Edzőkérdés, bloggerválaszok

A tavalyi évhez hasonlóan idén is azzal van tele a média, hogy Conte nem marad a Juve edzője: a legerőteljesebben a Monacót emlegetik vele kapcsolatban. Edzőnk állítólag nem látja az előrelépés esélyét a Juventusban, így a csúcson akarja abbahagyni a közös munkát. Mi meg megmondjuk, hogy mit gondolunk erről az egészről.

conte

Mit gondolsz arról, hogy idén megint Conte távozása a téma?
Benito: Semmiféle jelentőséget nem tulajdonítanék neki, ha Conte nem viselkedett volna ilyen furcsán egész tavasszal.
Darti: Én már nagyon unom ezeket a szokásos, idény végi kavarásokat. Ez a véleményem róla.
Dino: Van oka annak, hogy ez a téma. Vagy azért, mert valós a szándék vagy azért, mert az újságírók unatkoznak.
S4tch: remélem, hogy csak a firkászok fújják fel a sztorit.
Tyler: Kurvára unom, és kicsit hisztinek is tartom, amit Conte csinál.

Mennyire látod reálisnak, hogy Conte elhagyja a csapatot?
Benito: Ha megy, azzal beismeri, hogy eddig tartott a tudása, és nem tudja, hogyan léphetne tovább. Egyébként is, kevés kispad van most szabadon, ami nem számítana visszalépésnek – hacsak nem anyagilag.
Darti: Semennyire. Sokáig marad még Torinóban. Nagyon sokáig.
Dino: Ha Conte nem áll bele a következő szezonba, azt én megfutamodásnak veszem. Ő pedig nem szeret megfutamodni. Persze ettől még kirúghatják!
S4tch: Nem igazán van hová mennie, a presztízsben legalább Juve nívójú csapatoknak jellemzően van edzőjük. Azt sem nagyon látom, hol fognak neki a mostani 3 milliós fizetésénél érdemben többet ajánlani. Szerintem marad.
Tyler: Szerintem minden azon múlik, hogy valamelyik pénzesebb klubnak szüksége van-e Contéra. Egy Tottenhamhoz elmenni nem lenne előrelépés, legfeljebb anyagiakban. De ha egy valóban erős és gazdag klub hívja, akkor szerintem elmegy.

conte-splashMiért akarhat távozni?
Benito: A tavaly pedzegetett okok miatt biztosan nem menne. Ha tényleg menni akar, akkor azért, mert igazunk van abban, hogy nem tudja, hogyan lépjen tovább. Idáig elért, de itt az utazás vége.
Darti: Nem akar és nem is fog. Az előbb már elmondtam, nem tudom, hogy miért kell ezt megkérdezni, amikor már fentebb elmondtam a véleményem.
Dino: Nemzetközi porondon komoly pofont kapott. Végtelen csillió eurót nem kap az erősítésekre, ez biztos. Talán emiatt úgy érzi, hogy nem tud előrelépni ezzel a kerettel. Szerintem téved.
S4tch: Lövésem sincs. Tavaly óta nem merült fel új körülmény a klubbal kapcsolatban, hacsak nem megerősítést nyert, hogy nincs BL-esélyes keretünk. Ezt Conte 3 éve tudja, ha ezért akar távozni, akkor utólag azt sem értem, miért írt alá.
Tyler: Gondolom, BL-t akar nyerni, és úgy érzi, ezzel a Juventusszal ez nem jöhet össze. Szerintem türelmetlen, ha tényleg így van, bár sok szempontból tényleg kényelmes egy kőgazdag klubba igazolni, ahova bárkit megvesznek, de ettől az eredmények még nem jönnek automatikusan.

