, hogy ennek ki szerint van BÁRMI értelme. Montero és Iuliano bezzeg még tudta, mikor kell picsán rúgni a labdát a cél érdekében…

  • daneeka33

   Az egymás ellen elért pontok száma, és az egymás ellen szerzett gólok száma dönt. Nincs idegenben lőtt gólos szabály. Előbbi 3-3, utóbbi 2-2.
   Mivel ezek egyenlőek, a gólkülönbség és a több lőtt gól dönt.

  • Juventino

   Szerintem a Roma fog dönteni. 😉

 • CM8

  Kibasz.tt nagy írás! Extázisba kerültem, mire a végére értem. Már utalom is a következő havi tagdíjat!!!!!444

 • juuuj

  érdeklődnék, a tavalyi 442m eurós követelésnek mi lett a vége? nekem már “az ítéletek részletes magyarázata 90 napon belül lesz nyilvános” is kimaradt.