Allegri, takarodj! – The Return

Mikor azt hittük, hogy egy 100%-os november után a Mások serege sem állít meg minket, kaptunk egy októbernél alig vállalhatóbb hónapot, kiegészítve egy gyenge januári rajttal. Az utolsó hat ellenfélből ötöt képtelenek voltunk megverni, csak a teljesen összezuhant, Zeman minden futballarchaizmusának nyomát viselő Cagliarit véreztettük ki. Baj van, akkor is, ha még így is vezetjük a tabellát. Hajtás után Tyler listára írt bölcs szavaival ékeskedem.

“Killing for religion | Something I don’t understand”

A novemberi, ill. keddi meccseket egyesével értelmezve lehet magyarázatot találni az ikszekre: a Fior otthon még félárbócon is veszélyes, az Atleti ellen a továbbjutás volt a lényeg, a Sampnak szinte egy lövése ment kapura, pechünk volt, a Napoli jó képességű csapat, felszívták magukat, az izé ellen pedig soha nem volt lényeges a pillanatnyi forma, mindig kiszámíthatatlan az eredmény, de inkább az a helyzet, hogy nem vagyunk elég jók. Át is adom a szót Tylernek:

A Samp elleni meccs és a szuperkupa után a harmadik olyan meccsünk volt, ami kézben volt, és elbasztuk. Allegri egyik esetben sem tudott érdemben belenyúlni a meccsekbe, sőt, a cseréivel inkább rontott a helyzeten. Apropó cserék: mostanra odáig jutottunk, hogy bárki megmondja, hogy a második félidőben majd jön Morata és Pereyra, bármi is az eredmény. Nem értem, minek van a keretben Gio, Pepe, ha nem játszanak, miért nem kap több lehetőséget Coman, amikor ennél a három játékosnál van némi esély arra, hogy lendületet visznek a játékba. Én úgy látom, hogy Allegri nem tett semmit hozzá a csapathoz. Persze, taktikailag volt változás, de nem lett jobb a Juve, sőt. Conténél is előfordult arcoskodás és pofára esés (lásd az Icardi-duplás Samp meccset), de nem sorozatban. Én nem sírok Conte után, szerintem jól tette Agnelli, hogy kibaszta (már ha tényleg kibaszta), de Allegri szerintem nagyjából Delneri kaliberű edző, akit eddig megment Tevez, de több játékos is kifejezetten gyengélkedik alatta. Pirlo teljesen hasznavehetetlen. Llorente a kaputól távol vergődik, Lichti lassan jubilál, olyan rég volt jó beadása, Pereyra egyértelmű csalódás, ahogy eddig az ígéretesen induló Morata is (gondolkodtam, szerintem teljesen találó az Amauri hasonlat: veszélytelen, ugyanakkor a támadások rendre elakadnak az impotenciáján és a szabálytalanságain). Bár a nyári átigazolások sem jöttek be, de szerintem alapvetően Allegrivel van a baj, kevés ő ide.

massimiliano-allegri

Így van, Allegri nem egy igazi vezér, sőt, nem is feltétlenül észleli, mekkora a baj (a Genoa-zakó utáni “jó lett volna az iksz” nyilatkozatára nincs bocsánat), menjen a picsába. Buffon szerint fejben csúsztunk félre: arcoskodunk, ellazázzuk a partikat, majd amikor gáz van, kapkodunk, arrogánssá válunk, kicsúszik a lábunk alól a talaj. Pont ez történt kedden, az Izé ellen: Icardi gólja az első, kaput eltaláló lövése volt az Ellenségnek. Az első félidőben nyugodtan le lehetett volna zárni minden nyitott kérdést. Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint a Samp ellen: az elején kifejezetten jó játék, mind támadásban, mind védekezésben, rengeteg helyzet, nyitott ánusszal kegyelemért könyörgő ellenfél, majd a szünet után szarozás, pöcsölés, tökölés, lihegés, pihegés. És a legrosszabb: mind Mihajlovics, mind Mancini egy egyszerű taktikai húzással beleröhögött Allegri pofájába, aki csak ostobán bambult, érdemi válasz nélkül hagyta, hogy a fordításért menjen akár a Samp, akár az Inter.

icardi

Ha betűzni kéne Allegri nevét, úgy kezdenénk, A, mint alkalmatlan, L, mint lúzer. Ráadásul úgy tűnik, a játékospiacon sem feltétlenül jó irányba húzza a szereket. Azok után, hogy Marottáék nem adták meg Conte számára az egy szem kért embert, Allegri könnyen lehet, hogy megkapja a kívánt trequartistáját. Ismét Tyler szavai következnek:

