Megmondjuk ezt is: Röfi három nap alatt két rangadón jelentette a különbséget. Na?

Ez szép volt, Malacka!

Mármint nemcsak ez, hanem ez is. Ez két kiemelkedően fontos meccsen szerzett három clutch-gól, azaz kijelenthető, hogy Röfi végre teszi a dolgát. Kicsit azért elégedetlenek vagyunk, ami furcsa lehet, hiszen előbb levertük a Milant, mint vak a poharat, aztán elértük a továbbjutáshoz kellő eredményt Setúbalban. Mi, akik morális gáltásaink hiánya mellett elsősorban kérlelhetetlen maximalizmusunknak köszönhetjük határtalan gazdagságunkat, most is a hibákat keressük, mert azok feltárása lendíti csak előre közös ügyünket, a Hatalmas Juventus világuralomra kerülését.

Külön pont jár a kecses kéztartásért!

Az első hiba, és javítsatok ki, ha ezt tévesen vélném fontosnak, az, hogy elég szarul futballozunk mostanában. Javul ugyan a szervezettség, ezáltal az egyéni hibák száma is csökken, de még köhög a rendszer. Még a Milan ellen is csak azért tudtunk gól nélkül lehozni egy meccset, mert Gigi irtóztató bravúrral a lécre horzsolta Kalinic közeli bombáját, szinte evidens volt, hogy a Sporting Kansas City is gólt fog szerezni (Buffoné-e?).

Aztán ott van a komplett balszél. Sandróra néha alig lehet ráismerni, főleg támadásban, mert védekezésben azért tegnap odatette magát (8 szerelés, 2 labdaszerzés), Asamoah meg átment kamikázéba a Milan ellen. A két fontos meccset szarlánccal összekötő kapocs pedig Mandzukic, akin a San Siróban a hasunkat fogva röhögtünk Henrikkel. Nem volt jobb Bragában sem, és ezt nehezen bírja el a csapat. A folyamatos csapatjáték, ami néha már azért egészen szépen működik, még túl törékeny ahhoz, hogy elbírja egy oldal teljes hiányát támadásban. (És minek vettünk 100 csilliárdért csatárt, ha ilyenkor sem cseréljük be őket időben?)

Remélem, látták a meccset azok is, akik a múlt heti triplája után nagy hangon védték Khedirát. Furcsa, hogy Allegri 70 percen át fent hagyta, de lehet, hogy csak 20 percet bírt Matuidi, aki ennyi idő alatt többet tett, mint a német.

Ennyit a negatívumokról, koncentráljunk most arra, miért sikerült mindkét rangadón fontos sikert elérnünk. Először is azért, mert életjeleket mutat a támadó-, ezen belül is a csatárjátékunk. Higuaín hetek óta remekül teljesít, ha nem lő gólt, akkor is hasznosan mozog a pályán, és ez elég megnyugtató. Mindhárom gólja mestermunka volt, a Milan ellen ráadásul magának csinálta meg a helyzeteket (Maritímóban a szintén jól játszó Cuadrado adott neki zseniális gólpasszt). Dybala a remek szezonrajt után visszaesett, és ez eléggé zavarja. Minket jobban.

Levették

És persze Pjanic (MOM), aki tegnap óriásit játszott. Majdnem 100 passza közé elrejtett hat (!) kulcspasszt, labdaszerzésben pedig csak Giorgio tudta megelőzni (5-3 arányban). A bosnyákot azért is jó látni, mert ha Matuidivel párban egész évben hozzák magukat, előbb-utóbb a többiek is összekapják magukat, és egész pofás csapatunk lehet.

Miközben nagyon várjuk Höwedest, érződik a folyamatoso fejlődés a csapaton. Kell is, mert élesedik a harc, és az év végéig még nagyon fontos meccsek várnak ránk a bajnokságban, és a BL-ben is. Stílusos lenne például a következő körben a Barca legyőzésével bebiztosítani a továbbjutásunkat, hogy aztán december elején Allegri csapata elérje a csúcsformát az egy hét alatt ránk váró Napoli-Olympiakosz-Izé mayhemre.  

