Orgoglio!

Sokkal közelebb volt, mint gondoltuk. Hogy ez jó hír, mert közelebb vagyunk a tophoz, mint azt sokan gondolták, vagy rossz, mert így még jobban fáj, azt mindenki szépen kvittelje le magában. Ez még nem elemzés, csak egy gyorshír: a világ második legjobb csapata vagyunk.

cryalot

Volt ebben több egy ezüstnél? Ez a kérdés foglalkoztat most mindenkit, aki kétpofára kutyázza Cakirt. És lássuk be, nem is alaptalanul, hiszen abban a periódusban, amikor elfelejtette befújni a Pogba lerántásáért járó büntetőt, a Juve nyeregben volt, és ha gól születik a 11-esből, talán meg is nyeri a döntőt. Sokat tett érte, Allegri újra kitalálta, hogyan lehet a kaputól távol tartani Messit (aki azért így is kulcsember volt), és igazából mindent jól csinált egyetlen kivétellel: kezdette, és végig játszatta Pirlót.

Ha viszont onnan nézzük, hogy az első félidőben nemcsak eldőlhetett volna a döntő, de akár történelmi mennyiségű beszopott góllal is állhattunk volna, akkor nem marad más, mint meghajtani a fejünket, és kimondani: egy jobb csapattal szemben remekül helytálltunk, de ez csak ennyi volt elég. Köszönjük, jövőre újra próbálkozunk.

Valahogy úgy érzem, nem az volt megírva, hogy mi itt nyerjünk. Az elmaradt tizi mellett volt legalább öt tiszta lövőhelyzetünk a tizenhatos előteréből, de hiába lő onnan általában remekül Marchisio, Pogba, Vidal és Tevez, most egyikből sem lett veszélyes lövés: a fele fölé ment, a többi meg középre, a kapus kezébe. Aztán ott volt Buffon, aki elképesztően védett az egész meccsen (az a visszanyúlós az első félidőben, az mi volt, bazmeg?!), de az egyetlen hibájából azonnal gólt kaptunk. Az egész évben megbízhatóan isteni Tevez alig jelentett veszélyt a kapura – bár a gólban azért vastagon benne volt. Amiben viszont igazunk lett, és nem azért, mert kurva okosok vagyunk, hanem azért, mert egyértelmű volt, az Pirlo játéka. Butaság volt, felesleges, meccset befolyásoló baki, amit mégsem lehetett elkerülni. Mert hogy hagyhatta volna ki? Az utolsó meccsén? Hogy?

proudof

Egy másik dolog, ami várható volt, hogy Chiellini nem fog annyira hiányozni, mint sokan gondolták. Sőt tulajdonképpen még jól is jártunk vele, hiszen így játszhatott Barzamackó, és újra bebizonyíthatta, hogy toronymagasan ő a legjobb védőnk. És ha ezt kimondtuk, akkor folytassuk a gondolatmenetet: a Juventusnak a védelmét kell megerősítenie, ha BL-t akar nyerni olyan csapatok ellen, mint a Barcelona. Rugani? Talán, majd meglátjuk.

Lesz még szó a döntőről, most csak annyit, hogy köszönjük a fiúknak ezt az évet. Tele volt katartikus győzelmekkel, és nagyon közel álltunk ahhoz, hogy történelmet írjunk. Minden a helyére került, és ha nyáron ügyesen mozgunk, még innen is sikerülhet előrébb lépnünk, ami már álomszerű lenne. Azzal a gondolattal menjünk el nyaralni, hogy hiába nem vártuk az év elején, ez lett az a szezon, amiben végleg visszatértünk oda, ahova tartozunk: az elitbe. Csókoltatunk mindenkit!

 • Gobber

  Fino alla fine! Köszi a fiúknak, remek meccs volt. Addig mentünk a BL-ben, míg találtunk valakit aki tényleg jobb nálunk. Jövőre is közel leszünk.

 • bombahoppa

  Kövezzetek meg, de mivel mind a két kapuba 2 gólt lőttek, nem hosszabbításnak kellet volna következnie? Én azt hittem, hogy az adócsaló színészek annak örülnek a végén, hogy hosszabításra mentették a meccset, erre a görög lefújta a meccset. Bazmeg Blatter!

 • Ricardo

  Pirlo játszatása hiba volt, de mind tudtuk, hogy őt nem lehet kihagyni. Egyszerűen megérdemelte ezt és amúgy sem vagyok benne biztos, hogy Sturaroval vagy Pereyrával a helyén sokkal jobbak lettünk volna. Az kellett, hogy Pirlo is megértse, ez a szezon és a következő is, már jutalomjáték, pályája csúcsának már vége. Biztos vagyok benne, hogy ezért is sírt az isteni Andrea (hiszen 2 BL győzelme azért csak van már), mert ő is tudja, hogy vége. Ettől függetlenül csak köszönet és hála jár neki, pályafutása utolsó 4 hasznos évét arra használta fel, hogy visszarángassa a Juventust a szűk elitbe, és ez sikerült is neki.