Sneijder megszerzése a döntetlenekkel megelégedő Allegrire jellemző ambíciótlanság jele szerintem: idén a BL-ben nem játszhat, azaz nem is álmodozunk arról, hogy bármit elérhetünk, a maximum a hazai bohócligában való vitézkedés. Ráadásul egy újabb max. 1-2 évig használható játékos jönne, aki amúgy már leeresztett kissé, és erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy egyből hasznára tudna-e lenni a csapatnak. Nem azt mondom, hogy mindenképp Shakira kell, mert lehet, hogy neki több szabadság kell a pályán, mint amit Olaszországban kapna, de Sneijder szinte biztosan erősítené az anyagilag és szakmailag is fenntarthatatlan pályát a drága és öreg játékosok begyűjtésével. A holland egy esetben érné meg: ha ingyen jönne, és nagyjából harmad annyi fizetést kérne, mint amit most keres, mert akkor megérné a kockázat.

sneijder-65445455

Tényleg, mit tegyen az az edző, aki hiányposztra a BL-ben használhatatlan embert kéri? Hát húzzon a vérbe! Pláne, ha a kiemelt 30+ éves, rengeteget keres, és még csak nem is lenne túl olcsó. Tudjuk, a Galata hogy alkuszik, Felipe Melóval lerántottak már minket, mint a szaros gatyát. Igaz, hogy Sneijdert 7,5 milláért vették, igaz, hogy anyagilag szarban vannak, de a hírek szerint ragaszkodnak a 20 millás kivásárlási záradékhoz. Sneijder meg évi 3,2 milliót keres, ami akkor sem erősíti az alkupozíciónkat, ha figyelembe vesszük, hogy a görögök hónapok óta nem utalták át a fizetését.

Ha valaki úgy gondolná, hogy nem túl öreg még a keret, simán belefér egy 30-as Wes és egy 29 éves Rolando (akit a Porto állítólag egész olcsón elengedne), vegyük számításba, hogy a keretünk átlagéletkora 28,7 év, és a kulcsjátékosok között egyedül Pogba fiatalabb 27-nél. Összehasonlításképp, a Bayern-Real-Barcelona hármas átlag bő két évvel fiatalabb keretekkel rendelkezik (a trió átlaga ~26,5 év), és nem csak a sneci áll taknyosokból. A Bayernnél Bernat, Alaba, Götze, Thiago, a Realnál Jesé, Varane, Isco, James, a törpéknél Munir, Neymar, ter Stegen, Montoya, Bartra is rendszeresen játszanak, pedig egyik sem töltötte be a 24-et. Nekünk meg ebből a korosztályból egy szem Pogbára jut egy lehetőséget alig kapó Coman, egy felemás Morata, és ennyi. A Chelsea évek óta legfeljebb egy éves szerződést ajánl a 30-on túli spílereknek, de nem baj, mit nekünk a nemzetközi trendek, erősítsünk harmincasokkal.

vidal-tevez

Visszatérve az elmúlt néhány meccsre: nem az a gond, hogy nettó szarok vagyunk. A Samp és az Izé elleni első félidőkkel röhögve lehetne bajnokságot nyerni, sőt, kedden a predátor Vidalt is visszakaptuk, a lecseréléséig kurvajól kente Artúr fiú, a gólpasszára még évekig rá tudunk rántani. Az a gond, hogy bár láthatólag egész jó formában van a csapat, az első félidőt rendszeresen sikerül odatenni, a másodikra megpattan valami. Hogy az öltözőben Allegri dicséri-e túl a skacokat, hogy a Conte-féle “felrúgom, bármi kerüljön az utamba” attitűd hiányzik-e a folyamatosan fenntartott koncentrációhoz, hogy fizikailag fogyunk-e el, azt nehéz eldönteni. Viszont aggasztó, hogy a nyomorult december után pont ugyanúgy folytattuk a derbin. Egész pontosan a nápolyi kezdő sípszóig kell, hogy összerántsa Allegri a csapatot, különben már hétvégén előzhet a jóval motiváltabbnak tűnő, ráadásul a hatékony nyervákolásuk nyomán bírói hátszelet is menetrendszerűen megkapó Roma. Tyler záró gondolatai:

Nekem a következő a tippem a szezonra: bajnokság második hely, BL kiesés a Dortmund ellen, kupa kiesés az első motiváltabb ellenfél ellen. Ami persze komoly kudarc lenne, és valóban Allegri lelövése lenne az egyetlen helyes reakció a vezetőség részéről.

