Kötelező kör

Persze most mindenkit a Barcelona érdekel: van-e esélyünk, visszavágunk-e 2015-ért, Suarez vajon most Chiellini melyik testrészét kapja be stb. Pedig gyorsan el kellene felejteni a BL negyeddöntőt: vasárnap délután Genovában játszunk. ott, ahol egy igen kellemetlen pofonba futottunk bele nem is olyan régen. Persze az ellenfél most Piszkos Fred is csapat lesz, de ha a játékosok fejében Messi és a jövőbeli, tört magyarsággal megírt Joó Gábor cikkek járnak, akkor bizony most is belefuthatunk egy kellemetlen pofonba.

Pedig nagyon nem kellene: a genovaiak után ugyanis gyorsan két meccset játszunk Nápolyban, majd az esetlegesen lazább, Chievo elleni meccs után jön is a Barca elleni torinói odavágó. A bajnokságban a nápolyi vendégszereplés mellett a római meccsünk, és talán az Atalanta elleni bergamói összecsapás lehet éles. Mivel 8 ponttal vezetünk, bőven beleférhet, ha kikapunk Nápolyban és Rómában (mondjuk ettől még nem kellene), de hozzuk a többit. Ez a BL meccsekre való készülődést is nagyban megkönnyítené. Benito úgy számol, hogy a 36. fordulóban rendezendő mérkőzésnek a Roma ellen a presztízsen kívül már nem lesz tétje – ehhez viszont nyerni kell holnap. Nem véletlenül hangsúlyozta Allegri, hogy most nem szabad a Barcelonára gondolni: 10 meccs van hátra a bajnokságból, ha ebből 23 pontot szerzünk, bármit is csinálnak az ellenfelek, bajnokok vagyunk. Sorozatban hatodszor, amit még senki sem csinált meg az olasz első osztályban.

Mit mondhatnánk amúgy a meccsről? Talán az eredmény mellett a legfontosabb dolog, hogy Buffonnak 65 perc hiányzik ahhoz, hogy megelőzze Bonipertit a Juventusban játszott perceket tekintve. Gigi eddig 39 616 percen át volt a Juve mezében a pályán, mindvégig kapusként – sokoldalúságban van hát hova javulnia. Ráadásul még lt sem lőtt ennyi perc alatt, ennél még Amauri is hatékonyabb volt.

Amúgy többé-kevésbé a legerősebb csapatunkkal várjuk a meccset, csupán Benatia maradt ki a keretből egy kisebb sérülés miatt. A helyén vélhetően Rugani játszik majd. Jobbhátvédben Lichtsteiner próbál majd büntetőt kiharcolni, míg Alves még a padon hiperventillál a pénteki sorsolás miatt. Elöl a szokásos Cuadrado, Dybala, Mandzukic, Higuain négyes kezd. Jó lenne, ha Piggy végre újra megtalálná a góllövő cipőjét, neki amúgy is fontos feladata lesz a katalánok ellen, neki kell továbblőnie minket.

Az ellenfélnél érdemes a pár éve erős túlzással új Ronaldónak tartott Murielre figyelni, aki idén 10 gólnál tart, és a legutóbbi fordulóban eldöntötte a genovai derbit. De figyelemre érdemes a cseh Schick is, akit elvileg többek közt a Juve is szívesen szerződtetne. A fiatal támadó eddig hat gólt lőtt a kispadról beszállva- ebben a mutatóban ő a legjobb a Serie A-ban. És persze ott van Quagliarella is, aki 7 góllal áll a bajnokságban, és tudjuk, hogy milyen veszélyes tud lenni.

A hátrébb játszók közül én kíváncsi vagyok Praetre, akit nemrégen még úgy emlegettek, hogy nemsokára rá fog recskázni az összes nagy klub. Aztán az Anderlechtből a Sampba szerződött, ami kicsit furcsának tűnt – de lehet, hogy csak arról van szó, hogy itt szokja meg az olasz bajnokságot, aztán sztár lesz valamelyik nagyobb klubnál. De nem csak ő érdekes tehetség: Linettyt és Toreirát a Juventusszal is összehozták már korábban. Amúgy csupán a pontszámot és helyezést nézve a Samp jobb csapat, mint a Genoa volt, szóval a nagy arcot el lehet felejteni, vagy legalábbis elrejteni mondjuk vasárnap 17 óra környékéig.

 • balazs_mera
 • Az_Isteni_Pavel

  A közelmúlt poszt hiánya után ez az utóbbi időszak egy valóságos bőségszaru.
  Szeretem, imádom, puszi a hasatokra, küldöm a tagdíj felét 😉

 • Juventino

  Wattafuck ez a kezdő: a hétközi emberelőnyben előadott lötyögés után miért kell Alex Sandrót és Bonuccit megint pihentetni? Főleg Leo esetében gyanús ez az egész, mármint hogy Allegri még mindig példát statuál, bár az is igaz, hogy belső védőkkel vagyunk a legjobban ellátva a 4-2-3-1-re váltás óta. Kíváncsi leszek továbbá, hogy Asamoah defenzív skilljei a Samp ellen elegendőnek bizonyulnak -e.