  Nem kell se szomorkodni, se szégyenkezni, ha megnézzük az eredményeket, a Bayern – City – PSG hármasból egyik sem tudott visszajönni meccsbe a Barca ellen, mi megtettük. Nekünk van a világ második legjobb csapata jelenleg, öt éve meg volt egy dupla hetedik. Ennél többet kérem ebben a szakmában nehéz elérni ennyi idő alatt. Most itt a lehetőség, hogy meglovagoljuk ezt a sikeres projektet és rendszeres szereplővé tegyük magunkat a BL 8 és BL 4 mezőnye között.

 • Juventino

  Egyetértek Benitóval, semmi meglepő nem történt, kérem menjenek tovább.

  Sajnos egész héten ez a rossz érzésem volt, hogy hiába feszülünk rá, nagy lesz ez a falat. Dinónak soha többet semmit nem hiszek el, pénzt sem utalok neki, megy a többieknek, őket jobban szeretem. Allegri utolsó nagy tökössége az lehetett volna, hogy kihagyja Pirlót, nem tette meg, ezt Iniesta, Messi, Neymar és Suárez ellen nem bírta el a csapat. A védelmünk amúgy is öreg, 31, 34, 28, 34 és még Pirlo is ott volt a maga 36 évével. A Barcában csak Iniesta és Mascherano töltötte be a 30-at a kezdők közül. És mégis visszajöttünk a meccsbe, sőt, a sors iróniája valahol, hogy egy olasz csapat azért veszít, mert támad a győzelemért. A második gólt eredményező akciónál még mindig nem vagyok biztos benne, hogy Alves nem szabálytalanul döntötte fel Pogbát, de akárcsak a Real ellen, most is úgy lett 1-1, hogy előtte simán lehetett volna 0-3 is. Fortuna fogta a kezünket egy egész idényen át, most meg nem.

  Marotta szerint költeni fogunk, Morata végül 28-ba fájt, Dybala 32+, kérdem én, Alexisért vagy Cuadradóért miért nem fizettünk ki annyit, amennyit értek? Miért bízunk inkább túlárazott, az elitben még nem bizonyított játékosokban? De nagyon bízom benne, hogy végül Marottának lesz igaza, és Dybala is beválik, mint Pogba, Tevez vagy Mormota, de azért akkor is furcsa kissé. Jövőre elválik, hogy tényleg legjobb négy matéria vagyunk -e, avagy kifutott BL-szezon volt az idei, de reméljük a legjobbakat.

  És így legalább Allegri is maradhat nyugodtan, mert ha nyerünk, akkor takarodhatott volna igazán. Elvégre mit lehetett volna még elérni a tripletta után?

  • Szilveszter94

   Sánchezt nem tudta volna megvenni a Juventus; az Arsenal így is 40 misit fizetett ki érte, de rá tudtak volna még licitálni a Juventusra, ha arról van szó. Cuadradonál viszont azt nem látom, hová lett volna téve: ő a szélen érzi magát jól (még ha tud játszani középen is, de ott nincs annyi szabad területe), egy szélső nélküli csapatban hová kerülne ő? 1 darab “echte” szélsővel nem lehet bevállalni egy komplett bajnokság-kupa-BL kombót.

   Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz. Úgy gondolom, hogy a gólpasszokban is erős Dybala kerül a két csatár mögötti posztra, ahol Tevezhez hasonlóan kötetlen szerepben játszik majd. Előtte/mellette továbbra is Tevez és Morata, ill. Tevez jövő nyári távozása után Berardi átveszi a helyét. Így a jövőre kinéz egy Vidal, Marchisio, Pogba – Dybala – Tevez/Berardi, Morata támadószekció, ami azért nemzetközi szinten se kutya.

 • Szőke Árpád

  Mint Barca szurkoló (már 2004 óta), gratulálok a Juvénak és szurkolóinak. A Barcánál jóval gyengébb keret ellen szinte emberfeletti teljesítmény volt. A döntő sportszerű volt és szórakoztató. Mindkét szurkolótábor büszke lehet a csapatára!

 • Szőke Árpád

  Mint Barca szurkoló (már 2004 óta), gratulálok a Juvénak és szurkolóinak. A Barcánál jóval gyengébb kerettel szinte emberfeletti teljesítmény volt. A döntő sportszerű volt és szórakoztató. Mindkét szurkolótábor büszke lehet a csapatára!