 • Megjött a menetrend szerinti hullámvölgy. Ez szinte minden évben eljön. És a bajnokságban ez azt jelentette, hogy 5 meccsen 9 pont. Soha durvább hullámvölgyet a klub életében… 🙂 Reméljük, úrrá tud lenni rajta Allegri, amit kétlek, de a remény hal meg utoljára.
  Viszont erről a szezonról nem kell ilyen negatívan beszélni a mostani pár meccs fényében. A bajnokságban 17-4-1 a mérlegünk, vezetjük a SzérieÁ-t, talpon vagyunk a kupában és a BL-ben. Egyáltalán nincs nagy para. Persze, látjuk, érezzük és szagoljuk, hogy ennél több kell a sikerekhez, de nem kell kétségbeesni.
  De azért felbérelhetnétek egy keménylegényt, hogy egy szicíliai sikátorban elegánsan fenyítse be kicsit Allegrit, mert különben nem ébred fel egy hamar.

  • bombahoppa

   Pusztán a statisztika alapján, ha nem jövünk ki a kulából:

   Hátra van még 21 meccs, az általad említett 1,8 pont per meccses átlaggal ez 38 pont az eddigi 40 mellé, vagyis 78 ponttal végzünk a szezon végén, na akkor lesz majd para.

   Sima dobogó.

  • uwel

   Ha bajnoki mérleg 17-4-1, akkor hogy van még hátra 21 meccs a már lejátszott 22 mellé. Illetve hogyan jött össze 40 pont 17 győzelemből, mikor az már 51?!?
   Valami nem kerek!!

  • bombahoppa

   Ez a 22-es csapdája. Februárban leszek 42 ( pont huszadikán) és az általad említett 21 meg 22 egyenlő 43, ami ugye jövőre leszek. 2017-ben ugye 44, ami majdnem 444!

   Ha őrültségemre hivatkozva kérem, hogy töröljék a nicknevemet, akkor már nem is vagyok buzi???

   Még egy ilyen kérdés és beírom egy versemet!!!

  • Pisti

   Buzi-e vagy?

  • bombahoppa

   Szabad-e világ?

 • Sutyur

  közben az izé bejelentette Shakira érkezését.

  • Jumpman23

   ne is mondd, itt dühöngök. már a nyáron azt néztem, hogy ilyen szélső kellene, Lichti valahogy csalogassa a klubhoz. Erre…. Jobban fáj, mint az 1-1
   Amikor a Parma elleni 7-0-nál azt mondtam, hogy csak óvatosan a dícsérő szavakkal, lehurrogtak. Sajnos Allegri hozza azt a kínkeserves ábrázatot, _olyan mintha nehezen tolatna be a kisvasút a hátsó alagútjába – amin mindig jól szórakoztam, ha a milan padjánál láttam. de most nem olyan vicces. várom, lesz-e vmi változás hétvégére.

  • Sutyur

   2+12 M ajró a végleges ára. Nevetséges. Én soha nem adtam hangot annak, hogy nem bízok Max-ban és most sem vagyok kárörvendő, mert a cél mégis csak közös. Ettől függetlenül nem látom rajta, hogy vezére tudna lenni a csapatnak. Amúgy is olyan patkány feje van..

 • Ricardo

  Egyébként jó lenne végre ha a világverő és világklasszis spanyol támadóduónkat (mondjuk én Lóritól többet vártam 20m-től kb ennyit) lecserélnénk a szerényebb képességű ám de olasz Berardi – Zaza kettősre. Ők talán berúgnának 1-2-t a kismillió helyzetből amit meccsenként kialakítunk.

  Ami a Shakira témát illeti engem nem zavar hogy végül Izé lett, viszont ha tényleg Sneijderrel erősítünk akkor kösse fel magát a vezetőség és Allegri is. A szabadrúgásokhoz van már emberünk, másra meg úgy sem lenne jó. És pláne, hogy tudna együtt játszani a holland és Pirlo? Marci 30 km-t futna meccsenként, vagy mi?

  • Jumpman23

   tiszta 2006. mi leigazolunk egy fosadvány izénél kiárusított játékost, ők meg viszik a jó zsugát.

 • daneeka32

  Most egy kicsit más tollával ékeskedek, de engem eléggé felbasz az a dolog, hogy elengedjük Immobilét, helyette jön a 20milliós Morata, most pedig sikerült eladni Gabbiadinit, hogy jöhessen a sokkal drágább, és teljesen antipatikus Sneijder.

