Vajon mi lesz?

A bajnoki bohóckodás közé idén szerencsére több valódi futballmeccset sikerült beszorítania a csapatnak, köszönhetően annak, hogy még mindig állunk a BL-ben, ahol 12 év után ismét elődöntőt játszhatunk. Megmondjuk, hogy mit kell gondolni erről!

cl

tumblr_nntgskIB391qbdp14o1_500

Mielőtt a magabiztosság álarcát felvéve arról beszélnénk, hogy miért fogjuk kipicsázni a Realt, szögezzük le, hogy innentől minden BL-ben eltöltött perc ajándék. Ha Allegri kinevezésekor valaki azt mondja, hogy bajnoki cím, kupadöntő és BL-elődöntő lesz az idény végére, akkor egyrészt nem hittem volna el, másrészt simán aláírtam volna. Ezzel szerintem sokan vannak még így.

Európa legjobb négy csapata között vagyunk, de valljuk be, nem biztos, hogy ott lennénk, ha a legjobb nyolc között mondjuk a Bayernt kapjuk és a Porto meccsel a Monacóval. Persze az egyenes kieséses rendszerek sajátossága, hogy jó adag szerencse is kell a végső győzelemhez, mondhatjuk, hogy ez mintha meglenne. A kutya formában játszó Dortmund, a 8-as lista leggyengébbjeként megkapott Monaco után most is azt az ellenfelet kaptuk, aki ellen a legtöbb esélyünk van a továbbjutásra – és ez az esély sem sok!

A Juventus visszakerült Európa élvonalába, ami csodálatos, de a négyesfogat 3 csapatával ellentétben mi még mindig építkezünk – a többiek esetében a BL-győzelem elvárás, nem jutalom. Túl drága, túl erős, túl nagy csapatok ahhoz, hogy kizárólag a hazájuk bajnoksága érdekelje őket. A Bayern esetében ez főleg elmondható, hiszen neki hazai pályán nincs is ellenfele… nem azért van ott Guardiola évi 1562526 csillió euróért, hogy 60 ponttal megnyerje a Bundesligát. A Bajnokok Ligája győzelem mind a három csapatnál az edzők jövő évi szerződtetésének záloga szinte.

 A Barca, Real, Bayern trio valamelyike mindig ott volt a döntőben az elmúlt hat évben, és ugye idén is ott lesz valamelyik. Tehát komoly kis társaság gyűlt itt össze. Totálisan outsiderek vagyunk, valljuk be!

Ezért lesz döbbenetes, hogy mégis mi nyerünk. Muhaha!

maxresdefault

Lő. Gól.

Nézzük akkor, mi várható kedden.

Először is ismét felvállalom azt a véleményemet, miszerint Pirlóval a kezdőben komoly dolgot nem fogunk mi már megnyerni. Pirlo annyira lassú, hogy egy labdaeladásából 4 gólt rúg CRonaldo, mielőtt még visszaérhetnénk a középkezdéshez. Már lelkesebb olasz csapatok ellen is elszórja a pettyest meccsenként néhány alkalommal – instant gólveszélyt teremtve. Helyezzük el ide a S4tchy által összeszedett statisztikákat – BL és bajnokság együtt.

Pirlóval 50 percenként rúgunk gólt és 117 percenként kapunk egyet.

Pirlo nélkül 54 percenként rúgunk gólt, de 358 percenként kapunk egyet!

Beszédes!

Kárló Áncselotti is jól tudja ezt, tehát nyilván ráállít valakit az öregre, és esélyes, hogy legalább 1-2 labdavesztés kinéz. Pirlo egyébként nagy tisztelője az öregnek, ő találta ki neki a pozíciót, amiben mester lett és amivel a veretlen bajnoki címhez segítette a klubot. Tehát mi is hálásak lehetünk neki.

Chiello formája is aggasztó, elképesztő dolgokat művelt, amiket a Real szintén meg fog büntetni. Gyakorlatilag a földön fekve is képes elcsúszni, az is lehet, hogy autóvezetés közben is elcsúszik néha, úgy mászik ki a vezetőülés alól. Elpasszolja, elkúrja. Erre is építhetnek a gyors madridi srácok.

