Nem fosunk be Poborskytól!

Mi van ma? Kedd! Ilyen hülye napon ritkán játszunk meccset, de ez egy kivételes kedd, hiszen az Egyes Számú Hullarabló Brigád látogat szent otthonunkba, hogy ismét megpróbálják szétbaszni a jó hangulatunkat – mert nekik ez okoz örömet. Viszont ez visszafelé is igaz, semmi sem tesz kellemesebbé egy napot, mint bármilyen rossz hír a házuk tájáról. Reméljük, ma este 200 gólt rúgunk nekik, hazafelé pedig eltévednek és az idény hátralevő részében a lengyel bajnokságban játszanak majd.

A Maicon-gárda 21:00-kor kezdi meg vesszőfutását a Juventus Arénában, ahol hála Allegrinek (takarodjon), nemrég véget ért a kétmillió meccsen át tartó győzelmi szériánk. Egy újabb győzelmi szériát csak győzelemmel lehet elkezdeni, tehát nyilván nyerni fogunk. Egyszerű matematika ez.

Poborsky technikás játékos, mint a videóból is kiderülhet mindenki számára. 118-szoros válogatott, ami szintén magáért beszél. Hátránya, hogy már NEGYVENKÉT éves. Még jó, hogy le tudjuk védekezni.

Miközben ezeket a sorokat írom, kamugóllal szerzett vezetést a Róma, akiknek külön bajnokságban kéne indulniuk valószínűleg. De foglalkozzunk inkább a magunk dolgával.

Visszatér sorainkba az Indián, akit mindannyian nagyon szeretünk, és sérülése előtt élete tán legjobb formáját nyújtotta a csapatban – rosszkor jött ez a meglepő izomsérülés (Allegri elmehet az anyjába). Valószínűleg még nem fog játszani, de jelenléte a kispadon engem speciel többször is heves maszturbálásra fog késztetni – már amennyiben mutatják.

A hangulatot Tevez nemrégiben tett nyilatkozata árnyékolhatja be, amiben azt mondta, előfordulhat, hogy nem hosszabbít szerződést, mert szeretne hazamenni Argentínába. Ami egyébként nem lenne ok a sértődésre, hiszen még másfél év van hátra a szerződéséből és már 30 éves, tehát ha még szeretne odahaza is állati nagy formában játszani, valóban nem érdemes várnia száz évet. VISZONT, addig még sokminden történhet, nem kötelező most nyáron szerződést hosszabbítani. Itt egyébként kitérhetnék arra is, hogy miért nem jó idős játékosok leigazolásával bohóckodni folyamatosan – teljesítményük az évekkel romlik (nincs mese, lassulnak, sérülékenyebbek lesznek), az értékük csökken, nem lehet rajtuk keresni. A túl idős keret nem előnyös hosszú távon, nekünk pedig elég koros csapatunk van. Tevez viszont remek vétel volt, szeretjük. Megöregedhet nálunk.

Papírom a védelmünk tök erős, a kettes számú milánóiaknak pedig a támadósora tűnik acélosabbnak. Ki tudja, mi lesz? Ami biztosnak tűnik, hogy 18 pontos előnyünk van az ellenséggel szemben, ami jól mutatja, hogy ki mire képes a futballpályán. Ha mi és a Cagliari is nyerünk a fordulóban, akkor 6 pontra kerülhetnek a kiesőzónától a tudjukkik. Ez szinte szórakoztatóbb érzés lenne, mint a megszerzett három pont. De a három pont mindenképpen fontosabb, és tudjuk: először a munka, utána a szórakozás! Oda kell azonban figyelni, mert a hullarablók új elnöke szemmel láthatóan megpróbálja felrázni a hordát, támogatja Maicont a kispadon, ráadásul nekünk is nehéz dolgunk van, hiszen Morrati távozása után nem könnyű a megszokott gyűlölettel viseltetni irántuk.

Ki hinné, hogy Maicon már a kispadról irányítja a többieket?

Ki hinné, hogy Maicon már a kispadról irányítja a többieket?

