Hálátlanság, Tevez a neved!

tevezHát, ennyi volt, barátaim… Két éve befogadtunk egy üldözöttet, aki Angliában leginkább arról vált nevezetessé, hogy büntetésből kiharcolt magának egy kis közérdekű munkát, illetve, hogy majd egy évtizednyi ottlét alatt sem volt képes egy egyenes mondatot elmondani angolul. Ő Carlos Tevez, aki a legszégyenteljesebb 10-esként vonulhat majd be a klubtörténelembe.

Ha már a nyelvtudás: Tevez sajnos annyira nincs képben, hogy még az olasz nyelvet sem igazán sajátította el. Ennyit arról, hogy az argentin szerint mennyire fontosak annak a csapatnak a hagyományai, amely őt poraiból támasztotta fel, és segítette abban, hogy a Tevez névről ne egy egykor tehetséges, de a saját ostobasága, összeférhetetlensége és lustasága miatt kisiklott pályafutás jusson az emberek eszébe.

hqdefault (1)

Nem érti

Mi már két éve is megírtuk, hogy óriási hiba neki odaadni azt a mezt, amely utoljára Alessandro Del Pierón állt jól. Marottáék mellényúltak, talán immár belátják. Carlos Tevez átverte a Juve-drukkerek milliót, letépte magáról a DEL PIERO-MEZT, majd rátaposott: még jó, hogy nem köpte le.

Mindenki tudja, hogy a hazatérésről szóló szentimentális szövegelés csak álca: Tevezt mindig csak a pénz és a könnyen jött siker érdekelte. Ezért is megy Argentínába, ahol mindezeket tálcán kapja. A munkás, torinói időszak büdös neki, ráunt.

Menj csak, te hálátlan, vissza se nézz! A Juventusnak nincs szüksége az ilyenekre. A szurkolók nemet mondanak rád.

De az argentin nyelvet azért tanuld meg, Buenos Airesben szükséged lehet rá…

 • Gobber

  Viszlát és kösz a halakat, de bolond apacs!

 • Klinkerhoffen

  Micsoda szar nap ez!

 • Levente Kuti

  azért kicsit erős ez az írás… szerintem egy kösz, hogy itt voltál és mindig kihajtottad a beled a csapatért ezért szebb lett volna… Lehet hogy a pénz érdekli, de neki már nincs sok a profi világban, és még egy zsíros bödön az utolsó éveire kijár neki. Nem hiszem, hogy tudnátok olyan meccset mondani amin ne hajtotta volna ki a szart is magából!

 • Jasongg

  Hát én nem látom ilyen durvának a szituációt. Tevez erénye a motiváltsága volt, az, hogy minden meccsen kihajtotta a szart is magából. Ha ezt már nem érzi magában, akkor örüljünk neki, hogy szólt, és nem alibizik még itt egy évet zsíros pénzekért. Ahogy tették azt sokan a csapatunknál az utóbbi években. Az meg, hogy hányas számú mez van egy játékoson… kurvára semmit nem számít. Inkább köszönettel tartozunk neki!

 • Szilveszter94

  (Előrebocsátom: mint unitedes, mindenkinél jobban ismerem Tevez előéletét. Tudom, milyen emberi “nagyságra” vall a riválishoz igazolni, és onnan visszaköpködni, amire nem magyarázat, hogy nem kapta meg a nagy sanszot nálunk. De most nem arról van szó, hanem arról, amit ez alatt a torinói két éve alatt művelt.)

  Az első értelmes reakcióm az volt: ne álszenteskedjünk! Amikor Tevez idejött, a Juventusnak legalább akkora szüksége volt rá, mint neki a Juventusra – és ugyanilyen kölcsönös megelégedésre szolgált az ittléte: ő megkapta a hattyúdalát két szép torinói szezon formájában, a Juventus pedig kapott egy olyan csatárt, akinek a játéka tudta feledtetni a korábbi nagyok hiányát, aki nemcsak gólokat és a játékát tekintve volt vezér, de a lelkét is odarakta a pályára.

  Ezek után Carlos Tevez úgy döntött, hogy a csúcson fejezi be az európai topfocit; akkor, amikor már Morata, Dybala és a kölcsönben lévő Berardi révén messze nem annyira létfontosságú az ő maradása, mint akár fél évvel ezelőtt. Most büszkén térhet haza, Európában is megbecsült klasszisként.