 • Pingback: Megmondjuk ezt is: Röfi három nap alatt két rangadón jelentette a különbséget. Na? | Zongoracipelő()

 • Tonhalacska

  Gyíbálából (a sztrímben így szólították) mindig rengeteget kivesz a BL himnusz végighallgatása. Most sem volt ez másképp. Megtudtam továbbá, hogy a Sport ing a spanyol bajnokság AS Rinyája… puncik mind.
  A következő meccsre egy stream:

  • neuropa

   Bonyuccsije, Kjiellinyije, … 🙂

 • Babicz Tamás

  Jó, hogy a felkészülési szezon végére kezdjük összelapátolni a tudásunkat. Vasárnap nekünk is elkezdődik a bajnokság. (by: Allegri) Azt tekintve, hogy a többieknek már augusztus vége óta tart, nem is rossz, hogy csupán 1 illetve 3 pont a lemaradásunk a két éllovashoz képest. (Volt ugye olyan, hogy mindenkivel egyszerre kezdtük, mégis 12 pont mínuszban voltunk.) Kicsit ugyan hosszúnak tartom ezt az elnyújtott alapozási időszakot, de Max tudja.
  A BL-csoport második helyezése csak hab a tortán. Ugyanakkor szerintem nem fogjuk a Barca ellen bebiztosítani a továbbjutást, nem fogunk kiadni magunkból mindent, hiszen nem lehet novemberben BL-t nyerni. (by: Allegri)

  Dybalanak nem fekszik ez a formáció, úgy vélem. Az idény eleje (értsd: az alapozás kezdete) óta kiismerték az ellenfelek. A jó argentin visszajár az aktuális ellenfél térfelének leghátsó régiójáig, ahol nyugodtan megtámadhatja két vagy akár három ellenséges játékos. Ha faultolják is, nincs veszélyes szabadrúgási pozíció. Így aztán 90%-ban faultolják. Neki ez nyilván nem ízlik. Illetve így nem is lehet hatékony. Föntebb kellene játszania, úgy 20-25 méterrel közelebb a kapuhoz, ott már kisebb fault-eséllyel (vagy ha ez megtörténik, akkor rúghatna ő vagy a jugoszláv 5-ösünk veszélyes szabadot) színezhetné a játékot, és teremthetne lehetőséget magának, vagy másoknak. Mivel a szélsőink (Bernárdessi, Kvádrádó, Duglász Koszta, Aleksz Szándró) mind képesek megjátszani is a labdát, ütempasszt adni, beadni, cselezni (nem csak oda-vissza robogni és a labdát belecsűrni az ellenfélbe – vagy magába az ellenfélbe belerúgni -, mint a svejci expresszünk), így nem látom értelmét, hogy Dybala ennyire mélyről próbál szervezni. Plusz ugye ott megette Pjánik, aki bármelyik támadóhoz oda tudja juttatni a pettyest. Szóval (Paulo) Coelhonak nincs oka ennyire visszajárni. (Szerény és futballhoz keveset értő véleményem szerint.)

  • neuropa

   Bernárdeszki, kérem alássan.

  • Babicz Tamás

   Minden valamirevaló németes tudja, hogy az “sch”-t erősen ejtett “s”-nek mondjuk. 😛

 • consminor

  “A bosnyákot azért is jó látni, mert ha Matuidivel párban egész évben hozzák magukat, előbb-utóbb a többiek is összekapják magukat, és egész pofás csapatunk lehet.” – ehhez mondjuk csak annyi kéne, hogy ne a lófejű legyen az elsőszámú opció a Pjankó mellé.

 • HiguianDagiEsNemRugGolt

  Vicces, hogy állandóan mindenki Higuaint szídja, mert a fontos meccseken nem tud betalálni, közben Dybala sokkal jobban eltűnik a lényeges mérkőzéseken. Persze, marha fasza a 11 gól/11 meccs mutató a bajnokságban, de kiknek lőtte? Cagliari, Genoa, Chievo, Sassuolo, Torino, Spal (+2 gól a Lazionak a Szuperkupa-döntőn).. BL: 0/4. Akiknek nem lőtt gólt: Barcelona, Fiorentina, Olympiakos, Atalanta, Lazio, Sporting, Udinese, Milan, Sporting. Van egy kis különbség a kettő között. Plusz a két fontos kihagyott tizenegyesről ne is beszéljünk.

