Szauron szeme kinyílt

Elszoktunk már attól, hogy _tényezőként lépjen pályára ellenünk az Izé. Most eljött ez a pillanat is, és nem tudom eldönteni, hogy ez jó, vagy rossz. De azért inkább rossz, asszem. 

Az egész ügy ott kezdődik, hogy S4tchy kínai emberei figyelmetlenek voltak. Egy éveken át tervezett manőverrel akarta elsöpörni a föld színéről az Izét, több kínai kamucégét is bevonva egy hitelképes konzorciumot hozott létre, és meghagyta nekik, hogy miután eltüntették a nyomait, vegyék meg az Internazionale Milanót. Na, ebből a kínaiak csak a svindlit értették meg, a célpontra már nem fordítottak nagy figyelmet, csak az rémlett nekik, hogy Milano, úgyhogy véletlenül a Milant fogják elsöpörni a föld színéről. Pech, és bocs.

Sajnos további szerencsétlen események is történtek, ezekből pedig az jött ki, hogy egy kifejezetten jó, nagyon erős és koncentrált Izé érkezik hozzánk egy brutálisan nehéznek ígérkező meccsen.

Az éveken át feszegetett kérdésre, miszerint tényleg csak egy edző hiányzik-e tőlük, most megkaptuk a választ: Spalletti zseniálisan nyúlt bele a teljesen működésképtelen, de alapanyagát tekintve kimondottan erős csapatba. Az Izé veretlen, vezeti a bajnokságot, és se erőnléti, se taktikai, se formabeli problémák nem kínozzák, ráadásul fontos sérültjük sincs. Akinek kellett, az meg okosan kisárgázta magát korábban, hogy a Juve ellen már biztosan játszhasson.

A Juve (vagy bárki) elleni kezdőjükben semmi meglepetés nem lesz, a két szélső védő személye a kérdéses csak, sőt, igazából csak a balhátvédé, hiszen a jobb oldalon D’Ambrosio egyike annak a hét (!) játékosnak, akik mind a 15 meccsen pályára léptek. Nincs nagy varia, és lehetőség sincs rá nagyon, hiszen bár előre rengetegféle kombinációban vannak cseréik, hátul van a kezdő, ‘szt annyi. Ez mondjuk csak sérülés esetén játszhat szerepet szombat este, a mai meccsel kapcsolatban inkább az örömteli, hogy a támadójátékuk elég egysíkú.

Az Izé nem fellövöldözi, hanem felviszi a labdát az ellenfél térfelére, majd minden erejével megpróbálja odatuszkolni a két szélsőnek, akik aztán Icardit keresve centereznek. A baj az, hogy nem csinálják rosszul: Perisicnek 7, Candrevának 6 gólpassza van – Icardinak meg 16 gólja, hogy baszódna meg. De fontosabb, hogy ez ellen elvben egészen jól lehet védekezni, ha az embernek jó szélső védői vannak, és talál valakit a keretben, aki időről időre felrúgja a holdra Borja Valerót.

Cseberből vederbe

Nekünk erre dedikált embereink vannak, és ha fázunk is kicsit a De Sciglio-Perisic ütközettől (Lichti lehet, a padra sem ülhet le), azért hazai pályán játszva lássuk be, már eddig is túl sokat beszéltünk az Izéről.

Pedig bőven van mit írni a Juventusról is, hiába írtunk már le többször is mindent, mert Allegri alaposan belenyúl a csapatba a hírek szerint. Például azt, hogy Dybala formakeresgélésébe állítólag erőst beleunt a Mister, ezért a padon kezd az argentin, a Juve nyílhegye pedig vegytiszta 4-3-3-as formációba helyezkedve Douglas Costából, Cuadradóból és Higuaínból áll majd. Mögöttük is meglepetést sejt az olasz sajtó, Pjanic és Matuidi mellett nem Khedira, hanem Marchisio kezd. Ez utóbbi azért örömteli, mert a Kisherceg óriási buzgalommal szecskázza a férgeket. Ez itt klasszikus, ettől szilaj táncra perdültünk Dincsivel a vendégszektorban, ez meg csak simán laza.

A védelem – nevetséges, hogy december közepén itt tartunk amúgy – kicsit mindig esetleges, de azért a most pályára lépő Benatia-Chiellini kettős tűnik eddig a legjobb párosnak középen. Alex Sandro helyett a hírek szerint Asamoah kezd, akitől hasonló arányban láttunk már idén káprázatos csúcsteljesítményt, és hajmeresztő világtalanságot. Ja, és Buffon a keretben sincs, Szsczsnzyzszny kezd, aki egész aranyos volt Olimpiakoszban.

Kivédelek!

