Játszd újra, Sami!

Sami Khedira eddig 13 bajnokit játszott a Juventusban: 12 győzelem mellett mindössze egyetlen döntetlen csúfítja el az eredménysorát. Az az egyetlen döntetlen pont a mai ellenfél ellen született – úgy, hogy éppen Khedira nyerhette volna meg a meccset, de ziccerben a kapufát találta el. Szóval itt a lehetőség a javításra – főleg, hogy a hétközi BL meccsen sajnos igen gyengén játszott, és elévülhetetlen érdemei voltak az első német gólban.

Azon az októberi meccsen egyébként valamivel talán jobban játszott a Juve, és már látszott, hogy nem lesz ez a csapat olyan rossz, mint azt a katasztrofális kezdés mutatta.

De nem csak Khedira javíthat ma este: a szinte mindenki által kiátkozott Hernanes is sok mindent feledtethetne egy jó teljesítménnyel, netán góllal. A héten a Bayern ellen eddig legjobb teljesítményét nyújtotta Juventus mezben, és a sérült Marchisio helyén újra bizonyíthat. 3-4 hónapja ez a mondat még komoly ijedtséget váltott volna ki a juventinók többségében, de a keddi teljesítmény után egyáltalán nem hurráoptimizmus abban reménykedni, hogy „Hernandez” akár nyerőember is lehet. Sok jövője nyilván nincs a kereteben, de Marchisio alkalmi helyetteseként hasznos lehet a nyárig, amikor is remélhetőleg érte is jön egy egycsillió dolláros ajánlat Kínából.

Az ellenfélnél már beindultak a siratóasszonyok, amikor úgy tűnt, Brozovic mellett Kondogbia is kihagyja a mai meccset eltiltás miatt, de pénteken csökkentették utóbbi büntetését, így játszhat – Piccolo Moggi!!! :((( A vendégek összeállításában Felipe Melónak örülünk, Icardinak kevésbé, de hát ne feledjük: mi vagyunk a Juventus, mindegy ki játszik az ellenfélnél, nekünk a saját játékunkat kell játszani!

Jó hír a meccs előtt, hogy Asamoah, Chiellini és Alex Sandro is bevethető – utóbbi kettő kezdő is lesz a megszokott 3-5-2ben – bár szó volt egy 4-4-2-es felállásról, amiben pihenhetett volna Barzagli. Elöl a szerdán nagyot játszó Mandzukic és a rangadókon nem egyszer nyerőembernek bizonyuló Dybala kezdenek majd. A morál, az ellenfél személye és persze az éles verseny miatt nyerni kell. Bár nem is olyan régen a scudetto megszerzése kétszemélyes játszmának tűnt, azért ne feledkezzünk meg a többiekről sem. A Roma Spallettivel szépen összeállt, most sajnálhatják, hogy Garciával elcseszték a bajnokság nagy részét. A Fiorentina a Napoli ellen bizonyíthatja, hogy képes odaérni legalább a BL helyre – és persze segíthet a Juventusnak az előny növelésében. A Napoli kapcsán apró érdekesség, hogy Insignét tegnap kirabolták egy piros lámpánál, a rabló még jófejségből oda is bökte a játékosnak, hogy majd dedikálja neki a következő gólját. Bájos, nem?

Hír még a csapat tájáról, hogy továbbra is valószínű, hogy a sérült Caceresnek egy éves hosszabbítást ajánl a klub – a sérülése előtt úgy tűnt, hogy az uruguayi szinte biztosan távozik. Szép gesztus lenne a Juvétól, és végül is ha nem sikerül normálisan a felépülése, akkor csak egy évnyi bérét bukjuk. Közelinek tűnik Barzagli szerződéshosszabbítása is, elvileg 2 évre ír alá – ennek szintén örülünk, nyilván. Nem annyira jó hír ugyanakkor, hogy minden bizonnyal a Chelsea edzője lesz Antonio Conte, aki persze visszavinné Cuadradót, akit már Torinóba is le akart igazolni. Mivel Pumukli a csapat egyik komoly erőssége a gyorsaságával és a rengeteg kiharcolt szabálytalansággal – na, és nem utolsó sorban a fegyelmezettségével és alázatával – mindenképp meg ellene tartani. Reméljük, tényleg létezik az a bizonyos szóbeli megállapodás a klubok között, és Conténak már nem lesz beleszólása a dologba.

Négy nap múlva a kupában újra megütközünk majd a mai ellenféllel, ott csak annyi a cél, hogy ne herdáljuk el a három gólos előnyt. Ma viszont a cél a lehetőleg minél magabiztosabb győzelem, és a múltkori kupameccshez hasonlóan esetleg némi önbizalom-növelés pár játékosunknak.