  Tavaly a BL-ben a Barcának Torinóban vert kettőt, az remek volt, csak a többi meccsen szinte eltűnt. Persze akik nem nézik rendszeresen a meccseket, el voltak attól a teljesítménytől ájulva. Ügyes a gyerek, irtó jó technikája van, jól cselez, de nagyon túl van sztárolva. Reméljük még fejlődik, mert amit a kulcsmeccseken mutat, az messze-messze elmarad Dugitól, mégis trendi Higuaint ekézni.

  • alphstokes

   Higut a 90 milliós árcédulát olvasva ekézik ennyire. Pedig amiatt Marottát, meg úgy en bloc a vezetőséget kellene imákba foglalni.

  • bombahoppa

   Szeretném jelezni, khmm, hogy a Barcelona, Fiorentina, Olympiakos, Atalanta, Lazio, Sporting, Udinese, Milan, Sporting csapatoknak nekem sem sikerült gólt lőnöm. Magamra veszem a Kicsi bűneit, osztozom bűnhődésében és ha kell, vállalom ezt helyette egész novemberben, hiszen nem ekkor kell BL-t nyerni.

 • Juventino

  Értékes pontot szereztünk a “végtelenül szimpatikus” portugál színészválogatott ellen, ennyi történt és nem több.

  Hugi végre beveri, amit be kell, Dybala meg elégedett lehet, mert tegnap Allegritől kapott legalább 20 bónusz percet, a Telenortól sem kapott volna többet. Mandzsukics egy csupaszív harcos, ami szimpatikus, meg minden, de azt látni kell, hogy 4-2-3-1-ben a balszélre nem ilyen ember kell, Allegri meg nem tudja letenni a padra, mert 1. Mandzsu nem tűri a padot hosszútávon 2. A meló, amit hajlandó beletenni, soha az életben nem fog kijönni Dugleszből és 3. Bernardeschi fiatal és olasz, ami 1 év csicskáztatást jelent a Mesternél.

  Khedira pont annyira nem jó játékos most sem, mint érkezése óta bármikor, nem ő tehet róla, hogy el lettünk kényeztetve az MVP-vel. Ezzel együtt ha tegnap nem adtunk volna egy félidő előnyt az ellenfélnek bónusz góllal, akkor lehet, hogy még a csoportelsőségre is lenne esélyünk, a döntetlennel meg nincs, de innen azért már tovább lehet jutni.

  Épp itt az ideje egy 16-os győzelmi szériának, amivel megroppantjuk a Nápolyit és megnyerjük a bajnokságot!

 • bombahoppa

  Tegnap kicsit azért megijedtem… a Halloween partyn szembejött velem egy nő, és a többiek szóltak, hogy vigyázzak, melle van, és nem fél használni.

 • juuvee

  Nem tudom Hövi milyen lesz, hétvégén elvileg megtudjuk. Fejlődik-e a játékunk? Ez csak attól függ , honnan nézzük. Mondjuk jobbak vagyunk, mint a szuperkupa döntőn, de tavaly tavaszi önmagunkat szerintem alulmúljuk, bár már nem emlékszem, a szezon ezen szakaszában tavaly mi volt az ábra.

  Allegri knows, és beindul az úthenger. Vagy nem. Azért remélem ma nézett meccset, és lejegyzettelte,hogy kell lealázni a realt, és leverni a napolit.

  • Enslaver

   Ezt a Realt szerintem meg a Crotone B is megverné, annyira formán kívül vannak. Zidán biztos elvesztette a házikészítésű lóhormon receptjét.

 • Preference

  Azért az elég nagy szemétség,hogy belinkeltek egy olyan youtube-os videót Buffonról,amit csak Ti tudtok megnézni……

  • neuropa

   Tagdíj-elmaradás vajon mi?

  • Preference

   Te vagy a könyvelőjük?

  • neuropa

   Nem, én az IT-helpdesk-esük vagyok, segíteni szeretnék.

  • Preference

   Akkor faxolnám az e-havi tagdíj befizetésem csekkjét,kérném a korlátozás mielőbbi feloldását.Üdv.Andrea Agnelli

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Hideg téli estékre, magányos, takaró alatti huncutkodáshoz, ha valaki lemaradt volna róla…A SPAL ellen megismétlődött, amire mindenki várt.

  • Tonhalacska

   Az eredeti verhetetlen. Kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi.

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Nekem azé’ most is jó volt.
   Az eredeti verhetetlen? Nekem sikerült rá.
   Pusszancs.

