“-Egy pontot kérek.” “-Három lett. Maradhat?”

pirlogólTalán kimondhatjuk: a Juventus szinte csak jobb híján húzta be Genovában a 3 pontot. Ahogy a Milan ellen, úgy ezúttal sem érdekelte Buffonékat, hogy melyik csapat az aktívabb, és melyik tesz többet a győzelemért. Nem fontos, az ilyesmi már rég nem számít, és aki érti a focit, az tudja, hogy a meccs képe sokszor gyakorlatilag csak a felszín, és semmi köze a végeredményhez. Egyúttal elmélkedünk arról is, hogy milyen az, ha egy erőtől duzzadó, magabiztos csapatot sújt a bíró – hát, ilyen.“Tevez nem lett nevezve” – az apacs egész éves formáját tekintve ez csak akkor fordulhatott volna elő, ha elveszti a végtagjait. De mivel ilyesmiről szó sem volt, már ebből érzékelni lehetett, hogy Conte nem adná vérét a vasárnap esti három pontért. A meccs eleje csendes Juve-fölényben telt, komolyabb helyzet nélkül. Az azonban már ekkor is látszott, hogy Asamoah nincs éppen hanyatlásban, és Pogba is lassan visszatalált abból a légüres térből, amelyben az elmúlt hetekben mozgott. Vidal viszont továbbra is észrevehetetlen (ne dőljünk be a Fiorentina elleni góljának, az csak trükk volt): a jó formában lévő Vidal a világ egyik legjobbja a posztján, a rossz formában lévő Vidal a világ egyik legrosszabbja. Szerencsére többnyire jó formában van, de a középutat képtelen megtalálni. Márpedig nem fog pihenni. Csütörtökig legalábbis biztosan nem.

nemérti

Nem érti

A folytatásban csak az számított eseménynek, hogy rövid időn belül két Osvaldo-gólt sem adtak meg: az egyik olyan volt, mint a másik. Viszont a második nem volt les. Ha a Juve javára tévedett volna ekkorát a játékvezető, akkor még abban a percben összeül az ENSZ BT és az Unió, hogy tiltakozzon a szabad világ elleni újbóli merénylet ellen.

A második félidőben viszont a Genoa eldöntötte, hogy megpróbál győzni. Ehhez minden adott volt: motivált és fizikailag tökéletesen felkészült hazaiak, míg a Juventus többnyire abból élt, hogy lassította a játékot. Nem kell egyetérteni, de ebben a csapatban Caceres egyre nagyobb hibapontnak számít, végig bizonytalannak tűnt, és az kevés, ha sokat melózik ugyan, de elemista bakikat követ el (most is volt egy hajmeresztő labdaeladása, illetve egyszer a 16-oson belül bénázott egy orbitálisat, még szerencse, hogy Chiellini kimentette).

A Genoa 16-osán belüli kezezés megint egy olyan esemény, amely ha a Juve oldalán történik, akkor össznépi felháborodás kíséri, de mivel ami meg ott történt, azt befújta a spori, ezért mindenki elégedetten hátradőlhetett. Már Calaio arcán látszott, hogy el fogja rontani a tizit, szerencsére Buffon is pontosan olvasta a félelmet a cserejátékos tekintetéből. És itt ki is térhetünk arra, hogy egy mentálisan a topon lévő csapat mennyire másképpen reagál a bírói döntésekre, mint az az együttes, amely csak ebbe kapaszkodhat: Conte időszakos hisztijei persze a színház részeként értékelhetők, de Osvaldo meg nem adott gólja, illetve a tizenegyesgyanús kezezés után sem kezdtek el hőbörögni a játékosok. És ez a fontos.

gigibonu

Összhang

Hanem a totálisan motiválatlan Quagliarella elleni szabálytalanságot követően Pirlót végre önfeledt ordításban láttuk kiteljesedni (a Facebook egyik hozzászólója szerint csak ásított), hiszen egy olyan meccset hozott a csapatnak, amely a legjobb pillanataiban is csak egy ponttal kecsegetett – kivéve, ha a csaló bíró meg nem adja Osvaldo gólját, hiszen akkor a Genoa összeomlik, és 90-0-ra győz a Juve, vagy ha megadják a tizit, amit persze biztosan belő Vidal, a Genoa ekkor is összeomlik, vagy (egy teljesen logikus gondolatmenetet követve) Osvaldo gólját megadják, a tizit is, ezzel 2-0 lesz, a Genoa pedig hiába kap büntetőt, nem lövik be, aztán Pirlo becsavarja a szabit, így 3-0-al hozza a meccset a Juventus.

Idiótának lenni igazi csapás.

