Derby d’… ki a francot érdekel

A Juve és Inter egymás elleni mérkőzései a legnagyobb rangadók közé tartoznak, függetlenül a két csapat helyezésétől. A Derby D’Italia mindig ádáz küzdelmet és néha nagy meglepetéseket hoz, ezért nagy izgalommal várja mindenki a szombati meccset.

Na, hagyjuk ez a bullshitet a tévés „szakértők” meccs előtti közhelyparádéjára. A valóságban ugyanis szinte semmi sem igaz a fentiekből a mai meccsre.

A középcsapattá süllyedt milánóiak elleni meccs ugyanis csak egy kellemetlen teher a Juventus számára, aminek két szempontból van valamiféle tétje: egyrészt az ellenféltől senki sem csináljon egy Cambiassót vagy Materazzit, és mindenki ússza meg sérülés nélkül a meccset, másrészt játékban maradjon a csapat (pontosabban az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosaink).

Jó szándékú, sportszerű szerelési kísérlet

Én alapvetően minden meccsen nyerni akarok, és még egy felkészülési meccsen elszenvedett vereség is el tud keseríteni, de a mai meccs szerintem kb. annyira (vagy inkább kevésbé) fontos, mint a nyári Trofeo TIM-en játszott 45 perces minimeccsek. pár nap múlva kupadöntőt játszunk a Lazio ellen, illetve 3 hét múlva BL döntőt. Ez a két meccs, ami számít, a többi pedig magasról le van szarva. Na jó, ne kapjunk hat gólt, de számomra kifejezetten kellemes érzés, hogy fölényesen azt mondhatjuk, hogy „nesztek, alamizsna”, a bravúrra készülő kiscsapat meg küzdhet az eredményért.

Elegáns szerelési kísérlet, esztétikai les miatt fújták le

Óriási amatörizmus lenne, ha kihajtanánk magunkat, majd bebuknánk a kupadöntőt. Rég nyertük már meg az olasz kupát, és továbbra is előttünk a lehetőség, hogy mi legyünk az elsők, akik tízszer megnyerték a sorozatot. És persze továbbra is megmaradna az esély a triplázásra, még ha a BL döntőben finoman szólva sem mi vagyunk az esélyesek. Szóval Milánóban egy nyilvános edzést tartanak ma este, ami része a két döntőre való felkészülésnek.

Úgy hírlik, Allegri hasonlóan gondolkodik, mint én: a Storari – Romulo, Barzagli, Ogbonna, Padoin – Pereyra, Marchisio, Sturaro – Pepe, Morata, Coman kezdőcsapattal tervez felállni. Marchisio és Morata eltiltottak lesznek a kupadöntőben, ők ezért játszanak. Mondjuk én még adnék némi esélyt az Internek azzal, hogy Chiellinit is kezdetem, de úgy tűnik, Max nem akarja túl lazára venni a meccset.

Érdekes lehet még, hogy Romulo és Coman hogyan teljesítenek: a brazil-olasz a sérülései miatt gyakorlatilag semmit nem tudott hozzátenni a csapat idei játékához, de szerintem nem biztos, hogy le kellene őt írni. A veronai teljesítménye alapján bőven van benne annyi, hogy hasznos kiegészítő ember legyen a jövő évi csapatban – ezt bizonyíthatja ma. Coman pedig azt, hogy érett a serie a-s futballra. Ugyanis a biztató, Chievo elleni kezdés után nekem kissé csalódás volt az ő erőtlen játéka.

Januárban 1-1-et játszottunk egyébként az Interrel egy érdekes meccsen: az első félidőben akár négy góllal is vezethettünk volna, a végére meg annyira leeresztettünk, hogy csak a szerencse mentett meg minket a vereségtől. Akkor nagyon bosszantó volt az eredmény, és főleg a meccs utolsó fél órájában mutatott játék.

A fogadóirodák szerint amúgy a hazaiak az esélyesebbek: az oddsok a madridi továbbjutásunk után fordultak meg. Most egy Juve győzelem több mint háromszoros pénzt fizet, a milánói sikert pedig 2,20-as szorzóval adják. A jól informáltak kötésben arra is fogadhatnak, hogy Pepe melyik vonalat szívja majd fel a meccs során.