Minden attól függ, melyik arcunkat mutatjuk. Nem attól, hogy az Izé olyan szervezetten visszaáll-e, mint Nápolyban. Nem attól, hogy Icardi a Juve MUMUSA marad-e. És reméljük, nem attól, hogy majdnem másfélszer annyi gólt kaptunk, mint ők. Mert ha a Juventus jól játszik, megveri bármelyik olasz ellenfelét. Más kérdés, hogy mostanában jobb félidőkkel, illetve néhány zseniális egyéni teljesítménnyel szállítjuk az eredményeket, de ebben is van változás a szezon elejéhez képest. Méghozzá az, hogy már nem zabáljuk kétpofára a gólokat: a Barca, Crotone, Napoli, Olympiakosz sorozatban végig érintetlen maradt a hálónk. Illetve Chiellini egyszer belezuhant egy last man tackle után.

Egy olyan rangadó következik, ahol miután felültettük a trónra, gyorsan le is pofozhatjuk onnan a világ leggyűlöletesebb futballklubját. Drága szurkolótársam, mondd, hogy te sem felejtetted el, miért is fontosabb bármi másnál az Izé földbe döngölése! Te, aki ittál Del Piero könnyeiből, amikor gólkirály lett a B-ben! Aki túlélted Ferrarát, Delnerit és Zaccheronit, miközben a tolvajok BL-t nyertek. A hatalmas Juventus ma újra bosszút áll!

 • Pingback: Szauron szeme kinyílt | Zongoracipelő()

 • bombahoppa

  FIGYELMEZTETÉS, SZÓKIMONDÓ KORABELI SZÖVEGEK!

  Levéltári töredékek a XV-XVI. századból:

  I. TORINÓ
  “Az dicső kilencedik decemberi napon, mellyet az indanéző Sárkányölő Szent Györgyi emléke szentelt meg, az Komódói Sárkány-gyilok napján, elemózsiátul fütötten és eklézsiátul támogatva, összesereglettek az nemes torinesi ifjak, mert testükben erőtül és egészségtül telve, elmében egészben, épen, elgyütt ideje az ízzé-porrá zúzandó, kárhozat veszejtett izé-mezei latrok szokott évi arczulcsapatásának.”

  “Tudva vagyon, hogy az gyüttment hitszegő lombard árnyékkirályság keleti kalifátusának trónbitorló barbárai, az igaz reneszánsz meggyalázói, kiket nem anyák, hanem árvaházban tipszmik szűltek, csecsszopó koroktul fogva az disznóólban nevelkedtek, édes csigát és füveket esznek korpával, de nyáron nem ehetik meg az gülüszeműt, mert be van az zárkózva a nagy szárazságban, így garabolyt forgattyák, és angolnát is zabálnak az békanyúzó fattyak! Ők, kik fényes e világnak rossz példavivői, Isten szent dekrétumát el nem kerülhetik, és Homo erectus vs. Homo musculus lovagi párviadalban, az Alpok mezei stádiumban döntőbírák szeme fénye előtt ótVARos testükkel tartoznak száz halállal ikonul (IQ-null) , mely halálok az szegény bűnös lölkükért Krisztus öt sebének Isteni jóvátételül rendeltetnek.”

  “Tucatesztendeje az viadalt követvén bitang opálzöld asztalnál haramiamód az nemes ellent megcsalatva, csalárd módon elorozott kettő talján lovagi torna évad szent díjai ismét megtoroltatnak, miáltal valamennyi meglévő hozománnyal eggyütt, Canossa-mód visszaszolgáltatandanak Torinó szent városa részire. Az kárhozott milánói ogre GORD szenvedelem azokrul visszamondhatatlanul lemond és városi szakramentumként az jövőre nézve eón-hosszant megelégedik az crescendo lúzer titulussal, mert egyébre azonkivül szüksége nincsen.”

  “Azon áldott este piemonti lovagok Isten segedelmével testükkel az reneszánsz vivmányait óvva, lelküket az setét bosszúszomjnak ajánlva vala, a milánói kettedik lidérc seregnek sorsát fallisztikus pályára állították vala (ex implicit inspiratio Giordano Bruno), mely pályát lombardi, San Síró dalnokok siralmas kódexek hosszú sorában regiszteráltak vala. Milano est infinitum nihil.”

  II. MILÁNÓ
  “Pediglen az Úr 1498-ik esztendejében Michelangelo Magister az nevezetes ábrázolása az utolsó vacsorárul, (aka Megváltás isteni elrendeléséről, annak megváltoztathatatlanságáról) oly igéző, delejes hatást gyakorolt milánói ifjonc lelkeinkre, hogy e médium kellő cizella és cenzurátus hijján ördögi tévútra vitte porontyainkat. Az ördögi példázat, mely eltévelyedett követőkre talála, patakvér vala! Vala az szent apostolok közötti fekete bárány, Simon fia, Júdás! Így ők ifjan, az emberélet útjának felén, egy nagy sötétlő erdőbe jutottak, mivel az igaz útat nem lelék. Ó, szörnyü elbeszélni mi van ottan, s milyen e sűrü, kúsza, vad vadon, már rágondolva reszketnek bé aszottan. Az utolsó vacsora mementója nékünk az jók között rejtező örök mocsárfertőnek, oh!”