 • Kelosz

  Na, de mi lesz csütörtökön?

  • melakovics

   Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy Tevez stabil kezdő és 90 percen át szántja majd a pályát, aminek köszönhetően, vagy idegenben lőtt több góllal, vagy gálázva megyünk tovább. Ez a két lehetséges forgatókönyv van. Én a magam részéről egy 2-2 és idegenben lőtt több góllal továbbjutást vízionálok, de cáfoljanak majd rám. Az egész meccsen, és talán most először a szezonban éreztem azt, hogy a nemzetközi kupa miatt – mivel fontos összecsapás lesz – nem gáz ha ki is kapunk, most már van akkora előny a bajnokságban. Az persze a kutyát sem érdeklin, hogy ha pontokban nem is de már a Roma elleni 3-0-al hozott meccsen megvolt az az előny, amivel lehet tartalékolni!

  • Kelosz

   Jussunk tovább! Azért van miért aggódni. Hetek óta gyenge játékkal, egy jó félidővel hozza a csapat a meccseket. Pogba és Vidal nagyon fáradtnak (Marchisio sérült) látszik a játékukon is (ezzel a kp. eléggé ki van herélve). Védelemben Barzagli sérült, Ogbonna/Caceres bizonytalan (meccshiány miatt). Csatársor: sérülésből visszatérő Tevez, Osvaldo, Llorente (az Osvaldo-Llorente kettős hétvégen sem működött tökéletesen). Mondjuk ezért érdemes aggódni. Amben bízni lehet: Pogba mostanában már ad életjelet, Vidal talán megrázza magát, Tevez játszani fog.

  • melakovics

   Erről beszéltem, hogy vékony a keret, még így is ha kiesik egy ember, a középpályán már nincs értelmes alternatíva, mondjuk értelmetlen sincs, mert Padion-t nem tartom semmire. A védelem talán a legkevésbé bajos részleg, mert be tud ugrani Ogbonna is, nem is rosszul, Cáceres-t most hagyjuk inkább, talán a meccshiány miatt van majd mindig egy katasztrófa közeli labdaeladása. Csatársorban is csak mennyiségileg vagyunk meg, minőségileg ott a legrosszabb. Ezen a nyáron olyan szintű erősítés kellene, amire az elnökség nem fog pénzt adni.

   Sokat elmond a keretről, hogy ha 4-3-3-re kellene átállni, akkor a két wingback-et toljuk egyel lentebb – Asamoah – és egyel feljebb – Isla. Nem is kell többet magyarázni a keretről, nem lehet érdemben rotálni, mert nincs ki beszálljon és ugyanolyan minőséget vagy csak közel olyat nyújtson!

  • _daneeka31

   Ahogy Conte átállt 4-2-4-ről 4-3-3-ra Vidal miatt, úgy kéne most visszaállni valami 2 belső középpályásos játékra, mert a Pogba-Vidal kettős max 1-1 félidőt bír. Padoint meg inkább hagyjuk, bár ő az egyetlen Juvés gólját pont a Fiorentina ellen lőtte idegenben.

  • melakovics

   Ezzel még egyet is értenék, ha az akkori Mester ülne a padon. De azóta valami eltört benne. Nem tudom, mikor és hol, de valami megszelidítette és betörte Conte-t. És inkább fog játszani kifacsartam a csapat a szezon végéig plusz a VB és utána lesz egy olyan fos alapozásunk, hogy kimondani is fájó, mintsem felállást váltson. Ne legyen igazam, de erre a fontos meccsre szerintem nem fog megkockáztatni egy félidőnyi előnyt, mint annó a Napoli elleni 3-3 kapcsán, mikor is másolni akartuk a Nápoly 3 védős mutatványát és nagy pofonba szaladtunk bele. Így maximum 4-3-3 lesz szerintem, de még az sem biztos!

  • Kelosz

   Olyan 4-5-2 lesz mint a huzat a következővel:
   Buffon–Bonucci(Caceres)-Ogbonna-Chiellini–Isla-Vidal-Pirlo-Pogba-Asamoah–Llorente-Tevez
   Aztán lesz, ami lesz.

  • melakovics

   Én is hasonlót tippelek, és maradjunk annyiban, hogy idénre ez talán a legerősebb felállásunk 2 embert leszámítva. Kérdés csak az, mennyire akarnak majd a srácok focizni is. Mert ha nem nagyon, akkor egy hígfos meccsen gusztustalanul esünk ki és égetjük magunkat tovább. Ahhoz kétség se férjen, ha van kedvük játszani, akkor nem sok ellenfélnek van esélye.