 • Jumpman23

  Kicsit Pirloval kapcsolatban is ugyanaz az érzésem, mint Conteval. Kulcsember volt abban, hogy ide kerültünk, de szintet lépni csak nélküle tudunk. Persze, haragudtam tegnap, amikor a Barca 16-osánál labdát veszít némi töketlenkedés miatt és a katalányok szélvészgyorsan megindulnak Buffon-felé, de Pirlo-szerepét vitatni az idei év sikeriben butaság lenne. Nekem az jutott az eszembe, mintha mi nem az ellenfelet becsültük volna le, hanem önmagunkat. Amikor láttuk és elhittük, hogy lehet gólt lőni a Barcának és meg lehet őket akadályozni abban, hogy ők lőjenek, na akkor úgy játszottunk, hogy egyre közelebb ültem a TV-hez. Talán nekünk tényleg nem ezt a meccset kellett megnyernünk. A BL-rutin azért láthatóan hiányzik.

 • juuvee

  Forza JUVE ! Grazie Ragazzi! Nagyon büszke vagyok a csapatra! Hatalmasat fejlődtünk tavalyi évhez képest, ha jövőre hozzárakjuk az idei tapasztalatokat , akkor meglesz !!!

 • Tonhalacska

  Mit lehet mondani a nagyvonalú Cakirra, meg egy toronymagas esélyesre, aki akkora FOTBALtanár, hogy inkább végigfetrengi az utolsó 10 percet foci helyett? Túl korán kaptunk gólt, túl korán egyenlítettünk. Több volt benne, ennyi lett. Bőven a legmerészebb álmok felett fejeztük be az idényt.
  Két szélsővel tartható lenne a BL 8 vagy 4.
  Moggi papa most eladna mindenkit, meg a klubbal szomszédos csecsemőotthont is és megcsinálná újra a döntőt. Agnelli helyében lennék akkora troll, hogy visszahozom valamilyen pozícióba.
  Köszönet ezért az évért!

  • andras14

   Azért a bírót óvatosan szidjátok, Vidal legalább 3 sárgára valót henteskedett, mégsem állította ki. Amúgy grat a Juvénak, több volt ez mint tisztes helytállás.

  • bombahoppa

   A BL-ben 3 sárga után egy meccses eltiltás??? Nem játszhatott volna a Szuperkupa döntőn? Ez mind?

  • Tonhalacska

   Isten hozott Nálunk András! Véleményünk eltér, de ez itt a Mi Buzibárunk, tehát ha nem tudod megmondani mi az eszétikai les, akkor itt Mi viseljük a szegecses hózentrógert, Te meg az álarcot. Ja és gratulálok a győzelemhez, mert nem volt érdemtelen.

 • Szilveszter94

  Cakirt én tiszta szívből utálom, mert ő volt az a seggfej, aki egy szőrös szívű pirossal kiejtette a Unitedet a Real ellen Ferguson utolsó idényében, és ezt sose bocsátom meg neki. De bármennyire is nem csípem, ezt a meccset szerintem most jól vezette: a tizenegyes-szitut be lehetett volna fújni, de azért Pogba is dolgozott ott böcsülettel… azzal az erővel kifelé is lehetett volna szabadot ítélni. Ilyen helyzetben általában tovább szokták engedni a játékot – arról meg nem a játékvezető tehet, hogy ezután a kontrából gólt kapott a Juventus…

  Egyébként viszont ez szerintem az évtized eddigi legjobb döntője volt, épp ezért sajnálnám is, ha a bíróról szólna. Itt volt az ereje teljében lévő szupergárda, ami kapott egy méltó ellenfelet, egy tökös ellenfelet, egy olyan, akit megtiszteltetés legyőzni – mert hiába gyengébb papíron a Juventus, aki ezt a csapatot le akarja győzni, annak vért kell innia, majd vért kell pisálnia is. Gyönyörű meccs volt.

  • daneeka33

   Leszámítva az utolsó 15 percet, ami már-már a Benfica elleni elődöntőre emlékeztetett.
   Ismerősöm mondta, hogy fordított helyzetben a Juve is ugyanígy csalta volna a focit. De ennek pont az ellenkezőjét láthattuk a Bernabeu-ban.

  • Szilveszter94

   Ez igaz, de az előtte lévő 75 percben így is több minden történt, mint tavaly 120 perc alatt, pedig az se volt épp egy rossz döntő.

  • daneeka33

   Ok, ezt adom. En teljesen mas hangulatban neztem a szombati dontot, mint a korabbiakat (mar amelyiket megneztem), ugyhogy nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni.

 • Pingback: Kifogyott a mák, vol 2. | Bianka néni()