  Ezek után – már elnézést a kifejezésért, de – van pofája bárkinek a “legszégyenletesebb torinói 10-esről” beszélni? Így becsülnek meg a juventinók két év hűséges szolgálatot? Így becsülik meg azt az embert, aki a lelkét pályára tette azért, hogy a Juventus újra a csúcsok közelébe érjen? Ez a poszt szégyenletes, nem Carlos Tevez viselkedése!

  • Jumpman23

   Ha már Berardi szóba került, azt hoszem személyében megvan az új Giovinco. :-/

   Remélem ez a poszt csak irónia. Akkor viszont a humor hiányzik belőle. Ez most nem jött össze.

  • Szilveszter94

   Nem hiszem; még csak 20 éves, de folyamatosan fejlődik. Ha nem a Juventusnál, akkor máshol, de robbantani fog.

  • neuropa

   Berardi és Giovinco egy mondatban.. Pedig tegnap nem is volt kánikula.

 • bombahoppa

  Az a Tevez, aki nem tanul a múltból, és összetöri 2 jó szezon és egy fasza Kupa Amerika meccs után a kaszinóban nyert Ferrariját és utána alkoholt iszik a medve bőrére, az nem érdemli meg a 10-es mezt. Mivé lesz így a világ?

  • Szilveszter94

   Az nem Vidal volt?

  • bombahoppa

   Te ugye új vagy itt?

  • Szilveszter94

   Nem, csak nem annyira kifinomult a bianco-humorérzékem…

 • nbasportfan19

  évek óta először nem tudom eldönteni egy bianconeri-cikkről, hogy komoly-e vagy vicc, és hogy mi a célja…ha a szurkolói reakciók kifigurázása, akkor hiányzik belőle az irónia, a rejtett humor, az él, és elég gyenge lett sajnos. ha meg komoly…akkor inkább nem kommentálom a dolgot.

 • HungarianMotorMouse

  Hogy mondják argentínaiul, hogy “Hülye vagyok, ezért inkább hozzá se szólok?”

 • Nem értem

  Tevez az utóbbi idők legjobb igazolása volt és a Juventusnak épp akkora szüksége volt rá, mint a BL döntőre. Aki mást mond, nem érti a dolgot.

 • Enslaver

  Annyira reménykedtem, hogy még egy évig boldogít majd minket az apacs. Természetesen Allegri a hibás, hogy elment Tevez, mert nem láncolta oda az alvilág kapujához, amikor el akart menni. Allegritakaroggggy!

 • Ricardo

  Erről ténlyeg nehéz eldönteni, hogy akkor ez most iróniae vagy nemiróniae. :))

  Én köszönök mindent Carlosnak, sok sikert neki otthon is. Szerintem fasza 10-es volt, remélem a következő is csak ennyire lesz szar, akkor nagy baj nem lehet. Amúgy is ráfér a keretre egy kis pörgetés, jövőre azért a BL döntő nem valószínű, akkor meg ne legyen tele a keret jóllakott napközisekkel. A Dybala – Berardi duóban bőven megvan a potenciál, hogy belenőljenek a szerepbe.

  Meg egyébként is, noha jó lenne még a csapatba, szerintem Marottáék pénzt akarnak belőle látni, úgy az igazán tuti, akkor meg nem lehet jövő nyárig várni és ingyen elengedni.

 • nemvoktrendi

  Tevez rendes gyerek, néha kicsit bolond, de tényleg rendes. Amikor például Cassano, vagy Ibrahimoc eligazoltak egy új klubba, mindig előadták a mesét, hogy a gyerekkori vágyuk teljesült. A sok “hülye” szurkoló meg higgye el nekik.

  Carlitos viszont, ha másban nem is, de egy dologban mindig következetes volt, ő mindig a Bocának szurkolt. A jelek szerint most haza fog térni és mind tudjuk, hogy ez mekkora anyagi áldozatot jelent. Tiszteletre méltó döntést hozott!

 • rakkenroll

  Ez most ugye vicc? Kicsit provokálni akarjátok a népet, remélem. Tevezt – Angliát leszámítva – mindenhol imádták, még Brazíliában is, ami gauccsó létére, nem kis dolog… Én kurvára örülök, hogy nálunk is játszott kicsit, és nem rosszul!

 • Csabalala

  Ha annyira csak a pénz érdekelné nem igazolt volna a Juventushoz harmadannyi fizetésért, mint amennyit a Citynél kapott, most meg valószinüleg még jóval kevesebbért a Bocahoz. Mert h ott nem fog 4 milliót keresni az 100%, lehet az egész keret nem kap annyit összesen.