Jó volna, ha lőnénk gólt, gólokat – és ezt nem azért mondom, mert annyira elképzelhetetlen dolog, hogy gólt lövünk, hanem azért, mert Tevez 10 gólnál jár a bajnokságban, mögötte pedig öt góllal jön a formán kívüli Vidal. Morata, Lllorente (Coman, Giovinco…) nem igazán rúgnak labdába a házi versenyen. Hehehe, értitek, nem rúgnak labdába!!! Óriási.

Viszont az Inter rengeteg gólt szopott a bajnokságban, Nagatomo pedig az Ázsia Kupán vezeti a kínai védelmet, tehát itt az idő, hogy csatáraink magukra találjanak és tegyék végre a dolgukat. Tevez nélkül félszemű küklopszok vagyunk!!!!

Ne felejtsük el, hogy utoljára 2012 novemberében kaptunk ki hazai pályán, nyilvánvalóan ma esti ellenfelünktől. Iszonyatos lenne, ha ismét ennyire méltatlan, szégyellnivaló helyzetbe kerülnénk, ráadásul behozna minket a fővárosi favágócsapat a tabellán, az sem lenne azért mindegy.

A Football Italia felhívja a figyelmünket arra az érdekességre, hogy a kékfeketék a nyitó 15 percben hat gólt kaptak a bajnokság során (náluk többet csak a Cagliari kapott ebben az időszakban), a Juventus pedig 8 gólt rúgott az első 20 percben a bajnokság során. Tehát míg mi jók vagyunk a meccsek elején, amazok elég gyérek. Jó volna, ha a 20. percben úgy bújhatnék hozzá Dino izmos vállához, hogy már 3-0-ra vezetünk.

Várható kezdőnkben nincs meglepetés: Buffon – Sebők, Fehér, Hrutka, Mátyus – Pisont, Dárdai, Illés, Lisztes – Horváth, Hamar

Ja, csak szólok, hogy holnaptól levisszük megint az üzemanyagok árát.

 

 

 

 • Hát, nem tudom, én Sebők helyett inkább játszatnám a középpályán Détárit, de fene tudja.

 • Kelosz

  Sebők Vili kedvenc csapata a napoli (tegnap nyilatkozta le), mégis hogy kerülhet így a keretbe?

 • Tonhalacska

  Bővebben nem tárulkoznék fel, de nagyon szimpatikus, hogy az késztet heves maszturbálásra, ha mutatják. Gondolom privát stream lesz csak.

 • Nem értem

  Ez melyik Maicon? Az a nagy gólokat baszó?

 • bombahoppa

  Szerény személyeknek nem tetszik a színsoviniszta hozzászólók egyenesen hátulról mellbe hozzáállása, hiszen az öreg hölgyhöz illő romantika jegyében az utolsó cseppet is finoman a nullarablókba kell sajtolni, az ellen sikolya zengjen az égig, fohásza szálljon zöld asztalig Lómába, pályáját hintsük fel sóval és hess-hess, húzzon a picsába!

 • HungarianMotorMouse

  Benitot kedd este a tv-ben látni priceless

 • daneeka32

  Ezt is összecsalta nektek Moggi!

 • Enslaver

  Elég izé, hogy az Izével leikszeltünk, de az élet kegyetlen. A második félidőben lófaszt nem csináltunk, pedig ronggyá verhettük volna őket az első játékrészben. Pogba nagyot játszott ettől függetlenül, gólt érdemelt volna a póklábú zseni… Többet ilyen kontrasztot nem szeretnék látni meccs közben Max kezei alatt. Allegri takarodjon!

  • Juventino

   Ezek szerint nem ugyanazt a meccset néztük. Pont azt akartam kérdezni, hogy Pogba mi a búbánatos lószerszámot csinál az ilyen meccseken? Az első félidőben zseniális volt, ahogy a csapat is szárnyalt, de a második félidőben botrányos. Érthetetlen elpasszolt labdák, tízperces eltűnések, a 76. percben meg elcselezett egyet a 16-osunk előtt, mák volt, hogy nem kaptunk gólt belőle.