  • s4tch

   immobile után nulla könycseppet ejtettem. viszont kivertem, amikor eladtuk.

   gabbiadininek elég fasza bal lába van, de talán nem ér ő 20 millát (legalább ennyibe került volna megtartani). igaz, egyelőre morata sem igazolta a vételárát, sem moggit, aki nagyon bízott benne a nyáron. egyébként az öreg szerint zaza lesz a következő igazolásunk csatár posztra. hajrá, őt csipázom.

  • daneeka32

   10-12 körül kapta meg a felét a Napoli Marottától. A másik fele sem fájhatott többe. Marottának csak a Samppal (az ex-csapatával) kellett volna megegyezni. Egy próbát megért volna.

   A másik dolog, hogy ott van Giovinco, aki szintén saját nevelés, ráadásul a primaverában még trequartistát is játszott. Persze allergynek a trequartista gyakorlatilag bárki, aki szétfutja a pályát, nem kell, hogy passzolni is tudjon, esetleg technikás legyen. Lásd még a Milanos agyszüleményét, amikor Emanuelsont rakta a lyukba. Ennyi erővel az unokahúgom is játszhatna ott…

  • s4tch

   6,25-öt kapott a juve gabbiadini feléért. ezzel áll szemben az, hogy ki kellett volna fizetni legalább ennyit a sampnak (bár ferrero gyűlöli a juvét, nem hiszem, hogy 10 alatt bármire rá lehetett volna dumálni), és kifizetni a srác legalább 3 éves fizetését (nettó másfél millával számolva ez legalább bruttó 9 misi). tehát 6,25 bevétel áll szemben alsó hangon 15, de inkább több kiadással, ez bő 20 milliós difi.

   giovincóval faszán elbántunk.

  • daneeka32

   Upsz, bocs, akkor rosszul értesültem a 12 millióról.
   A fizetéseket én nem venném itt figyelembe, mert az egyrészt mindenki másnak is van, másrészt valszeg beérte volna kevesebbel, mint Sneijder vagy akárki.
   Nekem az egész történettel az a bajom, hogy Allegri kívánságát megpróbálják teljesíteni, Conte kérését pedig leszarták. Arról nem is beszélve, hogy a vak is látja, hogy védő és szélső kéne inkább a keretbe, nem pedig középpályás…

  • Juventino

   Gabbidiani, Berardi, Zaza – fiatalok, olaszok, soha az életben nem fognak itt lehetőséget kapni. Shaqiri fiatal, tehetséges, egy vébén az argentinok ellen is húzóembere a csapatának, 20 alatt el lehet hozni – vigye csak az Inter, nekünk Sneijder kell! Elmentek ti a…

 • CM8

  Úgy érzem, most nagyon elkaphat minket a Napoli, hacsak nem talál ki valamit Allegri. Reméljük a Lazio legalább egy X-et megcsíp, de azért a Roma bőven esélyesebb, megérezték a vérszagot. Ha sikerülne jól kijönni a hétvégéből, akkor utána otthon jöhetne a Verona, és talán megint nyugalom lenne egy magabiztos győzelemmel. Szerintem a Napoli elleni meccs vízválasztó lehet. Hátul rendet kellene rakni, mert Chiello, és Bonnie rengeteget hibázik. Hiányzik Barza, és Caceres, de a legjobban Asamoah.

  • Juventino

   Bonucci eltiltott lesz hétvégén, majd Ogbonna megoldja…

  • s4tch

   nem tudok róla, hogy boni eltiltott lenne. a nevezettek között is szerepel, a legtöbb olasz lap a kezdőbe várja. egyébként a keddi összeállításra lehet számítani.

 • Fallingskys

  Shakira helyett kéne keresni valaki, aki hasonló kaliber ( és nem Sneider Tamás), én pl: Depay-nak örülnék, a vételára is elfogadható lenne( kb 10-15 misi), ráadasául még igencsak fiatal.

  • Curvasud93

   Nagyon meglepődnék, ha Depayt 25 körüli összeg alatt bárhova elengednék.

  • Fallingskys

   A transfermarkt.de szerint 12 misi az értéke, szóval nem hinném, hogy ennyit kéne ráköltenie annak, aki meg akarja venni. De én akár még Wijnaldumot is el tudom képzelni a csapatban, és abban szerintem megegyezhetünk, hogy ő az az árkategória, amit a juvénak ki kell tudnia fizetni egy játékosért.

  • Ricardo

   Mondjuk Depay-ért a 25 se sok. Én kizártnak tartom, hogy ilyen jól és okosan igazolnánk, de ha véletlenül a jó Memphis jönne, akkor biztos bontanék egy üveg pezsgőt.

 • Pingback: Bő 14 év | Bianka néni()