  • Babicz Tamás

   Azért az eredeti csak jobb vót. Talán mert az vót az eredeti. Ez kicsit olyan utánérzetnek hat, mint az idei játékunk a tavalyihó’ képest.

 • Enslaver

  Kezdődik a Beni(ven)to elleni összecsapás! Kérem, kapcsolja be mindenki orosz nyelvű kommentárját!

 • Enslaver

  Félelmetes a mai ellenfél, bár -25-ös a gólkülönbségük, és még pontot eddig nem sikerült szerezniük, de ezidáig még csak 11 meccsen vagyunk túl. Eddig kicsit lőttek csak kevesebb gólt 11 mérkőzés alatt, mint mi az Udinese ellen. Én félek tőlük, mert biztos most jön ki belőlük a vadállat. Szerintem minket most megvernek, nem is eggyel!

 • humorpalanta

  Hogyan ne állítsunk fel egy sorfalat című különkiadásunkat láthatták. #Sczesnyout #Buffonstay

  • consminor

   legutoljára Casillas állított fel ilyen szar sorfalat Del Piero ellen a Bernabeuban. az kellemesebb élmény volt

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Buffon hibája, ő kivédte volna, miért nem ment oda? Hát ezért ő a csk, nem?

 • humorpalanta

  Jön a Chiellini turbán XD

  • humorpalanta

   Cuadrado lövése meg tökre pontos volt XD
   Itt ma ember nem marad épségben 😀

  • humorpalanta

   Cuadrado 0. Félidőben jöjjön Berna

 • consminor

  két meccsre való helyzetet szórakoztunk el egy félidő alatt és ami a legrosszabb, hogy mindenki be van szarva, ha neki kell a helyzetet berúgni

 • Enslaver

  Most forgatják Juventus filmet, de paródiát olcsóbb készíteni, ezért ez az egész?

 • bombahoppa

  Meglepően jó ez a katalán válogatott!!!

 • uff uff

  Hohóóó…mint Del Piero és Trezeguet a Real Madrid ellen 😀

 • consminor

  Ismét malacunk van. Még 5-öt!!!

 • uff uff
 • CM8

  Csak az egyik lábát rúgták el Higuainnak, ezért csak sárga jár Gonzalo.

  • consminor

   És szerintem a Benevento gólja előtt sem szabálytalankodott Sanyi

 • uff uff

  Allegri nem meri lecseréni Dybalát

  • uff uff

   Mégis 🙂 Húúú, de mérgesen nézett

  • Juventino

   Szegény Dybala, ez a csúnya, gonosz bácsi nem hagyja nyugodtan játszani… 🙁 Adjunk neki gyorsan egy új szerződést fizetésemeléssel és “végigjátszatási záradékkal”!

 • Juventino

  A játéknap legnagyobb pozitívuma a Napoli (és az Inter) pontvesztése – alakul ez! 😉

 • Babicz Tamás

  Végre éreztem a srácokon az akarást! A minimálisnál egy leheletnyivel kevesebb energiabefektetéssel akarták megnyerni a mérkőzést. Sikerült. És a győzelmet ugye…

  • Juventino

   Az volt a naiv, aki itt gólkülönbség-javítást várt. Én pont azt kaptam, amire számítottam, sőt, megelőztük az Intert és rámásztunk a Nápolyira

  • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

   Már nem azért, de szerintem 1-gyel javítottuk a gólkülönbségünket…. 😉

  • Babicz Tamás

   Ja, én sem brillírozásra számítottam. Csak hát utazás kellős közepén ért a meccs kezdete. Siettem haza, hátha az utolsó 25-30 percben látok valami futballra emlékeztetőt. (Akkor már tudtam, illetve akkor még úgy tudtam, hogy 0:1 van.)

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Értem én, hogy 2-1, de most akkor ki nyert?

  • Malloy

   Aki nem látta a meccset…

 • juuvee

  Nem ez volt az évezred meccse, de a forduló nagyon jól alakult. Azért elképesztő balszerencse, hogy minden kapura tartó lövésből gólt kapunk.A lényeg a 3 pont, és az, hogy az ízét megelőztük.

 • Preference

  Allegri csak száraz időben meri földhöz baszni a 2ezer eurós Trussardi zakóját?