830 vs 808

Olvasóink imádnak futballmenedzsereset játszani, rájuk gondolt a calciomercato, amikor az alábbi gyűjtést készítette. A címben a két csapat legerősebb 10-10 játékosának FIFA15-ös összpontszáma szerepel.

juveromafifa15

A papíron legerősebb tízesből nálunk ketten, a _farkasoknál négyen nem játszhatnak, tehát a különbség még nagyobb javunkra, már-már nyomasztó. Ki se álljanak inkább, jobban járnak, ha a 3:0 kerül a jegyzőkönyvbe.

Van még hasonló statisztikánk, pl. 80 hasonló párosítású bajnokiból a _farkasok mindössze nyolcat nyertek. Minden tizediket, érted. El se jöjjenek. Utoljára 2010-ben vitték el Juventusból a 3 pontot (az minden idők egyik legszarabb Juventusa volt), előtte 2001-ben tudtak nyerni (az meg minden idők egyik legjobb Rómája). Szóval meg se próbálják, legközelebb max. 6-8 év múlva lesz esélyük. Az utolsó 3 Juve-Roma összesített gólkülönbsége 11-1 – láthatjuk, miért strapálják magukat hiába. A _zebrákra _éhes _farkasok, ugyebár.

Juventus' Arturu Vidal scores against Roma

Azt hiszed, ennyivel vége is? Várj, mondjuk tovább. Vidal négyet rúgott nekik az eddigi Juve-Roma meccseken. Egymaga négyet. Durva, mi? Tevez viszont még egyet sem, ami azért meglepő, mert ő előbb-utóbb mindenkinek _beköszön. Az Inter, Caglari, Chievo trió mellett már csak a Roma nem kapott Karcsikától. Ha De Ceglie egyet rúgott nekik, Tevez minimum negyvenet: pont ennyiszer jobb játékos Ashtonnál. Roma is next, nem is lehet másképp.

Dave elszúrta a dal címét, igazából ez Rómáról szól

A kapusuk nevét le se lehet írni, ide is kopipésztelem: SKORUPSKI. Ki ez? Védett már első osztályban? Biztos potyázik legalább kettőt. Le se játsszuk. Meg ugye Strootman mellé De Rossi is lesérült (izomsérülés, kézenfekvő a bűnös: #allegritakarodj), esélytelen, hogy pótolják őket. A legjobb belső védőjüket eladták a Bayernnek, a második legjobb tavaly is összehozott egy tizit, ráadásul azóta ki is dőlt, őket is valami görögökkel meg kötőjeles nevű négerrel próbálják helyettesíteni, hiába. Vér fog folyni, reménytelen a helyzetük.

derossired

Azt leszámítva, hogy papíron a Roma már rég ki kellett volna, hogy durranjon, egész jó szezont futnak: fossá verték a nem rutintalan valamelyik Moszkvát a BL-ben, remek játékkal pontot hoztak Manchesterből, és akárhogy szűkösek a győzelmeik (pl. a Fior ellen meleg volt a második félidő, és a játék képe alapján Empoliban is lazán megéghettek volna), csak De Ceglie törte fel a _farkasreteszt. Hogy árnyaljuk kicsit a szarrá verős képet, jegyezzük meg, hogy idén Nainggolan lazán a liga legjobb középpályása, Vidal hozzá képest kiskutyus, Manolasz pedig vastagon bevált, egyedül a City ellen lógott ki hangyányit. Ezen kívül a támadóik baromi jó formában vannak: Gervinho gyorsabb, mint az olajozott istennyila (greased lightning, Mustaine után Travolta felkészül), Totti hatalmas gólt vert Manchesterben, Florenzi múlt héten csereként döntött a Hellas kárára, és ha cserélniük kell, ott van Destro, aki már szeptemberben meglőtte az év gólját, és elintézte, hogy De Sanctis felkerüljön a kanadai táblázatra.

A Roma eddig a sérülések ellenére is erősebb, mint tavaly volt. Nekünk viszont vannak kétségeink a sajátjainkkal kapcsolatban. Ugyan Pirlo visszatér a padra, így legalább középpályán lesz opció, de Tevezen kívül nincs gólvágónk, Nándi teljesen haszontalan, Vidal főleg támadásban nulla, de védekezésben is hajlamos sodródni az árral, és nincs Barza, akinek a nyugalma pont a nagy nyomást gyakorló ellenfelek ellen hiányozhat: az Atleti ellen Caceres sem volt annyira nagy császár, mint a Malmö vagy az Udinese ellenében. Allegri pedig magába nézhetne: Coman az első forduló kiváló bemutatkozása után a padon maradt, és Moratának sem volt elég egy gól, hogy kiszorítsa az önmagát kereső Nándit. Keressük még a legjobb formánkat; a hétközi tesztet ippeg, de buktuk, és ez se lesz sokkal könnyebb.

Lassan a kezdőbe követeljük

Lassan a kezdőbe követeljük

Idén egyszer egy hasonló párosítással végleg sínre tettük a szezont. Most ez nem fog megtörténni, lévén a 6. fordulóban képtelenség bajnokságot nyerni. A válogatott szünet alatt akkor is összeszedi magát mindkét csapat, bármi lesz a végeredmény. Mi halvány hazai győzelmet érzünk, 2-1 lesz, de nagy pénzt ne tegyetek rá. Ez a Roma fegyelmezettebb, mint a tavalyi, kevés az esélye, hogy megint beleszaladjanak egy kurvanagy maflásba.

Várható kezdő: Bufi – Martin, Bonu, Kilincsorr – Forrest, Artúrherceg (a királyért még dolgozni kéne, hallode), Marcsi (aki ha tényleg tököket növeszt, Marci lesz), Palika (lásd Vidal, ő is kevés az elmúlt hetekben), Kwadcsi – Nándi (még mindig szép vagy, jó egyelőre nem), Karcsi (imádunk).