Eszt is meg kellett nyerni

llorentepalermoMég mielőtt a varjak mély gödörbe károgták volna a Juventust (a jövő héten egyébként már több helyen fagyni fog!), a Palermo legyőzésével befogtuk a csőrét a vészmadaraknak. Nem volt nehéz meccs, ezért messzemenő következtetéseket ne vonjunk le. Villámgyors értékelés.

Amikor az ötödik percben a Juventus már a harmincadik elpasszolt labdánál tartott, felrémlett, hogy nem lesz meg a zsinórban 23. hazai bajnoki győzelem – aztán szép lassan kiegyenesedtek a dolgok, de azt azért véssük bele tényként a monitorba, hogy ritkán játszik hazai pályán annyira veszélytelenül a Juve, amennyire az első félidőben tette: ennek sok oka lehet, mi arra tippelünk, hogy a középpálya és a csapat mozgatórugójaként fungálni igyekvő Pirlo formája továbbra is inkább aggasztó, mint elfogadható. Szundival kapcsolatban legtöbben a korát hozzák fel ellenérvként, ami jogos, de a modenai és az isztambuli teljesítményének magyarázatául ez kevés. Lesz ő még jobb is, muszáj neki.

A szintén sokat kritizált Vidal nem felejtett el tahó lenni: kb. másfél évtizedes divat, hogy a céltáblaként szolgáló játékosok egy-egy góljuk után csendre intik a saját közönségüket. Türhőség, kicsinyesség olyan emberektől, akik a szurkolók által generált bevételből kapnak sok-sok millió eurót évente. Vidal valószínűleg nem túl jó minőségű ember, és hogy mennyire jár a fellegekben, azt az is jelzi, hogy képes egy rangadó előtt 48 órával ittas állapotban hőzöngeni egy hajnali buliban. Probléma. A gólja szép volt, de kisebb arc kellene.

vidalpalermo

“Ünnepeljetek, csóró melósok!”

Ennél már csak a gólpassz volt szebb, ami pedig Teveztől jött: a brazil nem játszott ma ellenállhatatlanul, még a levlistán is felmerült egy pillanatra, hogy lehetne pihentetni, de Allegri (akinek ideje volna takarodnia végre) erre képtelen. Hála az égnek a válogatott meccsek alatt azon kevés kerettag egyike ő, akinek semmi dolga, így csicsikálhat kedvére.

Ne feledkezzünk meg Llorente gólcsendjének megtöréséről: szerintünk az andalúz ezzel végképp megszabadult a béklyótól, és ontani fogja a találatokat. A fejesénél is fontosabb, hogy végre játékban is kezd magára találni.

Szóval, nem volt ez valami hatalmas nagy próbatétel, szerencsére a Juventus ma olyan szinten van, hogy a krízis nem vájja bele túl mélyen a karmait a csapatba: nincs olyan messze a 7. hely emléke, (ahogy a beharangban is megénekelte bencsi), így néha meglepődünk, hogy egy-egy botlást általában gyors korrekció követ. Kivéve a BL-t, ott folyamatos a bénázás.

Ja, és éljen sokáig Enzo Maresca!

 • LeRoi10

  Érdekes volt látni hogy Pirlo nem érezte mikor merre mozogjon. A labdafelhozatalok is nagyrészt elkerülték őt, a társak sem keresték annyira amennyire az szokás volt.

 • humorpalanta

  Érdekes volt látni, hogy Pirlo kiállását követően felgyorsult a játékunk. Gyakorlatilag emberhátrány volt a pályán. Ezek a gyorsan elvégzett szabadrúgások meg az agyamra mennek…

  • HungarianMotorMouse

   Igen, sajnos tényleg olyan volt, mint mikor a nagyfaterból kifogy a szufla, lerogy a padra egy sörrel a kézben, a gyerekek a pályán pedig onnantól kezdik el igazán komolyan venni a játékot. Pirlo bátyánk egyre reménytelenebb, cipeli a hátán a csapat, támadáshoz nem fut fel, védekezésben a már ismert erényeit csillogtatja. Nem szép ezt mondanom, de én így érzem. Remélem tévedek.

