Izgalommentesen

Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénységem – mondtuk Bástya elvtárssal.

Bukkake

Bukkake

Én ugyanis október közepén azt írtam, izgalommentesen lesz bajnok a Juventus. Erre most itt vagyunk a szezon hajrájában, és hetek óta nincs ingerenciánk posztot írni, mert annyira sima a vége, hogy inkább a Bayern elleni sebeket nyalogatjuk még mindig. Mármint egymásét, nyilván.

Szétkaptuk a Laziót, mint hülyegyerek a mesekönyvet, és jó eséllyel hétfő délben (!) bajnokok leszünk, de ha nem, akkor is csak egy hetet kell várni. A Carpi elleni meccsen tökéletes lenne bajnoki címet ünnepelni, talán a csapat is így gondolja, és kisegíti a hétvégén egy ponttal a jobb sorsa érdemes Violát.

Pedig ennél jobb esélyt nem kaphattak volna az ellenfelek. Baszod, két hónap fórt adtunk a mezőnynek! Kettőt! Igaz, aztán rettenetesből félelmetesbe váltottunk, és úgy gázoltunk át a mezőnyön, mint egy páncéloshadosztály, de így visszagondolva talán jobb lett volna nem megverni a Napolit, mert akkor még lenne miért izgulni. Amikor Zazinho bombája széttépte a hálót Torinóban, már lehetett tudni, hogy itt senkinek nincs keresnivalója, hiszen míg mi otthon, addig a Napoli jobbára idegenben tolja a rangadóit. És végül igazunk is lett.

Cukorfalatok

Cukorfalatok

A Lazio ellen – ez rangadó, hiába nem nézett ki annak a játék képe alapján – nem törekedtünk dominanciára, mégis tükörsimán hoztuk le a meccset. Dybala kedvenc áldozata most is bepucsított, Mandzukic is nagyot játszott, de tulajdonképpen az egész csapat rendben volt egy-egy megingástól eltekintve. Mondhatnók, izgalommentes volt.

Firenzében is csak annyi lesz a kérdés, hogy Borja miatt Leminával kezdünk-e registában, vagy marad a sallangmentes, ugyanakkor egyre megbízhatóbb Hernyó Marchisio megüresedett posztján. (Apropó Marchisio: könnyű most azt gondolni, hogy idén már nem lesz baj, de sajnos Marchi pont addig fog hiányozni, amíg idén fosok voltunk: október közepéig.) Firenzében még valószínűleg benyomjuk a legerősebb csapatot, sőt a Carpi ellen is erősen állunk ki, de az utolsó két fordulóban alaposan megkavarjuk majd a kiesőhelyek elkerüléséért zajló harcot a Pideon-Lemina-Styuani középpályával – emlékezzünk csak tavaly hogy kaptunk ki a Parmától és a Torótól.

Egy feladat van még: a kupadöntő. Szerencsére ez sem tűnik lehetetlennek, a Milan elég gatyán van, ráadásul odaültettek egy rögbiedzőt, hogy majd ő megoldja (egyébként a Milan azért csinált bohócot a játékosaiból, mert szerződést kötöttek a Niveával). De az még messze van, egyelőre biztosítsuk be scudettópajzsot, aztán jöhet a duplázás a kupában is.

 • Pingback: Izgalommentesen | Zongoracipelő()

 • juvejani

  Volt, hogy irigykedve néztem a Milan középpályáját, ahogy kihozzák a labdákat és felépítik a támadásokat. Most meg táncolnak. Édes f@szom. Mikor lesz megint a Calcio ott ahova tartozik? (mondjuk rajtunk nem múlik)

  • Dartagnanx

   Nem a Milan játékosai voltak. Csak a mez. Attól még kőkemény “social suicide”, ahogy az angol lapok írták.

 • Mel Tormé (ex-YouWentÚssz)

  Én nem vagyok szomorú, hogy nincs minden meccsen 130-as pulzusom. Izgultunk eleget az elején, legalább letudtuk a szezon első részében a bajnoki izgalmakat. Aki szeret a végén izgulni, az nézze meg a meccseinket fordított sorrendben! Szerintem nem csak az a baj, hogy nem játsznuk elég éles meccset a bajnokságban és ez visszaüt a BL-ben, hanem hogy sose tudjuk ledobni az olaszos/lusta/csakmeglesz mentalitást. Két győzelem után nyugisan elvagyunk a döntetlennel a Gladbach ellen, aztán jön a “hiba” Hernanes pirosával a következő meccsen, utána meg már baszhatjuk. Mert szerintem ott dőlt el az első hely, a sevillai szopás már csak ennek “jutalma” volt. Apró érdekesség: 2011 ősze óta egészen a mostani szezonig 2 alkalommal sikerült olasz csapatnak megnyernie a csoporját. És nem csak azért, mert szarabbak, mint a többiek. “A továbbjutás a lényeg. Elég lesz az.” Néha bejön, de többször jön a szopás.
  Egyébként ez a csapat taktikailag, keretileg, meg kb. mindenben egyértelműen jobb, mint akármelyik másik olasz csapat. Nem meglepő, hogy ez kijön a végére már sorozatban ötödször.

 • bombahoppa

  faszályos szezont értékelő poszt volt, megyek napozni a strandra, ott több az izgalom

  idén mi a menő nyaralási célpont a luxuskategóriában? vennék egy új posztert az albérletbe a fiúknak…

 • consminor

  annyira izgalommentes lett, hogy még a tagdíjat is elfelejtettem befizetni. de nem is baj, egyrészt minden stressz meg feszültség kiment a Bayern ellen, azután már a vérnyomásom nem bírt volna el több izgalmat idén. maradt a kupadöntő, ott még villantsunk, legyen meg a dupla-dupla. apropó kérdés ezzel kapcsolatban: volt már olyan talján földön, hogy egy csapat duplán véd címet a kupában és a bajnokságban? ez is szexin mutatna az évkönyvekben.

  • Mel Tormé (ex-YouWentÚssz)

   Asszem még nem volt ilyen duplázás. Reméljük, hogy most lesz!!

  • consminor

   hát akkor remegve bepötyögöm hogy: LE-GYEN MEG!!!

 • daneeka33

  Ezt is összecsalta nektek Moggi!

 • Babicz Tamás

  Ha már homár… És ha már izgalommentesség. Nem akartok a nyári mercato-tól írni, benito? Ebben a szezonban már sem a bajnokságban, sem a kupában nem vár túl sok izgalom ránk. Nem, a kupában sem.
  Kíváncsi lennék nálam futballszakértőbbek véleményére, hogyan építenék tovább ezt a csapatot?