  “Milánó város főterén krónikások közhírré tétetik:
  – Á.CS. inasoknak hajcsár kerestetik! Zsoldosok kíméljenek!
  – Ocó, kici kínai manufactura, memento motto: hitelbül esztendei kéccá’ zsák aranyfiorintos adósságszolgálattyára mecenatúrát complettálna. Szemfényvesztők, fekete mágusok, alkimisták kíméljenek!
  – Ugyanitt kézműves, céhen kívül, ördög-űz, bálványt-rombol. Pro referentia: Montella, Inzaghi, Seedorf. Cumi garantia vacuum pro fellatio ad Gattuso, benvenuto, üdvözMÉGY!”

  III. VATIKÁN
  Pápai dispositio:
  “Én, Róma püspöke, Jézus Krisztus helytartója (vicarius Christi), Az Apostolfejedelem (Szent Péter) utóda, az egyetemes Egyház legfőbb főpapja (az egész katolikus egyház pásztora, Pontifex Maximus), A Nyugat pátriárkája
  Itália prímása, A római egyháztartomány érseke és metropolitája, A Vatikán uralkodója, Isten szolgáinak szolgája (Servus Servorum Dei) eképpen rendelkezek:

  Az hős estről tudomást szerezvén rendelem, hogy Európa összes templomiban felzúgjanak az örömharangok s a diadalmámorban Te Deumot tartassanak mindenfelé, továbbá atyai igaz szeretetből intem az torinói ifjakat, hogy ezentúl is éljenek Istennek kegyelmetesen és igaz békességben, hogy az isteni áldás így örökkön reájok terjedjen, melyre az kathólika anyaszentegyház áldását szivbül adja és magamat szívükbe, hogy az üdvösségről holtuk utánig el ne feledkezzenek, commendálom!

  • Tonhalacska

   Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer.

  • consminor

   mondhatnám, hogy ragyogó írás, de a dícséret a szodómiában rothadó heterók sajátja

  • daneeka35

   Látom, neked is jutott abból az ekiből v miből.

 • bombahoppa

  + AKTUÁL WIKI idézet:

  Komodói varánusz (Indonéz sárkány)

  Természetvédelmi státusz: Sebezhető
  Ország: Állatok
  Altörzs:GerincTELENEK
  Alrend: Gyíkok
  Élőhely: Indonéz szigetvilág

  Evolúciós versenyhelyzet híján beleültek az posványba. Legkiadósabb táplálékuk elhullott állatok tetemei (dögevés ie. HULLARABLÁS)

 • Nem értem

  Nem t’om, mit kell itt fosni: a minden hájjal megkent és mindent előre tudó, csak és vegytisztán profitra hajtó nemzetközi fogadóiroda-hálózat 1,75 körülire adja az inter szopizását. Ha pofira is megy egy kicsi, akkor nagy nehezen felmegy 2 fölé. Szerintem Higuain félálomban ver nekik kettőt, Chiellini meg Icardinak ver ugyanennyit és már kész is. Lehet, nézni se fogom. Zsinórban a 7. bajnoki cím, nem hoz lázba. Lehet, hogy egy kicsit előre futottam, na… 🙂

 • humorpalanta

  Amikor Ferrarria csuklóztatta Mourinnyót az Amauri és Felipe Melóval felálló Juvéval . 😀
  Oly közeli és mégis, mily távoli.

 • juuvee

  Meglepően jó az izé, de mi minden poszton jobbak vagyunk, kötelező győzelem hazai pályán.

  Spagetti jó, de nem varázsló , Allegri meg ugye maga “A Mester”, és jobb alapanyagból főz.

 • Preference
  • San Gabrio

   Mindenkinek a birodalom visszavág a kedvence.

  • Preference

   Nemis.Nekem Egri Viktor

 • Petya85

  Iszom szavaidat. Meg egy kis sört is.

 • Enslaver

  Ha ma kikapna az Inter és mi nyernénk, akkor végre megelőznénk őket!

 • consminor

  egyszerűen nem tudom megérteni, hogy a lófejű ismét a kezdőben, miközben Marci padozik.

  • humorpalanta

   Szerintem valami eszméletlenül jól szophat, mást nem tudok elképzelni.
   Ma is bálnafos, amit művel. Asamoah szintén jó szar, kurvanagy szerencséje, hogy Mandzukic kettő helyett focizik. Pjanic szintén Khedira helyett játszik.
   Amit ki szeretnék nagyon emelni, az De Sciglio játéka. Az első meccsét kivéve az összesen kurvajó. Ma is mit művel? Milyen cseleket mutat be? Milyen labdákat oszt le? Megoldja problémánkat jóidőre.