   Az egész középpályánk kollektíve eltűnt, ezt adom, de az utolsó 20 percben Pogba az elcselezett labdáján kívül egyszer átvezette 3 ember között, mígnem feldöntötték és ennyi. Marci meg aztán az égegyvilágon kívül SEMMIT nem csinált, de úgy, hogy nem is emlékszem, hogy mondták volna a nevét a végjátékban. Lehet Vidalt is ekézni, mert ő is visszaesett, de azért amikor Arturo szarul játszik, az úgy van, hogy támadásban a nullához konvergál, de védekezésben akkor is érezhető a jelenléte. Érdekes módon a lecserélése után megszaporodtak az Inter helyzetek. Pirlo vállalhatatlanul nem ér semmit már az ilyen helyzetekben, lassú, fizikailag elnyomják, mint a csikket és ma még a labdái sem jöttek. Marchisiótól azért azt elvárnám, hogy basszon oda legalább, ha már fent van, Pereyra meg szimplán nem vált be ma.

   Allegri viszont takarodjon a picsába, mert már a félidőben benne volt a levegőben, hogy ez lesz. A második félidő első 20 percében látszott, hogy ez lesz, ez a szerencsétlen meg megvárta, hogy ez legyen, és utána sem tudott értékelhetően változtatni. Nagy szerencsénk volt a kiállítással, mert onnantól visszaállt az Inter és legalább nem kaptunk ki. Mindenesetre óriási meglepetés lenne, ha ebben a formában nyernénk Nápolyban, pláne, hogy a Napoli meg belelendült, így még az első helyet is elveszíthetjük a hétvégére. Bravi ragazzi!

  • Szilveszter94

   Azért én a mostani Laziot sem féltem különösebben a Roma ellen… így év eleji nyitásra nem gyenge volt tőlük, hogy 3-0-ra lesimázták a Sampot, ami eddig 1 darab vereséget szenvedett.

  • Juventino

   Ebben bízom én is, de a Lazio sem arról híres, hogy két egymást követő meccsen tudja hozni magát. Azt sajnos látni kell, hogy a Roma sokkal jobb erőkből áll, és bár sok a sérült, ha elkapja a gépszíj a játékosokat, tartok tőle, hogy először a Laziónál gurul el a gyógyszere valakinek. Pályaválasztóként pedig nagyon jó a Roma.

 • HungarianMotorMouse

  Még Luca Banti is úgy megijedt a balfaszkodásainktól, hogy gyorsan kiállította Kovacicot, kurva mérges vagyok a csapatra és főleg hallegrire, hogy menne már a picsába!

  • Nűnű Tamás Gyenes

   Szerintem ha nem állítja ki, akkor nem vesz vissza az Inter, és meglövik a második góljukat is.

 • daneeka32

  A négyvédős rendszer kudarcot vallott. Chiellini és Bonucci újra a Conte-éra előtti önmagukat idézik balfaszkodásban. Egy valamire való csapat négyet rúgott volna az utolsó 20 percben.

  • Szilveszter94

   A komplett csapat szarul játszott, ehhez nem sok köze van annak, hogy 4 vagy 5 védős rendszerben van-e egy csapat.

  • daneeka32

   Ennyivel nem lehet elintézni. Az első félidőben volt 1-2 helyzet, amit be kellett volna lőni, támadásban nem volt rossz a csapat. Viszont ilyen buta védelmi hibákkal nem lehet megúszni kapott gól nélkül. Conte alatt a nagy erény pont az volt, hogy ráült a csapat a labdára, hátul mindig volt szabad ember, akinek lehetett passzolni, nem kellett Buffonnak előrebaszni. Ezzel szemben most az van, hogy elöl több a kockázat a passzokban, labdavesztésnél iszkolás hátra, nehogy lekontrázzon az ellen. Működhetne ez is, csak olyan védőkkel, akikre nem vernek 5 méteren 10et mindenféle jöttment csatárok. A jelenlegi keret nem alkalmas erre a játékra, másra viszont alkalmas lenne.

