Ezért jöttünk

Szar meccs volt, és bár nem kizárt, hogy Contéval meglett volna, annyi feltétlenül kiderült, hogy Allegri okos. Az egész meccset tanárian irányította, az egyetlen kérdéses döntésével pedig nyilvánvalóvá tette, hogy nem bízik Giovincóban. Mindjárt kifejtjük bővebben is.

Helló, mi?

Helló, mi?

A háromvédős rendszerhez való visszatérést Firenzében nem csak a kényszer szülte. Annyiból Allegri döntése volt, hogy sosem hátrány letükrözni az ellenfél felállását, ha jobb játékosaid vannak. Annyiból viszont a kényszer szülte, hogy jobbhátvéd hiányában (kösz még egyszer a lófaszt a seggünkbe, Lichti!) öngyilkosság lett volna valamiféle helyettesre bízni a Cuadrado-Marcos Alonso kettőst.

Maradhatunk annyiban, hogy ez a meccs a Juve szándékainak megfelelően volt ekkora nézhetetlen foshalom. Pont egy ilyen csúnya, fogcsikorgatós meccs garantálta az egy pontot, amiért ebben a felállásban a Juventus megérkezhet Firenzébe, a véres habot prüszkölő suttyók közé. Sőt, mivel egyénileg jobb játékosaink vannak, egy ilyen meccsből akár győzelemmel is kijöhetett volna a Juve. Ott van Pirlo, Pogba vagy bármelyik csatár, aki képes eldönteni egy villanással egy ilyen meccset, és ha elképzelhető is, hogy ez végül Conte hiánya miatt nem jött össze, Allegri (takarodjon, nyilván) a szándékait figyelembe véve tökéletesen zongorázta le a meccset.

Ha végignézünk a kezdőn, és főleg Allegri lehetőségein (különös tekintettel a jövő heti, sorsdöntő BL-meccsre), láthatjuk, hogy ez a döntetlen jó eredmény. A Fiorentina sajnos idén sem elég erős ahhoz, hogy túl sok pontot vegyen el a vetélytársaktól, külön szívás, hogy ellenünk mindig felszívják magukat, ezért szerintem a mindenkori 0-0 elfogadható Firenzében. Ne foglalkozzunk most azzal, hogy a Roma egy pontra jön fel ránk, mert a pontszámbeli különbségnek egészen a két csapat római rangadójáig nincs nagy jelentősége. Idegeskedni meg főleg nem kell.

bonufior

Korholnánk kicsit azért.

Ogbonnát úgy túlárazta anno a Toro (mi amúgy már akkor is megmondtuk, de ez nem meglepő, hiszen kibaszott okosak vagyunk, sőt, S4tchy még szép is!), mint a torinói vasútállomáson kézzel készített karkötőket áruló bennszülöttek a saját portékájukat, aminek megvásárlásával 20 euróval támogatod Afrikát. Lehet, hogy ha sokat játszana, jobb lenne, és a gyorsasága sokszor kihúzza a szarból, de ebbe a szarba legtöbbször a saját balfaszsága miatt kerül. Nem szeretnénk fontos meccseken a csapatban látni, még jobb lenne leírni némi buktát, és túladni rajta.

Pereyra a szárnyvédő posztján haszontalan, mint Dinának a boxeralsó. Egyetlen szerelés vagy megelőző szerelés nélkül hozta le a meccset, kulcsapassza nem akadt, és egyetlen (rossz) beadással zárt Firenzében. A másik oldalon Evra hasonlóan gyenge volt, bár azért a védőfeladatát elláta, de tőle ez nem meglepetés, hiszen nem kisebb formátum, mint Padcinho játszotta ki a csapatból. Az egyetlen haszna a játékának, hogy pihenhetett a Friuli Istenség.

Igazából a védőmunkánkkal nem volt nagy gond – ahogy említettük Allegri erre helyezte a fő hangsúlyt –, de a támadásaink valami kétségbeejtően szarok voltak. Nem is nagyon tudtuk megjátszani a csatárokat, a biztatóan mozgó Coman 20, az AT-AT-ként lépegető Nándor 30 labdaérintéssel hozta le a meccset. Pogba még csipkedte magát, az ő játékában volt benne leginkább a gól, de Vidal és Pirlo nem sokat mutattak az ellenfél térfelén (bár Szundi adott két kvázi-gólpasszt, és általában is jobb volt, mint az utóbbi hetekben bármikor).

A meccs legjobbját nem volt nehéz kiválasztani, már el is küldtük a szokásos Patek Philippe-et Bonucci címére. Lesz mivel játszani a kicsinek. Leónak volt egy olyan fergeteges last man tackle-je, hogy Bruce Willis is csettintett, azon kívül közel hibátlan teljesítményt nyújtott balfasz játszótársai között. Kicsit például féltünk tőle, hogy Giorgio is csinál valami hülyeséget. Buffonnak két fontos dolga volt, és mindkettőt teljesítette: védte Cuadrado lövését és feltette, hogy másfél gól alatt, félidő döntetlen, vége döntetlen (22.00 x).

Haza is jött, én azt mondom, nyugodjunk bele. És főleg ne bírózzunk, mert a Fiorentina sem kapott meg egy hasonlóan erős (?) büntetőt, mint amilyet mi a hajrában. Figyelmünk forduljék most már teljes egészében a Hercules Allicantéra.