  • consminor

   szerintem nincs szó példa statuálásról, csak próbálja a csapat erejét megfelelően beosztani. mondjuk inkább a támadó csodanégyesünket kellene pihentetni, mert szét fognak fingódni a szezon végére

  • Babicz Tamás

   Ugyanez a bajom ezzel a felállással. Jó, meg működik, ha odafigyelünk, jóformán helyzete sincs az ellenfélnek, hiszen a komplett csapat védekezik. Csak hát azok a fránya szerzett gólok. Azok nem lettek többen attól, hogy hivatalosan a támadóink 80%-a mindig pályán van. Mert ugye mind védekezik is. Általában 90 percen keresztül pályán vannak, és a támadásokra, azok pontos befejezésére nem marad… Mi is? Erejük? Koncentrációjuk? Nem tudom.
   Bár amíg az eredmények jönnek… Ha mindenkit csak egy góllal verünk, akkor is három trófea lesz ez a szezon végére. Akkor meg kár volt az előző karakterekért és a siránkozásért. 😀

 • consminor

  csokikombó <3

  • Nem értem

   Kwadrado Asamoah

 • Jumpman23

  Remelem, Cassanot levegőt venni sem hagyjuk! Tök jó az új poszt, es hogy ilyen sűrűn jönnek, bár még az előzővel sem végeztem. El ne mondjátok annak mi lett a vége!

  • Enslaver

   Meghal Jon Snow a végén.

  • Jumpman23

   Basszus, erre nem gondoltam!
   De akkor mi lesz a következő részben Allegrivel??!

 • Tigris Willis (ex-YouWentÚssz)

  Remélem, hogy Huginál ez már az átképzés része, és a “nagy meccseken mindent kihagy” állapotról az “időszakosan mindent kihagy” állapotra nevelődik át, ami nagyon hasznos lesz, amikor újra meglódul a “kecsapos köcsöge”. Mindegy ki jön majd, ha elkezd újra gólokat lőni, mindenkinek ver párat.
  Azt viszont nem értettem, hogy Kvájjárellá miért pont ellenkező irányba támadott, mint a csapat többi része. (ilyen hülye taktikát még nem láttam, Allegri takarózzon!!)

 • Gyurexx

  Basszus, utálnám a +4 havi dijat, a bombahoppas szavazásra, de nem megy el az utalás, az jön SMS-ben, hogy a “kedvezményezett bankszámlája megtelt”…

 • Enslaver

  Na, újra versenyben vagyunk a bajnoki címért, ki gondolta volna ezt néhány héttel ezelőtt, én biztosan nem.

  • consminor

   nagyon kellett Zaza gólja a Napoli ellen, mert különben nem tudtunk volna tapadni rájuk. sajnos a Bayern elleni BL-kiesés fájó pont lesz a szezon végi értékeléseknél, de nincs mese innentől rá kell menni a bajnokságra, hiszen még senkinek sem sikerült a címvédés. Pogbát remélem sikerül megtartani még pár évig

  • daneeka34

   Kheidra viszont elmehetne a MU-ba

 • Preference

  A meccs amúgy nagyon tetszett csak azt nem értem,hogy Quagliarellát erre a meccsre miért adtuk kölcsön a Sampdoriának?

 • Babicz Tamás

  Furcsa egy mérkőzés volt, próbáltam elemezni a látottakat. És kiértékelni. Na nem szakmai szemmel, mert kedves fórumtársak fölvilágosítottak, hogy bár majdnem azt hittem, mégsem értek a focihoz… szóval amúgy “blogger még lehetek” szemszögből az alábbiakban tudnám összefoglalni a mai mérkőzést:
  Behúztuk. Három pont. Minden másra ott a MasterCard.

  • consminor

   jó lesz ez, csak a stilisztikán még finomítani kell egy kicsit

  • Babicz Tamás

   Te tán ösmersz engemet személyesen, hogy mindig építő kritikát írsz a hozzászólásaimra? Vagy netán még leledzik ennyire önzetlen ember, aki csupáncsak juventinói jóakaratból egyengeti egy kezdő-leendő nemszakértő blogger útját? Szívemet melengetné, ha az utóbbiról vón szó.

  • C.

   Az miért hűtene le szívedet, ha kiderülne, hogy a kolléga valójában személyes jó barátod?

  • Babicz Tamás

   Nem hűtene le, de akkor mégiscsak fölvetődne némi elfogultság/részrehajlás, nemde?

  • consminor

   segítő szakemberként mindig is fontosnak éreztem a megfelelő és őszinte visszajelzést, mellyel hozzájárulhatok ahhoz, hogy az egyént életútja során felmerült problémái megoldásában átsegítsem, rejtett képességeit előhívjam. önzetlenségem és tiszta lelkem is ebből fakad, hogy maradhattam volna hát néma egy ilyen esetben, amikor a felebarátomon való segítésen túl még a fekete-fehér vérünk is összeköt?

  • Babicz Tamás

   Létezik ennél nemesb lélek? Ó, nem, nem hiszem én azt! Hálám mérhetetlen. Igyekszem majd hasonló jótettekkel viszonozni. Ha nem tudom néked, hát másoknak, s akkor egyszer tán körbe ér a jószándék.