Tényleg ez a csúcs, amit el lehetett érni a kerettel, és innen csak lefelé vezet az út?
Benito: Egyáltalán nem ez a csúcs ezzel a kerettel. Sőt, ez az év kimondott csalódás, és pont ezért bízom benne, hogy Conte maradni fog.
Darti: Dehogy is! Ebben a keretben még benne van több bajnoki cím, és nemzetközi siker is.
Dino: Nem kell óriási forradalom ahhoz, hogy a BL-ben is marandót nyújtson a csapat. A BL sok szempontból lutri – persze véletlenül nem lehet megnyerni, de a szerencsefaktor sokkal nagyobb szerepet játszik, mint a bajnokságban.
S4tch: A Serie A-ban 5 meccsen veszítettünk pontot, ez nevetségesen kevés, ennél erősebb kerettel sem lehetne kevesebb. A nemzetközi kupákban van mit behozni, de úgy érzem, Marotta évről évre ügyesen nyúl a kerethez, így átgondoltabb rotációval, egy balbekkel és szélsőkkel nagyot léphetnénk előre.
Tyler: A bajnokságban igen, Európában semmiképp sem. Valószínűleg nem mostanában lesz olyan, hogy egy csapat 100 pont közelébe kerül, de egy ilyen csapatnak sokkal meggyőzőbb játékot kellene nyújtania a BL-ben. Egy jobb európai szereplés mindenképp benne van a keretben még erősítések nélkül is. Ráadásul az is eldőlhetne jövőre, hogy Conte képes-e megújulni, és tanulni a saját hibáiból. Az igaz, hogy ez nagy meló, tehát valahol megértem, ha megijedt tőle…

1243381-conte_coppa

Ha Conte elmegy, kit látnál szívesen a helyén?
Benito: S4tchyt bárhol bármikor szívesen látom. A szóba jöhető edzők közül Montellát fogadnám legszívesebben, de igazából bárki jön, nem lehet olyan jó, mint Conte.
Darti: Senkit. Ha Conte elmegy, ne üljön senki a padra. Nem tudom, hogy engedik-e a szabályok, de ha igen, akkor én ezt a megoldást preferálom.
Dino: Prandelli szerintem nem jönne most, mert teljes testsúllyal a vb-vel foglalkozik. Annak júliusban van vége, addig nem tudta igazán a klubbal törődni (tudom, az MU is ezt csinálja most, de az inkább kivétel). Montella, esetleg.
S4tch: Nem szeretném, hogy elmenjen, mert nehéz lenne bárkivel megbarátkozni. Tyler válaszait látom egyelőre, az általa említetteken kívül Kloppot sunáznám, fanatikus, vagány és taktikailag is dörzsölt faszi.
Tyler: Prandelli vagy Montella nem hangzik rosszul.

Ki az, akinek felmerült a neve, de előbb vágnád le a péniszed, és ragasztanád a homlokodra, mint hogy őt lásd a Juve kispadján?
Benito: Villas-Boas gondolatától is belemélyed a fogam a fotelom karfájába.
Darti: Tóth Bálint.
Dino: Teljesen vállalhatatlan választás nem lesz. Ilyet tudnék mondani, hogy Mourinho meg Zeman, de hát ők úgysem jöhetnek szóba.
S4tch: Allegri. Jó edző, de pocsék vezető.
Tyler: Mihajlovics mindenképp ilyen, de a szerintem legfeljebb közepes edző Mancini is. És a futball Antikrisztusa, Mourinho is.

Mit tennél meg, hogy a klubnál tartsd Contét?
Benito: Lefeküdnék egy nővel.
Darti: Megfenyegetném.
Dino: Fogalmam sincs, hogy ő miben tudja sakkban tartani a vezetőket. Mondjuk igyekeznék megtartani azokat, akiknek veszélyben a maradása.
S4tch: Igazából semmi olyat, amit eddig ne tett volna meg a klub. Szerintem Conte mindent megkap, ami a klub rendelkezésére bocsáthat: erős keretet, magas fizetést, ideális körülményeket, maximális támogatást a sajtó előtt.
Tyler: Ha én lennék Marotta és Agnelli helyében, megpróbálnám a lehetőségekhez mérten megerősíteni a csapatot. Mást nem tennék, aki menni akar, menjen. El kell fogadni, hogy anyagilag lehetetlen versenyezni az arab sejkek vagy az orosz oligarchák pénzelte klubokkal, vagy a két spanyol nagy adóssággyűjtővel.

Szurkolsz-e Conténak az esetleges új csapatánál?
Benito: Utálni fogom, mint a szart. Igazságtalan vagyok, de megtehetem, mert tele vagyok pénzzel.
Darti: Nem. Akkor már gyűlölni fogom.
Dino: Biztos figyelemmel kísérném egy ideig. Hogy szimpátiával követném-e, az annak a függvénye, hogy hova megy.
S4tch: Zidane-nak sem szurkoltam a Realnál, pedig ő volt az istenem.
Tyler: Semmiképp sem, én a Juventusnak szurkolok. Aki elment, az már a múlt része, a jelene nem érdekel.

conte-gif