  • Szilveszter94

   Csakhogy ez már nem Conte csapata, hanem Allegrié. És nem is fog úgy játszani, ahogy Conte játszatta… például el kéne már felejteni Pirlót a rangadókon, mert a védelem előtt már akkor se mindig oldotta meg a dolgát, amikor 3 védő volt mögötte – most meg aztán különösen kijön, hogy mennyire nem tud védekezni. Ha Pirlo kezd, akkor kell mögé valaki, aki ellátja a védekező teendőket is, ilyen viszont ma nem volt… és ha lendületből viheti a csatár, akkor persze, hogy 5-ön ver 10-et a védőkre. A védekezés nem a védelemnél kezdődik.

  • daneeka32

   A 4 belső középpályás sokkal fentebb játszik, mint a 3-5-2-ben játszottak, és sokkal több kockázatot is vállalnak. Így labdavesztéskor rengeteg terület adódik az ellenfél előtt. Három védővel sokkal jobban el lehet osztani a területeket, nem lehet átfutni egykönnyen a középpályát sem.

  • Szilveszter94

   Erről beszéltem én is… túlzottan fent játszik a 4 belső középpályás. De hát a középpályás védekezés – illetve annak hiánya – miatt nehogy már a védelem legyen a hibás! Hatékony középpályás védekezés nélkül a legmagasabb szinten eredményes futball a világon nincs. A Juvében eddig a 3 védő mellett Vidal emberfeletti munkája teremtett eddig biztos alapot, de Európában ez már nem igazán volt hatékony, legalábbis nem Pirlóval.

   Allegrire ebből a szempontból mérges vagyok – ősszel már épp megdicsértem, hogy milyen jól megtalálta a Pirlo nélküli középpályát… a rákövetkező meccsre meg visszatette. Megtalálta a jól működő csapatot, majd amikor megjött a szent tehén, akkor felborított mindent… aztán meg rá akarják kenni a védelemre, hogy 4 darab támadó feladatot ellátó középpályás mellett átjáróház a védelem.

   Ha Allegri 4 védővel akar játszatni, ahhoz kell egy direkten védekező feladatokat ellátó középpályás – nem az, hogy “majd Vidal csinál mindent”, mint eddig, a tempósabb meccseken ez már 3 védőnél se működött. Viszont Marchisio az ősszel ígéretesen játszott ott, a Carrick-féle “láthatatlan támfal” szerepe nagyon is illene rá.

  • daneeka32

   Érdemes megnézni az egyenlítőgól előtti labdavesztést is. Chiellini kitolódott a szélre, Bonucci vette fel Icardit (egyszerre startoltak a labdára, nem lendületből vitte rá a csatár, de mindegy is). Pontosan az hiányzott, hogy Chiellini kitolódásával maradjon még egy ember középen biztosítani. De említhettem volna a Torino ellen kapott gólt is, vagy akár a Napoli mindkét egyenlítő gólját a szuperkupán, ott is hasonló dolgok történtek. Márpedig masszív védelem nélkül nem lehet scudettot nyerni.

  • melakovics

   Én is ott látom a gondot, hogy a Milanos múlt ellenére – vagy lehet pont azért – Allegri görcsösen ragaszkodik Pirlo-hoz. Mennyivel másabb lett volna egy Pogba-Marci-Vidal hármas előttük Pereyra-val! Működik ez a felállás is, de be kell látni, nem Pirlo-val. Neki ideális esetben a joly csere szerepét kellene már csak betöltenie!