  • consminor

   igen, ma is nagyon bíztató a kettesünk. Khedira kapuralövésénél azon gondolkodtam, mi lett volna, ha Marci érkezik és lőhet rá a tizenhatos elől. az ő rúgótechnikájával gól is lehetett volna akár.

  • daneeka35

   De Sciglio fényévekkel okosabb játékos, mint Lichti

 • Preference

  Nagy a dilemma.Nem tudom eldönteni mit utálok jobban – Khedirát juve mezben,avagy Egri Viktort,mint kommentátor?

  • daneeka35

   Egri Viktort Juve mezbeb?

  • Preference

   Nem vagyok biztos benne,hogy Khediránál rosszabbul focizna…

  • daneeka35

   Chiellini biztos kiosztana neki is 1-2 gyomrost…

 • Tonhalacska

  A focisulit megtartottuk. A győzelem nem jött össze.

 • humorpalanta

  Nem tudom miért játszhatott Khedira akár egyetlen percet is.
  Ha Asamoah helyett Sanyi játszik, ezt a meccset megnyerjük. Asamoah még mindig nem tud egy cselt megcsinálni.
  Pjanic meg faszt hisztizik, összességében tűrhetően játszott, de ennél sokkal több van benne.

 • Jumpman23

  Azért b+, hogy megint odaajándékoztunk egy sorozatot az izének. Khedira nevét nem vagyok hajlandó többször leírni. Ma senkiben nem volt meg a plusz, bár ahogy Hugi lefordult a védőjéről, azért én esztétikai gólt ítéltem volna.

 • bombahoppa

  Buffon megint nem kapott gólt. Olyan mint a jó gorgonzola, szavatossági időn túl puha, lágy és ellenállhatatlan.

  • consminor

   lyukas?

  • bombahoppa

   Illatos, ízletes.

  • Preference

   A gorgonzola sajt Gorgonzola településről származik,mely mára egybeolvadt Milánóval.Buffont ne említsük egy lapon vele 🙂

  • bombahoppa

   Ez van, amikor az van, ami. Persze mi más lehetne, ha egyszer ez van. Pont ez. Ha nem ez lenne, akkor persze más lenne, és lehet, hogy az se lenne jobb, vagy rosszabb. De ez van, így jobb nem firtatni, hogy miért nem más az ami van, inkább értsük meg közösen, hogy miért van ez? Persze csak ha ez nem jó, vagy nem elég jó ez.

  • CM8
  • Preference

   “Nem a győzelem a fontos,hanem az őszinte részvétem”

 • C.

  “Elszoktunk már attól, hogy _tényezőként lépjen pályára ellenünk az Izé.” És most sem jött el ez a pillanat…

  • juuvee

   Szerintem meg pont eljött. Ezeknek van csapatuk, és nagyon jól védekeztek. Szükség is van erős milánói csapatokra, különben sosem nyerünk bl-t. El kell ismerni, jók voltak. Mi meg határozottan magas szinten fociztunk, ezt a stílust és hozzáállást szeretem, imádom Alllegrit.

 • consminor

  tíz nappal ezelőtt a három meccs-hét pont kombót szó nélkül aláírtam volna, de azért csak ott motoszkál az ember fejében, hogy jó lett volna a merdát megcsapni, ráadásul, elég jó esélyünk is volt rá. jó látni viszont, hogy a szervezettség visszatért a csapatba (5 meccs zsinórban kapott gól nélkül, ezt november elején el sem tudtuk volna képzelni), már csak az egyensúlyt kell megtalálni a támadás és védekezés között, valamint a támadójátékot kell összecsiszolni.

  ha a Romát megverjük 23-án, akkor a közvetlen riválisainkkal szembeni mérleg 2 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. ez a szezon eleji szervezetlenség fényében egész vállalható és lőtávon belül vagyunk. jó lesz ez.

 • Enslaver

  Komolyan van még valaki, aki azt hiszi, hogy idén nem leszünk bajnokok? Minden évben kicsit máshogy próbálunk lemaradni, hogy ne legyen olyan kiszámítható a bajnokság, mint egy dél-amerikai szappanopera. Ennek érdekében eladtuk a fél védelmet (Bonuccit a Milannak, mert tudtuk, hogy úgy sem lesz vetélytárs!), hogy azt higgye mindenki, vége a Juve dominanciának, de a legnagyobb troll Marotta bácsi, akinek előbb egyenesedik ki a látása, minthogy elbukjuk a bajnokságot. Nem kell félni, egy kis színjáték belefér, szeretik az emberek, hogy aztán megint legalább 5 pontot verjünk a riválisokra…