  • _daneeka31

   Félve merem kimondani, de olyan, mintha sérüléshullám lenne a csapatnál. Előbb Vucinic, majd Tevez, most Marchisio, Barzagli és Ogbonna is sérültek. Több ember már nem eshet ki. Lehet, hogy Vidalt kéne védőként játszatni…

  • melakovics

   Nem hiszem, hogy a jelenlegi Vidal jó ötlet lenne erre. Ellenben én egy olyan 4-2-3-1-et akarnék látni, ami így néz ki: Buffon – Lichtsteiner, Barzagli,Chiellini,Cáceres – Vidal,Bonucci – Tévez,Pogba,Isla – Llorente. Ez persze nem erre a meccsre, mert Barza sérült, sokkal inkább a következő szezonra. Ezzel a felállással, persze ha jól begyakorlojuk és mesterien űzzük, Európában sem sok ellenfelünk lehetne! Mondjuk azért ehhez kellene is komolyan igazolni, mert ez csapat és keretidegen felállás lenne, de maradjunk annyiban, hogy szerintem nem alapjában elvetélt ötlet.

   És akkor lezárva a ma estére vonatkozó kérdéseket, mivel ma van a születésnapom, így továbbjutunk és legalább 2 gólos különbséggel nyerünk ma!

  • Kelosz

   Tevez-t és Barzagli-t teljesen kifingatja a “Mister”, így nem csoda a sérülés.

  • _daneeka31

   De ez előrevetíti azt a problémát is, hogy hosszú távon el kell gondolkodni a tanárúr pótlásán. Kár, hogy Vidic az izét választotta…

  • Taxy

   mindenesetre fosunk. vagy a szerkesztőségben fosnak és nincs wifi a klotyón :P, így nincs poszt sem

 • Grell

  “You’ll never walk alone” – állt a szívet melengető mondat a vörös-kék genoai drapin. Remélem azzal törölték a könnyeiket Pirlo gólja után.

 • Tonhalacska

  Biztos voltam benne, hogy Dzseniék kapnak még egy tizenegyest miután az első nem jött be. Pirlo góljánál a szemem sem rebbent, biztos voltam benne, hogy újra fogja rúgatni. Nem értek, ehhez az egészhez.

 • Enslaver

  Abból látszik, h Pirlo igazi világklasszis, h egy pillanatig sem bizonytalankodott a szabi előtt (egy ilyen sorsdöntő, felfokozott pillanatban), szemrebbenés nélkül berakta a fickába a gólyóbist. A kapus üveges tekintete mindent elárult a történtekről, pedig Szundi csak bevarta a szokásosat. Nagyon fog hiányozni az öreg, ha úgy dönt befejezi pályafutását. Ki fogja lőni a szabadrúgásokat miután nem lesz Andrea? (Remélem Del Piero visszajön még levezetni, ha kell 54 évesen is, és akkor rendben vagyunk a pontrúgásokkal.)

 • Mr.AT

  “Pirlót végre önfeledt ordításban láttuk kiteljesedni (a Facebook egyik hozzászólója szerint csak ásított)”

  Ezek miatt járok ide. Priceless.

 • rakkenroll

  “Idiótának lenni igazi csapás.”

  – Attól függ! Nekem ez áldás, a környezetemet viszont ne kérdezd.. Vagy ha a csapást úgy érted, mint mezsgye, ösvény, út -netán követendő, akkor egy húron pendülünk.

 • Taxy

  Conte és Vidal azon alkudoznak, hogy 3 vagy 5. Végül csak 1 lett, de az is 3-at ért.

 • Juventino

  Dino tökéletesen összefoglalta a legidiótább futballérvelés módit, amitől a falnak tudok menni én is: “ha 1-0-nál a vesztésre álló csapat kihagy egy tizenegyest, de kiegyenlít, akkor BIZTOS megnyerte volna, mert ha a 11-es gól, akkor utána minden más UGYANÚGY alakul”.

  Oszit azért sajnáltam, remélem holnap megadnak neki egy egyértelmű lesgólt, befújnak róla egy kamutizenegyest, mert csak. Az Apaccsal együtt őrületbe kergetik a viola védelmet és 2-2-vel továbbmegyünk, mert európai kupameccset idegenben nyerni gáz lenne azért… 😉 Vagy esetleg 0-1 egy öngóllal, mert az tavaly is bejött a Sahtar ellen. 😀

 • Enslaver

  Remélem, Carlitosnak ma is lesz lehetősége huncutkodni a sporival…
  http://sport365.hu/files/upload/image/birotevez(1).jpg

  • rakkenroll

   Pirlo is ott sündörgött, tegnap ő volt gyorsabb..

 • Pingback: Hát akkor tapossuk | Bianka néni()