Szerencsénkre a Real „tradicionálisabb” focit játszik, nem a borzasztóan látványos és izgalmas tikitakát, amit egyébként a Bayern és a Barca olyan sebességgel művel, hogy Chiello megértően zokogna 15 perc után Pirlo vállán 0-5-nél. A Real ellen így lehet kb 15-20% esélyünk. Amit természetesen megragadunk. Spanyolhonban azért nálunk gatyább spanyol csapatok is meg tudják őket szorongatni, kapják a gólokat rendesen (relatíve).

ronaldo

Szopó

35 meccsen 32 gólt kaptak, aminél 4 spanyol csapat is jobbat produkált (Barcelona (19), Atletico (25), Valencia (27), Villarreal (32)). Persze az sem mindegy, hogy emellé befostak az ellenfelek kapujába 105 gólt, ami még apró fasírtokból vagy túrógombócokból is eléggé kurva sok.

Szokták ezt magyarázni a spanyol védekezés kutyaütő mivoltával, de ezt nem tudjuk bizonyítani. Nem merném azt állítani, hogy CRonaldo nem lőne a Serie A-ban 40 gólt.

Az elmúlt 5 meccsükön egyébként 14 gólt és kaptak 5-öt. Persze mind az ötöt megnyerték.

Mi hogy muzsikáltunk?

 Az elmúlt öt meccsen 3 győzelem, 7 rúgott gól és 4 kapott. Igazából ezt nem kell mérvadónak tekinteni, lévén a bajnokságban nem nagyon remegtünk a győzelmekért – a zéró versenyhelyzet ezt eredményezi. A Vakond Derbyt kb leadtuk, a Monaco ellen a 0-0 tökéletes eredmény volt, a Fiortól pedig két olyan gólt kaptunk, ami szintén csak a totális beleszarás eredménye volt.
A bajnokság egészét tekintve 34 meccsen 64 gólt szereztünk és csak 19-et kaptunk, ami nevetségesen kevés. A rúgott gólokat tekintve nem, lévén Olaszországban ez kb megszokott (senki sem lőtt nálunk többet), viszont a 19 kapott gól impozáns bárhol (a második Roma is 25-nél jár). Kicsit más stílusú futballt játszunk, na.

De egyértelmű, hogy a párharc esélyesei nem mi vagyunk. Allegri is azt mondta, hogy ha kiesünk, az csak a papírforma lesz. Ugyanakkor az ilyesfajta nyilatkozatok ezen a szinten már a meccs felvezetéséhez tartozó mind-game-ek részei, hiszen számunkra nagyon fontos, hogy a Real lebecsüljön minket. Ha baszni mész valahová, nem számítasz rá, hogy agyonver két kurvára nagydarab feka a baldachinos ágyikó mellett.

tumblr_lhd5c2DnRi1qglsmuo1_500_large

Az első meccsen biztosan nélkülöznünk kell Pogbát, a megszokott Cacares, Asamoah, Marrone trió mellett. A Realnál Benzema és Bale játéka kétséges, de már bevethetőek lesznek – Benzemát végül nem nevezték, most jelentette sajtófigyelő szolgálatunk.

Csak emlékeztetőnek: tavaly a csoportkörben találkoztunk a madridiakkal, akkor idegenben 2-1-re cummantottunk, hazai pályán pedig 2-2-es döntetlennel egyeztünk ki. Az első meccsen Chiello baszta el, a másodikon pedig Caceres adott gólpasszt. Idén ezt el kéne kerülni, mert egyébként simán partiban voltunk, azóta csak jobbak lettünk. Igaz, a tét is lényegesen nagyobb.

A Bajnokok ligájában 16 alkalommal játszottunk ellenük, 8 Real győzelem mellé 7 Juve siker párosul, mindössze egy döntetlen született (az imént említett 2-2-es torinói x).

A bukik is a Real győzelmét tartják esélyesebbnek. Nyilván tévednek.

Döbbenetes lesz, hogy 4-1-re nyerünk. Vagy 6-0-ra, nem vagyok benne biztos.