 • Enslaver

  Még ha nem is rúgtunk 8-at, egy viszonylag könnyed győzelem volt, ami egy nagy önbizalom fröccsöt öntött a játékosok nyakába. Fartúró végre megint beakasztotta (na nem azt), már épp kezdtek hiányozni a góljai. Sebán is látszik, hogy nagyon akar bizonyítani, már csak a gól hiányzik a kicsi játékából. Nándinak úgy kellett már ez a gól, mint éhezőnek egy falat kenyér. Ezt a formát kéne átmenteni a BL-re is, és akkor Maxi is hosszabb távra rendezkedhetne be itt Torinóban…

  • Nem értem

   Más se hiányzik még, minthogy Maxi bácsi hosszabb távra rendezkedjen be itt…

  • Enslaver

   Ha hozza a csapat a BL csoportkört, illetve behúzzuk a szokásos (immáron a 634.) Scudettot, akkor felőlem maradhat az edzőbá. Kinézetre és szakmai tudásban sem egy Conte, de legalább nem ragaszkodik annyira a bejáratott dolgokhoz, mint Antonio apánk, jah dehogynem (lásd Pirlo bármit csinálhat, akkor is a kezdőben találja magát). Egy nyomós érv még, hogy miért maradjon Hallegri, mert ha elmegy, akkor nem lesz kit szidni a meccsek után, illetve nem lesz több “Allegritakarodj” post, szóval maradjon! 🙂

 • JuveAurel

  Ami még pozitívum, hogy ogbonna sztem ma is kifejezetten jól játszott, talán a csapat egyik legjobbja volt. igaz, hogy egyszer csak chiellinin múlt, hogy ne adjon gólpasszt a palermonak,de azt az egy hibáját leszámítva elég nagy tanár volt ma.

  • Nem értem

   Pont azon gondolkoztam meccs közben, hogy ez az Ogbonna honnan jött. Simán befér az alap kezdőbe bármikor.

  • Krisz

   Most komolyan? Abból amit az első 15 percben művelt egy jobb csapat vagy 3 gólt minimum lőtt volna. Helyet kellett cserélnie Bonuccival mert annyira reménytelen volt…

 • bombahoppa

  Közeledik november kilencedike.

 • Jumpman23

  nekem az fura, hogy jellemzően a kapunak háttal állva támadunk. Nem az zavar, hogy labda nélkül háttal vagyunk a kapunak, az nyilván érthető. De hogy labdával is?! Az első alkalommal, amikor lendületből megérkeztünk, gólt is szereztünk. Pereyra nekem nagyon szimpatikus. Másrészt ezek a beívelgetések a védők között elveszett támadók felé, hát ez nagyon nem megy. Kíváncsian várom, hogy egy következő komolyabb ellenél ellen mit teszünk le az asztalra. Félek, hogy semmit. Conte első BL szezonja nagyon is vállalható volt. Azóta viszont csak visszafelé csúszunk. Félek, hogy nincs annyi a csapatban, hogy idén is megnyerne egy olyan ki-ki meccset idegenben, mint két éve az utolsó csoportkör esetén tette. De baromi jó keretünk van, várom, hogy beinduljunk.

  • LeRoi10

   A keret mélysége vitathatatlan. Luxus, hogy Ogbonnát 5. számú középhátvédnek tartjuk. De hiányosságok vannak. A szárnyvédő posztok (ha már kitartunk a 3-5-2 mellett) megerősítésre szorulnak. Lichti borzasztó idén, minden meccsében benne van a piros, Asamoah még mindig nem szélső, ahogy Romulo és Pereyra sem kifejezetten oda való. Apropó Asamoah bőven tudná pótolni Vidalt középen (csak hogy borzoljam a kedélyeket)

 • piero

  “a brazil nem játszott ma ellenállhatatlanul” – argentin 😉

 • rakkenroll

  Örülök, hogy végre ismét sűrűbben írogattok a blogra, és végre benito is megjelent a fedélzeten, de csak szólok, a múltidézők is hiányoznak. A közös, ill. csillagos posztokról nem is beszélve…