 • Jumpman23

  Legnagyobb hiba a hozzáállásunkkal volt szerintem. Az inter szar volt, de nagyon tudatosan volt az. Mi meg döntsük el, hogy mit akarunk, de akkor akarjuk is. A pöcs bíró engedte a kemény játékot – fogalmazzunk így – és látszott hogy ezt egyre jobban ki is használták a sintérek, ahogy telt az idő. Mi viszont folyamatosan azt vártuk, hogy na majd most fúj be valamit talán. Azzal együtt, vicces volt, hogy a Morata lábát eltaláló védő (nemtudommárki) hevesen mutogatja, hogy még a vonalon kívül volt, sporikám ezt látva ad egy sárgát a spanyolnak. Bravó. Első félidőben pedig Chiellot könyökölték le egyértelműen szándékosan az egyik szögletünknél, ha pirossal leküldi a francba a sinterest, egy szót nem szólhatnak. Ja és akkor tizi is.
  Pogba csele gólt ért volna. Zseniális. Örülök annak, hogy Vidal és Lichti is korábbi önmagához hasonlóan játszott. De hogy az egész szájbavert keretből senki nem képes beadni… Buffonnak is meg kellene próbálnia, hátha ő több sikerrel jár.

 • Juventino

  December elején tört meg valami, azóta a következő eredményeket produkáltuk:

  Fiorentina (i) 0-0
  Atlético (o) 0-0
  Sampdoria (o) 1-1
  Cagliari (i) 3-1
  Napoli (s) 1-1, h.u. 2-2
  Inter (o) 1-1

  És ez több, mint aggasztó. 90 perc alatt csak a szétesett Cagliarinak tudtunk egynél több gólt rúgni, legalább Zeman papának nem adtunk muníciót a pofájába. De a Napoli ellen is nevetséges hozzáállással játszottunk, a gyors gól után teljesen visszavettünk ott is, be is szoptuk. Kétszer.

  Allegri büszke volt a rendszerére, hogy új lendületet adott a csapatnak. Hát mit mondjak, nem tartott sokáig. És akkor a kiégett Sneijderrel akarunk bohóckodni (ennyi erővel cserélje meg Pirlót Vidallal és kész), miközben Tottenham és Inter szintű csapatokkal kéne versenyezni Shaqiriért, aki fiatal, több poszton is bevethető és némi lendületet is vinne az öregapós tempójú játékunkba. Moratáért nem volt drága a 20 millió, de Shaqirire sajnálnánk? Nem csoda, hogy itt tartunk.

 • GabeTR

  Mintha erőnléti problémák lennének… és ebből teljesítmény visszaesés és koncentráció hiánya.

 • Horváth Tamás

  Van egy viszonylag jó kezdőcsapatunk,de a kispad nem üti meg a szintet, emiatt kevesebbet lehet rotálni, így a közepes szintű cserék még szarabbak lesznek a kevés játéklehetőség miatt. Vidal tetszett nekem a legjobban, nem a gólpassza miatt, hanem ütközött, harcolt, mint régen.
  Ahogy Vidal és Pogba fáradt úgy jött fel egyre inkább az Izé. Bonucci: lehet, hogy védők közötti passzolási versenyszerűséget megnyerne, DE: Nem kemény, nem gyors(pedig nem öreg), helyezkedésben sem az igazi, 1-1 ellen rakás szar(többször láthattuk korábban már), fejjátéka elmegy= Juventus szintű csapat kezdőjébe nem való, 3.-4. számú védőnek lenne jó.
  A nyári mercato igen csak nem jött be, pedig csodát nem vártam, de ez igen vérszegény!

 • Horváth Tamás

  Szerintem Pogbát kellene “hamis” trequartista-ként játszatni, Vidal visszakerülne a 8-as poziciójába, ahol bónuszként rengeteg pluszt hozzá tudna tenni a 8-as elsődleges feladataihoz. Marchisio lenne a regista, Pirlo(elsőszámú csere), Pogba helyére könnyebben találnánk embert, mint a trequartista szerepkörbe.

 • valumeister

  Amikor a nagy önbizalom még nagyobb tehetséggel párosul:
  -Carlos, mit gondolsz arról, hogy még nem lőttél gólt az Inter ellen?
  -Kérdezzék meg a meccs után !

  A meccsen pedig pontosan tudjuk, hogy mi történt. Nem lőtt nagy gólt, mégis ő volt ott, bárki más, s elsősorban Lóri helyett.
  Egy szó mint száz, Carlos Tevez teljesítményére én lassan nem találok szavakat, egyértelműen a csapat legjobbja és húzóembere. Imádunk Carlitos <3